Myčka. Kdo ji nemá?
ahoj ženy, znáte někoho ve věku cca 25 - 45 let, kdo má rodinu a nemá myčku nádobí? 🙂 Zajímalo by mě, jestli je v dnešní době myčka takový běžný standart nebo ji nemá víc lidí než jen my😀 díky!
Ahoj, vzhledem k tomu, že máme byt sto plus jedna,kde by se myčka ztratila ( malý, 2+1), tak nemáme. Dva dospělí kolem 40, jedno dítě 8!et a druhé 6tydnu. Meju to já, většinou.
My mycku nemame, ale proto, ze ji nemame kam dat, az dostavime domek a budu mit velkou kuchyn, tak mycka bude prvni, co poridim :D
@prejeta_zaba třeba k uspokojení zvědavosti?
K te veci, ze rucne vydrhnete nadobi lepe, jak tu zaznelo... No nevim nevim, kdyz se podivam na hrnce a pribory, ktere jsem drive myla rucne a hrnce, ktere myje odjakziva mycka, tak je to neuveritelny rozdil ve vzhledu. Hrnce a pribory myte myckou jsou stale jako nove, krasne leskle a neposkrabane houbickou ci dratenkou.
My jsme ji donedávna taky neměli.. pořizovali jsme až teď co jsme se stěhovali do vlastního
@samettka Jj, nejspíš se to posunulo za ty 4 roky, ale rozhodně bych nečekala dramatický posun, víc než 50% to rozhodně nebude 😉 každopádně to začíná být standard, pokud místo dovolí, není důvod ji do nové kuchyně nedat. Myslím, že těch, které ji přes dostatek místa nezvolí, bude minimum.
jste skvělé, ženy, díky za odpovědi! 🙂
Ano, my nemáme myčky. Ani sušičku. Ne že bych je nechtěla, zejména myčku bych brala všemi 10,priste není kam dát. Bydlíme ve státním bytě, před 5 lety tu byla rekonstruovaná kuchyň na náklad obce (než jsme se nastěhovali), kuchyň je klasická paneláková a k tomu z ní vedou dvoje dveře +vchod z chodby, samotná délka linky je nejmensi, jaký je dle standardu možné, fakt nevím, na úkor jaké skříňky bych měla dát tu myčku namontovat, neměla bych pak kam dát nádobí 😥
@makronka222 Jj, ta spotřeba vody, my doplácíme jedině na vodu, na nic jiného. Já mytí nádobí nesnáším, takže hodně často se toho ujme manžel (ten totiž zas nesnáší neumyté nádobí), ale ta spotřeba! Věčně kohoutek na plný perdy, musím mu to regulovat, když jsem u toho, což ho pochopitelně děsně rozčiluje. Myčkou bychom ušetřili min. 10%spotreby vody, hádám. Bohužel, kde není místo, ani myčka nemyje... 😟A nějaké vlastní bydlení nepřipadá v nejbližších X letech (pokud vůbec, při těch cenách nemovitosti) v úvahu, jsme rádi, že bydlíme a náklady na bydlení máme relativně malé.
V domacnosti jsme 3 - ja 31, manzel 35, dcera 4 roky a mycku nemame ani nechceme. A to same plati o susicce. Prijde mi to jako zbytecnost.
Ahojky, nebudu cist ta kvata odpovedi. Mycku nemam, mam 1 dite a druhe na ceste a reknu ti, ze je to strasny voser bez mycky, ale zatim na ni neni, treba to do Vanoc vyresim. Krome me to nadobi nikdo bohuzel neumyje a me to oprevdu nebavi. Myju tak 3x denne, protoze kdybych to nechala treba na vecer, ci rano, tak je to pro me dusevni peklo. Takze pokud muzes, porid si ji, usetri ti spoustu casu k zivotu... Uvazuji i robotickem vysavaci.
@samettka
mycku jsem mela,pak jsme ji museli kvuli stehovani dat pryc,ted momentalne mycku nemame ale planujeme koupit,vecne myti nadobi a hlavne vecny bordel v kuchyni mi leze krkem.
Nemáme - dva dospělí, jedno dítě. Ale když se sejde víc lidí, návštěva, tak už bych ji někdy ocenila. 🙂 Uvidíme do budoucna. 🙂
@ninive211
ano,tu usporu muzu potvrdit.jakmile jsme poridili mycku tak nam klesla nejen spotreba vody ale taky plynu,ktery tu vodu ohrival 🙂
@klea81 Čeho máme možná moc, jsou různý krabičky a kelímky, toho máme hodně, zabere to půlku jedné spodní skříně, to jediné by se dalo trochu zredukovat, aleto nestačí. Špajzu v lince, jako komplet? Nedokážu si představit, já tam mám jen čaje a kafe, zbytek normálně ve dvojšpajzce viz foto, která je plná! A to opravdu neskladuji po kilech cukry, 20kg mouky, 10 krabic rýže apod.
@ninive211
a co tam teda skladujes,ze je plna?ja si to neumim predstavit zaplnit tak velkou spajzku 🙂
@samettka ja mycku mam ode dne, kdy mi v tehu s mladsi zacalo byt spatne, ale do te doby jsme byli bez starsi syn tehdy mel 2 roky, kdyz jsme porizovali. Je to neskutecna pomoc. Cele tehu ale musel mycku pouzivat manzel, mi smrdela a blila jsem z toho 🙈 a pak pred porodem jsme porizovali i susicku 😅
@zelenaesmolda Jídlo? Ta horní skříň jsou pouze nepouzivane nebo zřídka používané spotřebiče a krámy, které nejde skladovat jinde (friťák, pomalovarny hrnec, formy na pečení atd.) a ve spajzu je fakt vše od pečiva přes brambory, cibuli, různé pochutiny (nejen) pro děti, nějaká piva, džusy, minerálky, konzervy, různé druhy těstovin, koření, zavareniny, oleje, ocet...jako ty krabičky z linky bych tam asi někam nacpala, možná, na úkor přehlednosti ve spizce. Jako já zas mám ráda zásoby základních potravin, nerada zjišťuji, že chci vařit a mám poslední půl pytlík rýže a že mám chuť na tuňáka a zadny ho doma nemám. Prostě když je akce, nakoupím víc a vydrží do další akce většinou, ale jak říkám, na kila od všeho též neskladuji.
@samettka my do letošního roku neměli, na jaře jsme se přestěhovali do nového velkého prostoru a konečně jsem si mohla uspořádat kuchyň jak jsem chtěla. Po myčce jsem nikdy netouzila, ale teď jsme ji měli 14 dní na reklamaci a ta úspora času... Byla vážně znát. Jakmile vařím, nemám žáden binec vše naskládám do myčku a nemusím řešit nádobí
m myčku nemáme, ale premyslime, ze jsi ji poridime, co vy na to ? Oplati se to ?
@samettka ano, myslím ze je to standart
Nemáme a mít nebudeme.
@slunecnice358
standarD 🙂
Jsme doma 4 a myčka byla to první co jsem kupovala do kuchyně...teď byla 14 dní rozbitá a já v 9.měsíci ... myslela jsem, že mě trefí. Všude nádobí a já pořád u dřezu, bolavý záda a nohy, nehty zlámaný, ruce suchý...za nic bych jí nevyměnila 🙂 a sušičku mi koupil manžel před 3 lety, když jsem čekala prvni dítě, když viděl to množství dětskýho oblečení 😀

Já jsem v 33 letech měla jenom jedno dítě, a žádnou myčku. Trávila jsem polovinu dne u dřezu. Roční syn mě tahal za nohu u dřezu.
Teď mám dvě děti, myčku, a naplním ji za den i když jsem doma jenom s mladším a starší je ve školce...