Přejete si někdy být zpět bezdětné?

28. lis 2020

Ahoj. Mám 2 kluky, 4 a 2 roky, plánovaně čekám třetí. Jenže poslední dobou jsem tak unavená tím stereotypem vaření, spaní, pravidelnýho jídla, strojení a rozsuzování sporů, že tak strašně závidím bezdětným kamarádkám tu volnost a občas si říkám, jestli bych bez dětí nebyla šťastnější. Nejsem žádná mladá koza, je mi 32, ale přepadají mě až moc často myšlenky na to, co bych dělala, kdybych se před pár lety rozhodla jinak. Asi je to jen unavené období, ale jak z toho ven? Hlídání od léta absolutní nula, možnost chůvy nebo dovozu obědů není. Bydlíme na samotě, manžel má teď pořád služby a 80 hodin přesčasů není žadný problém:(Znáte to? Co Vám pomohlo?

dzogobela
28. lis 2020

Jo, taky rada vzpominam na zivot pred detma. Mam deti skoro stejne stare jako ty. Obcas si rikam, ze bych rada treti, ale pak si rikam, ze uz proste nechci byt doma... navic mladsi nespi od narozeni, takze o to je to pro me tezsi. Vzdycky se tehle myslenek bojim, nechci se rouhat, ale je to asi normalni 🙂 je mi cerstve 33. Hlavne moje kamosky deti jeste nemaj, ale nektere nemaj ani chlapa a ty jsou z toho nestastne, tak si vzdycky rikam, bud rada!

jakreb
28. lis 2020

Nikdy. Kamošky, znami,...vzdy nieco. Teraz uz aj homeoffice. Proste treba si najst cas aj na seba. A nie nemame ani dedkov ani babky ani nikoho. S dcerkou ked som bola na MD a RD chodila som cvicit aj s nou-napriklad,von s kamoskami aj s detmi. A podotýkam muž pracuje uz 5.rok mimo. T.j. 4tyzdne preč, 1 doma.

astyna88
28. lis 2020

No jeeeeje, jasně že jo. Ale ten život nebyl lepší, byl jiný. Teď má pro mě větší dynamiku.

lv
28. lis 2020

Ne, takto ne. Ale to že mně štvou, lezou na nervy, že jsem unavená, to rozhodně ano.

autor
28. lis 2020

@dzogobela jojo, jedna mi říkala, že tolik aktivit mít musí, že by se sama doma zbláznila. Ale momentálně jí zavidím i tu postel, co má jen pro sebe:D Trochu myslím, že je to tím třeťátkem, plán byl, že než se narodí, stihnem kupu věcí, děti konečně samostatnější. Jenže přišla korona, nikam nemůžem, padlo i to mizerné hlídání, co jsme měli. Jedna babička se bojí korony tak, že ani nezavolá, druhá má jen vlastní program a zájmy a už 3 měsíce jsme je ani neviděli. Nějak je to dřina. A ten výhled, že další dva roky kupa věcí zase nepůjde, ten mi nějak drtí palce:(

camelinka
28. lis 2020

Bezdětná úplně ne, bohatě mi stačí, když je puberťačka u tatínka, to si umím užít, mít čas pro sebe a "nic nemuset" 😎 ...ale pak už mi začne být smutno a těším se, až se zase vrátí 🙂

ai30
28. lis 2020

No jasne, na druhe strane brehu je trava vzdycky zelenejsi 🙂 Zavidim bezdetnym tu volnost a to nicnemuset, kdybych ty prcky ale nemela, zase bych zavidela tem, co deti maji. Ty prvni roky jsou proste narocne. Dulezite je pokud to jde, najit si trochu casu jen pro sebe a snazit se to nejen pretrpet, ale i uzit, az nas ty deti nebudou potrebovat, budeme mit tu volnost zase zpatky ;) A prijde mi, ze to i utece, muj ctyrletak je ted furt nekde u kamaradu, nebo jsou kamaradi u nas a to budto prijde domu az po veceri, nebo uz me maji jenom jako svacinarku. 🙂 Nemit jeste mladsiho raracha, uz si docela hongam nohama.

autor
28. lis 2020

@jakreb hele, to jsou v téhle době trochu hraběcí rady. Samozřejmě, že jde o to, kde najít čas na sebe. Ale kde? Dvě děti nejsou jedno, samota neni město a ledasco je zavřené. K tomu jsem v 5. měsíci a únava si vybírá svoje, potřeba toho času pro sebe je vyšší než běžně. Jinak co bych dala v současnosti za to, mít manžela týden v kuse doma.

jakreb
28. lis 2020

Tak nevieme co mslus pod pojmom "samota"?! A na co ste isli na nejakú samotu keď muz ti nema ako pomoct?! To nemas na tej samote ani kamosku nic?! S ktorou vecer ked deti uložis posedis-pokecate, nejake veci okolo seba? Ak nie tak nech si tatinko vezme volno a ty sa vyber von zo samoty a uzi si svoj den aspon 1x za 2tyzdne.

autor
28. lis 2020

@ai30 jo jo, tak nějak to je. Vím to, ale asi mě děsí ta kombinace, kdy moje volnost je teď omezená koronou, rizikovým těhotenstvím. A k tomu zase brzy skončí, až se třeťík narodí. Asi špatné načasování, no. Už abych zase byla v té tvé fázi🙂

ai30
28. lis 2020

Vzdycky, kdyz varis, var kotle tak, aby to bylo na vic jidel, nebo holt namazat chleba a dat si par dni varici prestavku. Zavest striktni poledni klid (starsi sam v pokojicku, mladsi asi oredpokladam jeste spi?) a nejaky vecerni rezim, ktery ti dovoli mit jeste trochu volna vecer pro sebe. Hledat hlidani korona nekorona, pokud jste na samote, tak vzit deti ven na procházku neni nejak extra rizikove (myslim aby je vzal nekdo jiny samo).

ai30
28. lis 2020

To je nevyhoda deti rychle za sebou, no.. Ale zase si brzo budou spolu hrat!! Bude to stat za to ;) Ale verim, ze je to ted v te kombinaci extra narocne :(

jakreb
28. lis 2020

No a ver tomu, ze radšej by si mala doma muža každý vecer-ale muža co ma zaujem aj pomôcť nielen čakať večeru a vyložiť nohy-ako byt sama 4tyzdne. A momentálne uz 6.tyzden. Syn distancne od polovice oktobra, dcera -prvacka -aktualne od stredy a ja homeoffice. Musim kontrolovať pubertaka, ucit sa s prvackou a este aj dávať pracu. Vsetko sama. Bodlo by mi mat muza doma. Aj ked len vecer.😉 Takze si užívaj samotu.

autor
28. lis 2020

@jakreb Promiň, od tebe radu nechci. Jsi přiliš dokonalá. A až najdeš doktora, který dnes dostane dovolenou, tak mi ho představ. Kdyby to šlo, samozřejmě by se vše vyřešilo. Někdy to nejde a člověk si potřebuje spíš postesknout, než nerealizovatelné rady.

me_druhe_ja
28. lis 2020

Já myslím že je základní problém to že bydlíte na samotě. Protože my taky a je to hrůza.... Navíc teda já jsem ještě v jiné zemi. Ty už si s dětmi aspoň trochu pokecas a pohraješ ale já mám ročního kluka a druhé na cestě a občas musím říct že je to fakt nuda a stereotyp. Kamkoliv chceme jet musím vzít auto. Opravdu kamkoliv. Bez auta můžeme akorát na procházky do polí kde jsou leda tak krávy. Přítel bývá často pracovně pryč i přes noc a já si fakt připadám jako kůl v plotě. Byl ohromný rozdíl když jsme byli v Česku v létě a teď na podzim a tam jsme byli ve městě. milovala jsem se procházet s kočárkem mezi lidmi, zastavit se na kávu, potkat se s kamarádkou, vzít malého na houpačky v parku...to je prostě strašný rozdíl než tady na té samotě kde prostě nepotkáš nikoho..... Samozřejmě otázka hlídání je u mě absolutně nulová Ale absolutně... Jedni prarodiče v Česku a druzí Už jsou starší a a jsou 200 km daleko. takže Samozřejmě že jsi někdy s láskou vzpomenu na můj život bez dětí, ale myslím že nevzpomínám na život bez dětí jako takový Ale na život ve městě respektive mezi lidmi.😃 věřím že kdybychom bydleli alespoň na nějakém malém Městečku že by to bylo diametrálně odlišné. No ale v blízké budoucnosti se stejně musíme stěhovat tak masíruji přítele ať vybere něco kde je aspoň trochu nějaký život...takže jsem na tom tak trochu jako ty a mně by pomohl sociální kontakt...🤷

autor
28. lis 2020

@ai30 bylo to tak u prvnich dvou, u tri snad bude taky. Jen na me holt pada splin, no🙂

jakreb
28. lis 2020

@anonym Nie, nie som dokonala. 😉 Len každá mame nieco ine. Na čo si na samote keď ti to nevyhovuje?! A ver tomu ze radšej doma na RD ako ty ako co mám teraz ja. Ale na to prides casom.😉 Chcela som tym len napísať ze kazda-y mame nieco. A nie si jedina co to ma tazke. Ale to chce menej vzťahovacnosti, sebaľútosti a lepšie čítať s pochopenim. Pekny zvyšok víkendu.😉
Btw.aj ten tvoj dokonalý doktor je nahraditeľny.

rebe
28. lis 2020

Ne, ani náhodou.

jakreb
28. lis 2020

A aké som ti dala nerealizovateľné rady?! Mas muza doma kazdy večer? Mas. Bud rada. Co by som ja dala za to sa moct k nemu aspoň pritulit kazdy vecer...A skus si predstaviť ze uz par týždňov nie a nemusís len riešiť deti 4 a 2 rocne ale to čo píšem napr.ja.😉 Ale ano-prepac-ide o teba na samote.

felixfelicis
28. lis 2020

To je tehotenstvim a koronasituaci...Posilam silu, bude lip!❤

autor
28. lis 2020

@me_druhe_ja To je ono. Nejbližší město 10km, veřejná doprava nehrozí. Podzim zima je těžký vždy, letos obvzvlášť. Najít někoho, kdo pohlídá nebo přijede a vezme děti ven, tak v tuhle dobu není moc kam, jen do lesa a tam je v půl 4. tma. Kdyby aspoň byl už sníh:( kamarádky z Vš jsou po republice a s dětmi se teď není kde ubytovat. Každý rok to šlo, ale teď prostě ne. A nejde se najednou po 10letech odstěhovat.

malinkaelinka
28. lis 2020

Ne určitě ne. Každé období má něco do sebe, každé období mi přineslo pěkné i těžké věci. Před otěhotněním jsem měla časově náročnou práci, chyběl mi čas na návštěvu rodičů, na pobyt v přírodě, musela jsem vstávat ve 4 ráno, naopak při odpolední jsem chodila domů po půlnoci. Předtím jsme zase stavěli dům, předtím jsem strašně dlouho studovala při práci... Jo mohla jsem jet na festak, jít na koncert, na pivo... Ale taky ne kdykoliv, protože vstávání do školy / práce / stavbu.... Dítě jsem si dlouho přála, nešlo to, jsem šťastná. Jo je to samozřejmě náročný, vzhůru desetkrát za noc, bez dítěte ani na krok.. Ale můžu trávit denně pět hodin venku, sportovat... Prostě každé období má něco a tak to beru. Bezdetna bych už být nechtěla, jsem přesně tam, kde mám být.

izz76
28. lis 2020

Myslím zakladatelko v tvoji situaci by byl vyrizenej každej, musí to být náročný, dva malý kluky, bydlení na samotě, manžel pořád v práci.. Upřímně, mě by kleplo.. Nevím co by ti pomohlo, jedině smíření s tím, že příštích pár let to jiné nebude 😆

autor
28. lis 2020

@felixfelicis Asi ano. Už aby aspoň korona byla trochu zvládnutá, včetně mediálního humbuku. Nejhorší je, že mě tak strašně štve i naše současná politická scéna, že bych se s chutí odstěhovala jinam. Potřebuju to všechno přestat řešit a nějak mi to nejde.

me_druhe_ja
28. lis 2020

Tak ty máš aspoň vidinu zimy a sněhu. Tady vypadá zima tak že šíleně fouká od oceánu a prší celý den. Takže Peklo na zemi. 😃 tetu teda máme strašně krásně sluníčko, 15 stupňů a bezvětří, ale v pondělí to končí. 😃 jak bych už trávila víc času s malým venku ale prostě myslím že ani jednoho z nás to nějak extrémně nebaví. Pořád dokola ty samé okruhy kde nikoho nepotkáš. Navíc malý je hodně společenský lidí miluje... Ale jak říkám mě teda drží nad vodou vidina, že se v horizontu zhruba roku budeme stěhovat a doufám že se s přítelem domluvíme na nějakém kompromisu. ty holt asi budeš muset zatnout zuby a vydržet než zase jednou půjdeš do práce. ..ale věř mi že opravdu moc dobře vím jak se cítíš..

autor
28. lis 2020

@izz76 :D jo, tak to je :D Vyřešit to nejde, spíš jen si postesknout. Jaro jsme zvládali bez problémů, teď podzim nás drtí. Tak budu věřit, že nejpozději jaro a víc světla to vyřeší za mě. A porod:D

malinkaelinka
28. lis 2020

Hele k tomu počasí, já jsem dřív podzim a zimu nenáviděla. Málo světla, moc zima, prší.... Pomohly mi dvě věci - začít se otuzovat a uvědomit si, že není špatné počasí, jen špatně oblečený člověk. A je to strašně osvobozující, jdu ven, kdy chci já, ne když je hezky. Jen přizpůsobím třeba denní dobu. V létě v parnu prostě nelezu ven v poledne, v zimě naopak vyrážíme ven před polednem. Bydlím taky v řiti, řadí tady kůrovec, takže lesní cesty zmasakrovane, asfaltky aktuálně plné bahna od traktorů z polí. Kočár neprojede? vezmu nositko.... A tak dál. A postupně ty návyky měním podle potřeby dítěte. Nechci na dobu mateřské vzpomínat s hořkostí, je to jedinečné období a já se to snažím maximálně užít a vytriskat co se dá.

autor
28. lis 2020

@me_druhe_ja držím palce, ať se přestěhujete někam, kde ti bude líp. Manžel odsud za žádnou cenu nechtěl a přizpůsobila jsem se. Dokud jsem byla bezdětná, zajela jsem si autem nebo na motorce kam jsem chtěla. S jedním jsme to taky zvládala. Se dvěma hůř, ale šlo to. Letos se dvěma a půl je podzim zlý. Ale měnit to teď je zcestné. Uvidíme příští podzim. Kde bys chtěla bydlet? Já miluju Norsko, ale teď se tam nedostanu a fakt mě to trápí.

autor
28. lis 2020

@malinkaelinka podobná díra, jako u nás. Oblečení není problém, pokud tedy nejsem těhotná. Jako těhotné mi pokaždé je zima celé odpoledne🙂 praktikujeme to stejně, jen poslední měsíc až dva se nějak trápím, ač úplně důvod nemám.

monika3456
28. lis 2020

@jakreb bože, ty meleš jedno hov.. za druhým, narazila jsem na tebe už v neočkování. Opravdu solidní 🐄 větsinou se do debat nepouštím, ale tvoje názory jsou opravdu pecka 👍