Šmírující sousedi - už nás to přestává bavit
Ahoj. Chci se vás zeptat, zda máte některá podobný problém, nebo zda jste takový problém měla a podařilo se jej nějak vyřešit. Pod námi bydlí sousedi, kteří fungují jako FBI. Sotva zamkneme dveře, už letí do okna a za odtaženou záclonou sledují, zda jdeme do auta, nebo jen někam kousek pěšky. Doma se chovají ve vlastním bytě jako zloději, aby nejspíš slyšeli co nejvíce, takže kdy jsme zrovna v kuchyni, nebo v jiné místnosti, podle toho soudí, co bychom mohli tak asi zrovna dělat. Minulý týden jsem nesla do bytu vánoční stromek, protože jsem přerovnávala věci ve sklepě, tak abychom ho měli již přichystaný v bytě, jenže jsem je na chodbě potkala. No, nedozvíme se od jiných, že jsme už zdobili stromeček? V ložnici jsem měla vytažený šicí stroj, něco jsem upravovala a pak se dozvím, že jsem v ložnici něco mixovala.
Sledují naprosto vše, - kdo k nám přijde na návštěvu, to je asi největší zábava, protože musí ohlídat, kdy od nás návštěva odchází. Důkazem je i to, že se již několikráte stalo, že sotva návštěva odešla, tak přišel soused buď s pozvánkou na schůzi, nebo s nějakým vyúčtováním. Taktéž nemá problém s tím, že když přijde s něčím podobným, či něco mi sdělit a já mu otevřu s tím, že mám důležitý telefon, tak neodejde a čeká, dokud telefon nevyřídím (třeba 10 minut), já v kuchyni s telefonem a on kecá o čemkoliv s manželem, než aby se sebral, že přijde později, když potřebuje mluvit se mnou. Je úplně jedno, zda odcházím z domova ráno v šest, dopoledne, odpoledne, večer, - stále čumí z okna. Už jsem na ně i zamávala, ale nepomáhá nic. Nebo také, jak máme dva vchody, tak otevřu zadní vchod, prásknou dveře a já se potichu vrátím a jdu předním vchodem. To jste neviděli ten fofr, jak stačí přeběhnout i k oknu z druhé strany. Nevím, co z toho mají, skutečně ne, ale nám to vadí. No, a to jsem zvědava, co se dozvím, protože přátelé odjeli. jenže si něco narychlo objednali z internetu a ten velký balík jim převezmeme na základě doručovací adresy, tak to asi budeme mít nové nevím co, možná nábytek. Já už se k tomu vyjadřuji slovy - už zase načuhuje, divizna jedna.
A ještě něco. Oni ví, že máme kočku. Ale už neví, že kočku má i naše sousedka. Sousedce se stalo, že se jí roztrhl pytel se stelivem a rozsypala ho dole po chodbě,- ale hned to bylo na nás, protože my máme kočku (to bylo ráz na ráz, než to sousedka stačila jít zamést) ....., to samé, přijeli jsme z nákupu, ale ta nakapaná krev masa na chodbě byla také od nás, protože nás viděli přijet s taškami, tak si to máme jít uklidit. Jezdíme k řezníkovi a ten určitě na nás čekat v neděli ve tři odpoledne nebude... .
Už toho všeho máme opravdu dost. Já se snad obrátím na soud.....
@ines76 Já o nich nevím vůbec nic, to je to, vše, co vím, to jsou jen ty drby, který se pak dozvídám, nic víc, nic míň
@magdalenax tak si ty drby neposlouchej a bude se ti lip dychat.
@kacca11 to, že nemají internet vím z toho důvodu, že mi to sami řekli a důvod tohoto bylo, zda bych něco nevyhledala ohledně něčeho, co se týká vlastníků jednotek....
@kacca11 A víš že jo? Máš pravdu. Sice nás to irituje, ale asi bude třeba vzít to s nadhledem. Až přijde s něčím a řekne, že tu už byl, ale že jsme nebyli doma, tak mu řeknu, ale byli, tedy já jsem doma byla, jenže jsem byla ve vaně...., nebo jsem uklízela balkon a tam nebylo klepání a zvonění slyšet (což není, když se tam zavřeš), prostě jim začnu vyvracet jejich dedukce a hotovo. Naopak se budu bavit já tím, že mě viděli odejít, přitom jim budu tvrdit, že jsem byla doma...., že mě nejspíš neviděli přijít zpátky a tím jim dám najevo, že nás šmírujou z okna 😀 . Ono to sice nepomůže, ale už se nebudu rozčilovat a budu si vychutnávat to, jak jim ty informace utíkají....
@magdalenax mne spis prijde, ze te to bavi.
Ja nevidim smysl v tom se s nimi na tohle tema bavit. Ale kdyz chces...
"Drahý soude, sousedé se na mě dívají z okna, když jdu ráno do práce!"
😀 😀 😅 😀
@armvdd Nejde o čumění z okna, mě vadí, že pak z toho kolují nesmyslné řeči...
@magdalenax o5 jsi nezklamala vtipné jako vždy😀😀😀
@magdalenax teď už asi vím proč zakládáš diskuze na téma "Dokázali byste někoho zabít?" 😀😁😁
@mialagia Nech si ty své přiblblé úvahy pro koně. To, proč jsem zavedla diskuzi, zda by a co by, to bylo myšleno na uprchlíky, kdyby mi někdo z nich tady zazvonil a chtěl ubytovat. ....
A o tom ostatním si přečti. Neznamená, že, když někdo čumákuje za záclonou, že je to hned na žalobu, ale na žalobu jsou pak ty drby, které si domyslí, vytváří a pouští dál.
Tečka
Nudíte se? Pořiďte si medvídka mývala! -To už dnes neplatí! Poři(ť)te si magdalenax, možná díky této aplikaci budete milovat svou ženu více a možná i zavraždíte sousedku odhrnuvší záclonu.... To, že nás někdo sleduje, ještě memusí být paranoia, může to být pravda- opravdu někomu dělá radost(v jeho nijakém životě), sledování ostatních, ale na to mu sejří pes, ne? Tolik záleží na tom, co si o mé rodině pomyslí panelákové osazenstvo, nebo si žiju svůj život s těmi, které miluji...a pak ať si každej trhne hnátou. ne?
My máme po holandsku okna bez záclon, závěsů... a docela se tím bavíme, že nám všichni viděj "až dokuchyně" . Mně je to fuk, nemám se za co stydět... tak jasně, občas brajgl v kuchyni.... Co si o nás sousedé říkají,,,, Egááál.
No, tak asi takhle. Dneska ten soused přišel s nějakým lejstrem a zároveň s tím, že by býval přišel včera, ale že jsme nebyli doma. Manžel na něj nevěřícně kouká.... a podotkl, jak na to přišel, že doma jsme. - No, sice jsme kroky slyšeli, ale auto jste tu neměli..
Tak mu manžel řekl, že neznamená, že když není auto před barákem, že nejsme doma a jestli nutně potřebují slyšet kroky, tak můžeme pustit na plný pecky Michala Davida....
@magdalenax promin,ale zrovna tohle je naprosto logicke a normalni uvazovani. Naopak to ukazuje na to,ze vas zase tak moc nesmiruji 😉 chapu,ze cela situace je obtezujici,ale ted si uz asi spis hledas duvody k tomu,citit se urazena a nastvana. V tomhle uvazovani vidim 99,9% uvazovani normalnich lidi
@magdalenax promin, ale mne teda spis sokuje vase chovani. Tak snad kdyz od souseda neco potrebuju, tak hlidam, kdy bude doma. A ze to sledoval podle auta, to mi pripada v poradku...
Zamyslete se proboha sami nad sebou, hledate problemy tam, kde nejsou.
No holky, asi byste mluvily jinak, kdybyste se s tím setkaly na vlastní kůži, protože to opravdu nic příjemného není.
Jen tak mimochodem a kupříkladu zároveň.... - , asi před rokem jsme měli schůzi, na které mimo jiné proběhlo i to, že nemáme vpouštět do domu cizí lidi, že se pak ztrácejí rohožky, dochází k devastacím v domě atd. . No, a jak to tak bývá, diskutovali jsme ještě po schůzi, kdy mi soused řekl, že tomu není tak dlouho, že šla do domu nějaká paní, která mu řekla, že jde k nám (soused šel akorát domů, když zvonila) a že ji tedy do domu pustil a přitom se potutelně uculoval, Co to jako je, takový chování? - Nevíte? Já ano. Velice dobře věděl, že nejsem doma, protože jsme se potkali ve městě a já mu jen tak, aby řeč nestála řekla, že jdu tam a tam a že se dostanu domů bůhví kdy. No, a mému manželovi jen tak mezi řečí zase nenápadně řekl o pánské návštěvě.... .
Ta paní, co k nám šla byla z úřadu a ten pán, kterého soused viděl, byl můj bratranec z Moravy, Co se týče toho mého bratrance, soused trošku ujel, protože manžel mu jel 'naproti', ale jakmile ho dovedl do cíle, jel ještě do obchodu.
Takže abychom to shrnuli, můj manžel je nevěrník, já nevěrnice.... .
Nejsme sami, koho tím neskutečně štvou.......
@magdalenax ale my (nebo alespon ja) se s timbezne setkavame, ale proste to neresime. Neztracime tim cas. To, co popisujes, neni nic vyjimecneho a ani zvlastniho, jedine, co mi pripada zvlastni je tva posedlost jimi...
@kacca11 Víš, ono se to hromadí. Bydleli jsme jinde několik let a i jsme si mysleli, že by mohlo dojít k prodeji bytu a když nám bylo od nájemníků řečeno, že ne...., že mají pocit, jakoby jim někdo lezl až do postele...., tak to o něčem vypovídá
Silvestr...., proč ne. O půl dvanácté (dopoledne), klepání, - zvonek. Doba oběda. Proč ne. Důležitý dotaz, kdy má proběhnout dražba jednoho z bytů, ale to jim bylo již dávno oznámeno a vysvětleno. Né, přijdou se zeptat znovu, v době oběda posledního dne v roce
To se fakt nedá vydržet tohle.
Kdybychom mohli, fakt se odstěhujeme, ale nemáme fyzicky na to, abychom se o barák starali, navíc já pracuji ve městě a to bych mohla pomalu zůstat doma, než bych uhradila náklady na dopravu.
Na jednu stranu se tomu smějeme, ale fakt nás to sere. Nevím, proč musí civět za zavřeným oknem, ale odhrnutou záclonou na mého muže a dalšího souseda, kterému manžel půjčoval startovací kabely, a po celou dobu. Stáli tam jak betlém.... . Tohle včera ráno. Dále včera odpoledne odjižděl náš syn s manželem do města, opět to samé..., jenže syn se ještě vracel pro něco domů, takže celou tu dobu stáli za tím oknem. V pátek to bylo ale nejlepší. Já přišla z práce, vzala jsem si jen ještě nákupní tašku a hned jsem vypadla. Do pěti minut klepání. - A jak to, že nejsem doma, že mě viděl akorát přijít. Manžel mu řekl, že to je sice možné, ale že jsem se otočila ve dveřích a hned odešla (ze schodů chodívám pěšky, takže neslyšel výtah), a to mimochodem přinesl jen papír, který visí dole v baráku asi 14 dní, že vypnou na dvě hodiny elektriku. To je fakt k zbláznění...
@magdalenax rozumím ti... my teď máme nového souseda co žije v 35 s maminkou která ho popichuje proti všem...nenávidí deti - máme tři malé a oni smiruji klidně ve 23h večer stojí mezi stromkama a cumi.....ten kluk sám na sebe posila kontroly a nadřízenemu posila 30dopisu měsíčně - připomínky apod - žádné kamarády a s nikým nevychází i s mámou po sobě řvou ... jsem zvedava jak dlouho vydrzime.. příklad dcera slapla na včelu a bulela (hodne to bolelo, nohu měla nateklou a fialovou 6dnu) a bába rvala na zahradě ze by ji zprelamala nohy.... vadí ji ze si decka jen hrají a běhají....
Já teda nevím, ale u nás na vsi je tohle chování u důchodců celkem normální. Mě to teda spíš baví. Když nemají jinou zábavu, ať se podívají.
Největší perla byla, když sousedka povídá sousedovi: my jsme dělali zabijacku. A on na to: já vím, já jsem se k vám díval dalekohledem 😂
@gracinka7 to je jak naše babi 😀 bydlíme v 2generačním RD a babi bydlí v přízemí - na ulici šmíruje v okně bez záclony s dalekohledem - a její uplně šumák, že ji každý vidí🙂 a vrchol byl, když se mi kdysi v zimě chlubila, že děda tehdy v těch 70. letech v Rusku koupil fakt kvalitní dalekohled, že je fakt vymakaný, že má i tu termovizi (normálně má problém se kloňováním slova gymnázium - nechápu, jak si slovo termovize mohla zapamatovat😀) a já na to, že jak se to projevuje, protože vím, že je to starý klasický uplně obyčejný dalekohled rozhodně bez termovize. No a ona na to, že s ním krásně vidí i ve tmě. Ano, protože máme před barákem lampu veřejného osvětlení 😀 😀 😀
@magdalenax Mít stejné sousedy a trochu víc času, tak bych začala tu jejich hru hrát s nimi 🙂. Jinak u babičky máme stejnou sousedu, barákem se tohle nemusí vyřešit. Ona je teda trochu postižená ale zase je chytřejší, než si mnozí myslí. Hlídá pošťáka, jakmile sousedi kolem dostanou něco do schránky, (klidně i letáky) běží zvonit, ať si okamžitě vyberou schránky. Večer pozoruje z okna, když zaléváme zahradu, přes den když se seká trávník nebo se na zahradě hrají malé děti. (klidně i 2 hodiny nepřetržitě). Když se blíží bouřka, obchází sousedy a zavírá garáže na dvorcích když jsou otevřené, upozorňuje na otevřené okna atd. Nebojí se ani psů, naše babi má doma velkého psa, sousedi boxera a její matku už sousedi upozornili, že pokud jí něco udělá, nezodpovídají za to, jelikož jim leze na pozemek i když je tam ten pes na volno.
@magdalenax My jsme měli takhle ve městě jednu babku (takový čtyřicetiletý věchýtek, ale na své syny echt rázná), říkávali jsme jí "babka foťačka". Jako ta věděla o všech všechno, včetně menstruačního kalendáře. Nebyla líná ani vystrčit nos z kadibudky, když zmerčila "něco / někoho podezřelého".
A víš co? Jednu výhodu to mělo - jak byl někdo poblíž, co tam neměl co dělat, obratem o tom věděla půlka ulice...
Asi to musí být o nervy, ale na tvém místě bych si z toho možná začala i dělat trošku srandu - třeba jim pravidelně do toho okna zamávat nebo poslat vzdušný polibek 🙂
Jim stejně nedojde, že se chovají nevhodně a tebe to stojí jen zbytečně nervy a energii...
Já jim dám asi do schránky básničku od Jána Hostáně
Kouká, kouká, Koukalka okýnkem,
kouká, kouká, Koukal oknem.
Sluníčko zapadá za rudým ohýnkem,
bude pršet, zítra zmoknem
Tak takoví sousedí to je paráda, ale obávám se, že neuděláš nic, je už těžko změníš. Maximálně jim dělat něco podobného, ale kdo normální by na to měl čas..
@mourovatakocka Já nevím nic, mám práce dost a když né práce, tak zájmů. Jako, ano, slyším sousedy, když přijdou, či odchází, ale to jen díky tomu, že s dveřmi třísknou. Toť vše.
Ale fakt mě sere, že na mě někdo dokáže čumět z okna, kdykoli vytáhnu paty z baráku. Soudit třeba i to, kam jdu, či jedu, podle oblečení. Ale už jsem se rozhodla. Normálně jim to řeknu, ať si to laskavě odpustí, protože tohle už snad zavání až stalkingem
@magdalenax Jen jestli to pak nebude horší se s nima bavit.. manžel říká, že si z nich dělat srandu, jako chlapovi říct, vaše paní dnes měla návštěvu, to je asi nějaký kamarád, že?

@ines76 to me taky napadlo. Ja treba netusim, zda maji sousedi pocitac a internet... myslim, ze si nemaji co vycitat