Máte zkušenosti se jménem Amálie?

denisamatyasek
22. kvě 2017

Dobrý den,
vím,že diskuzí o tomhle je už spousta, ale nikde jsem se nedočetla toho o co mi jde konkrétně :-/.
Jsem v 7.měsíci těhotenství a máme potvrzenou holčičku. Pořád přemýšlíme nad jménem. Na seznamu toho moc nemáme a když, tak si to tak moc nedovedu představit. Líbí se nám jméno Amálie, Amálka, ale máme problém s tím, aby jí někdo v pozdějším věku, třeba už ve škole neříkali ,,Análko" ☹.
Máte někdo zkušenosti s tím, že holčička s takovým jménem byla terčem posměchu na téma ,,anál"? :-/
Moc děkuji za odpovědi 🙂

yerry
22. kvě 2017

Znám dvě Amálky a spojitost s analem slyším prvně od tebe... Nenapadlo by mne to. Amálka je krásně jméno ale pokud máš strach z těch přezdívek tak zkus něco jiného, ale myslím že děti když chtějí být hnusné tak hnusné jsou a je jedno jak se kdo jmenuje.....

dora13
22. kvě 2017

Na uplne kazde jmeno na svete se da najit nejaky posmesny rym, presmycka nebo basnicka, kdybys to mela brat takhle, tak bys ji nemohla pojmenovat nijak. Proste pokud dite narazi na posmevacka, neco si najde, jmeno, prijmeni, barvu vlasu, proto lepsi nez elaborovat nad Amalkou-Analkou je naucit dite efektivne se branit a nic si z toho nedelat🙂 Mame jednu Amalku v rodine, rika se ji Ami, Amo, Amalko🙂 Podle me je to moc pekne jmeno.

vanea
22. kvě 2017

@denisamatyasek Ahoj, to jméno je krásné, taky se mi líbí, hlavně kvůli knížce Gabra a Málinka, které jsem jako malá milovala🙂 ale právě jak píšeš, tak my měli na základce takovou "Análku" ve třídě a měla peklo od nějaké 5 třídy až do konce základky. Říkali ji "Anále" , když se někam šlo, tak se bavili děcka o tom, že "Anál" půjde s náma. Bylo to děsně trapné, ale děti prostě umí být hodně zlé a jinak jí fakt neřekli...Každopádně si myslím, že nějaká ta přezdívka se dá najít skoro na každé jméno, a když ne, tak si vymyslí pitomci něco jiného =) takže bych se na to úplně neohlížela...dá se vymyslet kravina i na jiná jména ("Lucie, každé ráno u pyje" a podobně že :D) Já bych Amálku klidně dala, manžel ne....každopádně bude chlapeček, takže máme vyřešeno no=D a vy si to promyslete a uvidíte, ale pokud se vám to jméno líbí moc, tak na "přezdívky" nemyslete ;)

leilunka
22. kvě 2017

byla jsem na tom jak ty, ale jména Amálka jsem se nechtěla vzdát 😀 mrkni jak jsem to vyřešila. Je to Laura Amálka :-*

kassandra1
22. kvě 2017

@denisamatyasek Pěkné jméno, ale přesně ze stejného důvodu bych ho nedala, vyloženě to bude děti svádět. A myslím, že efektivně bránit se tomu moc nedá, protože čím víc bude bojovat, tím víc to budou zkoušet.

linee
22. kvě 2017

@denisamatyasek moje holka je AmElka. Jinak,pokud se ti libi,dej ji.Je tolik jmen,kdy si deti vymysli prezdivku. A pokud chce byt dite zle,bude se vysmyvat i za neco jineho,ne jenom jmenem. A krestni jmeno ma na cely zivot,etapa posmivani na par let.

denisamatyasek
autor
22. kvě 2017

Je to asi i o povaze toho dítěte v tom věku kdy by byl terčem posměchu. A myslim,že je to dost na nás,aby to tak nebylo. Je to podle mě i na tom jak to dítě je nebo není oblíbené. A jak říkáte,ty děti dokáží být zlé kdy se jim zachce a ne jen kvůli jménu. No uvidíme. Každopádně moc děkuji 😉

smardik
22. kvě 2017

moc krásné jméno, taky jsme o něm uvažovali když jsme vybírali jméno, ale máme 2 kluky. Pokud se vám líbí dala bych ho, na každé jméno se dá vymyslet přezdívka, pokud někdo chce nebo si najde jiný důvod-mě se smáli že nosím brýle, synovi zase kvůli špatné řeči.

jezz1e
22. kvě 2017

Myslím, že je to spíš o konkrétním dítěti než o jméně. Některé děti prostě šikanu "přitahují" a když nebudou mít pozměnitelné jméno, budou mít jinou hloupou přezdívku a naopak. Měli jsme ve třídě Pičmanovou, byla to normální holka a nikdo si z ní legraci nedělal.