icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

martulaz78
6. pro 2017

@juliia to me mrzi...😢 mam hodne velky strach.jediny embryjko bojovnicek...👶

fanunka
7. pro 2017

@antoaneta děkuji moc. Mám trošku nervy, naposledy jsem mluvila s embryoložkou v úterý a ta říkala ať zavolám v pátek v 8 :( nééééééééé dyť to se nedá vydržet :( to je hrozné trápení nevědět co se tam děje :(

antoaneta
7. pro 2017

@martulaz78 s věkem jsme na tom stejně, no ještě 39 nemám, ale mám to za pár. Pokud nám to teď nevyjde, doufám alespoň, že ještě stihneme vyčerpat poslední pokus na pojišťovnu. I tak je to hromada peněz. S vajíčkama jsem na tom byla taky bledě, sem to oplakala. Měla jsem prý maximálně možnou stimulaci. Odebrali mi ale jen 3, 2 z toho zůstaly, taky mi chtěli udělat už 3tí den transfer, my chtěli ale prodlouženou kultivaci, minule nám po ní, ještě odpadly. 6tý den byly stále dvě, tak snad dobrý, PDG jsme neměli. Obě mi doktorka vzhledem k věku a diagnoze vymluvila, takže jedno mám u sebe (blastocysta) a druhé (morulka) čeká.

antoaneta
7. pro 2017

@fanunka to je psycho, co? to čekání. Já si mohla na embryologii volat jen jednou. Doma jsem se z toho mohla zbláznit. Strašně divnej pocit, mít někde něco svého a nemít o tom přehled, nevědět co se tam děje. Dobrá zpráva- pátek už je zítra!!!!😀 Tak se obrň trpělivostí, to už zvládneš, čekají tě jen a jen dobré zprávy!!!
pořád jenom čekání....to já čekám na pondělí, budu 14tý den a mám testovat. Taky z toho už blázním a svrbí mě ruka. Ještě těch pár dnů vydržet! ....teď myslím tam u mě dole, ať nic nepřijde...kdyby to tak šlo zašpuntovat😅

fanunka
7. pro 2017

@antoaneta 🙂 zašpuntovat 🙂 zašít 🙂 no to já jestli budu mít zítra ET tak testovat budu 22. to bude taky moc pěkné 🙂

fanunka
7. pro 2017

@antoaneta týjooo tak to byla ale kvalita těch vajíček to určitě vyjde a bereš něco na podporu uhnízdění? cítíš na sobě něco, že by to směřovalo k úspěchu? v CARu kam chodím já nedělají prodlouženou kultivaci, ale jedna holčina tu jednou napsala že čím dřív ho dají do těla tím lépe - kde jinde se vajíčku má dařit nejlépe než tam kde je to pro něj přirozené 🙂 a myslím že na tom něco bude

chiara75
7. pro 2017
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

@fanunka To s tím přenosem do dělohy co nejdříve embryologové skutečně říkají. Mně volali dnes ráno s tím, že z našich 3 jsou už jen 2 embrya, ale hezká, osmibuněčná. Jenže protože jsou jen dvě a já chci dvě najednou, chtějí mi je zavést už dnes - prý jim tak bude lépe (asi, nelze ověřit). Jenže já mám obří břicho a není mi dobře, tak jedu na utz a zavedou možná také zítra, případně zmrazí. Takže ty jsi měla jen jednu zprávu a pak už ti nic neřekli? To od nich není hezké... ale z 11 jich bude určitě dost!

daphney
7. pro 2017

Holky prosím poraďte, je možné mít po aplikaci Ovitrelle hyperstimulační syndrom? Měla jsem v úterý injekci na vyvolání ovulace, aby mohl za týden proběhnout ket. Od včera šílená bolest břicha ☹

fanunka
7. pro 2017

@chiara75 není ti dobře po stimulaci? Nebo co se děje s tvým břichem? Jj jn v ut ze se úspěšně oplodnilo 11 a ze si mam zavolat v pa v 8 h :( samozřejmě jsem tam dneska volala ale nikdo to tam nezveda :(

chiara75
7. pro 2017
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

@fanunka Mám asi náběh na hyperstimulační syndrom, hodně mě bolí břicho a zvětšilo se, je asi plný vody. Dnes možná malinko lepší, ale případně úspěšný ET by mohl znamenat velké problémy - zdravotní, často pak holky končí v nemocnici. Jinak teda, že ti neřeknou, to je nepříjemné. V 8 hodin zavoláš a pak bys hned jela na transfer? Kam chodíš?

rosalline
7. pro 2017

@chiara75 a utíkáš k doktorovi? nebo už jsi tam byla?
Budou ti dělat ET i přes OHSS? Do prčic , to jsou komplikace

rosalline
7. pro 2017

Holky, pomoc, jsem úplně hotová. Minulý pátek jsem byla na klinice na utz, kde mi řekli, že ve středu začnou rozmrazovat a v tento pátek bude KET. V pondělí jsem tam psala, že jsem zakrvácela, jestli je to v pořádku, žádná odpověď. Teprve dnes mi přišel nechtíc jejich interní e-mail, že si to ani nepřečetli. A hned volali, že ten KET budeme muset kvůli krvácení odložit. Tak jsem jim řekla, že to bylo v pondělí a že to bylo jednorázové. A ona mi volala pak zpět, že mám přijít v pátek na utz a rozhodne se, jestli se KET provede. A já ji říkám, vždyť mám domluvené embryo glue, to se nebude rozmrazovat a ona, ne to se nebude rozmrazovat.... Chápete to???????????????????????????????????????????? Já mám strach, že se něco pokazilo...:o(. Rozmražovat se mělo už ve středu :o((((

juliia
7. pro 2017

@rosalline
To je teda zvlastni přístup...ale pred tim jsi tam byla vcelku spokojená ne?
A nemohlo byt to krvácení spojene s proběhlou ovulaci?
No je divné, že to neodpovedeli a hlavne jsem vubec nepochopila zda teda rozmrazuji nebo ne.😨
Tak snad ti zitra reknou, že sliznice je vysoka a pujdete na to. Drzim palec🙏

chiara75
7. pro 2017

@rosalline Ahoj! No, prosímtě. A jak dlouho se to rozmrazuje před ET? Asi stačí třeba 2-3 hodiny? Jakto, že ve středu? To by to embryo bylo o dva dny starší, ne? A to už by bylo víc než 5 dní, což je maximum. Nebo ne?

fanunka
7. pro 2017

@chiara75 tyjooo fuj to je moje noční mura hyperstimulak. Jj v 8 volat a v 10 na ET ještě ze mam kliniku za rohem a flexibilní praci. Chodím k Apolinari praha

rosalline
7. pro 2017

@juliia
@chiara75 je to embryo, které bylo v sobotu zamražené a odběr byl v pondělí. Já tomu vůbec nerozumím. Jestli něco podělali, tak se snad zblázním :o(. Já to hledám, jak dlouho ze rozmrazuje, našla sem 24 hod před KET

fanunka
7. pro 2017

takže jsem to nevydržela a zkusila volat a bylo mi řečeno, že dnešek je akorát přechodem do jiné fáze a že teda jsou malilinkato opožděné, ale to nic neznamená uvidí se právě až zítra ráno 😞 nééééééééééééé tvle dyť jsem jich měla 11 mi neříkejte že by ani jedno nebylo to pravé? 😞 Já tuhle stimulaci a IVF beru jako tutovku nepřipouštim si že by to opět nevyšlo dokonce jsem si to jedno vítězný embrijko pojmenovala a jsem přesvědčená že zítra bude u mě!!!

martulaz78
7. pro 2017

@antoaneta ja uz jsem samoplatce 39 me bylo v cervnu.me stimulovali pichala jsem si hormony a dostali ze me 2 vajicka.oplodnili a jedno se zastavilo ve vyvoji,takze zustal jeden bojovnicek.trvala jsem tez na PK a presvedcili me,ze u me mu bude lip jak v misce natoz kdyz zustal jeden.a udelali mu pred transferem AH.vis co nikdy jsem nepotratila vsechny deti udrzela,tak z toho strach nemam.desi me spis aby se vyvoj nezastavil coz uz nikdo neovlivni.jestli v misce nebo u me.cekani je hrozný.ms bych mela mit pondeli nebo utery mam kratke cykly,takze od vcera testuji abych vedela jak to vypada s ovitrelle.dnes jsem 10den od aplikace a 5den od ET.duch na testu jeste je,takze uvidim od zitra jestli uz bude fuč.a ty jsi jak dlouho od ET?

rosalline
7. pro 2017

@juliia
@chiara75 nikde jsem nenašla, že by se do dělohy transferovala zmrazené embryo :o((((

chiara75
7. pro 2017

@rosalline To bude nějaká chyby v komunikaci, řekla bych. Určitě ho v pátek budou moci rozmrazita a pak zavést. Tu komunikaci by teda měli zlepšit!

rosalline
7. pro 2017

@chiara75 i přítel už je nas*aný, že shrábli prachy a pak s člověk mluví jak s debilem
Nebo si nejsou ani schopný přečíst e-mail

rosalline
7. pro 2017

@chiara75 ale ta doktorka je opravdu nejlepší tady v čr...

rosalline
7. pro 2017

@chiara75 a co ty? byla jsi u toho doktora? asi ti odloží transfer nebo ne?

chiara75
7. pro 2017

@rosalline No, určitě to nakonec bude dobré. Kdyby to zvrtali, tak by si koledovali o žalobu. Já jdu ve 13,30 teprve...

koudelka82
7. pro 2017

@rosalline Ahojky, teď to čtu, co ti řekli, to je fakt dílo. Nemůže to být nějaká komunikační chyba ? Ze jste se třeba nepochopili ?

juliia
7. pro 2017

@chiara75
Tak drzim palce at to dobre dopadne...ja hyperstimulak po transferu mela a neni o co stat...nskonec mevyslo8ani to těhotenství, tak jsem se pak zamyslela jestli na to taky ty leky v nemocnici mohly mit vliv a tak...
Takze za mě uz transfer vzdy jedine uz do klidného stavu.

rosalline
7. pro 2017

@koudelka82 ne, ptala jsem se několikrát. Řekla mi, ať zítra přijedu a uvidí se, jestli se KET provede se zmraženým. A já na to, ale paní doktorka mi řekla, že se bude rozmrazovat už ve středu nebo ve čtvrtek a ona, ne nerozmrazuje se a nebude...zítra uvidíme, jestli bude KET se zmraženým... a já na to, vždyť jsem měla mít embryo glue a ona : vy jste měla mít embryo glue? Přijeďte zítra na ultrazvuk a uvidíme.... mluvila se mnou jak s debilem

rosalline
7. pro 2017

@chiara75 už něco víš?

koudelka82
7. pro 2017

@rosalline Ach jo, to je opravdu strašne ! Tento přístup uplne miluju. Zítra na Tebe budu myslet a drzet palce. Dej nám pak vědět 🍀 Četla sis ještě o tom KETu se zmrazenym emryjkem?

luciebx
7. pro 2017

@rosalline kam chodíte prosím té

Strana