icon

Nechápu dnešní děti

1. bře 2021

Hezke rano

Asi jsem stara nebo ja nevim😃 je mi 25 let a fakt nechapu dnešní děti.

Když byl svět v pořádku a šla jsem do nákupaku tak 13 ( i třeba 15 lete) holky mají minikratasy že jí leze cela prdel ven a tílko co vypada spíš jak podprsenka jak je kratke 🤷🏻‍♀️ Zmalovane je to jak když ma druhy obličej.

Na instagramu když jedu ve vyhledavaní a koukám na videa ve světě tak se mi objeví videa atd 12 letech dětí ( co sakra děla na ig 🙄 )

Jasně můžete napsat že je jina doba ale asi ji nechapu , ja ve 12 si hrála prostě doma 😂 s panenkama atd

Asi jsem prostě stará a fakt se modlím aby se moje dcera takhle neoblekala

Strana
z2
bachovy_esence_poradna
1. bře 2021

Tohle bylo vždy v pubertálním období.
Jen sociální sítě to posunuly ještě do ranějšího věku.

Myslím, že je jen potřeba dcerám vysvětlovat, že jedna věc je se s kamarádkami nalíčit a pohrát si s tím jak vypadám, trochu se vyřádit, však oblečení a líčení je i o kreativitě.... a druhá věc je, že to vysílá nějaký signál navenek a je trošku potřeba myslet třeba i na vlastní bezpečnost.
A zhluboka dýchat, většina z toho vyroste během pár let 😉

editah222
1. bře 2021

@andelka nadkolenky to byl mega hit. K nim jsem měla černou riflovou sukni těsně pod zadek a červenou košili uvázanou pod prsama. Je mi líto, že mám z té doby tak málo fotek, asi bych se docela pobavila 🙂 A furt jsem kramovala mamce ve skříni. Její sako jsem nosila s páskem, to je dnes v nové kolekci DIOR :D :D

gramar
1. bře 2021

Tedy s tímto postojem, v tvých pět a dvaceti máš dobře našlápnuto na kariéru záclonové STB pracovnice, kterou povinně musí vlastnit každý panelák, či každá druhá ulice ve vesnici, aby náhodou něco nezůstalo bez povšimnutí 😂

zelenaesmolda
1. bře 2021

@gramar kdyby jen naslapnuto :D

editah222
1. bře 2021

@gramar 😂😂😂😂

dura175
1. bře 2021

Ruku na srdce, která z nás neměla nějaké šílené období, jak v oblékání, tak v líčení. Podobné dvanáctileté holky mě nechávají v klidu. Většinou z toho vyrostou. A některé ne a oblíkají se děsně pořád. Já si spíš všímám, jestli oblečení sluší/nesluší, vkusné/nevkusné a posuzuju celkový vzhled a charisma.

zmrzlinka
1. bře 2021

Mne teda v 25 nenapadlo sledovat pubertaky a řešit co dělají a mají na sobě....jinak jestli pozorujes pubertaky jenom v nakupaku....je to malej vzorek na to ,aby si soudila jaké dnešní děti jsou....

codal
1. bře 2021

Já jsem první řasenku dostala ve 14, to mi ji koupila ségra k narozeninám a musela mamku ukecat. Začala jsem si výrazně malovat oči až tak v těch 15, to jsem měla černé linky, no mazec 😂. Chodila jsem s odhaleným pupíkem celá v černém, mamka učila ve stejné škole, kam jsem chodila, a snažila se mi "vyhýbat", páč se jí to samozřejmě nelíbilo, ale věděla, že s tím nic nenadělá🤦😂. Jako někdy mi to taky přijde přehnané, navíc je velký problém, že člověk opravdu vůbec neodhadne, kolik jim ve skutečnosti je, ale asi to k té pubertě prostě patří 😉.

hanih
1. bře 2021

@mon_88017 Ty jo, tak ja byla v tomhle veku hrozne prizpusobiva, takze jako clen "malomestske intelektualni elity devadesatek" (uz teda ne uplne rannych), jsem chodila v odrbane hippie sukni debatovat do cajovny, coz mi ale nebranilo o vikendu nahodit odev ala stetule a jit se vlnit na diskoteku 🤣
Jinak pro autorku - ve 12 letech jsem mela spoustu zajmu, ale teda s panenkama jsem si uz nehrala a ani zadna z mych kamaradek... Minikratasy a tricka s holym brichem jsem nosila taky, jen jsem se teda moc nemalovala. A je mi skoro 37, takze dnesni dobou to fakt neni 😊

drakenn
1. bře 2021

A tebe někdo nutí, abys to chápala?
S tímhle přístupem velmi brzy zestarnes. Už teď mluvíš jak 60 léta babka.

kamino
1. bře 2021

V 15 jsem byla v prváku, bylo těsně po revoluci a zkoušeli jsme hranice 🙂 No, moc ráda na tu dobu vzpomínám, má máma asi méně :.-))

vladenkamaminka
1. bře 2021

@andelka ja mamce kradla riflovou vestu a k tomu se nosily takový plandavy kalhoty, dnes podobný nosím na doma místo teplaku 🤣🙈 je to byla doba ❤

vladenkamaminka
1. bře 2021

Jo a ve 12 jsem dostala od tety k narozeninám brutálně modrou řasenku Miss sporty, jak zasvitilo slunce, tak by mi Šmoulinka záviděla.. o rok později me spolužačka poprvé nakreslila spodní i horní linku černou tužkou a maluji se dodnes...jen teda tu modrou hrůzu uz bych na sebe nedala.. 🤣 no a nemyslím si, ze bych vyrostla v nějakou hroznou brécu... alespoň doufám 🙈🤣

tinaprofi
1. bře 2021

Dneska ta doba není zdaleka tak výstřední, jako když se trendy teprve objevovaly. Všechno co tady je, už většina z nás zažila nebo viděla, jen se to opakuje a obmenuje. Minulej tejden jsem přestěhovala kobylu do jiný stáje a jsou tam samý malý holky (9 - 15 let) většinou dcery majitelů nebo jejich kámošky. Já jsem člověk, kterej v komunikaci nedělá rozdíly v tom smyslu, že přijdu a úměrně věku vtipkuju a snažím se o uvolněnou atmosféru... A ty holky na mě tak divně koukaly, asi se styděly, zdrahaly... A najednou mi došlo, že mě je 40 jim 15..a že jsem pro ně vlastně z jejich pohledu děsně stará 🙂) tak budu taková v pohodě crazy teta, kterou tam budou potkávat. Ale chci tím říct, že ten čas děsně leti, já to v ty hlavě vnímám pořád ale stejně uvolněne, jako by mi bylo 20. Nesleduju, jak se sminkujou a že maj vidět řiť. Je mi to jedno. Protože jsem tam byla kdysi taky. To co mi přišlo cool mohlo bejt pro starší ročníky úplně ujety. Všechno je to v hlave.

krtcice
1. bře 2021

@vladenkamaminka ježiš, modrý řasenky, to byl hit 😀 taky jsem měla, dnes už bych asi běžně nelíčila 😀

holkaokomodra
1. bře 2021

ty brďo co budeš delat až budeš mít doma vlastni puberťačku, když si z toho vyrostla už v pětadvaceti? Mě je o deset víc než tobě a chápu je a vždycky jsem je chápala... to je o úhlu pohledu, jasně, že se mi některý věci a chování zdá pitomý, ale já v pubertě byla taky, takže úplně nerozumim tomu co řešíš 😉

95newmommy2020
1. bře 2021

Mě je taky 25, ale přijde mi, že jsem se oblikala podobně. S tím rozdílem, že vlasy barveny doma a make-up na styl paštika byla daleko větší tragédie. Ty dnešní holky vypadají hezky, přirozenější.

gramar
1. bře 2021

@vladenkamaminka
@krtcice Jo modrá řasenka, co dělal žmolky a barvilo se s ní od řas po vlasy všechno, tak tu jsem taky vlastnila a pak ještě červenou, za dobrého světla člověk vypadal jak kdyby dostal do huby a měl móňo 😂

andelka
2. bře 2021

A to pak přijde váš puberťák na konci základky a vynáší soudy o tom, jak jsou dnešní děti rozmazlené a drze, že to ONI by si nedovolili v tom věku 😁

editah222
2. bře 2021

@krtcice já nosím modrou rasenku ještě dnes😂. Někdy i fialovou.😂 Ne teda pořad, do práce klasika černou, ale třeba na nějakou party nebo fesťak se odvázu😉

michaela_2
4. bře 2021

Lidé jsou stále stejní,jako dřív 😉
Možná ty okolní vjemy se krapet změnily

mrszizy
5. bře 2021

Lidi/puberťáci jsou stále stejní, jen soc.síte a sdílení fotek to posunuly jinam. Je to víc na očích - teď víš, co nosí holčiny v New Yorku, když my byly v pubertě mohli jsme to vidět maximálně na MySpace co bylo v začátcích ;).

pginka
15. bře 2021

Ja je taky nechápu a už vůbec nechápu to ze jim to rodiče tolerují ,je mi 30 a tohle ja udělat ve 12 tak by mě otec stoho rychle vyléčil😁a už vůbec si nedovedu představit ze mi moje dcera takto bude chodit po městě či venku😇 jako naka malá 🤐to u mě na 100% neuspěje i když bude možná v pubertě-(pak někteří rodiče placou ze jim přijdou 15 těhotné , a mají život v řiti😊dnešní mládež je cekove úplně jiná ,i ti kluci mi přijdou ze jsou více zenstele než byly kdysi

Strana
z2