icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

antoaneta
13. pro 2017

Holky to PGS se dělá víc proč? víc z jakého důvodu?....aby se vyloučila embrya, která nejsou schopna se uchytit, přežít, prostě aby se předešlo třeba dalšímu neúspěšnému pokusu, nebo naopak na uchycení to vliv až tak nemá, můžou se uchytit všechny, ale dělá se to spíš proto aby se z nich vyloučila embrya co můžou mít nějakou vadu (postižené děti). Teď o tom dost přemýšlím....nám o tom nikdo nic neřekl, nenabídl, nedoporučil, přitom pokud se to dělá z důvodu vyššího věku, tak mě už bude 39...
Měli jsme odebraná 3 vajíčka, 2 z toho po oplodnění vydržely, říkali teda o nich že jsou moc pěkná a že se pěkně vyvíjí, a jedno z nich blastocystu 1/1 mi teda zavedli. Povedlo se, ale teď mě na střídačku přepadají myšlenky a strachy aby vše bylo v pořádku aby děťátko bylo zdravé....co když by to embryjko co se chytlo a je u mě, by třeba tím PGS neprošlo, nevydrželo, nebylo vhodné, co kdyby se tím PGS dalo něčemu předejít? je to hrozná nejistota, nemůžu na to nemyslet....
Víte některá o tom něco?

koudelka82
13. pro 2017

@jeanne_g me řekli ze podle utz mám taky vše Ok, ale ze při hystero se podívají poradne a udělají i nějaký stěr (scratching), který to pak pošlou na rozbor.

hanyas
13. pro 2017

@antoaneta PGS by melo vyloucit embrya, ktera nejsou v poradku. Nikde ale neni psano, ze pokud embryo projde pres PGS s dobrym vysledkem, ze se uchyti a bude v poradku... Takze hod tyhle myslenky za hlavu a bud v klidu. Taky u sebe mam nevysetrenyho mrazacka a zda se, ze je v poradku 😉

volfici
13. pro 2017

@antoaneta ahoj, nám po pěti dnech zůstaly čtyři, tři šly na PGS/PGD a jedno nevyšetřené mi zavedli. Z těch vyšetřovaných bylo ok jedno, tak jsem se taky bála, jestli to nevyšetřené bude v pořádku. A zatím všechno bez komplikací. Mysli pozitivně, zbytečně se nestresuj.
My se snažili sedm let, IVF jsem stihla těsně před 39. narozeninami, poslali nás na PGD hlavně kvůli věku, protože jinak jsme zdraví a proč se nedaří přirozeně, nikdo nezjistil.
Držím palce ať je všechno v pořádku 🍀

merilina
13. pro 2017

Mě dnes volali z Gennetu, že se stále drží 9 embryí... tak jsem zvědavá, kdy budou zavádět. První termín měl být zítra, ale to asi nebude.. Kolik max můžou být ty embrya venku?

hanyas
13. pro 2017

@merilina 6.den by se nejpozeji melo embryo zavest...

merilina
13. pro 2017

@hanyas Děkuji ... trochu mám obavy, stále mě z toho odběru bolí vaječníky, při chůzi, při sezení ...😒 Do toho se mi ještě motá palice, asi z Utrose ... Beru 2-2-2.

hanimili
13. pro 2017

@antoaneta Děvče ty tohle ted neres neboj vše bude o.k:heart:
Nam to taky nedělali většinou se to dělá po neúspěšném IVF.Takže na to prosím Tě ani teď nemyslí,vím je to tezky každá tu píšeme sve osudy některé jsou šťastné a některé smutné.
Ale Vám to vyšlo tak hlavně klid ju❤

hanimili
13. pro 2017

@merilina Neboj ja to měla stejně a utrogestan jsem do sebe tlačila 4 ráno a 4 večer plus estroferm.

antoaneta
13. pro 2017

@hanimili ty seš takovééé zlatíííčko!!! lahoda pro mé oči, takovou útěchu jsem asi potřebovala, ještě si to párkrát přečtu a pak půjdu spát....třeba se dneska i v klidu vyspím😉 moc děkuji...ikdyž úplně se nebát už teď asi nepřestanu. děkuji zlatíčko, přeji ti vše jen to dobré a co nejdřív stejnou radost pro společné sdílení❤

hanyas
14. pro 2017

@merilina a zavadis Utrogestan? Je to o 100% lepsi nez polykani, co se vedlejsich ucinku tyka.

merilina
14. pro 2017

@hanyas
Jj, zavádím 😉

merilina
14. pro 2017

Tak v sobotu transfer... pořád jich je 9.

jeanne_g
14. pro 2017

@antoaneta Ahoj, fakt, přesně, vůbec se tím nestresuj, pgs je hlavně o tom vybrat embryo, které má největší šanci se uchytit. A to se u tebe evidentně povedlo 🙂. I po pgs se normálně chodí na screeningy a rizika jsou stejný jako u každýho jinýho těhotenství. Takže strašáky nech spát, potichoučku gratuluju a tfuj tfuj tfuj 🙂🙏❤👶

jeanne_g
14. pro 2017

@koudelka82 A ty si taky nedělej hlavu, holka, že pgs nemáš, mě to fakt přijde zbytečný, navíc jsem o tom teď hodně četla a taky se může stát, že pgs ti vyřadí zdravé embryo. Podle mě je lepší to nevědět, zbytečný čekání a nervy, ono se to stejně buď chytne nebo ne. Příště už žádný pgs rozhodně nechci, jsou to zbytečný nervy.

pxtulka
14. pro 2017

@antoaneta vůbec se nestresuj že jste nedělali PGS. U nás ho dělali jenom kvůli tomu že manžel má genetickou vadu. Pokud jste oba v pořádku tak k tomu není žádný zásadní důvod 🙂 Kdybysme byli oba v pořádku tak PGS taky dělat nebudeme 🙂 I když mám u sebe vyšetřené embryo, stejně jsme měli 1. a 2. screening, navíc kombinovaný test, dokonce i genetickou konzultaci. Raduj se z toho že se to povedlo a nic dalšího teď neřeš🙂

koudelka82
14. pro 2017

@jeanne_g Ahojky, tak dekuju za uklidnění. V lednu podám další info ohledně hystero

antoaneta
14. pro 2017

@jeanne_g
@pxtulka holky mooooc děkuji, ani nevíte, jaká jsou pro mě vaše slova útěchy. Přece jenom strach máme, asi všechny aby něco, a právě když jsem se o tomhle dozvěděla zpětně, tak, jsem si říkala proč jsme to nevěděli??? Už jsem starší, dlouho to nešlo, málo vajíček, ještě nevydržely všechny, poprvé nám jich odpadlo ještě víc......., no prostě ten klid by nám to určitě dodalo, ale zase je fakt, že jsem si taky o tom něco už našla a opravdu jak píšete, mohou vyřadit i embryo které je v pořádku, dokonce se může vyšetřením zdravé embryo narušit a dál neprospívá a i když se vyšetřené embryo ujme, tak se tím další vyšetření nevylučují, screennig.... Už se pomalu od toho snažím odprošťovat a věřit...doufat, že bude vše o.k. , ale vystrašená budu, u syna mi vyšel špatně tripl test, hrozil mi odběr plodové vody a když mi to doktorka volala, málem jsem se zhroutila, to co jsem cítila bylo strašné, naštěstí další vyšetření krve už dopadlo dobře. Takže tak. Jinak dalším a dalším vyšetřením budu určitě klidnější. Teď aby to šlo všechno jak má, zítra mě čeká znovu odběr, zda hcg stoupá.
Holky ještě jednou moc děkuji, Vám přeji vše jen to dobré, vše je u Vás v pořádku a i já Vám přeji hodně štěstí.

merilina
15. pro 2017

Zítra transfer 🙏

fanunka
15. pro 2017

Čistím si hlavu

pxtulka
15. pro 2017

@fanunka to je nádhera 🙂 lepší věc na vypnutí asi neznám 🙂

daphney
15. pro 2017

@fanunka jeeeee překrásné 😍 tak přesně tohle bych teď potřebovala. Užívej 😉.

fanunka
15. pro 2017

@pxtulka
@daphney jiny svět🙂 jako v pohadce

martulaz78
16. pro 2017

Holky poradite kdy dorazi ms?mam uz 5den spozdeni.ivf vypada neuspech.12den po et odber krve a nic.meli jsme 3denni kultivaci.vse uz mam vysazene a mrcha nikde.ani zadny náznak.jak dlouho mam cekat?

luciebx
16. pro 2017

@martulaz78 a co horka vana. Červené víno. Sex. Nepomohlo by něco ?

martulaz78
16. pro 2017

Sex nepomohl,mam sprchac a cerveny vino me prave nechutna.jinak uz nevim co.zajdu asi v pondeli k mudr at mrkne na me a da vyvolavacku

merilina
16. pro 2017

@martulaz78 Myslím, že po té hormonální stimulaci může být tělo a cyklus pěkně rozhozené...

merilina
16. pro 2017

Holky a jaká je vaše zkušenost, za jak dlouho po ET by mohl být vidět duch? 🙂

linusha
16. pro 2017

Ahoj holky, mě dneska překvapila kamarádka která bude mít taky po novém roce KET s tím že před KET si bude stříkat nějaký sprej. Já nikdy KET neměla ale měla jsem za to že před KETem se jde na ultrazvuk kde se zkontroluje sliznice a břicho celkově a max. se píchne nějaká injekce kvůli uvolnění vajíčka co bude ve vaječníku. Jak jste to prosím měli vy? Díky moc

luciebx
16. pro 2017

@linusha já teda sprej neměla. Jen prášky a kontrola sliznice. Teď už si nejsem vuzubec jistá zda injekci ale každá klinika má jiný systém a novinky se vždy najdou

Strana