Nikdy nebudu mámou
ahojky jak se mám vyrovnat s tím že vždy pro všechny budu jen teta a nikdy mi neřekne žádný prcek mami???
podle lékařů proste mam nulovou šanci mít vlastní dítě...
adopce i pěstounské péče se prostě bojim jestli bych to dítě dokázala přijmout....
Je to jen pár dnů co jsem se toto dozvedela a potřebuji se s tím nějak vyrovnat.... můžete mi prosím poradit???
připadá ní že jen sedím a brecim. ze uz se nikdy nebudu smát.
Děkuji moc za
@jjjaajjj Me je 38 a stale cekame na druhatko. Deti jsme chteli tri. Myslim, ze 30 je malo na to planovat adopci pokud bys radeji chtela detatko vlastni. Ale pokud to mas tak, ze bys adoptovala i uz s vlastnim ditetem, tak bych do toho sla. Ja jsem treba pred dcerkou adoptovat chtela, chtela jsem tri vlastni a pak detatko adoptovat samozrejme dle financni situace a moznosti, ted adopci zvazuji az po prechodu. Urcite to dopadne dobre a partner je supr, ze ti to sam navrhl.-) Ja osobne bych pockala....
@jjjaajjj Ahoj, pokud jste oba s partnerem pro adopci, tak sama za sebe doporučuju se do toho koloběhu pustit raději dřív a nenechávat si to jako poslední tah v zoufalství. Děti, které jdou do adopce, nejsou léčbou na zlomenou duši. Samy mají za sebou mnoho a potřebují silné a odhodlané rodiče 😉 Takže v tomhle bych neváhala. Ve vašem případě - podle toho, cos psala - je ale možné úskalí v tom, že s partnerem nejste dlouho a nevím, zda jste manželé (v případě adopce je to takřka nutnost, jinak byste nemohli adoptovat spolu, ale pouze jeden z vás a to už je pak posuzováno jako nevýhoda). Takže popřemýšlet nad svatbou a společném trvalém bydlišti je takový první krok, který je potřeba.
Pokud bys v průběhu toho procesu otěhotněla, tak prostě pouze žádost stáhnete, nic víc se nedělá. Nebyli byste první ani poslední 😉
@kaja2016 Pokud máte svoje děti a chtěli byste adoptovat dítě "jen" z dobré vůle, tak je velmi pravděpodobné, že se nedočkáte. Zřejmě tuhle informaci dostanete už při první návštěvě OSPODu. Po čtyřicítce navíc velmi intenzivně doporučují spíš pěstounskou péči 😉
@kaja2016 Jojo, tam je to trochu jiné. Ale nejsem di jistá následnou “byrokracii” u nás. Vím, ze nám zahraniční adopci jako alternativu nabízeli (s tím, ze tam si samozřejmě všechny náklady hradime sami), ale i tak bychom byli pod nějakým dohledem OSPODu tady. Ale nevím, tehdy jsme l tom neuvažovali. Jinak je spis zajímavosti, ze naše české děti chodívaji do adopce do zahraničí.
@werumka Ceske deti chodi do zahranicni adopce? To se mi uprimne moc nelibi. V cechach je docela silny dohled nad detmi, ale v zahranici ne. Ja treba chapu, ze chude nevyspele zeme nabizi deti do adopce, protoze zkratka je vetsi sance, ze budou mit lepsi zivot. Prave ze ty normy treba v usa jsou daleko nizsi. My treba meli sousedku v usa, ktera sama cca v padesati adoptovala desetiletou holcicku z rumunska a za pet let dostala rakovinu a umrela. Ani nevim, co se pak s holcickou stalo☹
@kaja2016 No do adopce do zahraničí jdou děti, které by tady do adopce žadatele nevzali. Děti s postižením, děti romského etnika. Údajně my Češi jsme ve svých požadavcích na děti vcelku nároční v porovnání například s Finskem, kam občas tyto děti putují...
Myslím, ze ten věk u žadatelů ohraničují prave i z důvodu, který jsi uvedla... ty děti většinou mají poměrně náročnou pubertu, kdy se potřebuji identifikovat, spoustu věci si srovnávají a v tuhle náročnou dobu je potřeba poměrně dost sil..
@jjjaajjj
pokud po diteti opravdu touzis tak dokazes prijmout i cizi...

@jjjaajjj jjjaajjj
AUTOR
•
Dnes ve 03:43
@mysek podle lékařů to mám dáno geneticky... což nějak nechápu, ale věřím jim
Tak toto se holka rychle odnauč a bude ti v životě líp. Věř mi.