Petice proti plošnému nošení roušek.
Dostala se ke mne tato petice. Chci ji sirit, proto sdilim:
@rezusesmichy Manzel mi toto taky rikal (hodne pracovne cestuje) - ze potkaval regiony, kde s tim chodili vsichni a naopak
@martiniquest Ono to bude na FB. Já ho ale nemám. Chci pro svá vnoučata normální svět. Bez náhubků a strašení. My dospělí jsme si už nějaký názor udělali, ale ta děcka, tak je to něco hrozného.
@marcicek84 ja jsem z Karvine,takze asi jak vis tak vim o cem mluvim
@martiniquest no a u nas na karvinsku se fakt nosili a nekteri duchodci je nosi i ted
@martiniquest U nás se rebelovalo a nenosilo. A přitom jsme byli na velmi nízkých číslech.
Na FB je skupina Obcanska neposlusnost, ktera zverejnila terminy pro velka mesta
@rezusesmichy ano pri tom riziku co jste tam meli,tak to v Ostrave duchodci vazne nebrali...
@marcicek84 ale ti duchodci to tady brali vazne i v dobe,kdy jsme na tom byli tak jako ostatni,takze bych vinu na ne doopravdy nehazela.priznavam,ze co me hodne stvalo,bylo to jejich vymysleni si porad,kdy budou nakupovat,to jo.
@rezusesmichy to asi jo... Tady jsem vcera jela mhd, narvano, lidi na sebe navzajem funeli, 80% bylo 70+... Jim.je to burt...
@krasna_neznama86 jak pisu,jak kde.u nas s tim problem fakt nebyl
@rezusesmichy v Karvine jste meli pres 1600 nakazenych,tam opravdu mohli brat vazne,v Ostrave bohuzel...
@marcicek84 jasne,ale psala jsem uz ze to brali vazne vzdy a to jsem fakt byla denne venku a v casti mesta kde ziji je duchodcu docela dost a fakt jsem nevisela nikoho bez...nikdy,ani ted,ani na jare
@martaskaaa tak třeba ve fm se roušky nesundaly.... A jaksi to nepomohlo, že...
https://www.mix24.cz/rousky-budou-povinne-az-do... a uz rikaji,ze je budeme mit min. 7 mesicu a ze neji jiste ze je sundame po breznu a by mohlo pomoci vakcina...at na to zapomenou,zadne ockovani nechci...
Co je tim cilem,otravit nas rouskama,abych se kvuli normalnimu zivotu nechali naockovat nebo co? A kdo me tady oznacil s tim ockovanim za konspiratora???
Tak ted si drzte klobouky,to bude sesup svobody...
@marcicek84 tak podle mne ji nutit nikomu nebudou Jedině, že by to po tobě chtěl zaměstnavatel, ale to už není vina jaksi státu že?
@rezusesmichy ty myslis,ze te stat nedonuti 😂😂😂 staci neockovane nejak vyznamne omezovat - zakaz cestovani, zakaz vykonavani nekterych profesi...atd. atd.
@marcicek84 tak jinak... Fakt pochybuji, že budou mít 10 000 000vakcin😃jediný kdo to může po tobe chtít je zaměstnavatel a to samozřejmě za předpokladu že ti ji zajistí a uhradí. A pokud si nějaký stát určí, že do jeho země budou moct mít přístup jen očkování lidé, tak je to věc toho státu, do kterého chceš cestovat, a i o tom dost pochybuji
@marcicek84 jo a u některých zaměstnání to funguje už dnes například se zloutenkou, ale jeho podmínka ne statu
@hanih ms se bude venovat prevazne.eshopu, nekonci...
Taky si tak říkám, když stát povinně nakázal roušky, proč je lidem nedají zadarmo? Koukala jsem na jednom eshopu jednorázové 50 ks za 550,na jiném i 795. Aby to k něčemu bylo, člověk potřebuje aspoň 2 denně. Takže na necelý měsíc balení na osobu. A teď např. v rodině (dva dospělý, starší dítě a mimčo jsou 3 lidi co je musí mít. A spočítejte si kolik se za roušky utratí za ten měsíc. Jako by lidi např. na mateřské, důchodci apod. měli peněz na rozhazování za věc, kterou nařídil stát...
@klokanka31 to uz jsem tady pocitala kolik to vyjde od 16 do 40 tis. rocne pro 4 clennou rodinu 🙂 zalezi na typu rousek a kolik je denni spotreba...
@rezusesmichy ...spi dal...v australii tato povinnost uz je dana vsem obcanum...
@marcicek84 aha tak to jo, když je to v Austrálii tak to bude pravda... A víš o tom, že ještě před pár lety mohl v Egyptě chlap souložit se svou manželkou ještě pár hodin po její smrti a bylo to naprosto v pořádku?, 😃to jen pro představu toho co může být pro jednoho norma tak pro druhého už ne.
@rezusesmichy v nekterem USA statu je trestny analni sex. Ale vazne. Pevne verim, ze tady je tak silna antivax komunita (plus zaloby proti povinne vakcinaci deti - rodice soudy vyhrali), ze povinna vakcinace nebude. Jak se nemodlim, tak za toto ano
@martiniquest no tak amerika to je svet sam pro sebe. a prave proto jaka je tu "nalada"vuci povinnemu ockovani si myslim,ze to nema sanci.ale to ze to po tobe bude moct chtit zamestnavatel je docela mozne,nerikam ze spravne ale mozne ano.
@martiniquest pokud by melo byt ockovani na covid povinne, tak se ze me stane asi antivax lesana. Protoze toto skutecne ne.

@rezusesmichy nebo jste to jen nemeli narizeno ve vedrech v lete,to bys mozna mluvila jinak