icon

Které rady vás nejvíce vytáčí při řízení?

18. čer 2025

Mám na mysli třeba od partnerů nebo starší generace. Mě tedy vytáčí rady - informace - když řídím..

odula
18. čer 2025

Ohledne vychovy. A - rady kdyz ridim :D

bonavoxa
18. čer 2025

Nevyžádané.

martulka88
18. čer 2025

Když mi muž říká, jak by on uvařil dané jídlo a nebo se mi ukáže v kuchyni a začne kafrat do vaření 🤣 A když tchánovci měli tendenci mluvit do výchovy (nebrat brečící miminko, že si zvykne, nechat vybrečet apod ..).

lis6
18. čer 2025

Cokoliv od tchýně 😁

martinka_33
18. čer 2025

Momentálně me vytáčí rady ohledně toho ze by malá mela chodit do skolky 🙄 Ja nemam nic proti skolce ale mam fobii nechat ji doockovat protoze mela blviu reakci takze do skolky nemůže a spousta lid v čele s moji maminkou to nechtej chápat.

krisstina93
18. čer 2025

Všechny, pokud se na něco neptám 🤣

autor
18. čer 2025

takž problém je spíš ta starší generace, já nevím, ale až budu taky ta "starší", tak si věřím, že budu respektovat mladé rodiče, byla bych vděčná, kdyby to i moji rodiče dělali.

prejeta_zaba
18. čer 2025

Chytré kecy v podmiňovacím způsobu. Každý ví nejlíp, co nemá. 🙈

neomenia
18. čer 2025

Od mámy: ". mělo by se..." ( Doplň cokoliv) Takže místo : "musíte častěji sekat zahradu... musíte dětem vařit více polévek..... musíte.....( Doplň cokoliv) řekne Mělo by se...
A já v tu chvíli jdu do červena.

sirthomas
18. čer 2025

Od manželky která je na RD, jak mám vydělávat peníze, jak (a kdy) mám chodit do práce, a hlavně jak mám přizpůsobovat různý porady a meetingy času rodině, protože rodina je důležitější než práce. A v druhý větě se dozvím poučku, že málo vydělávám, a jak mám vydělávat víc.

jana5382
18. čer 2025
@lis6

Cokoliv od tchýně 😁

@lis6 přesně 😀😀😀😀

zmrzlinka
19. čer 2025

Už mne to nevystačí.Mam je u prdele.Ale babičky ,dědečkové nás navštěvují pár krát v roce ,takže nemají kdy radit.

biciklissie
19. čer 2025

Kromě nevyžádaných rad jsou to i rady od lidí, ke kterým jsem tak nějak už ztratila důvěru a jsem na jejich rady a názory alergická už preventivně. Typický příklad jsou moji rodiče, bohužel. Ti, když by mi řekli v mínus dvaceti stupních venku, že by bylo fajn si vzít zimní bundu a ne jen plavky, tak k tomu budu dost skeptická. Bohužel, až tak jsme to dopracovali.

mysh_me
19. čer 2025
@neomenia

Od mámy: ". mělo by se..." ( Doplň cokoliv) Takže místo : "musíte častěji sekat zahradu... musíte dětem vařit více polévek..... musíte.....( Doplň cokoliv) řekne Mělo by se...
A já v tu chvíli jdu do červena.

@neomenia Na “melo by se” ja rada odpovidam: tak at se to dela! 😀 jako v Letu s kovbojem: “Dorinko, nemelo by se splachnout nadobi?” “Ale jiste, at se splachne.” ✌️😀

mysh_me
19. čer 2025
@biciklissie

Kromě nevyžádaných rad jsou to i rady od lidí, ke kterým jsem tak nějak už ztratila důvěru a jsem na jejich rady a názory alergická už preventivně. Typický příklad jsou moji rodiče, bohužel. Ti, když by mi řekli v mínus dvaceti stupních venku, že by bylo fajn si vzít zimní bundu a ne jen plavky, tak k tomu budu dost skeptická. Bohužel, až tak jsme to dopracovali.

@biciklissie ano tohle u sebe taky pozoruju. Ze kdyz mi neco rekne tchyne nebo svagrova, tak jsem uz automaticky zasadne proti. A kdyby mi to same rekla treba kamaradka, kterou mam rada a vazim si ji, tak bych to rozhodne vzala do uvahy nebo aspon respektovala… bohuzel to vypovida o tom vztahu, nez o te samotne rade.

diaxi
19. čer 2025

Všechny nevyžádané 😀

janabotka
19. čer 2025

Měla bys tohle… Počkej, až… Já bych to takhle… A všechno ještě s takovým vyčítavým tónem.

martulka88
19. čer 2025
@mysh_me

@biciklissie ano tohle u sebe taky pozoruju. Ze kdyz mi neco rekne tchyne nebo svagrova, tak jsem uz automaticky zasadne proti. A kdyby mi to same rekla treba kamaradka, kterou mam rada a vazim si ji, tak bych to rozhodne vzala do uvahy nebo aspon respektovala… bohuzel to vypovida o tom vztahu, nez o te samotne rade.

@mysh_me To je pravda. Pod to se podepisuji. Jakmile něco tchýně nebo švagrová, tak já pravý opak. Ale je to opravdu tím, že je to jejich chováním a mým postojem vůči nim. Paradoxně jsem je měla dříve ráda a i si rozumněla. Pak se tchýně nehezky zachovala, když nám zemřel syn a švagrová to odstartovala před 1,5 rokem, když jsme spolu mluvily a během hovoru se začala 3krát bavit s druhými, ikdyž jsem byla v půlce věty. A dokonala to teď v dubnu, když jsem byla v porodnici a udělala scénu s brekem (je jí 45 a má děti 13 a 16) u tchýně, že chce jet za miminkem do porodnice (1,5 roku jsem ji neviděla, nejsme v kontaktu, v těhotenství se nezajímala, ani u staršího v porodnici nebyla) a já byla ta nejhorší, že jí tam nechci (napsala v sobotu, že by se stavila v neděli - já pouze napsala, že v neděli mi přijedou moji kluci a ona na to, že v pondělí by to šlo? a já jen, že to jdu už domů. Manžel se zhádal s ní, tchýní a mně to dal hezky sežrat taky. Nakonec bylo po jejím na manželův "příkaz" a já se musela podřídit. A to chtěli přijet i tchánovci, že ikdyž jsou nemocní, že si vezmou roušku 🙈). Manžela rodinu respektuji jen v tom, že je to jeho rodina. Ale švagrovou u nás fakt nechci a tchánovce přežiju jednou za 3-4týdny. A když se snaží poučovat a radit, tak se už konečně dokážu sebe a svých kluků zastat.

l_
19. čer 2025

Me nejvic bavej rady od bezdetnych ohledne vychovy apod.. od neridicu jak ridit.. od lidi z panelaku, jak jednoduchy je zit sama v baraku.. od lidi co nemaji nemoc jako ja, ze se jen vymlouvam..

Proste od tech, kterych se dane tema nedotyka, ale.vedi vse nejlepe 😎

biciklissie
19. čer 2025
@mysh_me

@mysh_me Přesně, úplně jsi to vystihla.

lv
19. čer 2025

Od debilů

koordinatorka_odboje
19. čer 2025

Pri rizeni? Nejlepsi jsou ti, co neřídí, ale vřískaji po mne, jak vsechno delam blbe.
"Proc jako jedeme tudy?!" "Proc jako stojime?!" (Protoze jede sanitka)

anezzik
20. čer 2025

Tak mně hlavně manžel který mi říká jak mám vařit, proč to tak dělám, protože se to tak nemá - no a on vlastně vůbec nevaří.

adelalll
20. čer 2025

„Dávej bacha, tady je značka!“ - jo, dík, neviděla jsem ten obří červený trojúhelník před sebou 😅 Nebo moje nejoblíbenější: „Brzdi!“ - ve chvíli, kdy už brzdím. Ideálně s panikou v hlase, abych se lekla a dupla na to ještě víc.
Jinak mám řízení ráda, ale někdy mám pocit, že místo na cestu dávám pozor na spolujezdce 🙈

ajuska09
21. čer 2025

Nevyžádané rady jsou taková klasika a pak jsem úplně alergická na jednu jejich podkategorii, kdy mi někdo kouká pod ruce co dělám, a třeba u činnosti o deseti krocích na mě huláká, ať hlavně nezapomenu na krok č. 8, a přitom jsem ještě teprve někde u dvojky. Na to je expert moje máma, která na mě kolikrát najednou vyštěkla, ať hlavně oblíknu malému čepici a přitom neměl na sobě ještě ani punčocháče. 🫠 Ty jo, dík žes mi to řekla, jinak bych mu do těch mrazů dala kombinézu, šálu, rukavice, ale na tu čepici bych úplně zapomněla 🤦🏼‍♀️😄

pampelina18
22. čer 2025

Žádné, jsem nad věcí 🙂 každý má jiný názor, každý má jiné jednání a řešení.

angulina22
26. čer 2025
@sirthomas

Od manželky která je na RD, jak mám vydělávat peníze, jak (a kdy) mám chodit do práce, a hlavně jak mám přizpůsobovat různý porady a meetingy času rodině, protože rodina je důležitější než práce. A v druhý větě se dozvím poučku, že málo vydělávám, a jak mám vydělávat víc.

@sirthomas Ježíši to snad ne 🙈🙈 mě nastup na mateřskou čeká, mame hypotéku a stavíme dům a nemůžu být partnerovi vděčnější, nikdy by mě nenapadlo mu kafrat, jak ma vydělávat a jak nemá čas. To mě mrzí a byla bych taky naštvaná

sirthomas
29. říj 2025
@angulina22

@sirthomas Ježíši to snad ne 🙈🙈 mě nastup na mateřskou čeká, mame hypotéku a stavíme dům a nemůžu být partnerovi vděčnější, nikdy by mě nenapadlo mu kafrat, jak ma vydělávat a jak nemá čas. To mě mrzí a byla bych taky naštvaná

@angulina22 Hele nemusí. Mě přišlo že ji to rodičovství kompletně utavilo mozek. A nic jiného z jejího pohledu než děti neexistuje. Děti jsou nejdůležitější, dokonce i důležitější než to aby si při zajištěném hlídání někam se mnou zašla i když to celé zařídím. Abych to shrnul jednou větou: děti jsou středobod jejího vesmíru, a na zařízení čehokoliv jiného je tu chlap protože ženu nezajímá jak to udělá musí to zařídit.

angulina22
29. říj 2025
@sirthomas

@angulina22 Hele nemusí. Mě přišlo že ji to rodičovství kompletně utavilo mozek. A nic jiného z jejího pohledu než děti neexistuje. Děti jsou nejdůležitější, dokonce i důležitější než to aby si při zajištěném hlídání někam se mnou zašla i když to celé zařídím. Abych to shrnul jednou větou: děti jsou středobod jejího vesmíru, a na zařízení čehokoliv jiného je tu chlap protože ženu nezajímá jak to udělá musí to zařídit.

@sirthomas držím palce, ať najdete nějaké rozumné řešení. My už taky bojujeme po příchodu miminka a musím uznat, že je to náročné, ale partnerovi čas a peníze rozhodně vyčítat nebudu. I když bych byla ráda, aby s námi trávil víc času

sirthomas
29. říj 2025
@angulina22

@sirthomas držím palce, ať najdete nějaké rozumné řešení. My už taky bojujeme po příchodu miminka a musím uznat, že je to náročné, ale partnerovi čas a peníze rozhodně vyčítat nebudu. I když bych byla ráda, aby s námi trávil víc času

@angulina22 Toto je ten rozumný přístup...