Nic mě nebaví. Co se sebou dělat?

7. říj 2023

Jak začít.... Asi začnu tím, že jsem už tři roky na rodičáku, který mě vůbec nebaví, protože mám celkem náročné dítě. A možná i proto nikam nechodíme, protože jsem vyřízená už než vyjdeme z bytu. Skoro celé dny trávíme doma u tv, mobilu nebo pc. Já vím je to hrozný, ale jediný zroj zábavy. Kamarádky mám daleko a ani nejsem ten typ co je potřebuje často. Na hřiště nechodíme, protože malou baví jen houpačka a to moc nebaví mě tam hodinu stát a jen ji houpat. Ven na procházky taky moc nechodíme, protože není pořádně kam a malou chodit nebaví. Sama taky nikam nejdu, protože prostě nevím kam nebo co dělat.Když se mě muž zeptá co bych tedy ráda dělala, tak sama nevím. Jsem otrávená asi sama ze sebe. Před malou jsem znala jen práci. Doma mě k ničemu nevedeli a ani rodiče žádný koníčky neměli. Rodinu už skoro žádnou já ani muž už nemáme a to málo co nám zbylo je od nás přes půl republiky.
Štve mě to a chtěla bych s tím něco udělat, ale....
Prosím, vím že jsem hrozná a asi se mi to nechce od vás číst, tak prosím bez uštěpačných zpráv.
Mějte krásný zbytek víkendu.

klokanka31
7. říj 2023

Když ale budete pořád doma, tak se to bude jen zhoršovat...🤔 Nehledě na to že pro dítě není fakt dobrý celé dny sedět doma a čučet na telku.

autor
7. říj 2023

@klokanka31 to já vím

novamamina
7. říj 2023

Mi neříkej že dite nebaví písek... Myslím že budeš muset maknout sama na sobě. Na hřišti je spousta děti, stačí se trošku zapojit. A když se chce dítě houpat, tak asi budeš muset prostě houpat 😂. Jsi tři roky na rodicaku, takže prckovi je kolik? Aspoň tři..? Tak odrazedlo, auto na ovládání (jednoduché), kočárek (holka?), s tím vším se dá chodit na prochazky

te_reza
7. říj 2023

Jsem totální asociál a můj život bych klidně zkrouhla na procházení se lesem. Sama. Ale ☝️po narození dítěte (předpokládám, že si dítě chtěla) jsem se musela dost kousnout a rodicak strávila debilnima basnickama, rikankama a paci paci do smrti nevyženu z hlavy. A na hřišti (pokud tam nebylo moc lidí😅)a venku jsme byli furt, protože bych doma umřela. Musíš to brát, že to neděláš jenom pro sebe, čím víc se v tomhle budeš utápět, tím to bude horší.

pilzzee
7. říj 2023

Jako sorry, ale chudak to decko :-/ Deti maji behat po venku, nebo aspon byt casto na cerstvym vzduchu. A taky potkavat se s ostatnima detma. A tobe nechybi pohyb venku? Ja uz bych mela tak 100kg kdybych zila takto. Btw taky me priserne nebavi piskoviste, ale venku se da delat vic veci.

lis6
7. říj 2023

Začla bych tím, že bych si našla nějaké cvičení, sama na dobytí energie, cokoliv (plavání, procházky, skupinové cvičení, cvičení u YouTube, tanec). To ti dobije energii. Pak vymyslet co se dá dělat s dítětem a aspoň trošku tě baví. Když ji třeba nebaví chodit může jezdit v kočárku. A nebo si najdi večerní brigádu, popřípadě dopolední na pár hodin a dítě do dětské skupiny.

autor
7. říj 2023

@pilzzee děcko má ještě tatínka, který s ní je venku každý den. A dáš mi tedy nějaké tipy co venku tedy dělat?

klokanka31
7. říj 2023

Nejsi ty troll? 🤔

orangutan123
7. říj 2023

Rozhodně lepší chodit, i kdyby jen na krátké procházky než jen sedět doma na zadku. Já mám teda fest náročné mimino 15 měsíců, čekám další. Ale zavřená jen s ním doma tak se mi uřve on a nebo já.

autor
7. říj 2023

@klokanka31 no to fakt nejsem

klokanka31
7. říj 2023

Že o svým dítěti říkáš děcko...

autor
7. říj 2023

@klokanka31 tak ho nazvala @pilzzee

ferda90
7. říj 2023

Ahooj, asi by si měla začít u sebe. Dělej nebo si, najdi něco co tě baví. Chápu, že některé maminky nejsou na to, družit se někde s ostatníma maminkama, ale to přece nemusíš, jít ven můžeš jen ty sama s dítkem. Pokud tě to doma na rodicaku nebaví, jdi do práce. Dítě dej do školky / dětské skupiny a jdi na brigádu či do práce,jako doma,, sedět,, nemusíš a tvé dítko bude mít aspoň na pár hodin nějakou fajn zábavu

landylu
7. říj 2023

já tě chápu, taky nejsem tip co se pro děti rozkrájí...četla sem jim co mě bavilo, na zahradě jsme spíše pracovaly, než si hrály🙂 to obstaral tatínek😀D, hry se najdou určitě co baví i tebe-ale já lego miluju🙂, Není možné, že tě nic nebaví? omalovánky, ruční práce,sport?? můžš napsat, město/kraj odkud jsi?

autor
7. říj 2023

@ferda90 měla bych, já vím. Ale připadám si jako v začarovaném kruhu. Dcerka už chodí na tři dny v týdnu na dětské skupiny, ale do práce se ještě vrátit nemůžu (to je na delší psaní) tam nastoupím až od ledna. Na brigádu jsem chtěla jít, ale to taky nejde, protože kdyby onemocněla tak bych s ní musela zůstat doma a na to nejsou nikde zvědaví. Všechno to z níjako výmluvy a akdyž se nad tím tak zamyslím tak asi i jsou. Připadám si jako šílená lemra líná. Jediný co dělám je, že uklízím, vařím a čumim do mobilu! Nic mě nebaví! bavilo by mě dělat si zahrádku, ale žijeme v bytě.

autor
7. říj 2023

@landylu jediný ruční práce co mě kdy bavily, byly restaurování nábytku, štípání dřeva, zahrada, ale to se v bytě dělá blbě. Kladensko.

barumrallyebum
7. říj 2023

Ja te chapu, mam to podobne. Mozna by opravdu bylo nejlepsi dat dite do skolky, tam bude mit aspon nejakou aktivitu a kamarady, ty muzes jit vydelavat. Prace te osvezi a nebude to s ditetem tak ubijejici. Pokud nechces, nemuzes do prace, tak jezdete na vylety. Bud do vedlejsiho mesta na namesti na zmrzku a do parku nebo po pamatkach..cokoli. nemusite chodit jen na hriste.

ferda90
7. říj 2023

Já tě určitě nechci soudit, urážet, nevím jaká jsi, neznám tě. Ale myslím si, že je fajn, že si to uvědomuješ, jen teď je důležité udělat ten krok. Bude to asi náročné, ale ve finále to bude uri tě lepší než jak to máš teď.

kristyn86
7. říj 2023

Jsi bud vyhorela nebo ti materstvi nesedlo a zlepsi se to praci. Leden uz bude za chvili. Kdyz je dite ve skolce,tak nemas chut neco delat?Necim si udelat radost? Kouknout na film,jit do kina,do nakupaku,do prirody..Nemate na Kladne nejakou komunitni zahradku? Kde ma kazdy svuj kousek a tam si neco pestuje? Nebo nejakou chatarskou kolonii,kde by byla chata k pronajmu ci proste pronajmout kus zahrady a tam si stipat drevo? Nebo garaz a tam si restaurovat nabytek? Ta televize je mor a mobil taky. Moje deti,kdyz jsou dlouho na tv,tak jsou pak vic nesnesitelnejsi. My chodili na hriste,na prochazky,vylety.Takova klasika. Ale na Kladne mate i aquapark,Sletiste na kolo,odrazedlo,mate tam lesy,zamek s medvedy,spoustu hrist. Nekam za zviratky? Lanska obora? Okolo Kladna i zoo Olovnice atd...Nebo do Prahy,to se taky da. Celidenni vylet treba do zemedelskeho muzea treba...To uz by 3 lete dite bavilo...

zmrzlinka
7. říj 2023

A co chodit plavat?Nebo není ve vašem okolí nějaky kroužek pro matky a děti.U nás ve městě je třeba angličtina pro prcky a taky dětský klubík.Chodi tam děti s matkami a něco vyrábí nebo zpívají atd.
Nebo si naplánovat celý tyden.Napr. v pondělí půjdeme na hřiště ,v úterý vláčkem do vedlejšího města třeba do cukrárny a pak domu.Ve středu do lesa atd.

palja
7. říj 2023

A co třeba nějaký kroužek, kde byste společně s dcerou chodily?

lauriak
7. říj 2023

Ani ked si dala dieta do detskej skupinky ta nenakoplo? Lebo vtedy mas sancu aspon robit co chces - nakupy, kadernicka, bicykel, beh, malovanie,...
Ja som mala prve dieta tiez mega narocne. Vrestala v aute, v kocari, v nosici, ked sama chodila tak zase skakala do cesty pod auta, za ruku ist nechcela nikdy. Ale von sme teda chodili. Lebo doma by ma s nou trafilo. Hodila som ju do kociku, priputala aby nevyskocila za jazdy a kedze revala jak tur tak som s kocarom chodila v zasade v pokluse. Vyzerala som ako keby som to dieta ukradla. Chodili sme aj plavat a na montessori dielnicky aby sme sa dostali medzi ludi. A kedze to s nou bolo mega narocne a bola som doma vyhorena tak isla v 2 rokoch do skolky a ja do prace a vtedy sa to konecne vsetko zrovnalo.

lv
7. říj 2023

Houpání na houpačce je fakt zábava level milion, to nebaví žádnou mámu. Teda myslím. A písek, bábovky, no taky je zábava. Holt se prostě donutit, pravidelně, zvykneš si 😆 teda spíš už ne, do ledna, to mě překvapuje, že od mala sis na ten stereotyp hřiště/písek/ven nezvykla. Tak jezděte do lesa, plavat, za zvířaty někam..

exbordelar
7. říj 2023

Chapu, me to taky nebavi 😂 Ale prekonam se. A kdyz se neprekonam, tak delame to, co bavi me 😄 A to podnikame vylety, chodime do lesa, hriste si udelame prakticky z cehokoliv.
A jak dlouho jeste vlastne budes na rodicaku, kdyz male jsou tri? Prace by ti urcite prospela jako sul!

martt
7. říj 2023

Ja jsem mela obě dvě děti náročnější a kluky. Snažila jsem se s nimi hrát z vláčkodrahou nebo s autama mne to vůbec nebavilo, ale oni se u toho zabavili. Podle toho co píšeš mám obavy, že bude problém u tebe možná začínající deprese? Možná i závislost na TV, mobilu apod... Myslím si ,že by ti prospěl psycholog? Do práce se budeš vracet nebo budeš hledat jinou práci?

mama_mila
7. říj 2023

Mě teda napadlo hned, jestli u tebe nezačíná deprese. To, jak to popisuješ.
Já taky nejsem typ na družení se s ostatními a třeba během druhého těhotenství jsme opravdu strávili dost času doma a u telky, byla jsem úplně mimo, únava, zvracení, nízký tlak, takže hodně telka, knížky, ven dceru bral hlavně manžel nebo jsme chodili spolu všichni, to jsem se nebála, že sebou někde seknu. K tomu období vzdoru, utíkání do silnice, no nestačila jsem jí 😂. Takže to chápu, pokud jsi na tom špatně, třeba s tou depresí. Zkus kontaktovat nějakého psychologa klidně online, uvidíš, třeba se něco dozvíš a pomůže ti to.
Jinak ohledně aktivit, na hřišti je nejlepší právě houpačka, akorát mi ji často zabere dcera 😂. Ale není potřeba chodit jen na hřiště, co jít do kina, do knihovny, nějaká herna, jen tak se projít, my jsme dneska na procházce nasbírali nějaké listy a pak jsme je barvili, bylo to super. Doma omalovánky, samolepky, knížky? To mám ráda já, s manželem zase dcera staví třeba bunkr nebo hrajou na schovku, případně pouštím písničky na Spotify nebo v televizi a tancujeme. Už jsme byli i v kině, máme v plánu jít i na představení Káji a Bambuláčka. Ne že by mě všechno extra bavilo, ale často chci udělat radost dceři a nakonec jsem nadšená 😀. Jediné, co mi nesedí, jsou kroužky, tak to prostě neděláme. Někdy jsou dny, které taky strávíme jen tak doma a nic moc neděláme. A úplně super je školka, chodí teď od září a jsem spokojená já i ona. Mám k tomu ještě mladšího syna, ale i tak se to dá nějak dát dokupy, pokud manžel spolupracuje.
Taky mě ještě napadlo, co třeba chodit do práce aspoň brigádně, občas? To mi dost pomáhalo při prvním rodicaku, teď při druhém se na to nechystám, necítím se na to odejít od mladšího, který ještě nemá ani rok, dělám jen dvanáctky. Ale tehdy jsem chodila už cca od roku a půl a bylo to moc fajn, člověk přišel i na jiné myšlenky a řešil jiné věci než děti.

biciklissie
7. říj 2023

Taky bych zvážila, jestli to u tebe už není deprese nebo vyhoření. Hlavně bych se tedy odlepila od TV a mobilu. Mě to taky láká, jsem takový klidný člověk, co se velmi rád nehýbe. Taky nic moc významného nedělám. Ale zase nedělat vůbec nic, chudáci děti pak. Nějak je asi důležité si to rozdělit, co fakt nesnášís, co je přijatelné, co je fajn. Já třeba si nerada s dětmi hraju, zní to blbě, ale fakt mě většina těchhle věci nebaví. Děti jsou docela naučené, samy se zabaví. Naopak mě baví chodit s nimi do hernicky, na procházky, na hřiště, různé akce. Tak s nimi dělám toto, chce to stridat, aby nás to všechny bavili. Doma se venuju domácnost, to si děti hraji samy. Sama si sednu k mobilu, když třeba je s nimi tatínek, když spí, když se koukají na TV. A sama koukám na TV, když spí. Takže jo, taky nic moc extra nedelam a nedá se říct, že se jim nějak intenzivně venuju. Ale prostě nějak rozumne. Když už chodí do skupiny, tak dělej neco svého, u čeho si odpocines, jedno co. A když jste spolu, tak dělejte něco trochu aktivního. Ono už to to do práce uteče a to té určitě taky rozpohybuje.

prejeta_zaba
7. říj 2023

A proč s ní někam nejedeš? Řídíš? To je v podstatě jedno. Vlakem/busem/mhd je to ještě zajímavější! Kor, když píšeš, že jsi ze středních Čech. Máš kousek Prahu a další velká města. Každý den bych jela na jiné hřiště, do jiného parku, na jiná místa.. našla pro dítě několik kroužků, tam se seznámila s dalšími rodiči. (Přeneseš se přes pár vět o dětech a uvidíš, že třeba si s někým najdeš společné téma, pak můžete někam společně vyrazit). Dá se chodit na výlety - zoo, rozhledny, les, různé stezky pro děti, i to jiné hřiště a zmrzka je vyžití na půlden. Třeba na kole je to zase jiné. Dá se jít na bazén, do herny, do cukrárny, na ruzné dětské výstavy a dílny. Doma se krom elektroniky dá přece tky dělat milion věcí - vyrábět, skládat puzzle, cvičit, číst, hrat si s dcerou na spoustu věcí. Proč marníš život (svůj a ještě k kmu toho dítěte) jen u obrazovek? 😳 Je to váš život, ty jej máš v rukou, nikdo jiný! Jak můžeš třeba říct, že tě nebaví dceru houpat, tak nejdete na hřiště? Myslíš si, že ostatní lidi všechno jen baví? Jistěže ne. Ale dělají to pro dobro toho dítěte. Nebo třeba i partnera, koneckonců i sebe. Přece jakákoliv činnost tě rozvine. A ne jen sedět a čučet. 🤷‍♀️ Když si třeba projdeš nabídku kurzů ve vašem městě, to tě fakt nezaujme ani jeden? Proč třeba něco nezkusíš vždycky se to přece dá ukončit.

jannym
7. říj 2023

@prejeta_zaba zadny pro dobro ditete pro muj klid, kdyz privedu domu unavene, spinave, vylitane ditko, kteremu venku hezky vytravilo, tak se hezky napucne, pak si uzije koupani v pene, pohadka a krasny dlouhy klidny spanek, ktery trva celou noc…co vic si jako matka prat 🙂

landylu
7. říj 2023

a co si najít náhradní babi a dědu a jim pomáhat na zahrádce? Komunitní zahrady? Zahrady v dětských domovech, domovech pro seniory...