Neschopenka při cyklu IVF. Máte zkušenosti?

13. črc 2020

Ahoj snažilky prosím jaké máte zkušenosti s ivf a neschopenkou? Napsali ji centra automaticky neměli s tím problém? A hned při zahájení stimulace nebo až po odběru vajíček nebo transferu? Nedovedu si představit být po tomhle všem v moji práci. Jsem hrozně ve stresu a pořád na nohou... Moc děkuju za info😘

anina32
13. črc 2020

Automaticky ji rozhodně nedávají. Já jsem měla hodně náročnou práci a hyperstimulační syndrom, tak mi na mé přání napsali neschopenku už ode dne odběru vajíček, bez vycházek. Ty mi pak dali až když jsem měla potvrzené těhotenství.

autor
13. črc 2020

@anina32 moc děkuju za komentář 😊 můžu se zeptat .. takže ste měla neschopenku od centra od brání vajíček až do zjištění pozitivního testu? A při potvrzení těhotenství vám centru neschopenku prodloužilo?nebo už to řeší gynekolog nebo obvodní lékař? Můžete být na neschopence až do konce až do porodu? Mocc dekuju za informaci děkuju😊

katule1990
13. črc 2020

U nás v centru mi doktorka říkala, že nabízejí neschopenku ode dne odběru vajíček (od začátku stimulace ne). Já jsem ji nevyužila, jen jsem si vzala den dovolené, tak se zbytkem neporadím. Doktor, co mi prováděl transfer, tak říkal, že on svým pacientkám ani neschopenku nedává.

andyskarsgard
13. črc 2020

Já jsem dostala až po potvrzení těhotenství v březnu, a předtím na odběr atd, jsem zavolala praktikovy jelikož to bylo v době největší korony a ten mi ji napsal.

anina32
14. črc 2020

Byla jsem v péči CARu až do 12.týdne, až pak mě předali mému gynekologovi i s neschopenkou. Tu jsem měla od odběru vajíček až do nástupu na mateřskou.

piggy123
14. črc 2020

Mužů se zeptat z jakého důvodu dávají neschopenku? Po IVF je automaticky rizikové těhotenství nebo proč? Ptám se proto, že pokud nám neklapne tento měsíc přirozeně, jdeme na IUI, ale doktor to nevidí moc optimisticky a doporučuje IVF...

katule1990
14. črc 2020

@piggy123 Upřímně, taky to moc nechápu (hlavně neschopenku po celou dobu těhotenství). Pokud nejsou žádné problémy, pak je to podle mě těhotenství jako každé jiné. Sama jsem teď těhotná po IVF a stálo nás to spoustu slz a sil, ale do práce chodím a nemyslím si, že by člověk něčemu pomohl, kdyby byl doma.

anina32
14. črc 2020

@piggy123
@katule1990 V mém případě šlo o velmi rizikové těhotenství, nejdřív jsem měla ten hyperstimulační syndrom, proto jsem šla na neschopenku, nebylo to v plánu, chtěla jsem pracovat co to půjde, ale nešlo. A pak jsem krvácela, měla vysoký tlak, cukrovku na inzulínu... Podstatnou část těhotenství jsem ležela v nemocnici a nikdo nevěděl jak to dopadne.

katule1990
14. črc 2020

@anina32 Tak to je samozřejmě jasný, s takovými problémy člověk nemůže do práce, ale kromě OHSS to nejsou problémy způsobené IVF. Já jsem to myslela tak, že nerozumím automatickému dávání neschopenky, když člověku nic není. Jinak já mám taky cukrovku (od 11tt, zatím na dietě), v 6tt jsem špinila (naštěstí nekrvácela) a do 15tt mi bylo šíleně zle od žaludku. Ale i tak se to dá zatím v práci zvládat (sedím v kanceláři), samozřejmě tvůj případ je úplně jiný a zdraví je nejpřednější. Doufám, že jsem to pochopila dobře a vše mělo dobrý konec - gratuluju 🙂🍀❤.

uzivatelkapetra
14. črc 2020

Mě doktor na každé kontrole nabízel, nebrala jsem, cítila jsem se pořád stejně dobře

piggy123
14. črc 2020

@katule1990
@katule1990
@uzivatelkapetra

Přesně to je můj styl myšlení - nechápu proč by měla být automaticky neschopenka, když nejsou žádné zdravotní problémy či podezření na nějaké nešvary. Pokud jsou, neschopenka je samozřejmě na místě. Ale dávat automaticky jen proto, že je člověk těhotný, to mi hlava nebere... 🤦🏻‍♀️

Držím palce všem, kteří jsou v radostném očekávání! 😊

anina32
14. črc 2020

@katule1990 Děkuji, synovi bude příští měsíc už 8 let 🙂 Jinak ve svém úplně prvním komentáři jsem psala, že neschopenku nedávají automaticky.

andyskarsgard
16. črc 2020

@piggy123 já jsem měla krvácení. A velký hematom asi 5 cm, na placente, a pak hrozně velký tlak, ten mám pořád I v tom 18 tydnu.