Sledujete dokument Paterčata?
Sledujete dokument na ČT1 o paterčatech? Jak ta rodinka na Vás působí? Já jsem jim hrozně fandil a těšila se na ten pořad, ale z dalších a dalších dílů jsem fakt zklamaná. Přijde mi, že se pořád jen na někoho zlobí. Že jim nikdo nesponzoruje pleny, že ošetřovatelky jsou špatné, že museli všechny darované věci samy prát a žehlit, proč nedávají peníze mamce, když jí pomáhá atd..... Proč by měli platit mamince, když je stejně nezaměstnaná? Tak jí přece má čas pomáhat i bez peněz. Kdyby měla zaměstnání, ze kterého by kvůli dceři odešla, tak to pochopím. Přijde mi, že si vůbec neváží (nebo to alespoň není patrné), že jim tolik lidí chce pomoct. V dnešní době a rozpočtové krizi bych čekala, že se na ně každý vyprdne. A tatínek se chová jak celebrita a předvádí se, jak kdyby to celé bylo o něm.
@dokument přesně, je to hnus, ale po tom se nejde, protože to mají pod palcem vlivní lidé. Po tom by se mělo jít. Navíc, pokud lidu nebudou mít za co žít, tak se bude víc krást a loupit. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Stejně náš stát stojí víc páni Železní (arbitráž 10 miliard) a spol. než třeba bezdomovci a čerpatelé sociálních dávek. Navíc, pokud je ženská na rodičáku, tak taky čerpá ze systému. Podle třeba bezdětných, je to taky parazit, kterýho on musí živit. Prostě každej to vidí jinak. Pro mě by mohl být třeba dobrovolně bezdětný taky problém, protože ho v důchodu budou živit moje děti...
@dokument taky netuším, jaký konkrétně příspěvek dostávají, hmotná nouze? Bydlení? Na všechno najdeš kalkulacky na netu, na stránkách up mají taky spousty článků, k čemu jaký příspěvek a podmínky . Nevím jak to vysvětlit v pár větách, nedávno jsem to s kamarádkou řešila několik hodin, než jsme se dobraly na co má vlastně nárok, prostudovat všechny ty srandy a ještě se v nich vyznat... No hlavne, že někteří spoluobčané to mají v malíčku 😀
@denca1988 jako já vás svým způsobem chápu, že jste naštvaná anebo že s nimi máte špatné zkušenosti, ale tady se bavíme si myslím o slušných lidech, ona na mateřské, on pracuje, žijí v bytě za který odvádí nájemné a to že jsou a budou závislí na dávkách a nebo na darech apod? to mě přijde v této situaci naprosto normální a zcela lidské 😵
@renca_hanych At závislí jsou, to jim nikdo nebere..a já jim to i přeju..né teda jim, ale těm dětem co za nic nemužou ..ale kde je nějakej vděk?
jinak taky jsme se tu mohly bavit o situaci, kdy Saša se dětí vzdá, na všechno se vykašle, bude si dál žít svůj "pohodlný" život, Tonda se vykašle na práci, proč by přeci pracoval když může na úřad ne? a to by zas byla diskuze - protože popravdě, ruku na srdce, už tak je dost, až moc dětí po různých ústavech a ta péče je neskutenčně nákladná a zas by tu byla diskuze je odsuzující. Podle mě jsou super, že se k tomu postavili čelem a určitě netušili co to všechno bude obnášet tak se snaží, tot můj pohled na věc. a to je jistě čeká ještě spoustu věcí, situací, událostí na které se prostě nebudou moct připravit. JIná věc je jakým způpsbem komunikují ale zas na druhou stranu lepší mluvit tak jak mě pusa narostlanež si na něco hrát, jednoduchý to nemaj ani trochu.
@big_el tak já nevím ale mě přijde že pokaždý když něco dostali tak Saša děkovala, co víc chtít? a vděk za co? jako že dostává nějaké finanční dary? to je holt už jen a jen její svědomí jak to pojala a jestli dárcům poděkovala. a to že dostává dávky? za to by měla děkovat? komu? všem daňovým poplatníkům, myslím si že to je scestné....Já osobně jsem jí nic nedala, na nic nepřispěla tak po ní nic nechci 😉
@renca_hanych slyšela si jak včera mluvila? asi ne 🙂 ani sice poděkovala nějakýmu nadačnímu fondu, alepodala to tak, že děkujeme, že jste si na nás vzpomněli, když stát se na nás vysral..a neproběhlo tam takový vyjádření jen jednou..🙂 takže asi tak. Myslím, že má toho dost a bez tohodle blbýho státu, jak ho nazývá by jí bylo ještě huř...🙂 ale tak je to samozřejmě věc názorů, mě se její chování nelíbí, Tobě jo..beru to 🙂
@big_el jo chápu 😉 jak jsem psala výš, chápu že jde o způsob tý komunikace, o to jak se vyjadřuje ale poděkovala, ona toj inak prostě neumí, tak to beru já 😉 my můžem být rádi že nejsme v její kůži protože si to neumím a ani radši nechci představovat 😔 😅 😉
@renca_hanych Tak to já taky ne ..😀 díky bohu, že přítel není takovej skokan ...doufám a modlím se za to ..😀 😀
@evulina77 mas pravdu. Dnes si asi malokdo uvedomuje proc vubec ten socialni stat vznikl. Že to vlastne byla ochrana proti socialne slabym. Takze omezit nebo zrusit davky tem, kteri je zneuzivaji, by znamenalo, ze se to dotkne i tech, kteri s davkami pocitaji take, nejsou na tom tak spatne, rekneme, ze jsou stredni socialni vrstva (myslim v ČR) a omezeni davek by velmi ovlivnilo jejich rodinny rozpocet. Krome toho by ti, kteri doteď davky zneuzivali, zacali obzivu zajistovat jinak, jak jsi psala, a to by se asi vetsine lidi taky nelibilo. Navic nadavani na cigany k nicemu nevede. Jen k tomu, ze se radikalizuje spolecnost, deleguji svoje zastupce do politiky, zastupitelstev a jde jen o to dostat se ke zdroji. Protoze ve vysledku by stejne museli pohnout se systemem, ktery by se pri splneni predvolebnich slibu, stejne dotkl presne tech, kteri takto radikalni nazory volili. To je totiz presne ta vrstva lidi, kteri voli radikaly, chudsi lidi, kteri pri omezeni socialnich davek budou jeste furstrovanejsi a jeste vic je budou cigani a jine mensiny, jine odlisnosti, stvat. Jedine se musi zmenit kontrola prerozdelovani, to ale takova strana, ktera vystupuje radikalne stejne nedokaze uskutecnit. Protoze by byla proti svym...
Musím říct, že jsem dneska na matku Saši koukala s otevřenou pusou... To člověk nepochopí...
U nás na baráku pracují tři slovenští cikáni. Jsou černí jak bota a jsou to skvělí zadníci!! Hodní, ochotní, čistotní - dělají 12 hodin denně, krásně a precizně, radost pohledět. Když k nám přišli poprvé, měla jsem strach - přiznávám, že jsem trochu rasista, ale musím říct, že se ukázalo, že jsou to fakt příjemní lidé! Za dobu rekonstrukce se u nás vystřídalo cca. 2-3 desítky dělníků různých profesí a musím říct, že tito pánové zdaleka převažují ostatní v ochotě a pracovitosti... Co jsem s nima mluvila, tak hlavně dbají na to, aby se jejich děti vzdělávali, dokončili školu a měli lepší práci než mají teďka jejich otcové...
Nevím, jak jsou na tom dávky na slovensku, ale mám pocit, že horší než tady u nás - tady jsem totiž na takto slušného cikána nenarazila nikdy...
@big_el Tak zrovna ta hrůza, co tam předvádí pečovatelky, je teda opravdu velká pomoc. 🙂 Já ti tvůj názor neberu, ani z nich nedělám chudáky. Ale snad už jsme se tady všichni shodli, že matky vícerčat by měli dostávat víc než rodičák na jedno dítě. Mít doma pět novorozeňat s jedním rodičákem, tak budu mít taky pocit, že jsem přišla zkrátka. Nebo mi chceš trvdit, že bys byla blahem bez sebe s pěti dětma a jedním rodičákem?
@nov777 ale já se vubec nebavím o rodičáku chápeš to? 🙂 😀 at berou třeba tři rodičáky..ale ona by ani za ty tři nepoděkovala..a ano pokud se jí pečovatelky zdají tak na hovno, jak sama píšeš, tak at se teda na to vyprdne a dělá si vše sama 🙂 to by asi teprve viděla jak jí pomohly a jak jsou potřeba a že by za ně měla být vděčná 🙂

@hojda ale podporu od ÚP bude dostávat pouze půl roku s tím, že každé 2 měsíce se jí sníží. Po půl roce už nedostane nic. Pouze za ni stát bude platit pojištění.