Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂
Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?
@volfici
Tak to nepochybne ❤ Kazdopadne me to zaujalo, zkobzultuju to se svym dr, jestli by to slo i u me. Geneticke vysetreni mame s muzem v cajku a mam to doporuceno taky kvuli vyssimu veku. V patek jsem dostala prvni stimulacni injekci a ve stredu si jdu uz pro leky a zacnem, tak to pri jednom probereme. Diky za info 👍
👶👶dve embrya no super krasa, jsou to ti nejlepsi z nejlepsich❤a znas jejich pohlavi?
Ahoj holky, tak právě mám po transferu. Ze tři vajíček vydržely 5 denní kultivaci všechny 3 😍 dvě jsou jedničkove kvality a jedno dvojkove. Jedno mi zavedli a dvě mám v mrazácku😍 teď jen čekat, zda se uchytilo 🙏 za jak dlouho od transferu jste si dělali TT? 🙂
@marryline Držím palce, já 6. den (s negativním výsledkem, který se potvrdil).
@marryline Určitě tu jsou ale i holky s pozitivním výsledkem 6. den 🙂
@juliia hele ja myslim ze to je uplne jinak.....ta embrya se zamrazi po odberu bunky, buňka jde na pgd....a embrya jsou kazde zvlast zamrazeny. No a pak proste vezmou jedno a rozmrazi....nasledne se embryo zacne dal vyvijet a delit a dalsi den ti jej zavedou. Myslim ze proste pokud mas dve sestidenni hatchujici blastocysty, tak vezmou nahodne. Jine by to bylo, kdyby tam byl rozdil ve vyvinu. Jinak snad mas pravdu, snad mi carka bude silit❤trpim ale s tim utrogestanem. Ja ho nemam rada....uz jsem z toho zase cela podrazdena😠
@rosalline ahojky 🙂 já měla jít původně na 3 iui. Dostala jsem minimální stimulaci na IUI jenže když jsem šla na utz tak dr. Viděla 7 folikulu a řekla že s tímhle na iui nemůžu jít,tak mi nabídla Ivf. Za dva dny jsem šla na odsati a odsali mi 7 folikulu a v nich byly 3 vajíčka, zbytek prázdný a všechny tři vajíčka vydržely 5 denní kultivaci 🙂.
Co se týče bolesti tak úplná pohoda. Měla jsem jen nafoukle břicho, ale jinak pohodička. Možná je to i tím, že mám minimální ivf. Jsem sama v šoku, že všechny tři vajíčka vydržely. Četla jsem, že u té minimální stimulace je méně vajíček, ale více kvalitních, které vydrží kultivaci, ale zase větší šance je podle mě u klasického ivf 🙂 ty se chystáš na klasické? Jinak určitě se toho neboj, konečně se začalo něco dít. U iui to bylo jen samé čekání, ale u ivf šlo všechno tak rychle 🙂
@marryline Já právě byla v pátek poprvé na konzultaci na klinice a už jsem si odnášela léky - Menopur. jaký je rozdíl u minimální stimulace? Já mám menopur 75 a mám si od 2DC píchat 4 dávky 1x denně....nevím, jestli je to moc nebo málo...nebo jak..:o). Ale ano, chystám se na klasické ivf.
@rosalline tak pokud máš 75 jednotek tak to jsem měla i já jen jiný název injekci. Podle je to taky minimální stimulace, pokud máš jen 75 jednotek. U klasického ivf je přes 200 jednotek co jsem tak četla. Postup je stejný, jen u minimální stimulace je méně vajíček, ale je mnohem šetrnější pro tělo a nehrozí u ní hyperstimulacni syndrom. Ono záleží jaký je u vás problém. My měli pomalejší spermie ale já jsem podle výsledků v pořádku.

@volfici
@tcz
Ja to taky tak pochopila.....ze jedno bylo zavedeno a u dalsich byla genetika. Tento system nechapu, me ani nenabidli et bez toho vysetreni. Mela jsem tedy jen dve embrya, ale i tak