Potřebuji se vypsat...

27. dub 2023

Asi se potřebuji jen vypsat, protože rada tady asi žádná nebude. Co jsem s manželem (4 roky) tak jsem nenavázala žádný nový kontakt s lidmi. Kamarádky mám daleko, a tak bych si ráda našla nějakou tady, ale buď ani nepozdraví nebo si s nimi nemám co říct. Nejsem prachatá, vzdělaná a ani koníčky nemám, protože mám tři děti a všechen můj čas se točí jen kolem dětí, muže, domácnosti. Muž umí s lidmi komunikovat jen po telefonu. Bydlel tady dřív než já a neznal, no vlastně pořád tady nikoho nezná. Ani sousedy. Bydlíme na vesnici. Nechodíme ani na žádné místní akce. Ze začátku jsem chtěla, ale po tom co jsem se o nějaký kontakt snažila jen já a muž “blbě” koukal mě to přešlo. Nikdy jsem neměla problém, ale teď už je to tak daleko, že nemám žádné sebevědomí a nějak mi to nejde 😔
Ten kdo si chce jen rejpnout, ať pokračuje dál. Děkuji

konidana
27. dub 2023

ty jo, to je docela sociální izolace. To se samo nezlepší... spíš zabředáváš čím dál tím víc... Vyhovuje ti to? Pokud ne, tak je potřeba s tím něco dělat. Aspoň vždycky kohokoli pozdravit, i když to je jak do zdi, nebo utrousit triviální poznámku o počasí... Sice se možná budeš cítit blbě, ale časem zjistíš, že o nic nejde😉 No a muže s sebou na místní akce brát nemusíš, ne?

zelenaesmolda
27. dub 2023

Tak kasli na blbe pohledy manzela a na akci jdi.Jak chces nekoho poznat kdyz budes veskery cas travit doma?

autor
27. dub 2023

@konidana nemusím, ale on chce chodit všude společně 🙄

autor
27. dub 2023

@zelenaesmolda no blbě. Párkrát jsem se pokoušela navázat komunikaci na hřišti, ale měla jsem pocit, že není zájem.

jeyre
27. dub 2023

Ahoj, u mě teda není problém s manželem, ale že jsem odjakživa spíš stydlivá a introvert, představa že se jen tak začnu s někým bavit mě fakt děsí. Dost se to zlepšilo když děti nastoupily do školky... párkrát jsem se s pár maminkami pozdravila, začala bavit v šatně a teď třeba chodíme s dětmi společně ven nebo i na návštěvu. Jako pořád to není to pravé přátelství, hlavní téma jsou děti, ale člověk už není tak sociálně izolovaný.

krisstina93
27. dub 2023

Jo já to mám podobně, tří děti, konicky mám takové sólové (čtení, kreslení, něco si vyrabim doma, sport- třeba brusle), nejsem ukecana, s lidmi neumím navazovat vztahy a ani není moc čas, co sem se snažila zapojit třeba ke skupince mamin u syna na kroužku, tak sem je stejně nemohla ani vnímat, protože sem porad skakala kolem mladších dětí, sousedy max pozdravim, kamarádky se časem rozutekly po všech směrech mimo město, takže je to takové těžké no. Ale já jsem celkem introvert, takže mi ta samota většinou ani moc nevadi, ale není moc šancí k seznámení, jen tak k někomu na hřišti přijít neumím :D ale muž je zas opak, ten se hned s každým vybavuje, jenže to je mi stejně na houby, protože na místní akce moc nechodime a když sme někde celá rodina, tak se baví s nama a nove kontakty nezavazuje :D odkud jsi? Co si hodit nějaký inzerát na seznámeni? :D já to parkrat zkusila, ale hned sem to vzdala, s málokým si mám co říct :D

sorboni30
27. dub 2023

Já jsem to tak měla s bývalým manželem.. zadní přátelé v okolí. Sousedi s náma mluvili spíš jen pozdrav nic víc. Od té doby co jsem se rozvedla a mám partnera se kterým mam holčičku, s bývalým mám dva syny.. tak se bavíme víc se sousedy, máme hodně přátel a našla jsem si i kamarádky díky dětem ze školy co spolu chodí do za nebo školky. Je to ale hlavně o komunikaci mezi maminkami. Tu a tam prohodit pár slov o dětech.. Na hřiště jsem šla s dětmi sama, potkala další maminky a jak se spolu děti hrály, začaly jsme si povídat..

zelenaesmolda
27. dub 2023

Chce chodit vsude spolecne,nechce at se bavis s nekym jinym,odstehoval te od tveho okoli do sveho bydliste kde nikoho neznas.
Socialni izolace je castym nastrojem manipulatoru protoze pokud v okoli nemas nikoho kdo by ti pomohl tak jsi na nem zavisla a daleko zranitelnejsi.Jen tak pro info.

klchudik
27. dub 2023

Napiš třeba odkud jsi ☺️

autor
27. dub 2023

@zelenaesmolda ono to tak vyznělo, ale není to tak. Ono mu nevadí, že se s někým bavím. Naopak když už někam jdeme tak já mám být ten kdo navazuje kontakt, protože on to neumí a proto se tvářil jako půl prdele z roští.

autor
27. dub 2023

@sorboni30 a já to měla úplně naopak s prvním mužem. Ten měl kámoše všude a hned.

autor
27. dub 2023

@klchudik kousek od Kladna

zelenaesmolda
27. dub 2023

A jak se seznamil s tebou?

autor
27. dub 2023

@zelenaesmolda no přes ten internet. A pak to bylo celkem náročný 😁

konidana
27. dub 2023

Taky blbe navazuju vztahy, a kdyz tak je neumim udrzet, mam jen par kamaradek vetsinou daleko. Obcas si zavolame. Ale zjistila jsem,ze je fajn nezavazne s nekym pokecat treba ve vlaku cestou do prace. Dokud jsem byla doma, tak aspon pozdravit sousedku . Velke akce nemam rada, max.pozorovat z povzdálí....
Chlap se v tom vyziva. S kazdym vsude hned kamarad, a ja jsem ta co jen blbe cumi🤣 Ale klidne si jeho akce necham ujit a jsem sama doma😎

budouci_maminka
27. dub 2023

U vas na vesnici nejsou maminky s detmi? Nebo maminky od deti ze skol/skolky? Nebo detska hriste? Pripadne krouzky deti..to je nejsnazsi cesta..
Treba jai narazila taky na introverty a vylozila jsi si to jako nezajem

autor
27. dub 2023

@budouci_maminka jsou, ale jsou to všechno maminky z nového resertu a mají svůj gang. Starší děti jezdí do Kladna do školy a na kroužky už jezdí taky sami. A nejmenší je se mnou doma.

budouci_maminka
27. dub 2023

No tak zkusit kontakt s nekym z gangu, s nejmensim urcite chodite na hriste ne? Nebo zkusit mistni fb skupinu zda nekdo nepujde na prochajdu..
Btw deti nemaji kamarady? Neporadate oslavu deti, tam je preci prilezitosti habakuk napojit se na rodice

rnika
27. dub 2023

Kdybys mela cestu ke Kralupum, tak se mužem srazit na hřišti třeba. (Od Kladna to neni tak daleko) Jinak můj manžel je taky dost nemluva a většinu pratel máme ode me. On se pak „veze„. Jo a jak jsi psala gang maminek, nezatracovala bych to, určite zkus někde na hřišti zavést rec, třeba z toho časem něco bude... 😊

nazka
27. dub 2023

A jaká strana Kladna? Směr Praha nebo Rakovník?

dzejn87
29. dub 2023

Já jsem z Rynholce, kdyby jsi bydlela někde poblíž🙂 q

prejeta_zaba
29. dub 2023

Kašli na muže a choď s dětmi na akce dál. Že se nějak tváří, to je bohužel jeho volba, ty za to přece nejsi zodpovědná a nemusíš se mu celý život pořizovat. Druhak, pokud už máš trochu použitelné děti (ne půlročního kojence), přihlas se na nějaké večerní kurzy - výtvarka, jazyky, pohyb...a nech děti muži. Ideálně ještě po kurzu zajděte na kafe a probere společné zájmy. Pres děti - čekání u skolky/školy, na kroužku, na hřišti - s někým se dát do řeči. Často mívají lokální spolky nějaké tvoření (knihovny, obec, kulturní klub atd.) - to bývá za symbolický příspěvek a je to ideální příležitost si tam povídat a seznámit se. Najdi si brigádu mezi lidmi - obchod, pošta atd. A nakonec, nevymlouvej se, že nemáš žádné koníčky a peníze, všechno je to o prioritách, vždycky se dá alespoň něco dělat. 😉