Lze si užívat sex bez obav z těhotenství?
Zakládám takové vyloženě pubertální téma. 🙈 S manželem máme 2 děti, ač plánujeme v budoucnu i třetí, teď se na to ještě ani jeden necítíme. Od začátku vztahu praktikujeme přerušovanou soulož, občas jsem si v době před ovulací brala Pharmatex pro jistotu. Ovulaci vždy spolehlivě poznám, tím jsem si naprosto jistá. Takže v době ovulace nic není. A manžel si nedávno posteskl (už je to opakovaně), že mu někdy chybí to snažení a těhotenství, kdy si mohl užít sex bez hlídání. Že to byl nejlepší sex. A tak si tak říkám, jestli mu navrhnout, že po ovulaci, před menstruací, by se vlastně hlídat nemusel, neboť je těhotenství vyloučené. Na druhou stranu nejsem zastánce ani toho, že když žena bere antikoncepci, že se chlap nehlídá, přijde mi to takové divné, když to jde ven 🤢. Ale říkám si takhle občas, jestli mu radost udělat nebo mlčet a dělat, že takhle možnost není ...
tak když si "posteskl", tak už by se tomu třetímu nebránil ne? my teda přerušovanou soulož nepraktikujeme od začátku vztahu, ale nějakých cca 6let...a ano vím, že můžu otěhotnět, ale děti máme zatím jen 2...
Mám tři děti. Nejmladší je rok a půl. Nechala jsem si zavést tělísko a spíme spolu bez zábran. Kdybych Mimi chtěla, tělísko je zas vytáhnout.. Jednoduchá volba
Samozřejmě, že nechávám. Nehodlám mít sex a celou dobu myslet na to, jestli ho včas vytáhne a nebo nemít raději sex vůbec, když na to máme zrovna chuť. Beru HA, tak nevidím problém. Manželovi by to taky chybělo a nehodlám riskovat, že půjde za jinou , která mu to dovolí 😁 (nadsázka). On takový není, ale nikdy neříkám nikdy. Při ovulaci mu to nedovolíš, ale jinak jo? Dobrý hazard, když se na dítě necítíte.
@superkousky No, zas takový hazard to není, pokud člověk ví, kdy má ovulaci, tak výrazně dříve nepřijde a pokud ji má potvrzenou, tak to, že přijde druhá ve stejném cyklu má asi tak stejnou pravděpodobnost jako to, že selže HA.
Pouští to normálně, neberu antikoncepci nic... Prostě to k sexu patří...
@pampelina18 a kolik mas deti? To je nazor ty jo fakt...tak určitě bude partner poustet cely život a ty nebudes brát antikoncepci nic..a budete mit treba 6 deti ze?
@j.a.n.i Samozřejmě vím, že žádná HA není 100%. To není žádná antikoncepce a právě i přerušovaná soulož a počítání ovulace. Kdybych do toho vylítla, tak půjdu na potrat, ale ne každá na to má, tak nač tomu jít naproti počítáním ovulace.
@pampelina18 chceme vědět víc jakože pořád nebo v neplodný dny nebo se snažíte nebo nebranite mimču ? ( pouze mě to zajímá ... Žadny útok to není)
@superkousky Tady ale nikdo nepsal počítáním, ale sledováním ovulace a pokud to žena dělá pořádně, tak to má sakra nízkou míru selhání, takže fakt nevidím důvod, proč to nazývat hazardem.
Já zase chápu, že plno znás praktikuje přerušovanou. Ono pokud je nám víc jak 28let, tak není zas tak jednoduché otehotnet. A pokud maminka už má 1-2 dite, ve stabilním manželství, tak kdyby se našel nějaký SUPERHRDINA, který by se zatoulal k vajíčku, tak se až tak moc nestane.. Tady nikdo neradi 17ti leté holce.. antina telisko injekce je svinstvo, kondom praská - a je nic moc..
@agneska7 Mě třeba manžel tvrdí, že pokud se hned půjdu vysorchovat a vypláchnu to, nic se nestane. A pokud to vyvrcholení přijde v poloze, kdy jsem na hoře, tak je to antikoncepční poloha. A teda sem tam mu to ujede a neplánovaně těhotná nejsem. I to naše jedno dítě máme z IUI.
@95newmommy2020 prosím ? Ale tomu sama neveriš ne ? Že ne ?
@95newmommy2020 mas manzela vtipalka 👌🤦🏻♀️
@95newmommy2020 to je for, ze jo? Ze si delas z nas prdel?
@95newmommy2020 Hele, manžel má smysl pro humor. To se cení 😅😂.
@agneska7
Úplně mu nevěřím, ale těhotná jsem z toho ještě nebyla.🤔
@95newmommy2020 promiň ale je to blbost vážně je to ta největší blbost a nepomůže umytí a ani to že jsi nahoře . Je v pořádku že manželovi věříš ale tohle opravdu ne
@95newmommy2020 si vzdy rikam, ze dost veci nevim.. ale tvl 🤦🏻♀️ v dobe internetu 🤦🏻♀️
@veruuu_kubesovic ne on by se nebránil. Jako kdybych věděla, že fakt už další dítě nechci, tak asi taky přemýšlím nad nějakou formou antikoncepce. Manžel se hlídá fakt vzorně, věřím mu, neplánované dítě nemáme, ale taky jsme to vždycky brali i tak, že když by náhodou, tak by to žádná tragédie nebyla. 🙂
@95newmommy2020 kde na to manzel přišel, ze kdyz jsi nahore je to antikoncepční metoda? To neni mozne,ze toto muze myslet chlap,kterému navic není 20 vážně...a i ten vyplach..Asi nevi jak ma okecat to,ze nechce prerusovane...ted jsem cetla jak se ti zdal sen o těhotenství...pokud dite tak moc nechcete,asi bych na nejaky výplach nespolehala...
@superkousky hazard to není právě vůbec. Je to biologie. 🙂 v jednom cyklu se nikdy neuvolní 2x vajíčko, jakože bráno 2x v odlišný čas. Zároveň vajíčko má velmi krátkou životnost. Takže když já poznám ovulaci, jakože poznám, těch změn na sobě vnímám hodně, navíc ji lze potvrdit testy, tak po zaniknutí vajíčka už tělo jen čeká na vyčištění a další cyklus. Ano, spát bez ochrany s vyvrcholením před ovulací hazard je, protože ovulace se může snadno posunout klidně v řádu týdnů a spermie umí počkat několik dní. Takže tam se spoléhat třeba na to, že vždycky mívám ovulaci 20. den cyklu a ne jinak, to bych neriskla. Tělo není stroj a odchylky se dějí ... Ale když už je po ovulaci, vajíčko kaput a už se jen čeká na MS, tak tam prostě otěhotnět nelze. HA brát nemůžu, měla jsem z ní velmi vážná zdravotní rizika,je to svinstvo.
Jsme s manželem 12 let a celou dobu praktikujeme přerušovanou soulož. Nikdy jsme se jinak nechránili. Po porodu jsme se shodli, že prvních cca 5 dní po MS je bezpečných a v tu dobu tedy nepřerušujeme 😁 Vysledovala jsem, že mám krátkou luteální fázi a ovulaci v druhé půlce cyklu, takže pár dní po MS je u nás bezpečných a před MS bych se bála.
@95newmommy2020 asi jako chápu, že když první dítě bylo z asistované reprodukce, tak nemá takovou motivaci se hlídat? 🤔 ale je to teda hrozný nesmysl, vždyť to sperma se dostává okamžitě i do dělohy a z dělohy to asi těžko vymyješ... A s tím nahoře, kde na to přišel? 😀 jen tak pro zajímavost, když jsem s rodiči zapíjela jednu událost a alkohol tekl proudem, došlo na téma plození dětí a kuriozity s tím spojené, tak jsem se dozvěděla, že já jsem vznikla z toho, že mamka se rozvášnila nahoře a táta to prostě nestihl, takže já jsem důkaz, že gravitace v tomhle případě nefunguje 😂
Ha ha, taky jsem ovulaci poznala a taky jsme si dvakrat udelali radost (v rozmezi jednoho roku) 🤭 nooo tak to byla radost dvojnasobna …prekvapeniii 🤣 co me ted drzi kolem krku 🤣
@95newmommy2020 mám ti celkové pocit,že tvůj muž se snaží nenápadně jít dítěti naproti.
První je z asistované,ale další se může povést sám (tech holek je tu dost,co mají jedno,dvě asistované a další z jednoho nehlídanýho sexu).
Si s ním raději promluv.
My si jednu dobu nedávali pozor právě před menstruací, také bezpečně poznám ovulaci, menstruaci mám pravidelnou, líbilo se mi to, ale pak se začal manžel bát, mně by třetí tehdy nevadilo, on nechtěl 😄
u mě přerušovaná soulož vždycky fungovala - a děti byly snad napoprvé, co jsme se pokusili. Nicméně po druhém dítěti už jsem na ni spoléhat nechtěla.
Co se vypuštění a vytékání týče, co sprcha?🤔
Já už to teda řešit nemusim, manžel má vasektomii a užíváme si všeho dostatečně, ale když to tak čtu, tak bych nechtěla být chlapem. Být chlapem a neustále myslet na to, jestli ho vytáhnu včas nebo tak, tak sex snad radši nechci. 😂 Ale jinak, pokud víš jistě, kdy máš ovulaci a nevadilo by ti, kdyby ta ,,ochrana” selhala, tak bych občas asi svolila. Já jsem teda extrémní případ, protože první dítě se podařilo 2 dny po MS a druhý 3 dny před MS, takže u sebe bych na to nespoléhala 🙈😂

@eviicka tak já důvěřuju HA ( beru ji ale i kvůli jiným věcem než jen ochrana), přerušce ( po špatné zkušenosti) ne, a kondomu ani Pharmatexu taky ne. Dřív jsem věřila stm, ta mi fungovala skvěle,ale po 3 dětech a 40 roce už i to mi přijde rizikové.