Máme pejska, ale já ho nechci.😔 Co byste dělaly vy?

16. únor 2023

Ahoj holky, miluju pejsky, ale co mám dcerku, tak ho doma zatím nechci. Dostali jsme štěně, má 3 měsíce, nebylo to plánované, dala nám ho známa, protože říkala, ze alespoň dcerka bude mít parťáka a chlap se přimluvil, že to zvládneme, já si tak jistá nejsem. Dcera ho ani po týdnu nepohladí, bojí se ho. Je ukňouraný, uštěkaný. Všude močí a kádí (ale to chápu je stěně) ale prostě já to nedávám. Chlap je celý den v práci, krom víkendu. Takže jsem na něj sama, nemůžu ani na nákup, jinak vy to tu zdemoloval a majitel nás vyhodil, nechce v baráku bordel.
Dcerka jak se k ní jen přiblíží, má hysterický záchvat a samozřejmě je pro mě na prvním místě. Já pejsky miluju, dala bych za ně život a je mi těch chudáků moc líto v útulcích, ale já na tohle nemám. 😔 Prosím nesuďte mě..
Majitel ho viděl a říkal, že je krásný, že bude dost uřvaný (je to špic) ale že když ho za včasu vychováme, že bude ok, ale když je chlap v práci, tak já to sama nezvládám.
Řekla jsem mu, že jsme ho dostali, protože se chlap přimluvil a že já ho prostě nedávám a on řekl, že jestli ho dám pryč, tak půjdeme taky, takže jsem z toho akorát na nervy, jestli má právo nás vyhodit, kvůli tomu, že bych ho dala pryč🤦🏽‍♀️
Chlap říkal, že do práce musí a jestli chci, tak může být doma a já makat, jsem fakt hotová.
Chtěla bych zkusit najít rodinu nebo starší lidi, co by to opravdu zvládli..

Chápete mě trošku? Co byste dělali Vy?
Dekuju 😔

kokoska29
16. únor 2023

Upřímně..ne nechápu tě 🤦 pes je obrovský závazek minimálně na deset let a víc. Je potřeba ho pořizovat po předchozí úvaze a také si vybrat plemeno, které k vám bude sedět, jak velikostně, tak povahou. To vám jako známá bez předchozí domluvy jen tak dovezla psa? A ty nemáš pusu a rozum že si ji s tím hned nevyhodila? Chováte se s manželem jak nevyzrálí puberťáci 🤦

Chudák pes fakt... Najdi mu domov dokud je maličký a už si živého tvora nepořizujte...

ines76
16. únor 2023

Ještě víc než neuvážené pořízení psa mě zarazilo to "jestli ho dám pryč, tak půjdeme taky", co to máte za vztah? Jestli má právo vás vyhodit, jakože cože?

galatea_a
16. únor 2023

Majitel vás chce vyhodit, pokud dáte psa pryč? Pokud si psa necháte, tak majitel vás tam nechá? Nějak tomu nerozumím.

ines76
16. únor 2023

@galatea_a Majitel bytu psa viděl a souhlasí s ním, pokud bude vychovaný, paní se bojí, že ji vyhodí chlap, pokud dá psa pryč 🙄 aspoň tak jsem to pochopila.

lacehea
16. únor 2023

vydrz to, budou s malou za chvilku dobri partaci.

marketa1218
16. únor 2023

Jak máte starou holčičku? Já to třeba docela chápu, taky bych doma psa nechtěla, jsem spíš taková kočičí máma. Přijde mi fakt důležité se na tomhle s partnerem dohodnout no. Je to po tom stres pro to zvířátko.

galatea_a
16. únor 2023

@ines76 😵

laxesis
16. únor 2023

To se teda sešla banda, od kamarádky až po majitele 🙈 nějak nevím, co na to napsat. U nás doma, pokud je jeden proti, tak se prostě nic takto zásadního nestane. Pes není hračka, je to živý tvor a něco z něj vychovat dá prostě práci a musíte mu dát plno času. Všude je miliarda nevychovaných zvířat, které nakonec končí někde v útulku. Výcvik je naprosto zásadní, rozhodně nepočítejte s tím, že si to odbydete tím, že ho jen budete chodit venčit. To si zaděláte na pěkný průser později. Se psem se musí pracovat, kor když je v domě dítě. S tou je mimochodem potřeba pracovat taky a to dost pilně. Za mě tohle naprosto nerozum. Manžel odsouhlasil psa, na kterého on nemá čas (takže k psovi vlastně připoutal tebe) a tys zřejmě nijak zásadně neprotestovala, jinak by v domě nebyl. Kamarádku bych chytla a vyhodila ji i se psem. To ani radši nemluvím o tom, že pochybuju, že pes bude papírový a původ i povaha nejistá. A to, že vám do toho kecá majitel mi přijde už úplně na palici, co je mu jako do toho?

Za mě byste si měli s manželem sednout a celé to znovu probrat. Tys psa nijak zvlášť nechtěla, ale na krku ho máš víceméně jenom ty. Proč?

Pokud se shodnete, že psa ano, tak ale honem vymyslet plán, jak ho vychovávat, jak s ním pracovat, jak nastavit soužití s dítětem a jak se zapojí manžel. A ty se s tím v tomto případě hlavně budeš muset nějak srovnat, protože pokud budeš mít vůči němu averzi, tak to nedopadne dobře. Je to váš život, jaký si ho uděláte, takový bude. Ať už s nebo bez psa.

autor
16. únor 2023

@kokoska29 My ho dostali i když jsem ho nechtěla! Chtěl ho chlap, zaručil se! A chce ho, ale staram se o nej já a nejde to!

autor
16. únor 2023

@galatea_a
@ines76
Jo holky, tohle mi řekl majitel😔

autor
16. únor 2023
rnika
16. únor 2023

Já ti teda docela dost rozmím, ono se nátlaku muže a známe blbě odolává, pokud se muž přimlouvat. ale to se mu to mluví, když je tak vše na tobě. Tohle je důvod proč jsem řekla, že psa v žádném případě, protože by starání bylo na mě - ač děti slibují.
Teď už je to blbý, když jsi vlastně ustoupila. Majitel podle mě nemá právo vyhrožovat vám, když psa dáte pryč ( když je tak strašně aktivní, tak ať si psa nechá on.....normálně bych mu to anbídla). S mužem bych to probrala znovu a nechala bych ho ať si klidně vezmě nějaký den volno a vyzkouší si to.
Jinak pokud to nechceš zkusit ( mohlo by si to za pár týdnů sednout, jen to bude dřina) tak začni honem hledat někoho kdo by se drobka ujal, pro něj to taky musí být stresující....

j.a.n.i
16. únor 2023

Nekompromisně sbalit psa muži do práce, chtěl ho, ať se stará...

martt
16. únor 2023

Se psem to nejde , protože jsou ty jsi ho nechtěla a máš proti němu podvědomě averzi. Proto je pro tebe tezke najít sílu a chuť se o něj starat. Jak už tady bylo psáno mela jsi bouchnut do stolu , že psa nechceš a hotovo. Sedněte si s manželem s pořádně to proberte. Nevím jakou máte smlouvu , ale majitel vám nemusí prodloužit smlouvu. Pokud by vás chtěl vyhodit musí k tomu mít pádný důvod. Ale je pravda , ze ten důvod si může najít jakýkoli a nemusí to souviset ani se psem.

merope
16. únor 2023

Minimálně po chlapovi chtít každý den ráno a večer procházku se psem. A o víkendu šup na cvičák pro štěňata. Opravdu denně. Žádné dneska se mi nechce. Pokud na psovi bude trvat, bude se aspoň starat - a pokud trvat přestane, tak se aspoň zjistí, že je třeba najít někoho nového, dokud je pes ještě štěně.

Co se týče majitele bytu - když tam pes udělá škodu, vás vyhodí, když dáte psa pryč, váš vyhodí - pomoc s péčí ale nenabízí? Ano, majiteli bych psa klidně taky nabídla, může chodit na procházky s chlapem.

Mám v okolí, chlap si ho pořídil, "aby ho to donutilo chodit ven". Výsledek? Stará se ženská, nestíhá, pes fakt velký chudák. Odpolední procházka, když byla žena na odpolední (návrat po půlnoci) byla na cca 20 minut (jeden příklad, když jsme tam zrovna byli na návštěvě a ten den jsme byli na celodenním výletě, takže jsme psa nevzali ven, jako jsme to dělali jiné dny). Velké lovecké plemeno. Pokud se nestará chlap už teď, tak jaké "chtěl ho"? Nebo ho vlastně nechtěl? Co ta kamarádka? Není to tak, že si ho pořídila kamarádka, zjistila, že to nezvládá, tak vám ho hodila na krk?

konidana
16. únor 2023

chlap se přimluvil ? on se o toho psa stará? ne! takže neexistuje. 1. chyba byla vůbec psa přijmout, když jsi věděla že ho nechceš a že chlap se starat nebude, když je furt pryč. mě děti několikrát domů přitáhly kotě, ale ani omylem. Prostě hned jak jsem to zjistila tak zas letělo na ulici. Psa bych v klidu ale nekomproimisně vrátila té známé. Žes ho fakt nechtěla a nechceš ho furt. Prostě to nejde.

autor
16. únor 2023

@merope Nějak tak bych to popsala..
jinak smlouvu máme prodlouženou, takže by neměl co by
Ale dcera má období vzdoru a vůbec neposlouchá a do toho se ještě starám o něj, ta řve, ten řve, jsem úplně vyrizena a chlap přijde večer z práce a neboj lasko, to zvládneme.. Jasne my. 🤦🏽‍♀️

autor
16. únor 2023

@konidana Ona ho nechce😔 už jsem ji volala, řekla ať ho dam do útulku, to jsem zavrhla. Chci pro nej normální rodinu, která se o nej opravdu postará..
ale chlap je proti samozřejmě

konidana
16. únor 2023

tys ho taky nechtěla, a vnutila ti ho🙄 asi ho taky nechtěla dávat do útulku...

konidana
16. únor 2023

Chlap je proti? no tak at se o toho psa kompletně stará! ale myslím, že ho sice chtel, ale s tím , že se budes starat ty...

anetka1701
16. únor 2023

Řešte to, dokud je mladej a je to štěně... To se totiž umístění bude hledat dobře. Jakmile vám přeroste přes hlavu, bude starší a nevychovanej (chápu že na něj nemáš čas), bude to mnohem horší... Dala bych inzerci do skupin v okolí, na FB, oslovila bych útulky o pomoc s hledáním s tím, že zatím zůstane u vás... Nemusíte vůbec řešit podrobnosti - spíš prostě říct že je štěně, nemůžete si ho nechat a hledáte milující domov... Lidi budou nadávat, ale jiné řešení než psa poslat o dům dál nevidím... Vím co to je mít dítě co se psů bojí a štěně a fakt jako NE....

marketa1218
Autor odpověď smazal
Zobraz
marketa1218
16. únor 2023

1,5 je ještě malinká. Tak ať si ho vezme ta paní, co vám ho dala.

autor
16. únor 2023

@anetka1701 No právě, dcerka je z něj dost vystrašená😔
Děkuji moc

mourovatakocka
16. únor 2023

Musíš hodit vážnou řeč s mužem. Já si neumím představit, že by mi tohle manžel udělal. Pořízení psa není sranda a hodit někomu péči na hrb není moc chytré. Ad parťák pro dítě, já jsem pro, aby mělo dítě vztah ke zvířatům, ale to je taky třeba plánovat, vybrat vhodnou rasu například. Šup s ním do milujícího domova, pokud to chlap nepochopí, šup i s ním do jiného domova. Protože tohle je dost těžký podraz.

gdpr
16. únor 2023

Úprimne ja by som psa ani nezobrala keď to bol tvojho manžela nápad nech sa stará on ale podľa mňa dosť v tomto zlyhala komunikácia... My máme doma tiež psy ale nikto by ma nepresvedčil na šteňa lebo viem, čo to obnáša takže naozaj vyznie to asi hnusne ale ja by som sa nestarala o toho psa a nechala to na muža alebo hľadala nový domov... Alebo sú niekde aj psie školky tak skús zistiť, či v okolí niečo také nemáte

autor
16. únor 2023

@gdpr Já kdybych vedela, že si dcera zvykne brzy a on bude poslouchat, tak bych to asi nějak přežila, ale takhle to nedávám

eviicka
16. únor 2023

Máte ho týden, to krutá realita dostihne i lidi, kteří si psa vysnili a poctivě se na něj chystali a těšili. Chtělo by to si bez výčitek promluvit s chlapem aby ti maximálně pomáhal. Dcerce ho nenutit jen třeba ukazovat zdálky. Postupně ho začít vychovávat ale nechtít vše hnedka (pro začátek samostatnost a venčení). Píšeš že máš psy ráda, je velká šance, že si vše sedne (a možná větší než pak řešit výčitky, že jste ho dali pryč).

A k té známé, bez komentáře, tohle se zkrátka nedělá NIKDY. A možná by se divila, kolik by vám útulek naúčtoval, kdyby si ho čistě náhodou vzali...

jjasmina
16. únor 2023

Našla bych mu jiný, ale prověřený domov. Já když jsem majitelce řekla, že bysme chtěli tady psa, takže můžeme jít pryč i se psem 👌

emillyhk
16. únor 2023

Ty jo, muž měl po narození syna (v té době jsme se přestěhovali na vesnici a do baráku) taky cukání, že pes by byl super parťák 🙈 Tak jsem mu důrazně vysvětlila, že ano, ale já že nemám chuť ani kapacitu psa cvičit, nemám s tím žádnou zkušenost a že se to musí prostě promyslet a naplánovat. A on je půl dne v práci a v tu dobu by ta péče byla na mě. Takže máme vybrané plemeno, ale jestli ho pořídíme za dva roky, za deset let nebo vůbec, to je ještě ve hvězdách. Nikdy bych si nenechala vnutit ani křečka, natož psa. Známá je teda dáreček 🤦‍♀️
Ty máš v podstatě jen dvě možnosti - buď půjde pes do útulku (případně k jiné rodině) nebo se kousneš a opreš se do toho. Pes cítí, že je nechtěný a dcerka se ho bojí, proto tak vyvádí. Navíc z jeho pohledu asi nebudeš vůdce smečky, takže proč by tě měl poslouchat, že... Když už ses do téhle situace nechala vmanipulovat, tak se s tím budeš muset poprat 🤷‍♀️