Zoufalství s miminkem. To už nikdy nebudu mít na nic čas?

19. bře 2021

Holky, maly 7 tydnu.. jsem hotova.. od 11 v noci do 3 nespal. Od 8 porad jen brek .. nekde ho polozim vydrzi 5 min a brek. Zkousela jsem uz vsechno az ted v kocaru usnul. Neudelam absolutne nic .. jsem vycerpana a silene me boli hlava. Chtela bych mit aspon hodinu casu jen pro sebe i kdyz je doma. To uz nikdy nebudu mit na nic cas? Manzel si ho vezme do kocaru ale ja bych chtela aby treba vydrzel jen tak koukat😔prdy nema, to poznam. Proste je posledni dobou silene protivny a teplotu taky nema ☹️

klokanka31
19. bře 2021

A nemá hlad?

klokanka31
19. bře 2021

A nemá hlad?

mamikry
19. bře 2021

Nas prvni syn bylo totez. V noci jsem byla vzhuru co 45 minut. Chtel se porad nosit, chvili nevydrzel lezet a koukat. Kolotoc, hraci deka i houpatko k nicemu. Proste jen nosit, nosit. Zlepsilo se to az, kdyz se otocil na brisko. Pres den spal v kocare, jinak vubec. Do ted je to maly zavislak. Casem se to bude lepsit, nebojte. Zacatky jsou ale tezke. Zkuste poridit satek nebo nositko. Nekdo chvali hojdavak, nekdo kosik, nekdo houpaci lehatko.

alkuska
19. bře 2021

Nezbude než to vydržet. Zkoušelas šátek nebo nosítko? A jak to máte s kojením? Já jsem u druhé dcery zažila pekelné první tři měsíce, kojila jsem jen trochu a dokrmovala umělým mlékem. Pořád jen plakala, byla neodložitelná, naštěstí v noci to bylo lepší, ale přes den to byla katastrofa. Hlavně jsem neměla vůbec čas na starší dceru, to bylo fakt děsné. Pak jsme odjeli na chalupu, zapomněla jsem odsávačku doma a za tři dny bylo po mléku úplně. Malá pak plně na UM skokově hrozně moc přibrala a byla uplně vysmátá. Zpětně si myslím, že měla asi částečně pořád hlad a bolelo ji bříško z té kombinace mlék.

te_reza
19. bře 2021

No, prvně se hoď na nějakou klidnější vlnu, ty smráďata na to maj radar a jsou ještě uvrzanější. A s dítětem skutečně míň času je😂 Zkoušela jsi nosit? Nebo to houpací křesílko? Jako děsit tě nechci, ale některý děti prostě řvou, řvou a řvou a to nezbývá než zatnout zuby a vydržet. Pokud si jsi jistá, že ho nemá co dráždit.

kevi1
19. bře 2021

Ta tak nie kazde dieta bavi len tak kukat 🙂 teba by to bavilo? To co popisujes je normalne, dieta chce matku a prve tyzdne nema bohuzial ziadny rezim. Je to narocna zmena, ale to sa s mimcom cakat, ze ho nejde "na hodinu vypnut"

any01
19. bře 2021

Potrebuje kontakt, mela jsem to s malou to same, pomohlo nositko a mala nevim kolik prvnich mesicu spala jen na me...
U nas snad 1.pul roku delal vsechny domaci prace jen pritel a ja se starala jen o malou protoze byla hodne kontaktni a neodlozitelna.

kocila
19. bře 2021

co zkusit šátek?..chce být třeba jen u tebe..u nás neexistovalo syna položit a doufat, že se zabaví...možná tak kolem 4-6 měsíců vydržel s hrazdičkou hraček si hrát třeba 10 min..
prožíváš těžké obdobím takže, co nejvíce zapojit taťku, babičky, aby sis dáchla...
platí, když spí dítě=spím taky (chodila jsem se synem spát po obědě, domácnost stála, nebo jsem ji dělala v době, kdy vozil někdo jiný, nebo manžel vařil jídla, abych měla co k jídlu)...
toto období přejde, jen trvá hooodddnnněě dlouho a člověk spadne i na dno svých sil a nejde se na to připravit...vydržet a vydržet

misu8
19. bře 2021

To je naprosto normální u takhle malinkého miminka. Může mu být naprosto cokoliv, úplná banalita třeba, a probrečet klidně i několik hodin v kuse. Jinak se zatím projevovat neumí. Sama si pamatuji, že jsem byla vděčná, když jsem se v noci vyspala třeba 3 h bez přerušení. Někdy se třeba budila i po půl hodině. A řvát dokážou, jako by je na nože brali, i když jim nic neni. 🙂. Trvá to několik měsíců. Už nevím, po jaké době se to začalo zlepšovat. Prostě to teď musíš vydržet a v podstatě se pasovat do role otroka toho roztomilého uzlíčku 😀. Trvá to jen pár měsíců. Pak je to čím dál větší pohoda, nejpozději kolem prvních narozenin si to už určitě sedne. A u nás to bylo to samé, přes den spala vetsinou jen v kočáře a muselo se jezdit, žádné sezení na lavičce.

darinka84
19. bře 2021

Můžu jen napsat vydržet, zlomí se to.. Šestinedělí a pár týdnů po bývá náročnějších... Mě pomohly slova laktační poradkyně před pár měsíci a to nepočítej hodiny, nesleduj je, příjmi to co je... A prakticky pomůže šátek a někdy i košík který dovezu třeba do kuchyně a pořád na něj mluvím, popisuji co dělám, vařím, krajim... Držím pěsti...ja měla v šestinedělí malého celé dny na sobě.. Získal jistotu a najednou zlom a i hodinu vydrží pod hrazdičkou.. Teď už si i,, hraje,, se ségrou.. To bude dobrý.

sigyn
19. bře 2021

Nebojte, postupem času se to zlepší, prvních 3 měsíce mi přišly jako hotový očistec, pak už člověk přišel na to co a jak a už je to mnohem lepší.

misu8
19. bře 2021

Napsala jsem odpověď, ale nezobrazila se. Tak snad to tu nedam 2x. Je to uplne normální. Jinak se zatím projevovat neumí, než brekem. Klidně může probrečet i nekolik hodin v kuse, i když mu nic není. Pamatuju si, že s malou jsem byla kolikrát ráda za 3 nepřerušené hodiny spánku. Je to otázka jen několika měsíců a bude se to postupně zlepšovat. Nejpozději kolem prvních narozenin. Teď prostě budeš pár měsíců v roli otroka toho roztomilého uzlíčku. Ale není to navždy. Třeba u nás, malé je 2.5 roku a naprostá pohodička. Mám čas i na své koníčky, večer, když usne nebo kdybych jo chtěla, klidně bez problému může i hlídat babi a já můžu dělat, co potřebuju.

alassel
19. bře 2021

Ty vogo, je mu 7 tydnu... Co bys jako chtela?! Jses mama, v prvni rade tu jsi pro nej.. na sebe budes mit dost casu az povyroste

ekou
19. bře 2021

A co teprve az bude objevovat okoli :D.

ekou
19. bře 2021

A co teprve az bude objevovat okoli :D

michaela_2
19. bře 2021

Ty první týdny jsou buď úplně v klidu (když miminko krasne spinka) a nebo naprostý horor 😂
Na začátek chci říct - bude lip, budeš mít víc času pro sebe a i se lépe vyspis, tohle nepotrva věčně 🍀
Jak pije? Ublinkává?
Něco ho trápit bude, takhle maličké miminko nebreci jen tak. Ale ne vždy to jde hned vyřešit no.
Odpocivej jak to jde, kdykoliv je manžel doma. Když si lehneš s nim, tak taky place a nebo je klidnější?

anet_98
19. bře 2021

Pomůže čas. Kup si nositko, protože miminko chce stále cítit tvoji přítomnost. Měla jsem to samé, připadali mě deprese, pláč. Povolil to okolo třetího měsíce kdy podstoupil i koliky. Malej spal se mnou v posteli a já spala vždy, když spal on. S tím, že nebudu mít minimálně 15 let čas sama pro sebe s tím už jsem se šmířila. Můj malej má příští týden 5 měsíců a vydrží už chvíli sám s hračkama, ale i tak mě občas nenechá ani dojít na WC.
Vím jak se cítíš a nejsi v tom sama. Každá jsme si tom prošla ❤️

drakenn
19. bře 2021

Chce být holt s tebou a ne někde sám ležet. To je normální. Co šátek, zkoušela si?

travnulee
19. bře 2021

Tak ona je to veliká změna, též si na tyto pocity po narození dítěte pamatuji. Vše je hodně individuální, někomu začnou spávat děti lépe dříve někomu později, v sedmi týdnech je miminko fakt ještě malé a vše se točí kolem něj, teprve jste v začátku, pro tebe i miminko je vše nové, na vše si zvykate a to chce čas. U nás se to všechno časem usadilo, hodně to bylo i organizaci. Taky záleží co ti vyhovuje, někomu pomůže společné spaní a třeba šátkovaní, někomu to nevyhovuje, je to i o tom so najít společnou cestu, která Vám objema sedne. Jinak za mě, co můžu doporučit, pokud v noci nechce spát, hlavně nerozsvicovat. Noc je noc, když nespal, chovala, kojila jsem, zpívala jsem mu, povídala si s ním, ale všechno po tmě.

emillyhk
19. bře 2021

Je mi tě líto 😟 Náš malý má taky sedm týdnů a jsou dny, kdy v podstatě zvládám jen péči o něj, jídlo jen když mi ho manžel připraví a na chvilku ho udyndá... V noci sice spí, ale i tak se budí min. 2x na krmení. A než ho přebalím, nakrmím, nechám odříhnout a uspím, tak je to i hodina a půl. Takže do dalšího krmení spím sotva hodinu. Taky už padám na pusu a mívám migrény... Ale říkám si, že to nemůže trvat věčně, brzy ho snad začnou zajímat i hračky, apod, tak se na pár minut zabaví. A pořídila jsem lehátko. Je to sice na chvilku, ale i těch pár minut pomůže... To zvládneme 🍀 Kdyby sis chtěla "pokecat", napiš do SZ 😉

klovalka
19. bře 2021

nemůže mít hlad?

keksik002
19. bře 2021

nejdřív by jste si měla asi ujasnit co tedy vlastně chcete,. kojíte? i bříško ho může bolet, prdíky to taky můžou být, nebo prostě má otočený režim a nebo prostě jen chce mámu a pozornost.. může to být cokoliv, dejte manželovi na hlídání a dejte si horkou vanu, nebo si běžte lehnout a chvíli si odpočiňte.. miminka prostě pláčou, někdy víc někdy míň, někdy s příčinou někdy i bez =)

annynka94
19. bře 2021

Vítej ve světě matky 😅 u nás toto peklo trvalo asi až do roka, pak se to začalo pomalu srovnávat.. nicméně mě hodně zachránil šátek, nosítko.. když už nic nezabralo, tak spolehlivě aspoň tohle

kometkak
19. bře 2021

Realita malých dětí.. U nás to tak bylo několik měsíců v kuse u obou dětí.. Jen první dva týdny z porodnice celkem spali.. Nespali ve dne ani v noci..Vždy tak 15 min.. Ale řekla bych, že to mají všechny děti, až na ty vyjímečně "hodné".. Jak toto přejde, začnou zuby, nemoci, očkování.. pořád něco. Nosit, vozit v kočárku, chovat.. Já si odpočala až když šli do školky a já do práce. Občas střídal na chvíli manžel (po práci a o víkendu).

areh
19. bře 2021

První syn taky nevydržel jen tak ležet a koukat. Musela jsem ho pořád chovat, vozit nebo být s ním. Měl období, kdy spal 3x20 min přes den. Musím říct, že režim dětí se mění fakt často, takže se to určitě brzo změní! Mě pomohlo uvědomit si a říkat si "že je to jen období". Ještě mě napadl růstový spurt?
Jinak druhý syn je naprostý zlatíčko. První měsíce prospal.
Neboj, bude líp 🙂

kuttu
19. bře 2021

Vítej ve světě mateřství....je to obdobi,přejde to...u někoho dřív,u jiného později...stoji to za to

zuzroko
19. bře 2021

Měla jsem něco podobného. Dost neodložitelné dítě 😂 zlepšilo se to až se naučila si hrát a brát si hračky. ☺️ Po tom 1.měsíci nám pomohl kolotoč nad postýlku. Vydržela ze začátku tak cca 5-10 minut a pak si to začala prodlužovat, že jsem se stihla i nasnídat a v klidu osprchovat.

svetlanalana
19. bře 2021

Podívejte se na to jinak: jste vyčerpaná, bolí vás hlava, je vám špatně - malý vás zrcadlí a pořád pláče. Zaridte si čas na odpočinek a regeneraci. Poproste manžela/maminku/sestru/kámošku. Půjdete si zdřímnout, dáte si vanu, půjdete na procházku. Sama. Vyčistí se vám hlava a fyzicky vám bude líp, odráží se to i na dítěti. Můj syn je pro mne radar, když je nervózní, hystericky, vím, že si mám jít odpočinout. Bude líp, uvidíte

nekiaxy
19. bře 2021

Nektera miminka to tak maji. Mel to i muj prvni syn a tve pocity naprosto chapu. Byly dny, kdy jsem mela nekam jet a ani jsem to nezvladla unavou uridit, takze jsem to rusila, jen manzel byl po uraze a vystridani proste nehrozilo. Neboj se, jak poroste, bude umet vic a vic veci a zacne se to zlepsovat, zaroven si trochu zvyknes. Jeste je malicky, vydrz mesic, dva a bude o hodne lepe. Jen pro jistotu jeste doporucim nechat prohlednout dobrym fyzioterapeutem.

netopejr
19. bře 2021

Tak ho neodkladejte, lehnete si s niky ctete si knížku nebo neco, nebo se aspon vyspite. Uzpusobte si spani pohodlne pro vas dva spolu, nebo i 3, jak vam to vyhovuje. . Poridte satek nebo nositko, brzy ho zvládnete uz dat i na zada a pak doma v klidu udelate vetsinu veci. Temer vse. Ostatne i venku se pekne poprochazite 2-3 hod, nebo manzel,ve svatym klidu, bude spinkat.
Je malinky, bez vas se citi ztraceny, zranitelný a opuštěný, vy jste jistota života, lasky, pece, teplo, jidlo. Člověk je tvor společenský a instinkt "nebyt ponechán sam opusteny" je v tomto veku zcela v poradku.
Casto zacnou spat lepe po 3 m veku.
Nektery i samy, ale nektery ne. Nektery spi dobre jen vedle matky 😉 I tak se s tim da zit dost dost dobře 😉
Hodne sil!