icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

juliia
2. lis 2017

Tak holky, ja opet nemam dobré zpravy 😢
Odsaty 1 folikul, ziskany 1 oocyt, vsichni na sale uzasni...slavili se mnou, bohužel po kontrole embryologem mi bylo sdeleno, že je vajicko poskozeno. Ze se to pry stava a zkusime hmed dalsi cyklus uplne NATIV...
Zacinam mit strach, že uz nemám zadna dobra vajicka 😢😢
Ikdyz doktor si porad mysli, ze je to otázka náhody a nemam to pry vzdavat.😨
No co vam mam říkat, nejprve euforie...Je tam!!! A v zapeti studena sprcha.

Nikomu nepreju ☹

juliia
2. lis 2017

@jeanne_g
Bud stastna za jedno zdrave krasne embryo ❤💃...co ja bych za nej dala 🙏

fanunka
2. lis 2017

@juliia nebud snutna nejsi jedna :( dyt nam se taky porad nedari kdyz uz mam zasobu foliku tak se jim zase nepovede do vajecniku dostat to se totiz muze stat jen me :( nikdo nedovede rict kam se zrovna schoval normalne je tam kde ma byt :( a to co odebrali z druheho se oplodnilo ale 3. Den konec vyvoje 3 roky porad dokolecka

volfici
2. lis 2017

@juliia teda, to mě mrzí, taková smůla. Tak snad to bude do třetice všeho dobrého.... 🙏

luciebx
2. lis 2017

@juliia to je mi vážně líto

sticker
juliia
2. lis 2017

@fanunka
Ja vim, že nejsem jedina. Jen uz mi dochází energie, snazim se byt stale pozitivni, ale sama citim spíš beznadej. My se snazime 2,5 roku, takže téměř stejne jako vy. Z toho jednou zamlkle v 8.tt po 1 . nativu. Pak nativ bez zisku oocytu, 1.IVF bez transferu a ted soft IVF s poskozenym oocytem??
Drzim ti moc palce, aby se uz taky konečně povedlo. 😘

juliia
2. lis 2017

@volfici
@luciebx

Moc vam dekuji za podporu opravdu mi to pomaha! 😘

jeanne_g
2. lis 2017

@juliia To je mi moc lito😢 Třeba vyjde ten nativ pristi cyklus. To mas za chviličku 😊. Musíme věřit!

koudelka82
2. lis 2017

@juliia moc me to mrzi 😢 to je tak strašne nespravedlivé všechno... musíme bojovat a ono to snad někdy vyjde. Ale taky už jsem psychicky na dne, ze se pořad nedaří☹ drz se ❤

juliia
2. lis 2017

@jeanne_g
Věřím....pořád....a preji, aby nam to vyslo vsem tady. ❤🙏

fanunka
2. lis 2017

@juliia nativ je co? Kolik ti je let? Ja za tyden zacinam dlouhy cykkus a posledni me ty hormony totalne nici psychicky takze ja uz dalsi ivf nedam uz do tohodle se premlouvam 3 mesice uz jsem ho po 3. Oddalila

juliia
2. lis 2017

@koudelka82
Dekuju...vim, že to taky nemas jednoduché. Bojujeme dal no, co nam zbývá.

Ja si rekla, že zkusím ted ten jeden nativ, kdyby se nepovedl, tak mozna posledni IVF jako samoplatce a pak se zacnu smirovat s tim, že to asi nevyjde.😢

fanunka
2. lis 2017

A hlavne me strašně drti ta nespravedlivost na tomhle svete :( potkavam v Praze fetaky bezdomovce co jsou sjety a tlaci kocarek s novorozencem :( proc takovy lidi maji pravo mit deti a proc my ne?

juliia
2. lis 2017

@fanunka
To ti naprosto rozumim...ja jsem taky hodne nahlodana zda jeste jit jednou tedy podruhé do klasickeho IVF. Mne ty hormony fakt nedelaji dobře.
Nativ je bez stimulace, v přirozeném cyklu.
Je mi 39

juliia
2. lis 2017

@fanunka
To me taky hodně lezi na srdci...nekourim, nepiju, sportuji, ziji poměrně zdrave myslim...beru dlouhodobe vitamíny, piji bylinky...fakt se pro to tady snažíme udelat maximum kazda z nás ...hold všechno na svete spravedlive neni
...

koudelka82
2. lis 2017

@fanunka přesně. Je to smutné 😢

fanunka
2. lis 2017

@juliia presne tak! Take zijeme zdrave sportujeme dum mame minimalne pro dve deti a ted v nem budem cely zivot sami...

marryline
3. lis 2017

Holky mám otázecku, vy co máte už 1.sreening za sebou, tak kolikátý tt jste na něm byly? Já mám jít 11+2tt a přijde mi to nějak brzy 🙄

volfici
3. lis 2017

@marryline je to v termínu, mělo by se jít mezi nějak 10-13 tt, já byla 12 +1 podle MS, po screeningu úprava na 13+1.

marryline
3. lis 2017

@volfici dobře, moc díky 🙂

piduch
3. lis 2017

@koudelka82 jak to s tebou vypada?
Už by to tu chtělo zase nejaky úspěch😊
Mě končí teprve prvni tyden čekání, tak se snažím vypnout a zakousnout se do prace, abych na našeho sněhuláčka moc nemyslela...
Moc vsem drzim palce!!

koudelka82
3. lis 2017

@piduch Ahojky, dnes jsem zkusila testnout, 11.den od ET a ani duch.
MS jsem pořad nedostala, takze ji asi brzdí Utrogestan. Napsala jsem mému dr. co je ve věci a jaký bude další postup. Kdy mas naplánovaný Ket? Říkám si, co bylo špatne, ze se nechytlo ☹ emryjko bylo špičkové kvality, 4 dny jsem jen ležela, odpocivala..co víc ještě proto udělat ?? Napadá me, jestli to nemohlo mít nízkou sliznici, měla jsem 6mm výšku a nebo me v den ET začalo bolet v krku, tak jestli to muže být tím, nevím ☹

piduch
3. lis 2017

@koudelka82 to mě moc mrzí 😟
Bohužel těch okolností je tolik, až člověka překvapuje, ze to vůbec muže nekomu vyjít prirozene😕
Ja teď vlastně vůbec nic nevím. Vyskedky cca za mesic, tak ze KET nejspíš az v prosincovém cyklu.
V utery jsem dobrala utros a teď cekam na MS.

luciebx
3. lis 2017

@koudelka82 já bych řekla ze na tohle není jasná odpověď. Ale zda se mi tvá sliznice nízká teda já měla 11-12 Mm. Prý jak peřina. Brala si estrofem na růst ? Mě et se špičkovým embryjem taky nevyšel. Až ket z mrazacka

luciebx
3. lis 2017

@koudelka82 bolest v krku asi neee. Jen kdybys měla horečku.

jeanne_g
3. lis 2017

@koudelka82 Zlato, to mě mrzííí 😢 Vím, jaký to je, u nás naposled všechno perfektní, sliznice super, embryo vyšetřené úplně ukázkové a taky se nechytlo ☹ Ale může být, že ta sliznice není po stimulaci úplně OK, jak píše @luciexb Bohužel tohle nedokáže nikdo říct ☹ Tak ještě počkej na krev... A kdyžtak příští měsíc se připojíš do naší KET partičky 😘

koudelka82
3. lis 2017

@piduch přesně tak, taky me to překvapuje, jak někdo muže přirozeně otěhotnět, to snad opravdu není ani možné, to je úplný zázrak a v našem případě uplne nepochopitelné. Ale bohužel, taková je realita a nekomu proste stačí jen “projít okolo trenek” a je těhotny a my to máme takto ☹
@luciebx jojo, nasadili mi po OPU Estrofem, ale ještě při ET jsem měla pořad 6mm, bavila jsem se o tom pak s dr a říkal, ze sliznice byla krásná a ze 6mm je sice nižší, ale ze je to Ok. Četla jsem různé diskuze a třeba i v heliosu psali, ze od 6mm je to Ok. Ale taky si myslím, ze by mohla být vyšší. Třeba když ho budu teď dal brát, tak sliznice bude lepší při Ket.
@jeanne_g jooo, tak uvidíme, kdyžtak budeme bojovat všechny příští měsíc spolu :-*

Holky moje, ještě, ze Vás mám! Moc si toho vážím, ze se tady tak navzájem všechny podporujeme. Moc mi to pomáhá. S nikým jiným než s mým mužem se o tom nebavím. Tak aspoň s Vama ❤

luciebx
3. lis 2017

@koudelka82 ano taky mi to tu pomáhá.

sticker
koudelka82
3. lis 2017

😘😘

vkackah
3. lis 2017

tak holky, některé pohádky nemají šťastný konec... srdíčko přestalo bít, v pondělí revize :(

Strana