Otec riskující život dítěte. Co si myslíte o následujícím nápadu partnera?
Co si myslíte o následujícím nápadu partnera, který chtěl naše roční posadit na paddle board na přehradě? Co kdyby dítě spadlo do naprosto neprůhledné vody? Vůbec nezmínil jakékoli ochranné prostředky pro dítě do vody, prostě ho chtěl dát na paddle board a kdyby spadlo do vody, byl si jistý, že ho najde. Vůbec ho nenapadlo, jak lidé v takových situacích panikaří, že voda je neprůhledná, že by dítě někam spadlo, ale pod vodou se dostalo někam jinam.
Nazval mě pak matkou, která svému dítěti nedovolí žádný vzrušující zážitek.
@gruyerre já tak viděla tři prcky na přídi motorového člunu na Vltavě 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Booože, co to máš doma za jelito??? Můj muž by kluky nevzal ani na loď jaký má o ně strach. Ten tvůj asi musí ještě trochu dozrát 🙈
To je především vaše věc, absolutně neni o čem veřejně diskutovat. Pokud do toho půjdeš s argumentem ‘holky na MK si to myslej taky’, budeš za blbku :D ..pokud chceš spíš takovejm situacím předejít, mluv o tom s partnerem. Proč se bojíš, popros ho, aby tě ujistil, že to má pod kontrolou..ale fakt to neřeš takhle 😏
Utopené dítě je můj zlý sen.. Už když jsem byla těhotná tak se mi zdál sen že jsem s dítětem v krytém bazénu kde je neprůhledná voda a najednou se dítě ztratí a já ho nemůžu najít.. manžel kvůli mě zrušil starý bazén na zahradě který nešel zastřešit. Vířivku neustále kontroluji jestli je dobře zavřená i když syn je hodný, je mu už šest let a vody tam má po pás. V moři s ním plavu jen tam kde sama pohodlně dosáhnu na dno. Nevím jestli je to normální ale když každý rok čtu o utopenem dítěti tak mě popadne úzkost. Nevím proč, sama plavu dobře a žádný hrůzný zážitek za sebou nemám. Manžel rád tráví čas na lodi, na moři i tady, proto ví co voda dovede a tak mě chápe.
Jsem nastavená na ,,co by se všechno mohlo stát", takže taky poslouchám, že si děti nic neužijí. Ale přitom existují zcela normálně. K vodě chodíme jen všichni a to je nespustím z očí, ani když jsou jen na břehu. Jsem ráda, že nemáme žádný bazén ani jezírko. Stalo se nám, že jsme byli v létě na zahradě u rodiny, kde byl bazén s vodou do pasu. Dcera měla už pět ale byla neplavec. Blbli s dětma, skákali a najednou se zanořila...byla to sekunda, kdy jsme na ni koukali, jak jde ke dnu jako sekyrka...každý jako by čekal, že prostě přirozeně z pudu sebezáchovy zvedne hlavu, ale vůbec. Ani nevykřikla, nemáchala rukama, nic...Nakonec nejvíc duchapřítomnosti měl tchán a prostě ji rychle z toho dna sebral a ona se nadechla. V podstatě se nic nestalo, ale od té doby mám tedy respekt z vody a dětí.
My mame lod. Zadnou kocabku. Velkou speed boat a jeste nez vyplujeme, tak syn jde okamzite do vesty. A to je opravdu stabilni lod. Z vody mam respekt.
@xantista Tak já si nemyslím, že se tady ptám nějakých holek, ale matek se zkušenostmi a určitým postojem. Proto jsem chtěla zjistit, jak vysoké procento by jeho nápad považovalo za neškodný a jak vysoké procento by to považovalo za naprostý nesmysl jako já. Protože žiju s člověkem, který nerespektuje argumenty lidí kolem sebe, můžu pak zmínit i to, že v průzkumu, který jsem udělala, si ani jedna matka nemyslela, že je to dobrý a bezpečný nápad a ať si paddleboard strčí někam, což jsem udělala i bez diskuze. Ale nedalo mi to a chtěla jsem si ověřit, jak moc tzv.úzkostná jsem ve srovnání s jinými a hle, moje intuice byla správná, úzkostná nejsem.
@bonavoxa Tak ono to bývá dost často, že ženská je za černou kroniku a snaží se děti nevystavovat nebezpečí, kdežto tatínci vymýšlí dobrodružství a lumpárny. Je potřeba mezi tím najít nějaký kompromis. Ale zrovna ten paddleboard v kalné vodě v kombinaci s roční dítětem bez vesty by se uskutečnil jen přes mou mrtvolu.
@te_reza nepoužívají 😁 jako můj ex už si to taky představuje jak bude malou vozit na paddle boardu, naštěstí jí mám já v péči a tohle budeme řešit až za 2 roky nejdřív, ale někdy mám z toho nervy už teď, že si jí pak fakt bude jednou odvážet na víkend pryč. Minule jí posadil do kočárku, nepřipoutal a šel do kuchyně, jsem ho seřvala na 2 doby a on řekl však jsem hned zpátky, to nevypadne. Stačí 10 vteřin jak jsou ty děti rychlý, ale chlapi to mají na háku, však co by se asi mohlo stát...
@goldenova není tatínek ještě taky maličko děcko?
@goldenova Kolik mu je? Moji rodice oba v nejakou dobu nejak specificky podcenovali rizika. Otec me prislo v dusledku mladsiho veku a pak proto, ze sam zij pomerne dobrodruzne a matka zase nekdy z naivity nebo snad z pohodlnosti. Mam takovych zazitku tisic a v podstate jsem sama potom tohle nebezpecny chovani kopirovala snad az do 30ti let nez ne doslo, odkud to prameni a ze to neni zadna statecnost ale cira blbost. Chci ti jen roct, ze nejde jen o ten momentalni zazitek, ktery je sam p sobe nebezoecny, ale ze mu tim partner buduje osobnost.
To je jeho paddle? Nebo z půjčovny? Ať se příště schválně zeptá pronajímatele, od jakého věku to doporučuje, jestli to nemají v pokynech.
Za mne samozřejmě kravina, dítě z toho bude mít zážitek takový, že bude řvát hrůzou, jak se to s ním houpe.
@goldenova Nejsi uzkostna. Ten napad je naprosta hovadina a je dobre, zes to zatrhla. Taky jsme mohli cist v novinach dalsi pruser.
V půjčovnách na brněnské přehradě dostane každé dítě automaticky vestu. Jezdim s holkama od jejich dvou a čtvrt.
@goldenova roční dítě vůbec (max posadit a povozit ho tak, ze jednou rukou drzim a board přitom tlacim)
Tak 5 lety, který už nějak plave ano - ale jedine s vestou
8leta dcera plave závodně akvabely a u moře ji bez vesty nepustim ani do člunu
Plave lépe než já, ale když se prevrhne a nějak blbě se prasti do hlavy, pak jde o vteřiny ...
@amazonkajanik nechci tady verejne hanit a davat nevyzadane rady, ale tento kruh neni vhodny. Prochazim si se vsema svyma detma plaveckymi kurzy, tak muzu kdyztak pres sz (at to tady neplevelime) poradit, kdybys chtela. Je to opravdu mysleno v dobrem. 😉
ročně se prý utopí u nás cca 20 dětí. jako k smrti, + další, z kterejch se "jen" stanou mentálně postižený.
nejsem vůbec úzkostlivá na pády a prostě celkově, ale voda je něco, kde je opravdu nutný bejt maximálně obezřtnej, a ani to není záruka toho, že se něco nemůže posrat. asi viz. ta statistika, která mi přijde fakt hodně alarmující. co všichni ty rodiče dělaj? jsem si jistá, že u všech to ani není tak, že by byly děti bez dozoru. ale tohle je prostě fakt o průser a pak o vteřiny. i když u toho rodiče jsou, asi vždycky neuměj si s tím poradit. natož si fakt takhle nabíhat na vidle.
@alcar v čem není bezpečný? Jako rozhodně v něm nebude plout sám,to ani náhodou. Jinak má bazének 😉
Tak já si hlavně neumím představit, že roční dítě na tom paddleboardu vydrží nějakou podstatnou dobu. Takže dát ho na paddleboard někde na mělčině v rámci blbnutí s ním, proč ne. Brát ho na hloubku - nesmysl, stejně ho to nebude bavit ani tak dlouho, aby se tam dojelo. Aspoň teda použiji-li jako srovnávač svého drobka.
@amazonkajanik Tak já tipuji, že to není bráno jako vhodnost z hlediska bezpečnosti, ale vhodnost z hlediska plaveckých návyků.
@merope to bych jako chápala,že se v tom nenauci plavat. Ale nebudu ho učit na piskovne,kde po 4krocích nestačí ani dospělý a navíc tam byl letní tábor a děti dost řádily. Bylo to jeho první "velké " koupání a voda tak studená,že nechtěl ani vytáhnout ruce,abych ho vyndala 😁
@amazonkajanik Tak to už pak je o situaci 🙂.
@amazonkajanik ano, mluvila jsem o vhodnosti. Mnohem lepe udelas, kdyz das diteti klasicke nafukovaci rukavky (to je mensi zlo - ale pro prvni kontakt s vodou lepsi nez kruhy s krizem) a budes ho ty sama drzet (i klidne v hloubce), podporis ho v kontaktu s vodou, nauci se “slapat” vodu (nohama), “hladit” vodu (rukama) atd. Cim mene kompenzacnich pomucek (a materialu) bude na sobe dite mit, tim lepe. Nejhorsi je dat dite takto do uzavreneho kruhu s visicima nohama, kde neni kontakt s vodou (a pohyb ve vode) naprosto zadny nebo mu dat vestu a jeste kruh (to je taky velky nešvar). Poslu ti do sz jeste jedno video. 😉
Nedělal si z Tebe jen blbou legraci?Ani náhodou. Já měla prvního muže taky dost praštěného,ten měl nápady. Tomu jsem děti nemohla svěřit ani náhodou.
@alcar jo,dám ročnímu divochovi klasický kruh mezi hordou dětí,aby vyklouzl a já ho lovila v 2m vody?! Rukavky taky nehrozí. Až budu cítit,že je syn připraven, tak půjdeme o level dál. Ale nebudu riskovat,že se naloka vody a budu doma mít hadrovou panenku ...
@amazonkajanik O klasickém kruhu preci @alcar nemluvila, ale o rukávkách. Nám na plavání říkali něco podobného. Respektive nám doporučili pořídit ten pěnový pás, který používají oni, protože je bezpečnější než kruhy a rukávky. A samozřejmě dítě neustále držet a hlídat, to je základ.
@amazonkajanik proto tam ma maminku jako pomoc. Nerikam, ze ho mas nechat s rukavky v te vode “jen tak”, aby se nalokal vody. I rodic musi byt aktivni. Co budes delat ty, bude delat i on. Tohle je nejlepsi na seznameni se s vodou. Pokud mamina potopi hlavu, dite se take nebude bat ji potopit. Ale jak jsem rekla, tohle neni predmetem diskuze a chtela jsem poradit skrz sz. Mam kamaradky, ktere maji stejny nazor jako ty, take davaji detem vsemozne pomucky (a ne jednu) a jejich deti se boji vody jeste v 5 letech. Moje dcera vedle nich v peti letech sama plavala.

@goldenova To je vtip ne??? A jestli ne, pak musí být minimálně sjetý, že by riskoval život svého dítěte.