icon

Nepozvání syna na oslavu. Mám se zeptat na důvod?

dc282308
7. říj 2023

Mám dilema, jde o mého syna, který nebyl pozván na narozeniny ke kamarádovi.
Ovšem, když syn měl narozeniny, tak toho kamaráda pozval.
Znám se i s maminkou toho chlapce, a přemýšlím jestli se jí nezaptat, jestli nejde o omyl. Ale zároveň nechci, aby řekla ať tam jde, jen ze slušnosti a ve skutečnosti by ho tak nechtěla.
Syn na tu oslavu moc chce, on se kamarádí s 3 klukama a jedem z nich je ten oslavenec a pozval ty dva, jen jeho ne. Je to hloupá situace.

Strana
z3
zelenaesmolda
9. říj 2023

@journals
ne,celou tridu.ale jejiho milacka prece musi pozvat :D

bara88
9. říj 2023

@suzanna123 spratek jen za to že nechce každého na oslavě?

oplatecka
9. říj 2023

@journals Zrovna na ten komentář od @suzanna123 koukám s pootevřenou pusou. Můj syn je mezi dětmi hodně oblíbený, jen tento měsíc je zvaný na tři oslavy. Svoje narozeniny slavil koncem prázdnin na trampolínách a měli jsme daný limit pozvaných dětí. Musel proto pečlivě vybírat, koho chce na své oslavě mít. Nejraději by pozval dvakrát tolik dětí, ale to prostě nejde. Takže určitě byl taky někdo zklamaný, že ho nepozval. Syn rozhodně nebyl na všech oslavách, tak to prostě je, žádné trauma z toho nemá. Pokud to rodič dítěti citlivě vysvětlí, tak by to dítě mělo vzít a netrápit se. Takže opravdu nerozumím tomu, proč hned někoho kvůli tomu, že nepozve mé dítě na oslavu, nazývat spratkem 😵‍💫

michaela666
9. říj 2023

@suzanna123 Jak si můžeš být jistá, že se k tobě dostane důvod toho, proč není tvoje dítě pozvané? Přizná se ti doma, že oslavence otravuje, vtírá se a odhání od něj ostatní děti, nějak si vzájemně slovně ublížili, možná se pobili. Musí hned ten dotyčný být spratek? Třeba má momentálně lepší kamarády než tvoje dítě, omezený počet pozvaných a nebo se s tvým dítětem z nějakého důvodu nechce dál kamarádit.
Možná bude jednou nazývat jiná matka tvoje dítě spratkem, protože její miláček nebude pozvaný na vaši oslavu.
Pro děti je to hodně těžké, ale hned bych z toho nedělala takové závěry.

suzanna123
9. říj 2023

Klid vážené, ten spratek byl nadsázka. Samozřejmě respektuji právo každého pozvat si na oslavu koho chce, samozřejmě může mít dotyčný pádný důvod (třeba ten, že spratek je podle něj moje dítě), samozřejmě akceptuji, že pokud někoho nepozve moje dítě, dotyčného matka bude taky v duchu nebo na fórech nadávat.
Nemusíte to chápat, nemusíte s tím souhlasit a pokud chcete, můžete se tu nad tím dva dny pohoršovat. Nazdar 🙄

somalicats
9. říj 2023

@suzanna123 oslavy narozenin poradame, holky taky chodi a uz se taky parkrat stalo, ze nebyly pozvane na neci oslavu - a drama z toho doma nikdo nedelame. A uz vubec za to nikoho nenazyvame spratkem. Starsi chce sve kulate narozky poradat v cokoladovne, tam bude rozhodne limit na pocet deti, jinak se nedoplatime. Takze se taky asi bude nekdo citit odstrcen, ale to se neda nic delat.

terulin
9. říj 2023

@suzanna123 Tady je tak strašně nebezpečné být vtipná, nebo mít tendence k nadsázce.... V poslední době je to tady jak kurz hyperkorektnoti 😀

jelenice_zavodnice
9. říj 2023

@suzanna123 Tvuj uplne prvni a posledni komentar v teto diskuzi je ukazkovym prikladem mikroagrese. Hojne pouzivane, bagatelizovane a bohuzel bezne. 🤔

zelenaesmolda
9. říj 2023

@terulin
jenze tohle nebyla ani nadsazka a ani to nebylo vtipne

ai30
9. říj 2023

@suzanna123 Napsala, rika to na prvni strane diskuse.

michaela666
9. říj 2023

@terulin Nevyznělo to ani jako jedno z toho co píšeš.
Spíš výkřik zapšklé matky, které někdo "sáhl" ( obrazně řečeno) na dítě, tím že by si dovolil ho nepozvat.

oplatecka
Autor odpověď smazal
exbordelar
9. říj 2023

Jezis holky 😅

@susanna123 ja to jako nadsazku pochopila 😉

rebe
9. říj 2023

"...kdy jindy má být člověk zaujatý než když jde o jeho dítě?🤷‍♀️" Holky, jestli v tom tu nadsázku nevidíte, tak je problém na straně přijímače. Vy jste fakt nikdy nebyly naštvané na cizí dítě za to, že se vaše dítě kvůli němu trápí, i když jste věděly, že to cizí dítě neudělalo nic hrozného? Proč hned tak hnusně? Učme děti, jak ovládat své emoce, ale nesnažme se je nemít.

terulin
9. říj 2023

K řešenému problému: Je mi syna moc líto... Takhle je to vždycky nešťastný. Dcerka se do podobných situací dostává taky a vždycky jsem z toho nešťastná (možná víc než ona). Dost se mi vyplácí k tomu přistupovat co nejvíc pragmaticky. Pozvaná nebyla, druhá strana k tomu mohla mít jakýkoliv důvod a nemá povinnost mi to vysvětlovat, život je takový a nemusí to znamenat, že s ním dotyčný už nekamarádí. Prostě to jen chce pro ten moment jinak.
Vztahy jsou peklo i u dospělých a u dětí ještě větší... Zklamání je u bude a děti se to musí naučit odpružit. Vem ho někam ať na to nemyslí, nebo se mu ten den věnuj víc/jinak než jindy, aby to byl super den. Kamarády (ty na život a na smrt) si najde. To chce jen čas.

dc282308
autor
9. říj 2023

Včera jsme vymysleli náhradní program a nálada se mu zvedla, všechno jsem mu vysvětlila. Líto mu to je, ale určitě je už na tom lépe.
Tu maminku od oslavence jsem potkala před školou, omluvila se mi, že byla na tolik zaneprázdněna tou oslavou, že neodpověděla. Já jsem ji na to řekla, že to nevadí a chápu to. Dál už stejně nebylo, co řešit.

suzanna123
9. říj 2023

@terulin to není v poslední době. Vzpomínám si ten shitstorm, když jsem tu deset let zpátky zavtipkovala s dotazem, jestli někdo neví, jak dávkovat rohypnol novorozenci 😀 To je holt důsledek toho, když člověk opustí svou bublinu a ocitne se mezi lidmi, s kterými má společné leda to, že má/chce/může mít dítě...
@michaela666 evidentně vyznělo. A pokud ne, což se v psaném textu stává snadno a často, tak některým by stačilo si přečíst vysvětlení. Že má někdo potřebu vysvětlovat mně, jak jsem to já myslela, to mi fakt hlava nebere... Stejně jako to, proč jsem zapšklá, že cizí dítě někdo někam nepozval. Víme, že se tu nejedná o moje dítě, že jo?
@somalicats hele, to mi vysvětlovat nemusíš, nicméně těm dětem, co se nevejdou, to někdo vysvětlit musí. A pokud je to situace, kdy to dítě je zklamané a bere si to, tak sice objektivně chápeš, že to není konec světa, že to nemusí být osobní, že i kdyby bylo, mají na to právo, ale nevím, jak vy, já mám instinkt svoje dítě před ochraňovat a pokud mu někdo ublíží (úmyslně, neúmyslně, chápu, nechápu úplně fuk), prožívám to s ním a jsem nešťastná za něj. Což samozřejmě neznamená, že z toho dělám drama nebo vlítnu na rodiče dotyčného.
A už tu fakt končím. Díky těm, co to pochopily i těm, co to nepochopily, a neměly potřebu tu moralizovat a rozepisovat se o mém morálním profilu.

zuzurox
9. říj 2023

@dc282308 když mu řekl, že pozvaný není, tak pozvaný není, tam není to řešit. Synovi vysvětlit, že to tak někdy bývá.

zelenaesmolda
10. říj 2023

@suzanna123
tak o rohypnolu to rikam bezne 😀

Strana
z3