icon

Myčka. Kdo ji nemá?

samettka
2. zář 2019

ahoj ženy, znáte někoho ve věku cca 25 - 45 let, kdo má rodinu a nemá myčku nádobí? 🙂 Zajímalo by mě, jestli je v dnešní době myčka takový běžný standart nebo ji nemá víc lidí než jen my😀 díky!

Strana
z6
sudylichozrout
3. zář 2019

@zelenaesmolda Nezatuchne. Taky na to obcas zapomenu a pradlo v pracce necham pul dne. Nic mu neni. Akorat chce pak vytrepat a lepe rozvesit 🙂

kuliseks
3. zář 2019

@konidana jak myslite 🙂 podle me mycku ruce nikdy nenahradi 🙂 to jsou uz dlouholete zkusenosti s obojim 🙂 ale kazdy jak se mu co libi a co ho bavi 😄

kuliseks
3. zář 2019

@153lenka mne mycka umyla zatim vzdycky vsechno teda 🙂 a ano panve tam nektere nedavam a plechy nektere taky ne. Ale u zbytku nadobi bych teda nechala pul zivota a spotreby vody. Ani nahodou uz nikdy. Ale to lidem nekterym asi nejde vysvetlit 😄

zelenaesmolda
3. zář 2019

@sudylichozrout
tak asi zalezi na pracce nebo na vode,me se to obcas stane ale nesmrdi vsechno,jenom nektere kousky

moonuliik
3. zář 2019

Ahoj, mě je čerstvě 25, manželovi 26, máme 3 letou dcerku, čekáme druhé a myčku nemáme ani neplánujeme. Nejsme líní umývat nádobí a nechceme mít doma 30 talířů a 60 příborů...

malenka3
3. zář 2019

@zelenaesmolda @sudylichozrout tak teda já když nevyndám prádlo z pračky hned, tak je pak zežvejkaný jak kráva, takže to fakt ne 😂🙈

malenka3
3. zář 2019

@moonuliik hele a líný prát na valše jste? Máš doma pračku? Jsi to napsala, jako kdyby lidi s myčkou byli líný 😂. My teda doma 30 talířů nemáme, ani 60 příborů, líná mýt nádobí taky nejsem, ale ta úspora času, který můžu díky myčce věnovat jinde, a vody, která je finančně opravdu významná, to fakt není o lenosti.

moonuliik
3. zář 2019

@malenka3 nevím proč to berete tak osobně, nebylo to myšleno zle. Jen si neumím představit, že mám myčku, kterou naplnit trvá dva dny, a potom čekám dlouho než se to umyje ať mám čisté talíře... Mě to nepřijde jako něco co ušetří čas... Spis něco, co myje nádobí dvě hodiny místo dvaceti minut. Vodu dobře, ale to se nemusí nutně umývat vodou z řádu, pokud bydlíte na baráku. My třeba jedeme na vrt (studnu) s "čističkou". Tak proto. Přijde mi to jako si objednávat obědy domů, abych ušetřila čas, Který strávím vařením.... No... Každý podle svého. Myčku neodsuzuji, ale nepotrebuji.

malenka3
3. zář 2019

@moonuliik měla jsem stejné názory, než jsem jí vyzkoušela v praxi. Teď vím, že jsem byla opravdu v tomto ohledu hloupá. Ale pokud máte vodu z vrtu, tak hlavní finanční aspekt chápu, že není pro vaši rodinu relevantní.

blondynka400
3. zář 2019

@konidana taky to občas v pračce zapomenu... Max to pak pustím na 15 minutový program na nízkou teplotu a je to jak čerstvě vyprané...

@radullah ekzém a mytí nádobí je hrůza ☹. A přesně jak píšeš, stačí i jenom voda. Mně osobně vadí u rukavice,s nimi je to snad ještě horší než bez. Takže pro mne je myčka vlastně záchrana i z tohoto pohledu.... Za ty roky s myčkou bych na to zapomněla 🤣

pratensis
3. zář 2019

@konidana Já tam dávám právě ty velké hrnce, které jsem dřív třeba od marmelády drhla jakou dobu. Ale on každý má jiné potřeby, no. Pokud vám myčka nechybí, tak ji nepotřebujete. Já to tak mám třeba s televizí, chytrým telefonem a facebookem. :o) Já když srovnám, kolik jsem těmihle věcmi trávila času dřív a kolik vyteklo vody, tak ten rozdíl je fakt obrovský. A to dřív= v bytě, kdy jsme neměli zahradu, tím pádem ani tolik úrody ke zpracování. Takže já bych teď už šla myčku bránit s mečem v ruce. 😀

konidana
3. zář 2019

@zelenaesmolda ne, vůbec nezatuchne, zdimam na málo otáček, tak se pak i krásně vyvesi a narovná

konidana
3. zář 2019

@kuliseks psala jsem že to nemohu posoudit dokud myčku nebudu mít.. nyni by mi v našem bydleni asi vice vadila než sloužila

klea81
3. zář 2019

@moonuliik myčku naplnit 2 dny? 🤔 Já ji naplnim i 2x denně 😉vařím hodně a jsme 4 os.

malinkaelinka
3. zář 2019

My jsme měli v bytě, do domu jsem ji nechtěla. Vůbec jsem ji nepoužívala a to jsem v kuchyni často, vařím denně, často peču... Ale já mám svůj oblíbený hrnek, nůž, atd, používám to samé dokola, takže když jsem to dala do myčky, stejn jsem to z ní za 2 hodiny vyndavala špinavé zpět, abych to zase použila anebo jsem čekala, až ten krám laskavě domyje... Nemáme ani mikrovlnku, sušičku na pradlo... prostě to nevyuziju 🙂 Moji rodiče taktéž nemají myčku, loni se stěhovali, zarizovali novou kuchyni a o myčce ani neuvazovali.

zelenaesmolda
3. zář 2019

@konidana
tak ja zase zdimam na co nejvic otacek,nemam rada mokre pradlo

iulia
3. zář 2019

My jsem kupovali myčku, když bylo malý rok (nebylo ji krasavice kam dát). A když jsme ji koupily a já se po roce ohledla kolik času jsem mohla strávit se synem místo stáním u dřezu. Bylo mi to i trochu líto.

ninive211
3. zář 2019

@iulia Anebo večer s manželem, že? Právě u nás hodně i umývá nádobí manžel, když já to nestihnu zpacifikovat přes den, tak se na to vrhá večer, on je v tomto šílenej, že nesnáší neumytý nádobí ve dřezu a všude a dává tomu přednost před tím, než aby třeba šel vykoupat děcka, on klasicky vždycky kolem šesté, o půl sedmé stoupne ke dřezu a že "musí" to prostě umýt, místo aby se po celém dni stráveném v práci věnoval dětem a to nádobí se umyje, až budou spát, však neuteče, nemá nožičky, že. V tomto se fakt neshodneme a očividně máme každý priority někde jinde:-/ Opravdu toho času stráveného u dřezu, když se vezmeme v globálu, o spotřebě vody ani nemluvím (když umývá, tak litry jen tečou...)...fakt musím nějak vymyslet, jak by bylo možné do té naší pidi linky tu myčku, aspoň malou úzkou (větší by se stejně nevešla, ani kdybych se postavila na hlavu), vecpat. Příští rok jak nastoupím po RD do práce to bude skoro nutnost. Jako já si z dětství taky pamatuju, že si s náma hrával a věnoval se nám skoro furt jen táta, mamka málo, protože většinu času trávila v kuchyni vařením a mytím nádobí. No taky máme vztahy takové řekněme korektní, ne nějaké extra vřelé, kamarádské...

kolibricek36
3. zář 2019

@moonuliik ja varim obden- mycku zapinam taky obden - nekdy co 3dny. Hodne pecu. A to mame malou - uzkou. Jina by k nam do kuchyne nevesla.
Max kdyz je u nas navsteva tak pak zapnu mycku i dva krat.

kolibricek36
3. zář 2019

@malinkaelinka v byte je i susicka moc dobra. Jste- li v dome tak mate zahradu, pripadne terasu kde susit # nemusite se dohadovat se sousedy, kdo bude mit susarku k dispozici. 😂😂😂

reikaa
3. zář 2019

Jaaaa 😊 taky ji ještě doma nemáme a ani ji hned tak mít nebudeme.... To spíš toužím po sušičce na prádlo než po myčce 😉

nazka
3. zář 2019

@moonuliik kdo nezazije, asi nepochopí. Vždycky jsem tvrdila, že jí nepotřebuju. Jsem uchyk na čisté nádobí, takže me i mytí nádobí docela baví. Ale díky bohu za tento vynález!! Taková úspora času a energie (nejen moji)..
Navíc, já nesnáším mýt těsto z čehokoliv. Tak jsem pak ani nic nepekla a teď "můžu" péct bez nervů 😁

nazka
3. zář 2019

@ninive211 já manžela chápu, mám to nastavené stejně a není to o prioritách.. Prostě mě to drasa v tom dřezu 😁 můj manžel mi bohužel na začátku vztahu oznámil, že nádobí on nee, takže se to dodržuje. Naštěstí myčku vyklízí bez problémů 😁

hanih
3. zář 2019

Já si teda život bez myčky už neumím představit. Naši ji měli už když jsem byla ještě dítě a když jsem se od nich odstěhovala, byla myčka jedním z prvních spotřebičů, které jsme pořizovali 🙂 Všechny klady už tu byly zmíněné - úspora peněz a času. Velmi ji ocení ti, kteří jako já trpí na suchou kůži a ekzém. Mě stačí mytí těch kousků, které se do myčky nedávají - vařečky, nože, prkýnka. Vařím často a nemáme mikrovlnku, takže když ohříváme, tak taky potřebujeme hrnec. Myčku naplním obvykle jednou denně. Teď v létě dělám marmelády, protlak, povidla apod., tak to lítá, takže často ji naplním i podruhé. Zapnu a můžu se věnovat dětem, manželovi, sobě nebo jiné práci 🙂 Myčka mi přijde jako super pomocník. Naopak třeba nevlastníme již zmíněnou mikrovlnku, nebo taky sušičku a televizi.

hanih
3. zář 2019

Jinak ještě dodám, že snad osobně neznám nikoho (kromě starších lidí cca nad 70 let), kdo by myčku neměl.

malinkaelinka
3. zář 2019

@kolibricek36 no přesně naopak, v domě bydlíme rok a půl a se sušením venku tady mám zatím smůlu - všude okolo nás se ještě staví a a i my máme místo zahrady ještě tankodrom, takže prachu mraky, takže susim doma na chodbě. A to tedka latkuju, takže prádla mraky. V bytě jsem susila na balkoně. Ale stejně nějak nevidím důvod mít sušičku, když to schne samo.

kolibricek36
4. zář 2019

@malinkaelinka Jasne balkon - ten ale nema kazdy..... Jako beru segra ma na suseni sklep. Ale jak susit v byte kde je asi vse zfusovane - staci dve pracky po sobe a nas mokre steny a na naskok na plisen je tu.

karol1996
4. zář 2019

@kuliseks to asi jo, ale setrime vodou zase jinde 🙂 třeba po koupani tu vodu nakyblujeme a splachujemsplachujeme s ni ;)

kuliseks
4. zář 2019

@karol1996 no tak to mate asi opravdu vsechno jinak.. ale chvalim 🙂 my splachujeme taky z uzitkove vody, ale rovnou to tak mame postavene no. V pohode 😉 hezky den

kolibricek36
4. zář 2019

@karol1996 my taky splachujem vodou z koupani. I vodu ze susicky pouzivam na to.

Strana
z6