icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

matys13
10. led 2019

@tea1909 na kontrolu jdu až příští týden ve středu.. to už jdu ke svému doktorovi.. já jsem ještě doma na neschopence tak mám čas přemýšlet.. ale v práci by to bylo horší.. tam bych musela všechno tahat (v poslední době mi dávat samý blbý práce)..

nejhorší je, že se necítím těhotně. prostě pořád tam je hrozná nejistota jestli je všechno v pořádku.. ale chlap tohle nechápe.. většinou se snažím na to nemyslet, ale někdy to na mě hrozně padne

juliia
10. led 2019

@matys13
Tu bolest strev jsem mela tdky a jeste i ted obcas k večeru mívám. Bylo to fakt protivny.
A taky mi bylo nejhur vecer...od 6.tt do 11.tthruza, ve 12.tt se to zlepšilo

matys13
10. led 2019

@juliia mě bylo špatně jen ten 1 den.. jinak jen ty střeva.. jestli to opravdu jsou oni a ne miminko.. na kontrolu jdu až ve středu.. a už ted se nemůžu dočkat

juliia
10. led 2019

@tea1909
Tfuj tfuj at je tam to prave :-*

@matys13
Tak bud rada, ja byla Ko cely den a nejhorsi vecer

juliia
10. led 2019

Jinak screening dopadl v poradku 🙂

matys13
10. led 2019

@juliia jak píšu.. jediný co mi vadí jsou ty střeva..a přijdu si víc unavená jak dřív. .tak uvidíme.. chtěla bych být těhotenství doma, ale to mi asi nevyjde :D

jinak krásný.. strašně ti ho přeju ❤❤

jeanne_g
11. led 2019

@juliia Krasa, gratuluju 😊Ja jsem dnes nastoupila na mateřskou...@matys13 Střeva me teda trapi cele těhotenství, musela jsem vynechat hodne jidel, ktera jsem driv normalne zvladala🤨

misko5
11. led 2019

@juliia gratuluji, vidíš..i na vás se štěstí usmálo, krásný!

juliia
12. led 2019

@jeanne_g
Dekuju moc :-*
Je, tak to za chvili budeme rodit co? 🙂
A jak se cítíš?

@misko5
Moc děkuji:-* .....no strach ma člověk pořád, ale zároveň jsem strašně šťastná. 🙂
Věřím, že i na vás se to štěstí usměje:-* 2019 bude úspěšný, uvidíš :-*
V jaké jste ted fazi? Budete zkoušet nativy?

tea1909
12. led 2019

@juliia super!! Na tyhle fotky by člověk mohl koukat pořád, že 😊. Přeju samé zdravíčko, ať koblížek krásné roste a tobě je jen usměvavo 😊.

Já jsem byla v pátek na ET, vložili nejlepší vajíčko, využili jsme i asistovaný hatching. Ostatní 2 vajíčka budou ještě přes víkend sledovat a v pondělí mám volat, jestli bude něco k mražení. Takže teď mě čeká 14 dní čekání a doufání.

@matys13 kontrola bude určitě ok, nejhorší je to čekání, vid 😔. Já budu doma ještě tento týden a pak už se asi vrátím do práce. Ptala jsem se doktora a říkal, že příští týden už bude rozhodnuto (i když na krev až na konci tydne, 25.1.) , a vzhledem k tomu, že mám práci klidnou, u PC, tak prý nevidí problém. Já už se tedy do práce těším. Doma se člověk zbytečně pozoruje a pročítá diskuze a tak, v práci mi bude líp 😏

volfici
12. led 2019

@juliia paráda, jen tak dál 👏
Jinak všem, co se nově zadařilo, držím všechny palce ať to dobře dopadne 🍀
A vy, co ještě čekáte, uvidíte, že letos to vyjde 💞
Náš Jiřík už bude příští týden slavit osm měsíců, holky, strašně to letí. Jako by to bylo včera, kdy jsem ho poprvé držela v náručí.

matys13
12. led 2019

@tea1909 no právě. to čekání je nejhorší.. u nás v práci je to tedka dost stresující.. lidi pořád odcházej, je moc práce a málo práce.. právě proto jsem si vzala neschopenku.. i když jen přes obvodačku.. uvidím co mi řekne můj doktor.. jeslti mě nechá jít do práce nebo ne.. nevím jak tohle chodí.. ale radši bych byla doma než v práci v tom stresu.. já jsem ten typ člověka co si všechno moc bere.. tak uvidíme.. u mě zatím všechno v pohodě.. jediný co cítím, tak střeva.. ale jinak mě nic nebolí ani nepíchá.. a ani žádný příznaky nemám.. tak jsem zvědavá co mi poví doktor

tea1909
14. led 2019

@matys13 to je dobře, že sis vzala neschopenku. Jsem přesvědčená o tom, že nic není vyloženě "správně" nebo "špatně". Každý by si to měl udělat tak, jak to cítí. Psychická pohoda je v téhle chvílích nejdůležitější. I když úplně v pohodě člověk nebude nikdy - pořád je tam strach a nervozita. Držím pěsti, do středy je už jen chvilka ☺️.
Já jsem se dnes dozvěděla, že zbylá 2 embrya se už nevyvíjela dobře, tak nic nemrazili. Takže mrazáčky nemáme 😔

matys13
14. led 2019

@tea1909 tak my jsme dokonce v noci byli na pohotovosti.. Zacla jsem krvacet.. A byla tam i srazenina.. Prohlidli me a ze nevidi z ceho by to bylo a ze mimi je v poradku a pry ma uz srdicko.. Ale vydesena jsem byla hrozne.. Jsem rada ze jsme tam jeli

juliia
14. led 2019

@tea1909
Takže to určitě vyjde:-* Kdy planujes testovat?

@matys13
Tak tohle je vzdycky nepříjemné a cloveka to vyděsí. Dobře, ze jste jeli a uz bylo srdicko, tak to je super a muzes byt klidnejsi. 🙂

fanunka
14. led 2019

Ahoj holky. Strašně dlouho jsem tu nebyla a potřebovala jsem si oživit vzpomínky na to dlouholeté snažení se. Jen si otevřu tuto stránku a hned mi Kapla slza moc gratuluju holkám co našli // moc držím palce ať se dočkáte vysněného zazraku

fanunka
14. led 2019

mám husí kůži a slzy v očích když to tu čtu. Každá co tu jste se dočkáte jen vydržte

matys13
14. led 2019

@juliia jj to jsem.. Jen se tedka porad bojim ze se to vrati.. Ve stredu jdu ke svemu dr tak uvidime comi rekne

tea1909
14. led 2019

@juliia díky moc za podporu. Mám to v takových vlnách. Chvíli tomu fakt věřím a pak mě přepadne taková skepse a říkám si, jak můžu být tak naivní a myslet si, že to zrovna nám vyjde napoprvé. Mívám každý večer strašně nafouklé břicho a plyny. Je úplně jedno co jím a jaké množství. Celý den celkem ok a pak večer hrůza. Testovat budu nejdřív v neděli 20.1. OPU bylo minulé pondělí (7.1), a transfer pak v pátek (11.1.) - to zaváděli 4 denní embryo a dneska jsem vlastně 3.den po ET (pokud se nepočítá ten první). Takže ta neděle bude 9 dní po ET. V pondělí jdu pak už do práce, tak asi abych měla aspoň tušení.

@matys13 jej, věřím, že to byl hrozný zážitek. Ale hlavně že Dr. viděl srdíčko a vše je v pořádku. Utrogestan pořád bereš?

tea1909
14. led 2019

@fanunka je vždycky ohromně pozitivní slyšet někoho, kdo už to má za sebou a je spokojený 😊. Snad se taky dočkáme, všechno bude v pořádku a na tohle budeme už jen vzpomínat. 😊

matys13
14. led 2019

@tea1909 ja ho na tom sice nevidela.. Ale do zpravy mi napsala zivy zarodek a srdicko videla.. Rekla ze me leky menit nebude. Ze je mam uzivat jak mi to dali v caru.. Tak uzivam a cekam na stredu

tea1909
14. led 2019

@matys13 jasný, tak už přečkat jen zítřek a zase budeš mluvit s doktorem. A jak máš napsaný utrogestan? 2-2-2 ?? A kam jsi jela? Na klasickou pohotovost do nemocnice a oni tě poslali na gynekologii? Nebo jak to proběhlo? A v kolik to bylo hodin? ...já si právě říkám, kam bych asi v takovém případě jela..

matys13
14. led 2019

@tea1909 ja beru crinone gel rano a vecer a pak lenzeto 2 striknuti..jela jsem do nemocnice a oni pak kvuli me museli na gyn ambulanci rozsvitit a vsechno zapnout..jen jsme se na vratnici museli zeptat kam mame jit..ja jen nechapu kde se ti tam proste vzalo kdyz doktorka nenasla pricinu

tea1909
14. led 2019

@matys13 aha, tak tyhle léky vůbec neznám. Není možné, že byly třeba 2? Třeba se jen odloučilo kousek sražené krve, která by tam třeba jen dělala neplechu. Všechno bude dobře, uvidíš. 😊

matys13
15. led 2019

@tea1909 co za leky beres ty? Helenevim z ceho to blo..transfer byl jednoho embrya.. Ja doufam ze to nic neni a uz se to nestane..ale ty streva se v posledni dobe uklidnili.. Jim activii a ta mi na docela pomaha.. Uz aby byl zitrek a ja dostala fotecku at se mam na co koukat

tea1909
15. led 2019

@matys13 já mám Prednison 1-0,5-0 a zavádím utrogestan 2-2-2. A jinak beru kyselinu listovou. Embryo bylo zavedené jedno 4 denní v pátek. Takže zatím jen čekám a testovat budu nejdřív v neděli.

matys13
15. led 2019

@tea1909 tak tyhle zas neznám já :D kam chodíš do caru? taky beru kyselinu listovou.. mě zaváděli 5 denní embrio.. a ještě máme mražáčky.. my o máme zamražený po 1.. jen jednu po 2, protože tam je u normálního embrya i jedno zpomalený..já testovala poctivě až po 14 dnech.. akorát pak honíš duchy a říkáš si jestli jo nebo ne.. já na to testování ani moc nemyslela.. prostě jsem si říkala že tam to mimi tentokrát je a zůstane.. i tak jsem pak byla překvapená když jsem ty 2 čárky viděla.. to bylo poprvé.. dycky předtím jen bílej test.. určitě tam ty 2 čárky mít budeš

tea1909
15. led 2019

@matys13 díky moc za podporu!! Já se chystám na tu neděli kvůli tomu, že půjdu potom od pondělí asi do práce, tak abych měla aspoň tušení. My mrazáčky bohužel nemáme. Při OPU odebrali jen 3 vajíčka. Všechny se podařilo oplodnit, všechny se vyvíjeli do toho 4 dne, ale potom už ty 2 kvalitní nebyly, tak je nemrazili. O to víc musíme věřit tomuhle. Pokud by to nevyšlo, bez mrazáčků by nás to čekalo celé znova.

matys13
15. led 2019

@tea1909 já jsem právě na neschopnce.. uvidím co mi řekne zítra doktor.. já dělám jako dělník.. takže tam se pořád něco tahá a je tam docela stres.. radši bych byla doma, ale uvidíme co mi poví.. navíc to krvácení kdyby se opakovalo tak pak asi v práci nebudu moc použitelná.. určitě je tam najdeš. musíš tomu věřit.. psychika dělá docela dost.. já si i ted říkám že tam prostě zůstane a bude hezky růst..

tea1909
15. led 2019

@matys13 souhlasím s tebou, o psychice je minimálně 50%. Myslím, že tě doktor do práce nutit
rozhodně nebude. Ať už vzhledem k typu práce i tomu krvácení. Já dělám v pedagogicko-psychologické poradně. Takže stres sice taky (ostatně jako kdekoli jinde), ale klid. A jak říkal doktor - příští týden už bude rozhodnuto, takže by se toho nebál. Dnes jsem syna omluvila ze školy a jeli na lyže (jsem z Vysočiny, máme tu kousek sjezdovku). Tak se těším s jakou přijedou ☺️. Škoda že jsem nemohla jet s nimi. Ale určitě si to užijí i za mě 😋.

Strana