Má 6 let a ještě ho kojím. Co mám dělat?
Ach jo holky mám 6 letého syna a ještě pořád ho musím kojit poprvé jsem ho zkusila odstavit ve 3 letech a prostě hrůza malej pořád brečel že chce prso. Tak jsem ho ještě pořád kojila no a teď ma 6let a pořád ho musím kojit vyškozela jsem úplně pořád ale níc nezabírá nejhorší je že pokaždé když ho zkouším odstavit odmítá všechno jídlo. Ve škole se mu za to i vysmívají a on je potom smutný ale stejně chce abych ho kojila. Prosím pomoc
Ps píšu anonymně protože že se zato celkem stydím
P
@makynaeliska měla bys mít pozvánku
@krtcice moc děkuju!
Zkus se poradit na FB skupině Kojení do samoodstavu, tam by mohly mít ženy větší pochopení. Sama si to sice neumím představit, ale nesoudím. Bylo by nejlepší, kdyby ho mohl mít pár dní někdo jiný. Jinak na zástavu laktace je nejlepší pít šalvěj, mátu a užívat homeopatika, v lékárně poradí která. Mám osobní zkušenosti, když jsme přišli o miminko, sice jsem dostala léky na zástavu laktace po porodu, ale po týdnu se mléko opět zpouštělo, tak jsem zkusila toto a pomohlo to. Možná, když už nic nepoteče, pomůže to. Držím palce!
@makynaeliska A já se vždycky divím, když se dceři na hřišti posmívaji starší déti(ona vypadá tak o rok až dva starší a ještě hůř mluvi i na svůj věk), jejich rodiče to musí vidět a slyšet a dělají, že nic. Tak je asi pro ně posmívání a šikana normální (jako pro ty rodiče).
🤣🤣🤣🤣🤣🤣brečim
A co třeba s těma prsama něco udělat? Aby ho to odradilo? Jakože třeba já nevím plácnu jo, ale , že třeba řekneš, že máš nějaký zánět v prsou a budeš při kojení dělat au, au , že to prostě nejde, když to bolí? A že třeba ať počká, až se ti to zahojí a tu léčbu pořád jakoby protahovat,??? Než ho třeba přejde....jeden z příkladů 🙂
Upřímně?jak dlouho odmítá jídlo když nedáš prso?celý den, víkend?no,tak holt nebude jíst celý den,dej mu jídlo na stůl, řekni mu,že prso nedostane a až bude mít hlad ať se nají. Je to školák,pochopí to a když ne tak holt bude víkend probrečený.já se nedivím,že se mu spolužáci smějí, nemá to všude vykecávat. Zkusit ještě přelepit prsa, naplánovat to na víkend kdy nejde do školy
Vzhledem k voleným slovům a větné stavbě mám dost silné podezření, že je to troll, protože podobně psané byly i předchozí nesmyslné anonymní diskuze. Já osobně znám 2 osoby, které kojily školáka a teda ani jedna z nich to nepovažovala za problém, protože se to obvykle děje v momentě, kdy to oběma stranám vyhovuje. Kojící se větší děti to mají jako pomazlení, nikdy neodmítají normální jídlo, proto to považuju za naprostý nesmysl a klidně si o mě myslete, jak jsem necitlivá a plná nepochopení, toto je podle mě schválně provokující diskuze. Jinak ty děti se s tím obvykle nijak nechlubí, cítí, že je to věc mezi ním a maminkou. Dobře se bavte dál🙂
Co je normalni?Ale kojit dite v 6 letech uz nema zadny vyznam.Mozna bych misto kojeni se,s nim mazlila.Proste jinou formou mu davat najevo,ze ho milujete
ty jo jsem si rikala ze od moji kamaradky dcera kojila do trech let ze to uz je moc a do 6let tak to uz je moc myslim si ze to uz by resila z lekarem o zastaveni mleka a nebo by se poptala v lekarne na zastavu mleka.
Týden nic nejedl 😀 hmm, hele i trolling se musí umět, ale dobrý, část se toho chytla 😀
Lidi tak to pořád neřešte ne? Dějí se různé věci a to, že se někdo názorem nebo taktikou výchovy liší, ještě neznamená, že je to výmysl a trolling…. Ano, je to trochu zvláštní kojit v 6 letech, ale rozhodně paní není první ani poslední.... třeba má chlapeček i citlivé období, když mu zemřel tatínek, třeba je to prostě emoční- na mamince visí citově.... vždyť je neznáme, nemůžeme soudit 🙂 takže by bylo rozumné , aby kdo má radu, jak pomoct- radu napsal a kdo radu nemá se raději zdržel komentářů....může být na druhé straně troll, ale také to může být zoufala maminka, které před 2 lety zemřel přítel/manžel, chlapeček je na ní citově závislí a ona jen hledá pomoc a radu od lidí co si třeba prošli něčím podobným a vy kteří to komentujete negativně maminku jen nervujete a ještě víc jí srážíte tím vysmíváním.... Je to opravdu zbytečné....
Tady uz bych to resila s odbornikem. 6 leze dite neni mimino a v podstate te vydira tim ze neji. Takze bych byla dost nekompromisni a nedala mu. Prijde mi to az uchylne. Je to uz velke dite..ne konenec ani batole. Klidne bych sla s nim za odbornikem...pokud na to sama nemas silu. Doufam ze takovych matek co koji velke deti moc neni.
Tady jde spíš o to, že napsala, jak hrozné to pro ní je, jak na to nemá povahu a pokračuje - týden nejedl. To je opravdu citlivá povaha, určitě nechá dítě týden nejíst.
Nezlobte se na mě, ale u kojení 6 letýho děcka není v pořádku ani dítě ani matka.

Mě teda nepřijde hlavně fér se tu někomu posmívat....Taky vim, kdo tu na mk kojí dlouho...Je to jejich věc...Jinak prosím
@krtcice poslala bys mi prosím pozvánku do té skupiny?Fakt tam nejdu pro výsměch ❤️👍🏼