icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

fanunka
7. led 2018

@merilina presne ja mam taky jen utrous ale dle Caru je zbytecny ze mam vyzivy dost

fanunka
7. led 2018

@rosalline to je mazec!!

hanyas
7. led 2018

@rosalline no to zni silene! 😁 jis jeste neco jinyho nez leky? Takovy mnozstvi by me asi zasytilo na cely den 😁 a vstavat ve 3:00 😲 uf...

hanyas
7. led 2018

@hribek a proc ti nasadili jeste Duphaston? Ja mela za to, ze je to to same co Utrogestan 😲

hribek
7. led 2018

@rosalline taky dobry. Ja mam rano estrofem,kys.listovou,prednison,duphaston a jeste beru femibion. V poledne estrofem a vecer estrofem a duphaston. K tomu 2-2-2 zavadet utros.
@hanyas nevim, musim se zeptat dr az tam budu. Ja mela problem s produkci zlutyho teliska tohle by melo pomoct

juliia
7. led 2018

@rosalline
Vidis a me imunolozka kladla na srdce, že prednison se uziva rano na lacno. A ty ho mas po veceri. Clovek, aby z toho byl jelen...

luciebx
7. led 2018

Já brala prednison ráno s ostatními léky. Ale teď nevím zda na lačno. Už si bepamatuji

jeanne_g
7. led 2018

@rosalline Mně zas říkali Medrol ráno a po jídle 😃 Ráno proto, pac kortikoidy prý mají povzbuzující účinek a špatně se po nich usíná. A po jídle, protože na prázdný žaludek z toho bývá špatně.@hribek @rosalline Holky, přeju hlavně, ať léky splní svůj účel a všechno je, jak má.

linusha
7. led 2018

Páni vy máte plno pilulí tolik jsem toho nikdy nebrala. Já před OPU měla jen léky z centra, po OPU utrogestan 10 dní a nyní před KETem nemám nic kromě femibionu který už beru dlouho a ještě teda železo.

rosalline
7. led 2018

@hanyas je to šíleně těch léků, to ano...jenže euthyrox se nesmí dvě hodiny před a hodinu po s ničím jiným...tak už by se mi to tam nevešlo..:o)))), tak musím ve tři....

rosalline
7. led 2018

@juliia
@jeanne_g mně to říkají i v lékárně pokaždé, když si ho vyzvedávám, že určitě po jídle, protože dráždí žaludek....usínám dobře...ale v noci už se budím léta prednison neprednison

rosalline
7. led 2018

@hribek
@fanunka
@hanyas
@jeanne_g už mi z těch léků taky hrabe. Necítím se vůbec ve svém těle. Mám pocit, že mám obličej nateklej....udělala se mi nějaká boule ze spodu na chodidle....a stavy únavy ...šití sebou....no co pro ty prcky neuděláme

hribek
7. led 2018

@rosalline jo no, nejhorsi je unava, nevolnost jak kdy. ale unava silena zejmena kolem poledne

fanunka
7. led 2018

@hribek ja mivam unavu az kdyz si sednu takze az vecer treba ted jsem k.o. asi jdu spat protoze se v noci stejne probudim nocni svacu uz mam hotovou snidani taky tak klidne muzu jit

rosalline
7. led 2018

@hribek jooo..jenže ty ji máš z těhotenství :o)

merilina
7. led 2018

Taky jsem hrozně unavená... celé odpo ležím a večer se mi nechce spát...:/

daphney
8. led 2018

@fanunka
@hanimili
@juliia
@hribek
@jeanne_g
@koudelka82
@rosalline
@volfici moc děkuji za milá slova a podporu. Už jsem doma, do práce se tedy ještě nechystam, tak budu odpočívat a v pátek na vyndani stehů.
Chtěla jsem se zeptat, zda někdo někdy řešil něco podobného, jakoale změnu caru nebo stížnost. Od začátku jsem měla pocit, že je něco špatně. Opakovaně jsem volala do caru, že hcg roste velice pomalu, zda mohu k nim přijít na kontrolu. Vždy jsem byla odbytá, že opakovat odběry hcg jsou zbytečné, vše je v pořádku a já se mám hlavně uklidnit. V úterý mi dokonce sestra řekla, že vzhledem ke špatně rostoucímu hcg se o mimodelozni těhotenství jednat nemůže.kontrolu jsem dostala až za dva týdny. Ze zoufalství jsem ve středu začala vše řešit se svým gynekologem, který měl úplně jiný názor a v pátek pak musela akutně na operaci, jelikož mi vejcovod praskl. Chápu že nikdo nemůže za to, kde se embryo uhnizdi, ale přístup v caru mi rozhodně v pořádku nepřipadá. Řešil by to někdo zněkdy vasna stížností, nebo to mám přejít a nechat být... Děkuji za názory🍀

hanyas
8. led 2018

@daphney ja teda nevim, ale v 1.CARu, kde jsem byla (a musim rict, ze jsme tam spokojeni nebyli), si tohle ohlidali. 14.dni po ET krev, hCG nizsi + spineni, takze pro jistotu kontrola za dva dny. Opet nizky narust a tak jsem tam jezdila 1 za 2-3dny s tim, ze se mi snazili delat i utz, jestli nekde neco neuvidi a to i pres to, ze se hodnota v krvi pohybovala hluboko pod 1000jednotek. Plus pouceni o tom, ze kdybyprisly nahle bolesti, na nic necekat a jet na pohotovost, popr.volat rychlou. Ac nikde nebylo nic videt, rozhodli se pro laparoskopii, aby vajecniky prohledli, ale v den nastupu do nemocnice mi jeste vzali krev a zjistili, ze se hCG zacina snizovat. Z operace tedy seslo a kontrolovali me az do hCG 0 - nakonec to odeslo samo... Tot moje zkusenost. Postup tveho CARu se mi rozhodne nelibi a asi bych to resila, nebo minimalne presla jinam.

linusha
8. led 2018

@daphney fůha až nyní čtu co se ti stalo. To je strašný. Upřímně mě to moc mrzí. Drž se, hodně sil 🍀 Osobně bych okamžitě odešla jinam a v centru bych to teda řešila. A zvažovala bych i stížnost přes českou lékařskou komoru jestli je to centrum v ČR.

fanunka
8. led 2018

@daphney boze muj uplne valim oci :( je to hroznej zazitek. Vubec si ani nechci predstavovat co bych delala kdyby se mi to stalo. Rozhodne bych se do stiznosti nepoustela na vlastni pest asi bych to tahla pres pravnika...

hribek
8. led 2018

@daphney car bych zmenila a stiznost bych resila tim, ze bych se poradila s pravniekm, mrkla se na recenze jestli nekdo nemel podobnou zkusenost v tom stejnym centru.....

merilina
8. led 2018

@daphney O jaký Car se jedná? Já chodím do Gennetu a maximální spokojenost, zatím se vším 😉.

Jinak holky, dnes mi teda je fakt těhotensky 😁 motá se mi hlava, žaludek mi plave ...

fanunka
8. led 2018

@merilina ja si koupila cinske nudle a po 5ti soustech malatnost a priserny krece do zaludku. V kanclu okna dokoran a musela jsem asi 20min chodit uf ale uz dobry

merilina
8. led 2018

@fanunka No a to máš dobrý, že jsi v kanclu. Mě když se udělá šoufl, tak na mě kouká 25 dětí ve třídě 😁

fanunka
8. led 2018

@merilina tyjoo tak to je mazec 🙂 a ve skolce? A to je sem tam musis i zvednout ne?

merilina
8. led 2018

@fanunka Ve škole naštěstí 😁 Školku bych v tomhle stavu nedala 😉😁

hanimili
8. led 2018

@daphney Nevím jestli má smysl se v tom starat a ani nevim jak bych reagovala ja.Budou mit právníky.Jaká je to vůbec klinika??Jejich chování je nepřípustné měli to řešit,a hlavně to co se stalo mohlo dopadnout ještě hůř.Co můžeš udělat,rozhodně napsat recence kam to půjdeJak se k tomu staví partner??

fanunka
9. led 2018

Tak dnes u dr kontrola a dalsi utrogeatany. Dnes jsem si rekla o fotku a dr mi i nahlas pustila srdeční akci. Ja vim ze jeste hrozne moc brzo se radovat ale tohle zazivam prvne tak jsem fakt vypleskla.

rosalline
9. led 2018

@fanunka jůůůůůů, má udělaný dost velký bejvák 😃. Tu fotku si asi teď pořád prohlížíš, viď? Já chciiii taky. Dnes jdu na ket, tak na mě prosím plivni nějaké těhu bacily...

merilina
9. led 2018

@fanunka Pěkné!! Já jdu až v pondělí a nemůžu se dočkat 😁 Snad už bude něco vidět..

Strana