icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

marryline
30. zář 2017

Ahoj holky, mám otázku ohledně pracovní neschopnosti. Chodíte po ivf normálně dal do práce? Já jsem teď týden doma z důvodu cysty, ale příští týden bych chtěla do práce, jsem momentálně jakože na dovolené, takže buď řeknu v práci pravdu o tehu a půjdu už rovnou marodit nebo to budu chvíli ještě tajit a chodit do práce e. Jak to máte vy? "pracuji v kanceláři.

volfici
30. zář 2017

@marryline ahojky, já na PN nejsem, normálně jezdím do práce (Jablonec - Praha), ne teda každý den, mám částečně homeoffice. V práci je to v klidu, zvládám to v pohodě. U mě je spíše únavné to dojíždění, ale když to není každý den, tak to jde. U nás to ale holky vědí, takže mě "hlídají" (pij, dej si svačinu, tohle netahej...). Ale doma gauče je to samozřejmě pohodlnější. A zvládám i ty služebky. Na PN bych zatím nešla, ale záleží jak se cítíš a budeš cítit. Mě bylo nejhůř asi šestý, sedmý týden, teď jsem docela v pohodě.

marryline
30. zář 2017

@volfici já jsem v práci jediný zaměstnanec, takže když tam 5 dní nejsem tak už je problém. Taky dojizdim. Do práce mi to trvá 45 až 50 min. Nechci ohrozit miminko ale zase si neumím představit být už jen doma. U mě je to horší, že mám ty cysty, takže vůbec nevím co mi dr. V úterý řekne. Nejradši bych chodila do práce i z důvodu peněz, protože nemocenská je nic moc :/

tcz
30. zář 2017

@marryline
Ahoj, mi dal dr neschopenku hned pri stimulaci. V praci jsem nahlasila, ze se 6 let neuvidime. Do te doby jsem vybirala dovolenou, uz v kvetnu jsem byla na nule. V pondeli jsem mela et, podvedome tusim, ze to nedopadlo a desim se ze se budu muset vratit do prace. Soucitne pohledy atp. Rada bych stimulovala dale hned, abych se nemusela vracet, ale uvidime. Nizkou nemocenskou v tomto pripade neresim, vse pro dobro uspechu.

janaspo
30. zář 2017

@rosalline Ahoj 🙂, jak se máš dnes? Já už dnes pociťují silnější tlaky v podbřišku a docela se motá hlava. Ještě dvě injekce....

marryline
30. zář 2017

@tcz proč myslíš že to nevyšlo? Já byla na et jako ty a tt jsem si dělala v neděli a byl tam dusík. Nechceš zítra trestnou? Určitě to vyšlo :*drzim moc palceeee🙏

volfici
30. zář 2017

@tcz také se ptám, proč myslíš že to nevyšlo? 😕 nepodléhej blbé náladě, určitě to dopadlo. Já bych teda s testováním počkala aspoň do pondělí, ale určitě tam dušík bude 🍀

tcz
30. zář 2017

@volfici
@marryline
Holky za tech 15 let uz se znam. Vim, ze to nedopadlo. V pondeli zavadeli 3denni embryo. Jedine. Nizka sliznice i pres estrogeny...do toho myomy a endometrioza. Nechci byt morous. Stale tam nekde vzadu tise doufam, ale v hlave vim, ze ne, ze snad nekdy priste.

marryline
30. zář 2017

@tcz nechtěla jsi spíš 5 denní emryjko zavést? Ja si taky myslela že to nevyšlo a vyšlo. Tohle je tvé 1.ivf?

vkackah
30. zář 2017

@marryline ja jsem chodila do prace, pak jsem zacala spinit a krvacet a jsem doma uz 2 tydenca resim zda se vratit nebo uz zustat doma az do porodu.. ted 2 dny nespinim tak jsem na vazkach.. mam strach ze se vratim a bude to na novo, a pak zas resim, ze je potreba setrit a penize se hodi, jestli to zkusit vratit se do prace..

tcz
30. zář 2017

@marryline
Chtela, ale bohuzel bylo jen jedno, proto zavedli dokavad to slo. Aby vsechno neprislo nazmar. Je to prvni ivf, ale 15lete snazeni. Operace endometria, iui, operace, iui atp....

rosalline
30. zář 2017

@janaspo Ahooj, taky už mám silné píchavé tlaky na obou stranách. Děsím se, kam to bude pokračovat .... hlava už se mi nemotá, ale potím se často😅

rosalline
30. zář 2017

@tcz po takové době by sis už zasloužila, aby to vyšlo....držím ti pěsti pro štěstí 🍀

rosalline
30. zář 2017

@marryline co ty dnes? Už můžeš juchat? Je to lepší?

rosalline
30. zář 2017

@vkackah tak tfuj tfuj, ať už je zahnízděno a spokojeno 🍀

evik19
1. říj 2017

Holky, ráda bych se zeptala, jak vám bylo den po odběru vajíček? Šly jste normálně do práce? Já budu mít odběr pod narkózou, tak ten den určitě nepůjdu, ale další den už bych měla, tak doufám, že je to reálné...Bohužel si nemůžu vzít dovolenou. A jak je to potom po transferu?

janaspo
1. říj 2017

@rosalline Tak to jsme na tom podobně ... zítra ještě poslední injekce, ale je to teda náročnější než jsem si naivně myslela ... fajn mi opravdu není :( ... V kolik máš UTZ? Budu na tebe myslet!!

volfici
1. říj 2017

@evik19 ahoj, já si den po odběru dala volno a den po transferu jsem ho měla taky. U mě je problémem spíš dlouhé dojíždění (dvě hodiny ode dveří ke dveřím), práci mám v klidu kancelářskou.

volfici
1. říj 2017

@janaspo @rosalline to vám nezávidím, já měla stimulaci naprosto v pohodě, ani jsem o ní nevěděla, tak vydržte, konec se blíží a pak už to bude jen lepší 🍀🙏

rosalline
1. říj 2017

@janaspo já měla dnes poslední ... ale zítra mi předepíší další .... jdu tam 10:45. Ty?

evik19
1. říj 2017

@volfici Já mám práci docela náročnou, i když ne fyzicky, a poměrně obtížně zastupitelnou. jít třeba na PN na celou dobu těhotenství pro mě vůbec nepřipadá v úvahu. A říkám si, že po tom odběru ještě o nic nejde. Spíš bych se nerada nějak namáhala hned po transferu.

hanyas
1. říj 2017

@evik19 hodne zalezi na tom, jakou mas praci a kolik mas foliku... po 1.OPU (4foliky) jsem lezela jak lazar a trpela dva dny. Potom se to den po dni lepsilo. Po 2.OPU (10foliku) temer bez bolesti. Takze zalezi nejen na poctu, ale asi i na sikovnosti doktora 😉

evik19
1. říj 2017

@hanyas Až tak, jo? No nestraš mě...Já jsem myslela, že to bude bolet ten jeden den, ale že další den už třeba jen nebudu ve své kůži, ale nějak to v práci dám...Teď čekám na MS a na začátek stimulace, trochu se bojím, aby mi nebylo špatně celých čtrnáct dní v kuse...A ještě jsem se chtěla zeptat, jestli vám hormony nějak posunuly ovulaci i časově anebo jestli proběhla ovulace +- ve váš obvyklý den cyklu?

hanyas
1. říj 2017

@evik19 nechci strasit, to urcite ne 🙂 jen abys pocitala i s tou moznosti, ze treba budes chodit v predklonu (moje prvni zkusenost). Stimulaci taky kazda snasi jinak. Nekdo v poho, nekomu je zle. Co se tyka posunuti ovulace, to neporadim. Ja bohuzel vetsinou neovuluju vubec. Zkus se treba domluvit, jestli by ti v CARu nepotvrdili propistku i na den po punkci. Treba by to nebyl problem a mela bys klid, ze budes mit cas na zotavenou 😉

rosalline
1. říj 2017

@volfici teprve je to 5.den. , 10 dalších asi čeká. Díky , jsi zlatá

rosalline
1. říj 2017

@evik19 já jsem teď 6dc. 5.den stimuluji. Obávám se, že odběr připadne akorát na výplaty a ty dělám jen já....no budu se modlit, ať do sebe vše zapadne

evik19
1. říj 2017

@rosalline No mně by dost pomohlo, kdyby odběr i transfer připadly na víkend, což se nezdá úplně nemožné, tak se budu modlit🙂

@hanyas O propustku ani tak nejde, nechám si ji napsat u své praktické, nechci, aby si v práci i vrabci cvrlikali o tom, že jdem na ivf🙂 Jde spíš o to, že bohužel když budu doma, tak mou práci budou muset za mě udělat kolegové, což jim samozřejmě znepříjemní život, tak bych ráda neschopenku omezila na úplné minimum.

janaspo
1. říj 2017

@rosalline 10:30 🙂

hanyas
1. říj 2017

@evik19 jooo, devce, taky to v praci komplikuju. Jenze... casem zjistis, ze prace je vazne az na druhym miste. Taky jsem porad resila, ze se to beze me v praci neobejde, ale ted mam za sebou 5.transfer a proste jsem doma. Pro mimco cokoliv.

janaspo
1. říj 2017

@volfici Děkuji moc 🙂

Strana