icon

Nevím, kdo je otcem mého dítěte. Co dělat?

6. srp 2025

Holky, prosím anonymně nebo aspoň bez hejtu, já vím, že to není nic, čím bych se měla chlubit a fakt se za to stydím...

Jsem těhotná (6. týden) a nevím, kdo je otec. Měla jsem v rozmezí asi týdne sex se dvěma různýma chlapama. Jeden je bývalý, co se tak nějak sem tam "vrací", druhej byl úlet na jednu noc, prostě hloupý rozhodnutí. Vím, že to zní šíleně a trapně, a že jsem si to měla srovnat dřív, ale stalo se... Teď už s nikým z nich nejsem.

Nevím, co mám dělat. Má smysl řešit DNA test až po porodu? Nebo to jde nějak dřív? A hlavně — mám to těm chlapům říct? Nebo čekat, až budu mít jistotu?

Prosím, nesuďte mě moc... Fakt mi to už hlodá v hlavě a mám výčitky. Díky za každou radu.

1pomnenka
6. srp 2025

Testy jsou drahé a můžeš je nechat udělat v jakémkoliv věku dítěte, máš spoustu času.
Někdy není třeba, podoba je jasná už po porodu.

lv
6. srp 2025

Pokud to chápu dobře, ani jeden není stabilní partner - jednala bych na rovinu, testy pak po narozeni

anonym_9dad9f
6. srp 2025

Mě to přijde jako situace na potrat nebo ty testy řešit hned a dotyčnému to říct. Nějak si nedovedu představit, jak se ten dotyčný bude tvářit, až za ním po porodu přijdeš s hotovkou, že je otec.

autor
6. srp 2025

no zůstala jsem sama. Ale jsem s tím ok, rozhodně bych nešla na potrat, vím, že to byla blbost. Já nevím, co pak s alimenty, které budu potřebovat?
¨jakože bych to řekla oboum, jak to je, to nejde.

vladenkamaminka
6. srp 2025

Určitě jim to řekni, oni si mezitím mohou najít partnerky, oženit se a ty pak přijdeš - asi jsem porodila tvé dítě… at to ví a můžou se připravit, taky se může stát, že jeden bude chtít vědět hned a testy z prenatálu zaplatí sám

lv
6. srp 2025
@anonym_autor

no zůstala jsem sama. Ale jsem s tím ok, rozhodně bych nešla na potrat, vím, že to byla blbost. Já nevím, co pak s alimenty, které budu potřebovat?

@anonym_autor alimenty asi az tomu, kdo bude otec, schovavej si ucty od vybavicky, nakladu s tehotenstvim a pak uplatni pulku

miryp
6. srp 2025

Když odhlédnu od faktu, že mi to přijde jako další fake diskuze, tak nějak nechápu, nad čím bys v takové situaci chtěla přemýšlet. Tvrdíš, že bys v takovém případě chtěla výživné, tudíž nic jiného, než seznámit oba domnělé otce, že ses nechala zbouchnout a nevíš kým, by nepřipadalo v úvahu. Nebo jak by sis to jinak v takové situaci představovala? Jak bys chtěla jinak získat DNA obou, aby mohl být proveden test otcovství, abys věděla, kterého žalovat?

1pomnenka
6. srp 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Budeš potřebovat alimenty? No nevím, může se ti stát, že ani jeden nebude chtít platit testy, ty na ně mít nebudeš a pak ti nezbude nic jiného, než se soudit.

merope
6. srp 2025

Je to asi hnusný přístup, ale já bych si vybrala jednoho z nich a tomu prostě řekla, že jsem těhotná. Nebo bych to řekla oběma a počkala, jak na to zareagují.

petrasipkova1
6. srp 2025
@merope

Je to asi hnusný přístup, ale já bych si vybrala jednoho z nich a tomu prostě řekla, že jsem těhotná. Nebo bych to řekla oběma a počkala, jak na to zareagují.

@merope jakože kukačka, jo....... a pak bude dospělé dítě potřebovat ledvinu a zjistí že otec není otec .......fakt wau. Řekla bych to oběma, počkala na reakci, pokud ani jeden dítě nechce .... proč se nechrání ? Tohle fakt nepochopim.

ai30
6. srp 2025
@merope

@merope To mi prijde mimo, akorat byt furt na nervy, kdy se na to prijde a mit spatne svedomi. Vzdyt ona nikoho nepodvedla, muze s obema jednat na rovinu a potom to resit s biologickym otcem.

autor
6. srp 2025

já s nima nejsem a nechci už být v kontaktu. Sex s bývalým byla největší chyba, už jsem to měla dávno skončit, nic víc než to spaní to neybylo a to jenom občas. Blbka. Ten druhej, radši nemluvím. Já asi nakonec vzdám alimenty. A zkusím to zvládnout sama.

autor
6. srp 2025

no a nebo počkám po narození na testy dna, jenže zase na to je potřeba dítě i potenc otec?? ne? ¨
Kde jim bude konec.nechci je kontaktovat.

ai30
6. srp 2025
@anonym_autor

no a nebo počkám po narození na testy dna, jenže zase na to je potřeba dítě i potenc otec?? ne? ¨

@anonym_autor Potreba neni, uvedes otec neznamy a hotovo.

1pomnenka
6. srp 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Jistě, že je potřeba na testy kromě dítěte i otec. Ale hlavně je třeba to dopředu zaplatit, tak počítej s tím, že to odmítne a pokud budeš testy chtít, budeš se muset soudit. Takže další peníze.

martt
6. srp 2025
@merope

@merope Tohle není úplně dobrý nápad. Můj muž nedávnou úplně blbou náhodou skrz krev našeho syna zjistil , ze jeho otec není jeho otec a dost to zamávalo jeho psychikou.

miryp
6. srp 2025
@1pomnenka

@anonym_autor Jistě, že je potřeba na testy kromě dítěte i otec. Ale hlavně je třeba to dopředu zaplatit, tak počítej s tím, že to odmítne a pokud budeš testy chtít, budeš se muset soudit. Takže další peníze.

@1pomnenka je to fake diskuze, podívej se na charakter diskuze, na způsob odpovídání a najdeš tam "podpis" jedné z místních trollek. Ta struktura je vždy stejná...

reeeza
6. srp 2025

Nejdřív bych si skutečně ujasnila, jestli chci nebo nechci na potrat. Máš na to ještě čas.

Popřemýšlela bych, jestli zvládnu vše utáhnout sama, a to i finančně. Protože jít do toho a spoléhat se slepě na alimenty, které ti pak třeba nebude chtít týpek platit, je nezodpovědné.

Pokud se rozhodneš si malý nechat, řekla bych to otcům až po konci prvního trimestru. Protože v prvním trimestru je i velké procento potratovosti, čili ono z toho taky třeba nemusí nic být ( což ti samozřejmě nepřeju).

Případně je tu možnost to neříkat a vychovávat dítě zcela sama. To v případě, že jsou ti otcové nějak toxické osoby atp. a určitě víš, že je v životě nechceš. Ovšem tohle je nesmírně ošemetné rozhodnutí, protože v budoucnu příjde čas, kdy se dítě bude chtít dozvědět kdo je jeho otec, odkud pochází a na základě toho stavět svoji identitu. Z představy, že mi máma řekne " otec neznámý" je mi úzko a špatně. Četla jsem i studii, že děti, které neví kdo jejich biologický rodič ( třeba z darovaných spermií atp) mívají mnohem častěji psychické potíže a deprese.

autor
6. srp 2025
@reeeza

Nejdřív bych si skutečně ujasnila, jestli chci nebo nechci na potrat. Máš na to ještě čas.

Popřemýšlela bych, jestli zvládnu vše utáhnout sama, a to i finančně. Protože jít do toho a spoléhat se slepě na alimenty, které ti pak třeba nebude chtít týpek platit, je nezodpovědné.

Pokud se rozhodneš si malý nechat, řekla bych to otcům až po konci prvního trimestru. Protože v prvním trimestru je i velké procento potratovosti, čili ono z toho taky třeba nemusí nic být ( což ti samozřejmě nepřeju).

Případně je tu možnost to neříkat a vychovávat dítě zcela sama. To v případě, že jsou ti otcové nějak toxické osoby atp. a určitě víš, že je v životě nechceš. Ovšem tohle je nesmírně ošemetné rozhodnutí, protože v budoucnu příjde čas, kdy se dítě bude chtít dozvědět kdo je jeho otec, odkud pochází a na základě toho stavět svoji identitu. Z představy, že mi máma řekne " otec neznámý" je mi úzko a špatně. Četla jsem i studii, že děti, které neví kdo jejich biologický rodič ( třeba z darovaných spermií atp) mívají mnohem častěji psychické potíže a deprese.

@reeeza Mám v tom chaos, asi i hormony. Nejvíc si myslím, že zůstaneme s miminkem sami a postarám se o něj, práci mám, mateřskou taky budu mít, neumím si představit, kdy budu zase moct pracovat. Rodina nic neví, myslím naši, ale snad to nějak zkousnou. Děkuju za normální milou odpověď.

1pomnenka
6. srp 2025
@miryp

@1pomnenka je to fake diskuze, podívej se na charakter diskuze, na způsob odpovídání a najdeš tam "podpis" jedné z místních trollek. Ta struktura je vždy stejná...

@miryp Je mi to jasné od začátku, už ten nadpis. Bude potřebovat alimenty, takže řeší otce. Neřeší, jak drahé jsou ty testy a kdo je zaplatí. Dnes je to tu samý výživný dotaz, baví mne reagovat úplně stejně jako ji baví pleskat si tu játra. Bez pomoci rodiny to finančně nemůže zvládnout, pokud umí počítat, leda by měla při RD možnost HO. Já bych to v 6. týdnu zatím neřešila a už vůbec ne na MK.

klokanka31
6. srp 2025
@anonym_autor

@reeeza Mám v tom chaos, asi i hormony. Nejvíc si myslím, že zůstaneme s miminkem sami a postarám se o něj, práci mám, mateřskou taky budu mít, neumím si představit, kdy budu zase moct pracovat. Rodina nic neví, myslím naši, ale snad to nějak zkousnou. Děkuju za normální milou odpověď.

@anonym_autor Já bych ani jednomu nic neříkala, a byla s mimčem sama. Protože sice bys alimenty měla, ale taky se budeš muset o dítě dělit, být s tím chlapem v kontaktu...

petulkadodo
6. srp 2025

@anonym_autor Koukni na Dítě Bridget Johnson. Je tam úplně stejná zápletka 😉

autor
6. srp 2025
@petulkadodo

@anonym_autor Koukni na Dítě Bridget Johnson. Je tam úplně stejná zápletka 😉

@petulkadodo tak já věřím, že nejsem jedná blbka na světě. Kouknu:.

linusha
7. srp 2025

@anonym_autor moc nerozumím proč jste nepoužili ochranu ale ok. Já bych seznámila se skutečností oba až budeš vědět jistě že dítě chceš a že je vše ok po screeningu. Nepřipravuj dítě o výživné jen proto že teď to řešit nechceš. Peníze se vám budou hodit. Po porodu bych podstoupila testy nikdy nevíš kdy bude dítě potřebovat zdravotní pomoc od rodiče a právě táta může být vhodný dárce a navíc jednou to dítě bude chtít vědět kdo je jeho táta.

elesse
7. srp 2025

Nekrmte trolly😂 nebo nekdo vazne veri, ze ze dvou nahodnych nechranenych styku s pitomcema je zakladatelka tehotna a v 6. tydnu?