icon

Retro pamlsky, co nám chybí. Na co rádi vzpomínáte Vy?

klokanka31
8. zář 2020

Dneska jsem si tak vzpomněla na sušenky Koukou roukou, a říkám si, že je škoda, že některé dobroty našeho dětství se už neprodávají... Na co rádi vzpomínáte vy?

Strana
z4
any2any
8. zář 2020

Ja mela rada takovou cokoladovou tycinku s obrazkem kocicky s rycem (Rumba? - krem jsem vzdy dlabala lzickou), zvykacky Pedro, zvykacky ve tvaru cigarety, cokoladu Nugatova pochoutka, tvrde bonbony ve tvaru malin, Klokanky, Vitacit, Polarkovy snih a Lednacek a pak, kdo mel zvykazky Donald (uvnitr byl vzdy minikomiks) byl za nejvetsiho frajera. A v nedeli jsme ke slavnostnimu obedu kupovali limonadu Merito ve skle, nejradeji jsem mela Kiwi. 😆 Myslim, ze ted uz by mi nic z toho nechutnalo...

michaela1990xx
8. zář 2020

Mně se hned vybavily vlnky, to byla dobrota, škoda, ze uz se nedělají.

kelerub
8. zář 2020

@mon_88017 ty střapce v kolekci byly pěkně hnusné 😀😀😀 Ty se po odstrojení stromku vyhazovaly, bída nebída 😀

beruska1889
8. zář 2020

Preclíky v čokoládě, velké pendreky ovocná dřeň v takových těch kostkách..

martiniquest
8. zář 2020

Griloasove vlnky a guaranova Deli

martiniquest
8. zář 2020

@any2any Ty Rumba cokoladky obcas vidam ve velkych obchodech 🙂

dura175
8. zář 2020

@mon_88017 Jsem už zapomněla, že se má nejoblíbenější tyčinka jmenovala Zoretka. Ta byla top. Jinak vzpomínám na bonbony Lesněnky, sušenky Lucie a klasickej Vitacit.

martulinkasendinka
8. zář 2020

vlnky a žvýkačky Sevak

keksik002
8. zář 2020

Zas tak stará nejsem, ale vzpomínám na pití Tank a milovala jsem slané preclíky v čokoládě 🙂

letalnica
8. zář 2020

Ještě jsem si vzpomněla na griliášový kornoutek. A nejhnusnější byla "medvídková" limonáda, po tý se mi nestejská.

vladienka
8. zář 2020

@klokanka31 koukou roukou mali minuly rok v Lidli 🙂 ale verte mi, neboli moc dobre :D

kupi
8. zář 2020

Citronová tyčinka Vanda, tu jsem přímo milovala..

mon_88017
8. zář 2020

@lv to dlouhý, to bylo "roksové lízátko", takový jakoby malinko šumivý a dělalo to ostrý praskliny a řezalo do jazyka 😀

mon_88017
8. zář 2020

@lv tak ještě oprava, našla jsem to pod pojmem "benátová tyčinka", takže by to mohlo být k mání i dnes 😀 Roks jako takový byl označení typu bonbonů (roks, drops, furé, dražé, komprimát.... kurňa to zní chutně 😀 )

lv
8. zář 2020

@mon_88017 jo, jazyk dodrapanej jak struhadlo, kazdy rano cestou do školy aneb zdravá strava

kmarie81
8. zář 2020

@lv a ten staniol ulepenej od toho zbytku lízátka, ale bylo výborný

letalnica
8. zář 2020

A ještě oplatky Fidéla a Dalida.

kmarie81
8. zář 2020

@letalnica fidela byla dobrá, jak se z toho odlupovala ta čokoládová poleva

pratensis
8. zář 2020

Zoretka, vlnky (hlavně griliášové), čokoláda Lidka a pak dělali jeden čas čoko tyčinku s višňovou náplní, tvar to mělo jako Kofila - Višinka se jmenovala. Jo a oplatky Fidela a Dalida. 😀

pratensis
8. zář 2020

Teprve teď koukám, že většina z mnou zmiňovaného tu už zazněla...
Višinka zde: http://www.chocolatewrappers.info/Csr/Coko1992/...

sways
8. zář 2020

@elencze fakt? Tak ted jsi mi teda udelala radost, ja je v obchodech nenašla :( budu hledat usilovneji 🙂)

becicka
8. zář 2020

@mon_88017
@lv my jsme tomu říkali špalek 🙂

michaela1990xx
8. zář 2020

Černé pendreky, jedlý papír.

drzticka81
8. zář 2020

Z nanuku ta jahoda s tou dobrou cokoladou, misa s dobrou cokoladou, pierot, polarkovy dort. Arasidova cokolada, barila taky nebyla spatna. A hlavne oplatky: dalila, stare disko s jahodovou prichuti uprostred, a pak takove plnene oplatky ve tvaru orisku (byly bud coko nebo jahodove myslim)-vubec nevim, jak se jmenovaly, a vsechen stary sortiment z opavie. A jeste nugatove florenty a prava vrstvena vlnka. Z bonbonu lesni smes, takove ty sisi bonbony, ale mlecny karamel, bonbony turecky med, a asi bych si casem vzpomnela dal 🙂))

drzticka81
8. zář 2020

@drzticka81 jeste takove dva kolacky - byly v alobalovem kosicku, mely visnovou marmeladu uvnitr a bud byly polite cokoladou nebo bez polevy. A babeta-mnam.

hawah
8. zář 2020

Griliášové vlnky a balených plněný piškot Miky nebo tak nějak se to jmenovalo 🙂

jako_mala_holka
8. zář 2020

Vitacit, Vlnky, Falco (nebo Falko?), bonbony Junaky, Tribit takovy ten super cokoladovy, Orion sandwich (to nevim presne nazev),... Flipz precliky v cokolade jsem objevila az ted nedavno na rohliku, nevedela jsem, ze to je uz z drivejska... jo a Pikao, Jesenku, to miluju dodnes 😍

jako_mala_holka
8. zář 2020

Jo a jeste jedly papir, klasika, nebo to ufo z jedleho papiru a vevnitr kysely prasek, ale to nekde mivaji i dnes

letalnica
8. zář 2020

@drzticka81 Florenty se tuším někde prodávají i dneska, ale ta chuť už je někde jinde...

beyun
8. zář 2020

Griliášové vlnky 🤤🤤🤤 Básním o nich už tolik let! Království bych za ně dala!!!

Strana
z4