icon

Očkování na koronavirus - jsem proti tomu

13. kvě 2021

Dobrý den

Chci se zeptat , protože mi přijde že se snad všichni nechají očkovat a ja budu snad jedinà neočkovana 🤷🏻‍♀️ Už i můj přítel změnil nazor a chce se nechat ...

Ja nechci být ockovana mam roztroušenou sklerozu a proste to nechci nevěřím tomu očkovani , nevím co by to se mnou mohla udelat teda spíše z moji nemoci třeba nic a treba ano -
A nepotřebuji to , na chřipku taky nejsem ,( ano vim ze to neni to same )

Jen se bojim ze pak nebudu moc nic delat protoze vlada to tak zaridi protoze ockovani bude vstupenka do restaurace ciziny kina atd atd - snas me chapete ,,

marketka_m
13. kvě 2021

@2hanah už dávno jsme se měli bránit:( přitom se zmůžeme jenom na psaní na soc. sítích :( to vyčítám hlavně sobě, ale vlastně nevím jak se bránit krom toho? nechci, nebudu, nevěřím ?/

marge_s
13. kvě 2021

@marketka_m u nas je tohle (chripkove) ockovani extremne nepopularni, ale jsou staty s vysokou proockovanosti, nekde az 70%. (Jestli si dobre to cislo pamatuju). Ppvazuji to tam za normalni. 🤷🏾‍♂️
Btw chripka je proti covidu v celospolecenskem dopadu slabota.

Tak zatim si porad muzes vybrat 😉 (kdo vi, jak to vsechno bude dal...)
Treba ti casem vykrystalizuje konkretni nepritel a pak se muzes branit 🙂

marcicek84
13. kvě 2021

@merope prosím tě, jestli myslíš, že budou testy donekonečna, tak myslím, že od konce června to už tak spíše nebude, odrovnalo by to cestovní ruch...a ty testy nebudou udržitelné, když nebudou správně počty nakažených, V Izraeli diskriminaci udrželi jen 3 měsíce...testování zaměstnanců 2 x již vrátil soud, se školami to dopadne podobně...nehrotila bych to... 😉

merope
13. kvě 2021

@marketka_m Ano, před covidem se o tom očkování na chřipku hodně mluvilo - ČR má jednu z nejnižších úrovní proočkovanosti na chřipku z celé Evropy a jelikož lidi jsou ochotní i s příznaky trajdat po venku, tak se to tu šířilo (a umíralo) prostě hnusně moc. Naštěstí (na rozdíl od covidu) je inkubační doba chřipky nejtypičtěji 18-24 hodin, infekční je až na konci inkubační doby - tzn. v řádu hodin. Tady je opravdu klíčový problém, že nejvíc a nejlíp to rozšiřují lidi, kteří už mají nějaké příznaky a stejně jdou do práce. Lidi bez příznaků chřipku moc neroznesou (na rozdíl od covidu nebo např. spalniček, které teď taky docela vymizely).

merope
13. kvě 2021

@marcicek84 Tak mně ty testy netrápí. Jsem očkovaná, batole není a kdo ví, jestli bude, tak snad to v rámci trénování imunity zvládne a zařadí na úroveň dalších koronavirů. V rodině budou očkovaní všichni. Já jen budu doufat, že tu nenastanou Seychely. Ale to by s Pfizerem nastat nemělo.

hojda
13. kvě 2021

@marketka_m Očkování proti neštovicím taky nemá vysokou účinnost, ale snižuje riziko horšího průběhu. Můj bracha se nechal očkovat v dospělosti a do roka neštovice chytil stejně od dětí. Neštovice jsou infekční ještě dřív než se objeví první projevy, proto se také mezi dětmi tolik šíří. Nám to jeden rok totálně promořilo školku.
Účinnost jedné dávky vakcíny Varilrix byla předpokládaná u různých souborů (epidemie, studie
případů a kontrol a databázové studie) a pohybovala se v rozmezí od 20 % – 92 % proti jakémukoliv
onemocnění varicellou a od 86 % – 100 % proti středně těžké až těžké formě nemoci.
Účinek jedné dávky vakcíny Varilrix celkově snižuje hospitalizace u varicelly o 81 % a ambulantní
návštěvy dětí o 87 %.
Údaje naznačují, že po podání dvou dávek vakcíny je vyšší účinnost a dochází ke snížení počtu
průlomových onemocnění varicellou než po podání jedné dávky

hojda
13. kvě 2021

Pro autorku: V rodině máme člena s RS - očkovat se nechal, proběhlo to bez problémů. Očkovaných v rodině máme už 8 seniorů a jednu učitelku) a reakce po očkování měli pouze dva z nich (učitelka 43 let Astrazeneca a jeden senior 65+ Pfizer - covid prodělal na konci října, očkování bylo v dubnu - teplota, zimnice, ale oba byli po 2 dnech ok, ostatní max bolela ruka). V širším příbuzenstvu zemřeli 2 senioři na covid, který přinesl jejich syn (očkovat se nenechávali).

cherie24
13. kvě 2021

My se taky držíme a jsme toho názoru, že ani za zlaté prase. A ani většina příbuzných nejde na očkování. Partner vždy hodně cestoval a je i teďka pracovně v zahraničí, ale radši si platí z vlastní kapsy testy než by uvažoval o očkování. Na dovolenou holt pojedeme někde v Čechách, kempovat, však u nás je toho taky hodně k vidění. Aspoň poznáme trošku naši zem, i když jsem už z té naší vlády fakt znechucená 🤮 a kvůli kinu nebo restauraci se nechat očkovat? Co to má jako tohle znamenat takové vydírání? 🤬 Bude mě to mrzet, ale nikdo mě nebude nutit, abych se dala očkovat. Žijeme snad v demokratické zemi, aspoň nám to tak tvrdí... Ale řekla bych, že ty nad námi teď velká část obyvatel přesvědčila, že si s námi můžou dělat absolutně co chtějí. Tak ať si nějaké kino strčí do míst, kam ani slunce nesvítí.

2hanah
13. kvě 2021

@marketka_m jasně, je to tak, ale aspoň takhle se dají zkontaktovat lidi, hodně lidí, dozvíme se o sobě a o ostatních, co to mají stejně a příp. se tak dá jednat, držím nám pěsti, ať to není potřeba.

cherie24
13. kvě 2021

@j.a.n.i ale ti, co se nechtějí nechat naočkovat, nikoho nenutí, aby na očkování nešli, zatímco zastánci očkování jsou jak jatí a nutí každého, aby tam šel. Myslím, že i bez nuceni lidí do vakcíny by se dost lidí naočkovat nechalo, tudíž zjišťování nežádoucích a žádoucích účinku by pokračovali i bez nátlaků na ostatní. Ale pořád bychom snad měli mít možnost svobodné volby jakožto obyvatelé demokratické země, tak ať se do experimentů zapojí ti, co o to mají zájem a nechají svobodně žít ty, co nechtějí. 😉

hojda
13. kvě 2021

@cherie24 Ale vždyť to tak je, očkování není povinné. Můžeš ho nahradit testem, nebo protilátkami po prodělání covidu (lhůtou po prodělání).

j.a.n.i
14. kvě 2021

@cherie24 Ja jsem si nikde nevsimla, ze by zastanci ockovani kohokoliv nutili, ti jsou naopak radi, ze nekdo nechce, protoze se na ne drive dostane.

petaov
14. kvě 2021

Taky se nechci nechat naočkovat. Kina, ani restaurace mě netrápí, ale spíš dovolená. Některé země zavedli, že pokud nebude člověk očkovaný, musí jít i po testu do karantény. Co to je pak za dovolená? A nejde mi ani o to, že bych se bála následků po očkování, ale přijde mi zbytečné, když i očkovaný to může chytit a šířit. Nechápu, proč tedy mají mít výhody. Myslím, že právě očkovaní nám tu v létě dotáhnou nové mutace.

marcicek84
14. kvě 2021

@merope to zjistime az na podzim,po lete,uz ted je jiste,ze se budes muset preockovat...

vendelinka08
14. kvě 2021

Tak syn včera lrisel ze skoly, ze už se netestovali....a ze budou asi jen v pondělí, asi došly testy....mam predplacene masérské služby. Testy si kupovat nebudu, dnes tam budu volat a uvidím, jak dopadnu. Nevidim duvod se testovat, snad citim, jestli jsem zdrava nebo ne. Zase tolik bezriznakových jedincu nebylo. Manzel se testuji v práci kazdy týden a syn doteď 2x týdně. Moc smyslu v tom nevidim. A jinak, přece pokud budou ostatni očkování, tak ja jako neočkovaná je ohrozit nemůžu, ne? Maximálne ohrozuji damu sebe.

j.a.n.i
14. kvě 2021

@petaov Dejte uz pokoj s tim, jak to muze ockovany chytit a sirit, statisticky je ta pravděpodobnost nejde kolem desetiny promile, ze to vubec chyti, plus infekcnosnost je u vetsiny vyrazne mensi. Mutace problem byt mohou, tam souhlas.

jednaholkaa
14. kvě 2021

Jinak podle meho nazoru tu diskriminace a vydirani ockovanim davno funguje, u deti, to ze bez ockovani nemuzou do skolky (zatim co treba personal v tech skolkach bez tech ockovani klidne pracuje), trosku me zarazi, ze to lidem nevadi, pritom u covidu si toho vsimli hned. Navic, kdyz clovek nenecha dite naockovat, tak pomalu nemuze do prace.. Ale tim se nechci oddalovat od tematu dizkuse, jenom mala vsuvka.

nikyliz
14. kvě 2021

Taky se nenecham vydirat, kdyz vim, ze mi to nic neudela, to je na palici, bud v klidu 🙂 a neboj, stejne na to vetsina dlabe, takze nikdy nikam se urcite nekona a konat nebude 🙂

merope
14. kvě 2021

@jednaholkaa To mě taky fascinuje, že jako půl národa bude vyřvávat o nezodpovědných neočkujících biomatkách a když některá holka řekne, že dítě mělo nějaké vážné nežádoucí účinky, a proto ho nenechá dále očkovat nebo když posune očkovací kalendář, tak hned oheň na střeše a keců kolem.

Ale očkování na covid, to se jich přímo týká, tak to je největší zlo... Já to přitom měla naopak - u dítěte trošku vystreslá a očkování jsem posouvala, ale co se týče covidu, tak riziková skupina a pracuji mezi lidmi, navíc pořád někde na hřišti, batole, co vše olíže - očkování jen to šlo.

Na druhou stranu teda na MK mám pocit, že těch holek, co uznávají právo maminek nenechat očkovat, je tu více než v běžné populaci a to je dobře - a je vidět, že i co se týče covidu tu není nikdo, kdo by říkal, jak moc se musí každý nechat očkovat. Naopak těm, co se nechtějí očkovat, říkají, že to je jejich rozhodnutí a mají na něj právo.

Jako jo, asi trošku chápu tu masírku státu, přecejenom ty náklady na zdravotní péči nakažených covidem jsou prostě obří a navíc mrtví dělají špatné PR. Za mě ať si každý vybere, stejně nejspíše do konce června máme co dělat, abychom naočkovali všechny. A pokud se tu objeví nové mutace a budou se muset vakcíny upravovat, jako to je u vakcín na chřipku, tak budu ráda, když se dostanu brzy na řadu - jsem extrovert, mám lidi ráda, opravdu blbou chřipku, kdy jsem týden nevstala z postele, to už jsem měla a nepotřebuji si to zopakovat. Mimochodem - moje mamka (70+) má na roušky a očkování docela jasný názor - měla totiž plno známých, co byli proti očkování a proti nošení roušek. Osobně se domnívám, že po příští zimě těch odpůrců očkování v této skupině moc nezbyde (jo, je to trošku morbidní).

merope
14. kvě 2021

@marcicek84 Jojo, fascinuje mě, jak "aby jim lidi neřvali" se bude dát cestovat už po jedné dávce vakcíny 😀. Ono léto bude ještě relativně v pohodě. A na podzim se uvidí, jak to dopadne s mutacemi. A ano, je dost možné, že bude potřeba přeočkování - tak jen doufám, že se k němu bude dát dostat dřív než v dubnu 🙂.

@vendelinka08 Testování ve školách se dost omezilo v těch krajích, kde jsou nízké počty nakažených.

marcicek84
14. kvě 2021

@merope s tim preockovanim,ze to bude k dispozici hned od podzimu si uplne nejsem jista,s temi zkusenosti co ted mame se obavam,ze to bude podobne.Jinak ocekavam velke rozvolneni na leto,zahranici si podminky bude diktovat,to je jasne,jestli bude stacit jedna davka,aby nemusel byt test,tak to bude jeste vetsi fraska nez jsem si dosud myslela.Budou chtit zachranit tuzemsky cestovni ruch,takze tady se to asi drasticky zacne rozvolnovat,nejbezpecnejsi dovolena bude asi v cervenci,pak to bude zase rozvezene a navezene ze vsech koutu sveta...🤷🏻‍♀️

jelenice_zavodnice
14. kvě 2021

@merope Souhlasim s tim, ze obecni tolerance k neockovani se hodne zlepsila, mozna za to muze osveta a informacni vyspelost ale obavam se, ze soucasna antivax kampan (zrejme z vetsi casti s politickym pozadim nez starostlivosti o zdravi obcanu) nas zase pozene do “stredoveku” a ze za to bude odpovedne prave to tvrde jadro antivax zastancu bez potrebnych informaci vyrvavajich ve virtualnim prostoru svoje praveke myslenky.
Je to videt i poslednich par dnu tady, padne dotaz na tema ockovani a tehotenstvi a spis ti odpurci pouzivaji slovni obraty typu “jen blazen nebo nesvepravni matka se necha ockovat v prubehu kojeni, pripadne je tato matka oznacena jinym hanlivym vyrazem. A nepozoruji nazory, ze by nekdo oznacoval hovezim dobytkem matku, co se ockovat nechce. 🤔. Spis vidim rozumne argumenty a informacni osvetu na kterou ti odpurci reaguji vetsinou jen naslednymi urazkami, posmechem a ti duchaplnejsi se proste jen decentne odmlci a delaji mrtveho brouka.

hojda
14. kvě 2021

@vendelinka08 Snad cítím jestli jsem zdravá nebo ne? Tenhle virus je právě nejzákeřnější v tom, že někteří ty příznaky prostě nemají☹.

nikyliz
14. kvě 2021

@hojda takovych viru bude hodne, ale zadny nema tu spravnou reklamu 🙂

hojda
14. kvě 2021

@nikyliz Taky nám žádný z nich neplní nemocnice....., pokud by plnil, tak tu reklamu bude mít taky.

nikyliz
14. kvě 2021

@hojda skutecne? zajimave, tchyne na tom slavnem strasnem hororovem covidovem oddeleneni pracuje celou dobu, skutecne nevidi rozdil mezi timto podzimem a zimou a jakoukoli jinou, proste v obdobi respiracnich nemoci narvano, davali pristylky, lidi s tezkym prubehem napr chripky se dusi- bohuzel lidi si nechaj televizi a internet nakecat uplne vsechno, kdyz to rika Borhyova musi to byt pravda :( a ano skutecne i jine nemoci plni nemocnice, ale svete div se hysterii vyvolava jen ta, u niz 75 % lidi ani nevi, ze ji ma a na nizse vydelava nejvice v historii, to ze jste si tech ostatnich doted nevsimli nezname, ze nebyly

hojda
14. kvě 2021

@nikyliz V které nemocnici?

merope
14. kvě 2021

@nikyliz Tak to, že chřipka je zabiják, na to se na podzim 2019 začínala slušná kampaň právě pro očkování na chřipku. A pomalu se snažili to rozjíždět, aby ji lidi nepodceňovali a nechávali se očkovat. Než se to pořádně rozjelo, přišel covid. A holt přecejenom chřipka i bez opatření měla těch mrtvých desetinu, co covid (i to není málo).

Jinak pokud někdo dělá na JIP pro respirační choroby, tak ten rozdíl nemusí být tak zásadní, šok je to pro ty lidi, co si tam dosud opečovávali lidi po chirurgických operacích a najednou ze dne na den jim to předělali na COVID, protože na těch běžných nebyly místa.

merope
14. kvě 2021

@marcicek84 Jj, po zkušenostech z loňska nenechám návštěvu babičky v cizině na září, ale pojedu nejlépe už v červnu a pak ještě srpen 🙂.

merope
14. kvě 2021

@jelenice_zavodnice Jj, bohužel se bojím, že máš pravdu. Podobně jako Příznivci iniciativy Sníh jsou místy takoví fanatici, že jsou občas spíše k smíchu a způsobují spíše to, že kupa lidí bude schválně dělat opak. Prostě jako přílišný tlak na očkování vede jen k tomu, že ti, co nechtějí, mají potřebu se obhajovat, utužovat ve svém názoru a spojovat do skupin. Místo aby prostě řekli, že nechtějí a fajn, ok, nechtějí.

Strana