icon

Potřebuje člověk chlupy v 21. století? Zkušenosti s Lumeou

95newmommy2020
16. únor 2022

Každý tři dny mě to neuvěřitelně štve. 😄 Snad od 12 jen holim, holim, holim. Od porodu mi to roste ještě rychleji. Dnešní člověk je přece vůbec nepotřebuje. Nebo jsou snad k něčemu ?
Co říkáte na Lumeu? Funguje to všudea efektivně ?

alexovka
16. únor 2022

Chlupy jsou fuj 😂 lumeu mám a postupně chlupy definitivně likviduji. Podpaží už je téměř bez, nohy…to bude vážně ještě dlouho trvat.

alechandris
16. únor 2022

@95newmommy2020 hele, porad k tomu samému. K ochraně před bakteriemi, vaznejsim poraněním a jsou v symbioze s kůží. Navíc při vytržení chlupů nebo vypálení cibulky chlupů dochází k otevřené rance, tedy bráně k možné infekcí kůže, atd.,atd.,atd. Holení je vyloženě estetická záležitost pozadovana společnosti.

mishka87
16. únor 2022

@95newmommy2020 já se tedy nemusím holit tak často, kromě tedy pár chloupků na bradě, tam to bylo obden. Ale napsala jsem si Ježíškovi o Lumeu a po dvou aplikacích můžu říct, že to zabírá. Po týdnu mám na nohou na většině míst jen malé tečky, sem tam asi 3mm chloupek. V podpaží jsou tedy všechny cca 3mm. No a na bradě jsem se teď holila po týdnu. Do léta budu doufám úplně bez

g_m
16. únor 2022

@95newmommy2020 A co cekas? Chlupy lidem pomahaly prezit miliony let a ted Abrakadabra! behem 10let zcela zmizi. Asi ne, evoluce trva trochu dyl (bohužel).

95newmommy2020
autor
16. únor 2022

@alechandris To je zajímavý, mě by třeba zajímalo, jestli se to bude třeba měnit. Že za 100,200 let budeme úplně bez například ?

sinicka
16. únor 2022

@95newmommy2020 100 let sou 4 generace :d to asi tezko

holkaokomodra
16. únor 2022

@95newmommy2020 k čemu? no přece k nasraní 😂 holky ta lumea mě zajímá, fakt to funguje?

me_druhe_ja
16. únor 2022

Já jsem malá opice. Musím si holit i ruce. I kdyby se vrátila móda zarostlin, já se holit budu. Nesnáším to a je mi to nepříjemný. Chlupy jsou už v dnešní době na nic. Bohužel evoluce je dlouhodobý proces a potrvá určitě několik století, možná tisíciletí, než zmizí.

anetg
16. únor 2022

@me_druhe_ja já velká opice, večer se oholím, další odpoledne už mám strniště,v létě trpím a trhání nepomohlo

littlebee124
16. únor 2022

@95newmommy2020 Chodím na depilaci a mam klid 😀 už mi roste jen chmýří

zuzkasim
16. únor 2022

@alechandris Přiznám se, že bych svůj tělesný porost raději nosila na hlavě. Ale proč píšu, chlapi mě dokola přesvědčují o tom, že mít oholené nohy je pro cyklistu lepší, protože se mu pak lépe hojí zranění. Prý jestli jsem někdy měla strup na chlupech... No neměla🙂 Že si holí nohy muž, to už jsem si tak nějak zvykla, ale teď chce už i syn a já nevím... Argumenty má stejné jako tatínek, je na tom něco pravdy nebo jsou mimo? Zajímá mě názor ostatních, dobře vím, že chlapi si to stejně budou dělat po svém.

Jinak Lumea je fajn, na podpaží a oblast bikin, co by lezlo z plavek ven, zapracovala skvěle, na nohy s ní nemám trpělivost, tam vytrhávám epilátorem jednou za 3 týdny. Jo, je to estetická záležitost, ale ten tlak společnosti je fakt velký.

alechandris
16. únor 2022

@95newmommy2020 to asi bude záležet na tom, jak moc to naše kůže zvládne bez toho a přizpůsobí se. Ocas už taky nemáme, jen to trvalo déle 😀

@zuzkasim to ja taky 😀 jinak jo, v kontextu cyklisty, pádu a strupu jsou chlupy při suchém hojení strupem dost auuu záležitost, ale při vlhkém hojení hydrogelem, což se dnes doporučuje nejvíc, je to jedno.

zuzkasim
16. únor 2022

@alechandris Tak to bych měla nastudovat nějaké novinky v možnostech hojení zranění... hydrogel říkáš? Nějaký gel, který na ránu nanesu?

alechandris
16. únor 2022

@zuzkasim klasický známý český hemagel, pak flamigel, hydrogelove náplasti, atd. Určitě nastuduj, tam kde je to možné, se už od hojení strupem upousti, protože je větší šance, že se kůže zjizvi a bude se hojit déle. U hydrogelu mají geniální výsledky v oblasti léčby bez jizev a barevných defektů.

zuzkasim
16. únor 2022

@alechandris Už se na to dívám, u některých je teda napsáno, po otevření spotřebovat do 8 týdnů, ha ha, to je tak pro doktorku, ale do běžné domácnosti sotva. Náplasti jsou blbost, nikdy nevíš, s jak velkým zraněním ti kdo kdy přijde. Ale asi něco do domácí lékárničky vyberu, to by se mohlo hodit. Díky za rozšíření obzorů! A synáčkovo holení nohou zatím snad oddálím🙂

leymea
16. únor 2022

Lumeu jsem chtela, ale na stehnech mam svetle chloupky a to pry nezabira, a mne vadi i ty svetly takze bych je tak ci tak musela holit. Tak to rovnou muzu vzit cele. V podpazi mam 5 chlupu, to je raz dva 😀 ale nebudu lhat, sere me to neskutecne.

g_m
17. únor 2022

@zuzkasim mam manzela cyklistu a ano, holi si nohy kvuli pohodli v cyklistickych kalhotach, vypada vtipne, kdyz z toho lezou vsude chlupy a pak kvuli odreninam. Kdyz jeden rok jezdil min, tak si je neholil. I cyklistu bych to neresila.

bruckner
17. únor 2022

Já nesnesu ani jednodenní strniště, holím každý den vše i ruce, v létě to beru i dvakrát denně... prostě, vždycky když vlezu do sprchy, holím 😊

inssomnia
17. únor 2022

Společenský tlak je, ale v zakrytých partiích (což jsou v zimě všechny) to je věc osobního nastavení. Já mám velmi jemný porost (včetně prakticky neviditelného obočí a jemných vlasů), takže jsem v poho s holením 1x týdně v létě a v zimě jen když se mi fakt chce (1x za měsíc, dva). Fakt nesnáším úplné vyholení, je to nepříjemné a připadám si jak tlustý mimino a ne jak dospělá. Taky jsem si vyzkoušela, že v létě s (umírněným) bobrem míň často dostanu infekci.
Zas to obočí - teď každý vypadá jak brežněv, je to fakt divná móda. Já si ho nemaluju, ani když náhodou jsem nalíčená.
Manžel už se dávno neholí na obličeji, jen zastřihuje (co zjistil, že i tady si společenský tlak může trhnout).

barulina
17. únor 2022

@bruckner ta kuze musi dostavat nedkutecne zabrat

bruckner
17. únor 2022

@barulina ne ne, kůže je zvyklá, právě když nechám náhodou strniště, tak kůže trpí....potom vždy mažu a úplně v pohodě

mon_88017
17. únor 2022

@zuzkasim já tady odbočim od chlupů k hojení ran, mně se na strupy a silniční lišeje osvědčil starej dobrej mastnej tyl, expiračku má kolem 3 let a jednotlivý kusy jsou balený sterilně ve svým vlastním obalu. Posledně jsem brala 10 ks velikosti 10*10 cm asi za dvě stovky. Na odřený kolena z bruslí nebo koloběžky to stačí.

leymea
17. únor 2022

@bruckner mazec. To Te obdivuju, ja mam v lete problem se k tomu dostat jednou za tyden 😀

hasara33
18. únor 2022

Moc to hrotíte ženský 😁 nohy si holím jen v létě, protože v zimě v tom postrádám smysl navíc mi je pak zima na nohy 😅 jediný, co si holím pravidelně je podpaží a na to mi obyčejná žiletka bohatě stačí 😉 jinak ale já mám teda tu výhodu, že mám tak světlý a tenký chlupy, že skoro nejsou vidět 😁

katkapavlik
18. únor 2022

@95newmommy2020 ahojky lumeu mám cca rok a mám pouze pár chloupků 😁 určitě doporučuji

sylvka
18. únor 2022

Mému manželovi určitě k tomu,aby se s ním moje tělo chtělo množit 😏😏😏😏

jane46
18. únor 2022

@inssomnia Souhlas 😉 Nepotřebuji si hrát na dvanáctiletou... Ale mám tedy taky světlé chloupky. Ruce jsem si neholila tedy nikdy, ale to se mi to mluví, když tam mám pár průhledných chloupků. Asi bych mluvila jinak mít je tmavé.
Po dětech mě ale trápí kolem rtů a na bradě, si připadám jako čarodějnice... I když chlap tvrdí, že nic nevidí. Takže tam s tím bojuju.
A nejvíc závidím mojí tchyni, té nerostou chloupky na nohou. Má svatý pokoj.
@hasara33 Jj, podpaždí pravidelně, přes to nejede vlak... Ale jinak, podle potřeby 😉

barulina
18. únor 2022

@bruckner tak j3 fakt,.ze kazda mame jinou

konidana
18. únor 2022

@hasara33 jediny co si holim je podpazi. Nohy ne, ani v lete, at si kazdej rika co chce. Mi to takhle vyhovuje, i kdyz nevypadam jak ze zurnalu.