icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

pxtulka
1. lis 2017

@marryline ano dělali nám rozbory chromozomů a nějaké další testy a dědičné choroby. U manžela se zjistil problém v chromozomech, proto naše embrya musela na PGS. Ale tyto vady jsou poměrně vzácné 🙂 No jelikož mi prcek dnes intenzivně okopává vnitřnosti tak bude snad v pořádku 🙂
Tobě budu držet palce aby všechno dobře dopadlo, určitě dej vědět. Myslím že když se povedlo takto krásně na 1. pokus tak bude mimčo určitě zdravé. Kdyby nebylo, tak by se třeba ani nechytlo 🙂

marryline
1. lis 2017

@pxtulka moc děkuji za uklidnění :* u vás taky bude vše v pořádku 🙂 jen mě štve že mi to před ivf nenabídli tyhle testy tak jako vam🙄

pxtulka
1. lis 2017

@marryline nám je nenabídli, prostě nás tam poslali. Ale je to asi i proto že jsme starší 🙂 Kdyby mi bylo pod 30 tak by to asi taky brali jinak 🙂 Taky každý CAR k tomu přistupuje jinak.

hanimili
1. lis 2017

@marryline
Každý centrum to dělá jinak, je nám s přítelem 36let. A krom krve mě na AHM a přítel dal krev na pohlavni nemoci nám nikdo nic jineho nedělali.
Zítra si picham 1 dávku Menopuru a budu doufat že v prosinci tu budu mezi ostatnímy tehulkami 🤰👶

luciebx
1. lis 2017

Mě bude 36 a manželovi 41 a taky nikdo nikdy nemluvil o genetice

marryline
1. lis 2017

@luciebx takže vám nedělali testy na chromozomy?

pxtulka
1. lis 2017

@luciebx tak to je zvláštní. My měli genetiku v úvodním balíčku vyšetření včetně imuna atd. Já mám pocit že 2 měsíce nám jenom brali krev 😀 Asi má opravdu každý CAR jiný přístup. Někde mají možná 1.IVF jako zkušební.

luciebx
1. lis 2017

@marryline já měla skoro půl roku starý hormonální profil z ÚK podle kterého se moje mudra řídila v car v ČR. Dělali akorát amh hladinu. Mužovi spermio a krev oborům na nemoce. Nic víc holky.

marryline
1. lis 2017

@luciebx to pravé i mě ale včera jsem byla na genetické konzultaci a dr byla v šoku že nam neudělali ty chromozomy, které odhalí poruchy genů to u sreeningu nezjistí, jsou na to prave tyhle speciální testy. Za tři týdny budu vědět výsledek, jak já se bojím :(

janca84
1. lis 2017

@marryline manžel má také pomalé spermie, v CARu nás poslali na genetiku, ale tam bylo vše v pořádku a řekli že teda neví z čeho to má, takže stejně tak i vás nemusí být problém v genetice...ale samozřejmě každý je jiný případ

marryline
1. lis 2017

@janca84 a můžu se zeptat jak pomalé má spermie? Abych to mohla přirovnat. Já se na to v car ještě ptala a dr. Mi řekla, že není potřeba ji dělat z důvodu nízkého věku. Ach jo. Štve mě přístup center jak to mají každý jinak.

marryline
1. lis 2017

@janca84 vidím že chodíš do car do Zlína? Já totiž taky😲 kolik je ti prosím let? To je fakt zajímavé. Stejny car a jiný postup?

janca84
1. lis 2017

@marryline no prve měl hodný špatný, myslím že 3 procenta, naposledy 14 procent, mně je 33 a manželovi 29. a ano, chodíme do Zlína k MUDr. Křenkovi. na tu genetiku nás poslal hned na začátku, jak se bere krev na amh atd.

marryline
1. lis 2017

@janca84 přítel měl 8 až 21%ale i tak je to zvláštní. No já chodila k mudr. Štochlove. A kdy se chystáš na ivf? Nebo už máš po? 🙂

janca84
1. lis 2017

@marryline no chtěli jsme jít teď v listopadu, ale šla jsem na akutní operaci slepáku, takže řekli že musím počkat aspoň jeden cyklus a pak to doktor zhodnotí. od pojišťovny máme schválení do 26.12., tak snad to stihneme. no nevím jak postupují, že je to rozdílné.

volfici
2. lis 2017

@juliia držím palce na dnešek, ať to moc nebolí a ať vytáhnou krásná vajíčka 😘🙏

juliia
2. lis 2017

@volfici
Moc ti dekuju ❤

luciebx
2. lis 2017

@juliia taky přeji krásný počet vajíček.

sticker
rosalline
2. lis 2017

@juliia držím pěsti na dnešek :o))

jeanne_g
2. lis 2017

Ahoj holky, včera dorazily výsledky pgs. Moc optimistické to není, ze 3 embryí je jen 1 zcela v pořádku, ostatní dvě jsou mozaicistní. Prý ještě zkonzultují s genetikem, jestli se vůbec budou zavádět ☹ Achjo ☹( Vím, měla bych být ráda za to jedno, ale doufala jsem, že při třetím ivf už konečně půjdu k transferu s tím, že mám ještě něco v záloze...

luciebx
2. lis 2017

@jeanne_g to je mi líto

sticker
koudelka82
2. lis 2017

@juliia Ahojky, jak jsi dnes dopadla ?

@jeanne_g to me moc mrzi, určitě ten jeden bude šampion! musí ! 🙏
je to nekonečný běh 😔

jeanne_g
2. lis 2017

@koudelka82 Díííky, já vím, je potřeba doufat. 🙏 Bojím se, že to zas nedopadne, už fakt trochu dochází síly ☹(( Tys teda dělala test a zatím nic? Kolikátý jsi den po transferu? Třeba se ještě ukáží //, držím palce...

rosalline
2. lis 2017

@jeanne_g tak ty už máš výsledky..... Už i to jedno je zcela v pořádku, všude se píše, že je 70% šance na úspěch ...tady jsem něco našla: http://www.sanatoriumhelios.cz/muze-byt-piti-ka...

píší tam o těch mozaicistních embryích.....

koudelka82
2. lis 2017

@jeanne_g já Tě uplne chápu a vím, jak Ti je. Taky se hrozne bojím, ze nevyjde ani jeden Ket a budu muset vše podstupovat znova. Já jsem byla na ET minule pondělí, testovala jsem toto úterý a nic, ani duch. Myslím, ze by tam už něco málo bylo. Měla jsem to dostat v pondělí, zatím nic, nejspíš to brzdí Utros. Ale zkusím ještě zítra testnout, ale myslím, ze to bude marné. V pondělí mám jít na krev , ale to jsem v práci, tak jsem premyslela, ze si zajdu jen třeba do místní nemocnice Jako samoplatce, ať nemusím kvůli tomu do Brna.

jeanne_g
2. lis 2017

@rosalline Díky za odkaz. Dostala jsem dneska zprávu z pgs, jedno z těch dvou je komplexní mozaika, druhé má uvedeno nějaká procenta. Takže teď budeme čekat na vyjádření genetika.
@koudelka82 Neboj, je velká pravděpodobnost, že aspoň jedno se chytí. A zkus znova testík, třeba bylo ještě brzo.

koudelka82
2. lis 2017

@jeanne_g jojo, zkusim zítra a to se rozlouskne .

jeanne_g
2. lis 2017

@rosalline Minule jsem měla vyšetřený euploidní a bylo z toho jen biochemické. Tak nevím, bojím se toho. Moc bych chtěla věřit, že to tentokrát klapne. 🙏

rosalline
2. lis 2017

@jeanne_g brouku, klapne! Musí!!!!!! Kdy se na to chystáš?

jeanne_g
2. lis 2017

@rosalline Myslím, že to vyjde zhruba na začátek prosince. Za měsíc cca. Tento cyklus už by to prý nemuselo byt optimální.

Strana