icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

fanunka
30. led 2018

@rosalline jojo ale muze me vzit az 5.3. Treba kdybych rekla ze jsem těhotná by me vzala drive ale nechci to nejak hrotit

rosalline
30. led 2018

@nita1984 to je hrozné. Vyšel ti tedy i pozitivní test? Po jaké době embryo zaniklo. Já mám totiž obavy, každou noc se hrozně potím, jestli moje tělo s embryjkem taky nebojuje?

nita1984
autor
30. led 2018

@rosalline pozitivní test, pozitivní HCG. Pp každém transferu. Zanikla v různém "věku". Nejdale jsem to dotáhla do 9tt.

rosalline
30. led 2018

@nita1984 to sis taky prošla peklem. Radostí z pozitivního testu a pak konec. Moc mě to mrzí. Sledovala jsi nějaké varovné signály, příznaky?

nita1984
autor
30. led 2018

@rosalline vůbec nic. Naopak celé moje IVF vypadalo jako dokonale. 9 vajíček, 8 luxusních embryí, všechno super. A pak pokaždé ledová sprcha

rosalline
30. led 2018

@fanunka to jsi jí ale měla říct. Je to nějaká doktorka, o které máš dobré reference?

rosalline
30. led 2018

@nita1984 ani to pocení? Snad ti teď ta léčba pomůže. Já mám skvělou doktorku, ale ta imunologický problém hodně podceňuje..... Snad jsem měla štěstí, že jsem měla imunologické vyšetření už dávno před tím... že beru prednison se jí vůbec nelíbilo

nita1984
autor
30. led 2018

@rosalline u nás v centru také imunologii nepovažuji za důležitou, takže jsem si musela projít tím vším a až teď v novém centru mi udělali vyšetření

rosalline
30. led 2018

@nita1984 nechápu jejich přístup. Měla jsi už tedy 8 transférů?

kasuska
30. led 2018

@rosalline dekuji

fanunka
31. led 2018

@rosalline já vim ale když jsem se k ní objednávala tak jsem byla asi jen v 6tt a vůbec jsem nevěděla jestli to dopadne tak jsem se nechtěla ohánět tím že jsem těhotná a vytrubovat to... no to je jedno teď mě čeká za 14dní screening ne ten stejně chci jít k Apolináři a pak se uvidí
@nita1984 já jsem si imunologii nechávala dělat nezávisle na CARu mám dobrou alergoložku/imunoložku fakt poctivou ta mi nechala udělat imunologigii i alergii v jednom a vytáhla tolika kostlivců co se v mém těle dělo 🙂 ale nic co by bylo vážného prostě zjistila že moje tělo je zdravé až na nějaké drobné alergie 🙂 jen to komentovala z mé strany vám v početí vůbec nic nebrání a ať zapracuju na psychické stránce a že až příjdu v únoru jistě budu těhotná - tak trošku vědma 🙂

nita1984
autor
31. led 2018

@rosalline Měla jsem 4 transfery, kromě prvního jsme jinak měli mraženo po dvou, takže se dávalo po dvou. Poslední se nerozmrazilo.

@fanunka tak to máš fajn. Jen vím, že reprodukční imunologové jsou jen tři (Praha, Plzeň, Hradec), tak není snadné najít někoho, kdo to udělá správně a důkladně. ještě čekáme na výsledky manžela, jestli netvoří protilátky proti vlastním spermiím.
A já začínám s léčbou medrolem. Tak uvidíme

jeanne_g
31. led 2018

@nita1984 Ahoj, no to je mi líto, pamatuju si že to tehdy u vás vypadalo dobře, kdo by řekl, že to dopadne takto ☹ My taky pořád bojujeme, bohužel jediný úspěch skončil v 6. tt. A to bylo geneticky vyšetřené, imunologie podchycená, prostě asi jen blbá viróza ☹. Měli jste i genetické vyšetření embryí, nebo ho plánujete?

nita1984
autor
31. led 2018

@jeanne_g neměli jsem PGS ani PGD, aktuálně čekáme na výsledky naší genetiky, podle toho buď doporučí nebo nedoporučí genetiku embryí.
Ale zatím to vypadá, že problém je zkrátka ta moje imunita. Uvidíme, jak to půjde dál

jeanne_g
31. led 2018

@nita1984 Každopádně už byste teď měli mít nárok na úhradu pgs pojišťovnou.

jeanne_g
31. led 2018

@rosalline Nazdar těhule 🙂, jak se cítíš?

nita1984
autor
31. led 2018

@jeanne_g Uvidíme. Za deset dní jdeme řešit žádanky a tak ... takže uvidíme co nám nabídnou, jaké budou možnosti. Po těch abortech by to nebylo špatné, kdyby nám to udělali.

rosalline
31. led 2018

@jeanne_g nic mi není :o(. Já bych zvracela , až bych brečela a nic. Bolí mě jen prsa a tu a tam píchne nalevo nebo napravo. A vzhledem k tomu, že tedy věřím tomu, že jsem těhotná, tak se ani nekrotím v jídle, tak mi roste břichošpek. Příští týden ten utz.

rosalline
31. led 2018

@nita1984 co třeba kontrolní ultrazvuky? ty byly v pořádku nebo už něco postřehli doktoři při nich?

nita1984
autor
31. led 2018

@rosalline většinou to odešlo příliš brzy aby bylo na UTZ neco vidět. Ten pokus kdy jsme došli do 9tt se začal kazit v 6tt, ale pořád jsme doufali, že to dožene

rosalline
31. led 2018

@nita1984 já si teď na tvém profilu pročetla tvůj příběh. Bylo mi z toho úzko. Tolik nadějí a tolik ledových sprch....:o(. Pevně věřím, že tentokrát to dotáhneš do konce. Možná bych si i trvala na tom genetickém vyšetření embryí. Na sanatoriumhelios.cz mají statistiky, kde je transfer geneticky otestovaných embryí daleko úspěšnější než běžný....

rosalline
31. led 2018

@fanunka tomu rozumím, taky se vypovídávám jen tady, jinak mlžím....:o) člověk se bojí radovat...aby to nezakřikl...

nita1984
autor
31. led 2018

@rosalline no, není to jednoduché. Zatím máme genetiku odebranou u nás a uvidíme

rosalline
31. led 2018

@jeanne_g Podle aplikace jsem dnes 6+0, tj. začínám 7. týden ....

luciebx
31. led 2018

@rosalline ne ne. Zvracet nechtěj. Věř mi. Začneš a neskončíš. Buď rada ta to jak ti je.

jeanne_g
31. led 2018

@rosalline No krása, tak to by mohlo být už i srdíčko vidět příští týden. Nevolnosti přijdou později, ještě si užiješ, neboj 😀

rosalline
31. led 2018

@luciebx 😂 když já takhle nemám žádné příznaky......😒

jeanne_g
31. led 2018

@rosalline Chtělo by to nějakou kontrolku, svítila by zeleně a člověk by byl v klidu 😀

rosalline
31. led 2018

dohajzlu...teď jsem byla na záchodě a růžový hlen 😨

fanunka
31. led 2018

@rosalline jj jediný kdo o tom ví je manžela ségra a moje ségra a nikdo jiný. Taky jsem tady ráda že to mám s kým probrat :(
Utrogestan bereš?

Strana