icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

jeanne_g
7. pro 2017

@rosalline Rozi, blastocysty se rozmrazuji jen par hodin před ketem, takže ráno na tebe mrknou a po obědě muze byt transfer. přeju, ať je všechno v pořádku, hlavně se nestresuj, budu na tebe zitra myslet!!!😘

luciebx
7. pro 2017

Je fakt ze nám taky rozmrszovali ráno a v poledne sem šla na ket.

rosalline
7. pro 2017

@koudelka82 nikde nic. Vždy s rozmraženým.

rosalline
7. pro 2017

@jeanne_g díky, ty mě vždycky uklidníš. Doufám, že to tak opravdu je, protože mě tvrdili, že už budou rozmrazovat ve středu nebo ve čtvrtek a jestli chci embryoglue?
Je to blastocysta 5BA
Jak se daří tobě?

rosalline
7. pro 2017

@luciebx
@jeanne_g holky vy jste mě tedy teď uklidnily. :o))) díky díky díky. Byla jsem úplně v pérdeli, protože jsem četla , že se rozmražují 24 hod nebo až několik desítek hodin předem a je pravda, že to odpovídalo tomu, co říkala doktorka. Ale jestli jste si jisté tímhle.. Ta debilní recepční mi řekla, že mi dají zmrazené...to přece ani není možné

antoaneta
7. pro 2017

@daphney ta bolest je právě ta uměle vyvolaná ovulace. Může být hodně silná....

jeanne_g
7. pro 2017

@rosalline Určitě blastocysty staci par hodin, ony nemůžou byt po rozmrazeni dal mimo delohu. U nižších stadiu tam je prostor je nechatjeste mimo. To krvácení mohl způsobit Estrofem, sliznice je hodně prokrvena. KET zitra brouku proste bude.

antoaneta
7. pro 2017

@fanunka tak co, jdeš teda zítra? Je zvláštní že u Vás nedělají prodlouženou kultivaci, já myslela že to dělají všude, teda pokud chceš. Prostě jako když chceš třeba isci, pisci, embroglue, atd. jako další příplatková metoda. Jojo, názory jsou na to různý, někdo doporučuje, že je to lepší, jiný zase že líp jim bude u tebe jak v misce. Úspěšnost je taky různá. Držím palce, ať patříš mezi ty, u kterých to vyjde už po 3 dnech. A nic špatného si nepřipouštěj, určitě jak zítra půjdeš, tak budou mít dobré zprávy, slabší vajíčka to ještě doženou a určitě nezůstane jen jeden bojovníček. Sis ho i pojmenovala, jo? ty seš asi taky dobře střelená, co? 😅 ať si, pokud by zbyl i jen jeden, určitě to zvládne a bude to ten pravý. Jinak já, pořád stejně, dnes 10tý den po ET, břicho bolí na střídačku, ale spíš jak na menses, občas cítím i boky, takové divné pnutí a občas píchne ve vaječnících. Nevím zda z toho můžu něco považovat za příznaky těhotenství. Mohla bych, ale po přečtení příbaláku Utrogestanu, tak jsem nohama na zemi, mám snad všechno o čem tam píšou. A jak kvalitní vajíčka jsem měla to nevím, nastimolovaná jsem byla prý dobře a dost. Přesto jich ze mě vydolovali jen 3 a dvě zůstaly. Tak snad byli na úkor počtu kvalitní. No a na uhnízdění? V nemocnici mi dali ten utrogestan, beru 3x denně po 2 tabletách. Doma jsem si několik dnů po sobě dala trochu červeného vína, hodně jsem jedla pikantní a jedla a pila ananas. K tomu kyselinu listovou a nějaké všeobecné vitaminy na podporu těhotenství. Předtím jsem si párkrát vzala kontryhelový kapky, kapky gynex a enzym z ananasu v tabletách. Toť vše z doporučených a babských rad. Nevím zda něco z toho mi pomůže a zda vůbec může pomoc, ale jako placebo taky dobrý 😅

antoaneta
7. pro 2017

holky nevíte některá, nebo i ze svých zkušeností....Kolikátý den po ET, - kdy nejčastěji, kdy nejdřív, kdy nejpozději přijde ms, když se nepodaří? Do doby než se jde na krev. Nemyslím dobu po vyloučení těhu z krve. Vím, že to může ještě oddálit Utrogestan, takže ms dojde až po několika dnech co se vysadí...
nevím jestli jsem to napsala srozumitelně🙄

rosalline
7. pro 2017

@jeanne_g Děkuji a jak se vede tobě?

fanunka
7. pro 2017

@antoaneta jj jelas proste na kvalitu a ne na kvantiti!!! Kolikate ivf mas? Hele nevim proc nedelaj prodlouzenou kultivaci ale u me to vypada ze zitra budou 4. Den stary. Holcina co byla se mnou na punkci tak byla na ET uz dnes tak nevim. No nezbyva mi nic jineho nez jim verit ze vedi co delaji. Priplatili jsme sledovani embrii kamerou aby s nimi nepemdlovali a pixi myslim ze se to tak pise proste do vsech dat tu nej spermii jinak jic jineho nam nabídnuto nebylo

fanunka
7. pro 2017

@antoaneta jo a jeste nevim jestli zitra jdu to mi reknou rano v 8 az tam budu volat. Od uterka me hrozne boli prsa :( vubec nevim proc dyt k tomu neni zadny duvod :( a utogestan beru taky ve stejných dávkach od vcera vecer

antoaneta
7. pro 2017

@fanunka moje je to teď druhý IVF,předtím ještě třikrát IUI, pokud se tohle nepodaří, tak ještě mi zbývají 3 pokusy IUI, ale to je asi marný a poslední IVF, který bych snad ještě stihla, aby bylo částečně na pojišťovnu, tlačí mě věk.
Jinak mi si dali všechno co šlo, ISCI, MASC, AH, prodloužená kultivace a embryoglue. Jen ne tu PDG, to jsme nevěděli. Kdybych věděla, dala bych. Ty prsa nevím, myslím že to může být tím Utrogestanem, taky mě na střídačku bolí a pak zas nebolí.
Zítra ráno si vzpomenu, určitě to vyjde!

jeanne_g
7. pro 2017

@antoaneta Držím všechno co můžu!!! Mně došla po ket jednou sama i pres utros 12 den po ket a jednou po vysazeni leku,ale to jse mela i estrofem.
@rosalline Snažím se nic si nepripoustet, ale většinou nad ránem se budim a zacnu spekulovat, hrůza! Někdo tu psal uvést do umelyho spánku a probudit na test, tak to bych ocenila 😃 Jinak nic zvlastniho nepocituju, jen to co vždy po utrosi.

rosalline
7. pro 2017

@antoaneta proč ti vymluvila doktorka genetické testy?

rosalline
7. pro 2017

@jeanne_g já už utroš beru od neděle. Moje tělo je plné progestronu a estradialu...atd. Chodíš do práce nebo se šetříš doma?

fanunka
7. pro 2017

@antoaneta prsa me bolela uz den před branim utrouse :( co je , ISCI, MASC, AH? Moje 3. IVF a posledni pak uz to pokouset nebudem

jeanne_g
7. pro 2017

Jo, mam napichnuty ucho pidi aku jehlickama s naplastma, proti stresu. Na aku chodim v Brně Zlatý klíček, jak jste tu holky resily. Docela mi psychicky pomáhá, i když jsem založením skeptik. Vždycky si řeknu nevysiluj, vždyť jses cela zharmonizovana 😃

rosalline
7. pro 2017

@jeanne_g já bych si tam po dnešku musela zapíchnout vidle, jak mě rozhodili...

fanunka
7. pro 2017

@jeanne_g taky jsem mela pred IVF napichle ucho 3 tydny 🙂 a jeste nekolik bodu mi pichala po tele i na hlave pekne to bolelo

antoaneta
7. pro 2017

@jeanne_g moc děkuji si zlato!
@rosalline nene, nevymluvila, mě ho nikdo nenabídl, nikdo mi o něm nic neřekl a já prostě nevěděla. Teď jsem se doinformovala, holka co se mnou ležela na trasferu, tak ji posílali všechny embrya na PGS a jen tři z nich byla o.k. všechny kluci! Jednoho si nechala zavést.
Kdybych věděla, tak si za to taky připlatím. To víš, že mě pak napadaly myšlenky, typu, co když embryjko u mě není o.k. , v lepším případě jen nevydrží, v horším - nebude v pořádku. A třeba byl tak transfer zbytečnej a tudíž zbytečně i promarněnej pokus. Ale už na to nemyslím, o tom jsem přemýšlela nejvíc ten den, když jsem s tou holkou o tom mluvila, jak jsme vedle sebe ležely.

rosalline
7. pro 2017

@antoaneta mě doktorka i překvapila, že řekla, že i když jsou embrya testovaná na chromozomy, DNA je tak rozsáhlá, že mi nikdo nezaručí, že toto embryo bude naprosto v pořádku. Tím testováním akorát vyloučili down, edwards a embrya, co nejsou životaschopná......takže se pak stresovat budu i dál

jeanne_g
7. pro 2017

@rosalline 😃 Aku vidle 😅 Já se poflakuju, mam dovolenou, pomalá rána, čtu si, cvicim a pak couram po městě, prochazkuju se psem. Docela úspěšně se zvladam flakat. Plány byly veliké, co všechno stihnu, budu rada, když stihnu vyprat😃 No alenesmim přece to mimo odradit, ze život je sama prace, no ne?! Pristi týden uz jdu do práce, ale jestli tam bude někdo chrchlat, tak prace z domu.

rosalline
7. pro 2017

@jeanne_g já si právě taky nahlásila dovolenou od po do stř. Byla jsem celý týden dlouho v práci, abych udělala závěrku a připravila výplaty. Dnes jsem poslala výplatní pásky a uzávěrku 8 dní před termínem. Jela jsem jak motorová myš, tak doufám, že mi to neodloží... Je dobře, že se poflakuješ, kdy máš na to větší nárok než teď? :o)

sheronek90
7. pro 2017

@antoaneta Právě kamoška mi ho doporučila, neb má taky zkušenosti z Číny a spol, dělal tam xlet lékaře v nemocnici a stále se tam vrací a učí atd. No uvidíme, dnes jsem mluvila s tím primářem a řekl mi, že z prvního IVF nemůže 100% říct, že mám zkrátka nekvalitní vajíčka. Každopádně na můj věk bych jich měla mít mnohem více, v listopadu mi bylo 27, takže jsem též čekala lepší výsledky.

No nevím, chci zkusit druhé IVF v dubnu, tak uvidíme. Pokud by byly výsledky stejné, tak rovnou půjdu asi do darovaného vajíčka, příteli je příští rok 40 a děti chceme oba již dlouho. Je to prostě všechno na prd!

hanyas
8. pro 2017

@jeanne_g ahoj kocko! Tak kolikaty jsi dnes den? Ja tu ted nejak nebyla. Chybela chut i sila. Povidej prehanej, nechce se mi docitat zpetne 😇

fanunka
8. pro 2017

HOLKYYYYYYYYY je to tady jedno je tam moc pěkná morula tak mi jí dnes zavedou a ostatním ještě prý dají šanci a uvidí se ale prý nebudeme předbíhat 🙂 ani nevíte jak by se mi ulevilo a jakou bych měla radost kdyby se to povedlo!!!!

luciebx
8. pro 2017

@fanunka tak to je super zprava.

sticker
juliia
8. pro 2017

@fanunka
Supeeeer 👏
Hodně stesti!!!🍀

jeanne_g
8. pro 2017

@hanyas Ahoooj 😊 Dnes je to teprve 4. den, vleče se to. A co ty, jak to jde?

Strana