Sledujete dokument Paterčata?
Sledujete dokument na ČT1 o paterčatech? Jak ta rodinka na Vás působí? Já jsem jim hrozně fandil a těšila se na ten pořad, ale z dalších a dalších dílů jsem fakt zklamaná. Přijde mi, že se pořád jen na někoho zlobí. Že jim nikdo nesponzoruje pleny, že ošetřovatelky jsou špatné, že museli všechny darované věci samy prát a žehlit, proč nedávají peníze mamce, když jí pomáhá atd..... Proč by měli platit mamince, když je stejně nezaměstnaná? Tak jí přece má čas pomáhat i bez peněz. Kdyby měla zaměstnání, ze kterého by kvůli dceři odešla, tak to pochopím. Přijde mi, že si vůbec neváží (nebo to alespoň není patrné), že jim tolik lidí chce pomoct. V dnešní době a rozpočtové krizi bych čekala, že se na ně každý vyprdne. A tatínek se chová jak celebrita a předvádí se, jak kdyby to celé bylo o něm.
Já se do debaty nezapoju, jenom čtu, ale zajímalo by mě jak @marketa11112 ví kolik stojí dvojčata? Máš je snad doma, nebo je čekáš? Víš o tom prd a jsi chytrá jak rádio. 😀
@marketa11112 Já s tebou v řadě věcí souhlasím. Ohledně plánovaného počtu děti. Ale chci se zeptat, co bys tedy ty udělala na jejich místě? Dala některé z dětí k adopci? Je prostě rozdíl, pokud si někdo naseká 5 dětí za sebou a nebo pokud je má naráz..........A upřímně řečeno, pokud plánuji miminko, tak nějak nepočítám s tím, že těch dětí se mi může narodit 5 😅
@michaela_2 Myslím že v dokumentu padlo, že na celém světě, co je zatím zdokumentováno, bylo zatím 134 žen co porodily paterčata, a to nebylo řečeno za jakou dobu se to eviduje. By mě zajímalo kolik bylo z nich zdravých dětí jako má Saša. Je to sám o sobě zázrak.
@esterka610 přesně 😀
@lenicka07 koukám, že máme podobně staré děti - jenom tedy vy máte ten věkový rozdíl ještě menší 🙂
A k těm paterčátkům, ano, je to zázrak. Já jsem tedy ráda, že nás podobný zázrak nepotkal 😀 ale je to obdivuhodné.
Sama vím, jak jsem se prvních pár týdnů po narození syna, cítila zralá na blázinec. Dceři bylo v té době 22 měsíců, syn nespal v noci, ona řádila přes den...............A jako představit si to 5krát?? to musí být masakr.
@michaela_2 Já jsem se po holce docela obávala aby to nebyla dvojčata, máme to hodně v rodině a jsem upřímně ráda, že nebyla. Už bych se houpala na nejbližší větvi 🙂
Mohla by Saša ty děti půjčovat (všechny naráz). Odpočinula by si a maminky by si to vyzkoušely a pak by mohly hodnotit 😀
Největší průser je ten, že dost žen tady diskutujících, ví nejlíp, jak má vše být, navíc žijí příkladným životem, odvádí peníze a presentují se, že zvládnou všechno a nejlíp...a každá přesně ví, jak by pomoc měla využít Saša...a co už není správně...a to přestože třeba ani nemají děti a to je jediné trochu omlouvá....zcela jistě by se postaraly lépe a nebo zajistily vše lépe a hlavně jinak...a navíc je s*re, že Saše ostatní pomáhají....
že nešla na interupci, nebo že vůbec chtěla druhé dítě, jako většina žen....ale podle některých si ho nemohla dovolit...navíc Saša zašla ke kadeřnici...
Jenže milé dámy, uvědomte si, že jednak je to sestříhané a to Saša neovlivní....že ji tam v jednom dílu udělají jeden záběr, který pak 5x v díle zopakují, plus v následujícím taky...a mezi náma, za ty kombinezky je to spousta penez, ale pro někoho je křest důležitá životní událost na stejne ne li vyšší urovni jako svatba....nehlede na to, nezvala celou rodinu jak je zvykem...Já bych si třeba odpustila kapelu atd, proste bychom si posedeli....když už...nebon šli na obed a domu...ale to těžko jim říkat....
ohledně stěžování si, je tu spousta maminek co má jedno decko, nekdy dve a nevědí, kde jim hlava stojí....a kde to má jinde ventilovat Saša než doma??? navíc nikdo nevíme, kolikrát tam problém byl.....kolikrá se s nima dohadovala za ten rok...?? je to sestříhané...
Já ji nechci hájit ale ani kritizovat....já mít paterčata, tak jsem na nervy jen proto, že u mě doma bude pořád někdo, navíc i pro ně třeba ženy nesympatické a to třeba na krátko střižená ošetřovatelka, co tam mluvila, jak mají své rodiny...ae já je budu muset mít doma....Saša nemela problém, jmenovite vícekrát chválila.....a i dekvala...jenže tohle nikdo poslouchat nechce...
Tento dokument bych brala s nadhledem...a hlavně nezapomínejte, je to mladá holka, nemá jedno díte za druhým aby byla doma, jen chteli druhé miminko a přišlo jich 5....a pere se s tím statečně....že je unavená, hotová, vyčerpaná i psychicky....a že se ji neco neíbí...no nezlobte se, ale zase nemusí mlčky vše přijmout a držet pusu...
a ohledne praní oblečení - mě to nevyšlo jako stížnost, ale jen říkala, co dělají....vždyt i děkvali hodným lidem....tak co pořád máte..
Ano, Saša není dokonalá, zcela jiste má své chyby, opravdu někdy řekne věci, které třeba my dma u televize nechápeme...ale je to máma, která miluje své deti, chce pro ne nejlepší...a kdyby my jsme byly v její kůži, možná bychom vyváděly daleko víc
😉
ohledne darů a podpory od státu ( i když mě osobně nepřijde nijak velká, přála bych jim, aby jim pomohli víc), budme rádi, že pomoc je...nikdy nevíme, jak na tom budeme my nebo naše deti atd...a pomoc bychom měli přát každému....byly by jste radeji, kdyby Saša byla na nervy, hotová, vyřízená, na ulici s deckama??? kdyby jim nikdo nic nedal a ona je musela dát do decáku?? To by se vám dívalo líp??
PS Nehlede na to, proč platí 14tis mesíčně za nájem, neříkal tam starosta, že jim dali byt?? ....
@michaela_2
@lenicka07 holky, ono stačí, když jsou po očkování...nebo zoubky...když je nemocné jedno, hned druhéí...a t je na hlavu....
za mě klobouk dolů....ono to bude lepší, až jim budou dva tři roky...sice zase finančně bude placení víc, ale už nebude muset mít pečovatelku, decka pujdou samy, naučí se poslouchat....
@lenicka07
@frapik je to moc...ale zase si nemyslím, že by si to Saša vymyslela a řekla otvřeně kolik platí, když by to nebyla pravda....
tudíž to na mě dělá dojem, že si udělalo město reklamu jak pomáhá, plus teda je to malá domu...je městu jasné, že budou mít peníze od lidí, tak to město vybere zpet na nájmu...
jinak já bych se odstehovala do rozhodne lepšího...nemyslím vzhledove, ale za 14 tis seženou kdekoiv po čr rozhodne lepší bydlení...a tím nemyslím Prahu...ale i jiná pěkná města nebo vesnice s dostupnou zdravotní péčí atd...
já bych hledala levneší...i kdyby nekde u hranic nebo na malé vesnici.....
14 tis je proste hodne...to by mohli mít rovnou hypoeku - vím že nebudou a že otec má dluhy atd, ale poažmo vztato to je hodne..
U nás se za pronájem (jasně ten bývá dražší než nájem, ale někde ne o tak moc) 3+1 (myslím že oni mají víc) ve dvou lidech platí 10tisíc jen za nájem, zbytek je další položka, a načítá se to počtem lidí. Takže 14 mi nepřijde přemrštěné (i když je to malé město).
Holky, otázka, dokázal by někdo odhadnout kolik by byly výdaje takové rodiny (já moc nevím, neb kojím, látkuju, mám zahrádku, některé věci dědím atd.) tak nemám úplně představu.
Takže nájem 14 tis. Pro každé dítě: je přemrštěná částka 2 až tři tisíce? (UM, pleny, jídlo, další potřeby), jídlo pro dospělé, drogerie, další výdaje ... no sečtěte si to holky... je to šílená částka...
Oni totiz bydli v takovem zvlastnim meste. Jsou tam byty po ruskych vojacich, co odesli. Do mesta se zene spousta lidi, pry jsou tam levne byty (najem evidentne ne). Maji obrovsky narust populace za poslednim par let. Vsimli jste si, jak rikala starostka ci pani z radnice, ze tam.maji nekolik trojcat? to asi kazdy mesto nema. Urcite bych taky hledala nejake reseni, ten najem je uplne neusnony.

@nov777
@lenicka07 tak ja driv do bazaru pro sebe bych nesla ani nahodou. Pak jsem zjistila, ze tam najdu dobre materialy na siti 😀 a parkrat jsem si koupila neco, co jsem nepresivala, ale to bylo vetsinou z nejakeho duvodu, ze jstem treba nemohla neco sehnat, nemela cas to shanet apod. Ale jinak to mam na siti. Na maleho mam veci od rodiny po detech, ale to jsou az na vyjimky veci fakt puvodne nove a ted jsou neznicene. Tim, ze to bylo skoro vsechno ted do roku veku maleho, tak se mi to vyplatilo. A tady u baraku mame jeden detsky bazar, kde jsem asi trikrat nakoupila, protoze jsem treba nestihla jit neco shanet do mesta, malemu kalhoty, spaci pytel, podle ktereho jsem pak sila nove a tak. Na ty deti se to nakonec vyplati, ja celkove nakupuju malo, protoze zatim mame vse, nekdy az moc. Manzel by mi hlavu neutrhl, kdybych utratila cely rodicak za paradu pro sebe, naopak, jeste mi rekne, ze mi to a to koupi, co jsem si vybrala. Nechce po me nic. Mame se relativne dobre, neni to zadna prvni liga, ale rozhodne nestradame. Kocar a postylku jsem pro maleho chtela jen nove, nevim..proste chtela jsem mu to doprat, ale zbytek mi prisel i zbytecny, kdyz jsme to dostali a nejake ty drobnosti... Musim rict, ze chapu uspokojeni nekoho, kdo chodi do bazaru a vi, ze tam sezene neco pekneho za smesne penize. Ja tam spis nechodim tak casto proto, ze bychom se v tech hadrech utopili. Peru denne, susicku mam, takze ja vlastne peru porad to same a zbytek se moc nenosi, my tolik veci nepotrebujeme. Nebo si teda koupim kvalitni a drazsi, ale jedno dve, co mi vydrzi a ne dvacet hader zbytecnych.