icon

Šmírující sousedi - už nás to přestává bavit

magdalenax
11. říj 2016

Ahoj. Chci se vás zeptat, zda máte některá podobný problém, nebo zda jste takový problém měla a podařilo se jej nějak vyřešit. Pod námi bydlí sousedi, kteří fungují jako FBI. Sotva zamkneme dveře, už letí do okna a za odtaženou záclonou sledují, zda jdeme do auta, nebo jen někam kousek pěšky. Doma se chovají ve vlastním bytě jako zloději, aby nejspíš slyšeli co nejvíce, takže kdy jsme zrovna v kuchyni, nebo v jiné místnosti, podle toho soudí, co bychom mohli tak asi zrovna dělat. Minulý týden jsem nesla do bytu vánoční stromek, protože jsem přerovnávala věci ve sklepě, tak abychom ho měli již přichystaný v bytě, jenže jsem je na chodbě potkala. No, nedozvíme se od jiných, že jsme už zdobili stromeček? V ložnici jsem měla vytažený šicí stroj, něco jsem upravovala a pak se dozvím, že jsem v ložnici něco mixovala.
Sledují naprosto vše, - kdo k nám přijde na návštěvu, to je asi největší zábava, protože musí ohlídat, kdy od nás návštěva odchází. Důkazem je i to, že se již několikráte stalo, že sotva návštěva odešla, tak přišel soused buď s pozvánkou na schůzi, nebo s nějakým vyúčtováním. Taktéž nemá problém s tím, že když přijde s něčím podobným, či něco mi sdělit a já mu otevřu s tím, že mám důležitý telefon, tak neodejde a čeká, dokud telefon nevyřídím (třeba 10 minut), já v kuchyni s telefonem a on kecá o čemkoliv s manželem, než aby se sebral, že přijde později, když potřebuje mluvit se mnou. Je úplně jedno, zda odcházím z domova ráno v šest, dopoledne, odpoledne, večer, - stále čumí z okna. Už jsem na ně i zamávala, ale nepomáhá nic. Nebo také, jak máme dva vchody, tak otevřu zadní vchod, prásknou dveře a já se potichu vrátím a jdu předním vchodem. To jste neviděli ten fofr, jak stačí přeběhnout i k oknu z druhé strany. Nevím, co z toho mají, skutečně ne, ale nám to vadí. No, a to jsem zvědava, co se dozvím, protože přátelé odjeli. jenže si něco narychlo objednali z internetu a ten velký balík jim převezmeme na základě doručovací adresy, tak to asi budeme mít nové nevím co, možná nábytek. Já už se k tomu vyjadřuji slovy - už zase načuhuje, divizna jedna.
A ještě něco. Oni ví, že máme kočku. Ale už neví, že kočku má i naše sousedka. Sousedce se stalo, že se jí roztrhl pytel se stelivem a rozsypala ho dole po chodbě,- ale hned to bylo na nás, protože my máme kočku (to bylo ráz na ráz, než to sousedka stačila jít zamést) ....., to samé, přijeli jsme z nákupu, ale ta nakapaná krev masa na chodbě byla také od nás, protože nás viděli přijet s taškami, tak si to máme jít uklidit. Jezdíme k řezníkovi a ten určitě na nás čekat v neděli ve tři odpoledne nebude... .
Už toho všeho máme opravdu dost. Já se snad obrátím na soud.....

Strana
z4
mourovatakocka
15. črc 2018

@barchen asi bych nad branku na zahradu nainstalovala kýbl s vodou 😁

lioness34
15. črc 2018

@magdalenax my bydlíme na vesnici a mě vůbec nezajímá kdo kde co kdo s kym kam a kdy odjíždí a co dělají..a tady žijeme tolik let... pozdravim a to je vše. Měli jsme sousedku ta se chtěla kamaradit a trochu jsme mluvily ale mě to leze na nervy takove vyzvidani apod ta se odstěhovala a teď tam máme ultramagora s maminkou....

magdalenax
autor
15. črc 2018

@mourovatakocka Prosímtě, jsou oba v důchodu, on je alespoň trochu ještě normální, ale ona, to je prostě slepice, byla slepice a slepicí zůstane.
Já jsem si kdysi myslela, jak nečte noviny, jak není se vším obeznámena, něco jsme probíraly a ona mi řekla, že čte v novinách jen nadpisy....!?
Co chceš.!!!?
Ale zajímá se o kdekoho v domě.To by jí šlo...

magdalenax
autor
15. črc 2018

@lioness34 To je taky materiál, moji rodiče bydleli na vesnici několik let, od důchodu, ale pak nezvládali údržbu zahrady atd., tak se vrátili do města. Jak já jsem jen nesnášela tam jen jezdit. To bylo to samé, co tady... .

magdalenax
autor
15. črc 2018

@lioness34 A navesnici, když naši tedy bydleli, tak tam měli přátele, jasně že ano, přáteli vlastně zůstali, ale už to není tak horké. Nicméně, ta paní měla v sobě drzosti natolik, že se zeptala i na to, kolik vydělávám

lioness34
15. črc 2018

@magdalenax to znám 😁 to je brutal... na mě tady sousedka už pokřikovala kam jedu - jednou dokonce vlezla až k nám do domu!! A volala na mě zda se nedáme kafe - potom už to nikdy neudělala...

magdalenax
autor
15. črc 2018

@lioness34 Tak to je taky něco, ale ono v tomhle je to jednodušší, -hele, kafe si nedáme, za prvé nemám čas a za druhé nevidím důvod.
Ale z těch svých jsem na prášek. Jak je to nepříjemný, když přijedeš domů a oni čumí, jakobys byla nevím kdo a čumí člověku do tašek, to je fakt děs.
Jedu k rodičům, vezu něco s sebou, třeba chlebíčky na oslavu,- čumí. Vracíme se domů, - čumí.
Já jim ten vzkaz do schránky fakt vhodím, už to říkám dva roky, ale fakt to asi udělám. Trapně by mělo být jim, né nám

ladyhacek
15. črc 2018

jsme na vesnici a máme vysoký plot 🙂.
Jinak kousek od nás bydlí takový pár. Moc vtipné mají samozřejmě zahradu a psa a pán ho každý den chodí venčit - což o to kdy se šel projít, ale on vyjde před barák stojí u vrat a rozhlíží se a pejsek očmuchává rohy 😀 . Ten mě baví.

Jinak to musí být nepříjemné. Nezávidím něco bych jim asi řekla nebo místo mávání něco vystrčila 😀

magdalenax
autor
15. črc 2018

@ladyhacek Já už jsem přesvědčená po včerejšku, že mu zítra řeknu, aby si našli jiný zájem, než nás sledovat, že je nám to nepříjemné a z jejich strany trapné. Buď mu to dojde, nebo ne, ale v tom případě už budu razantnější.

magdalenax
autor
15. črc 2018

@ladyhacek U nás v baráku jsou tací blbci, že stačí dát na dveře ceduli, že je byt střežen nebezpečným zvířetem, - jak se prodávají s fotkou hada a bude vyřešeno. To by bylo, aby se toho nechytli. Těch dvacet korun za cedulku mi za to stojí

letadylkokane
15. črc 2018

@magdalenax vetsina lidi cte jen titulky, maximalne perex. Proto se titulky pisou tak, jak se pisou (dlouhe, aby obsahovaly zhustenou informaci, coz je spatne).

magdalenax
autor
15. črc 2018

@letadylkokane Teď Ti nerozumím, vyjímečně, ale nerozumím

letadylkokane
15. črc 2018

@magdalenax no, je to jednoduche. Kdyz si vezmes skupinu 100 lidi a das jim noviny, precte si cele clanky tak dvacet az tricet procent lidi. Zbytek noviny prolistuje, koukne na titulky a perex (prvni a zaroven vytucneny odsravec pod titulkem) a jdou dal s tim, ze cele clanky si prectou tak ctyri. Na webu to procento "titulkaru" bude jeste vyssi.
Proto se titulky pisou dlouhe a takove, ze vyzvani klicovou informaci (napriklad Bartosova se opila na vecirku, poblila pakbschody).

magdalenax
autor
15. črc 2018

@letadylkokane Aha, takhle to myslíš...

letadylkokane
15. črc 2018

@magdalenax jj, jeste jsem doplnila priklad. Zkratka titulky uz dneska nikdo neumi delat. Ale je to zpusobeno tim, ze uz dneska nikdo nechce cist clanek o velkem mnozstvi pismenek, tak se to vsechno narve do titulku a perexu. Otevres web, jedes mysi dolu a ctenim titulku a perexu mas povedomi o tom, co se deje, aniz by sis musela dat praci s poctivym ctenim.

mataharyy
15. črc 2018

Já bych si tím hlavu nelámala, když jsme bydleli na vesnici tak tam to byl národní sport, vědět o všech vše a ještě si to upravit (redaktoři blesku by tam měli jet na školení), takže když mě sousedé poučovali, že není vhodné, abych měla pánské návštěvy, když jsem doma sama, za rohem už vykládali jak si nechávám platit za sex, protože to tam je pořád nějaký chlap a z nákupu si potom mužů jezdit taxíkem a co chudák manžel, který je od pondělí do pátku pryč, tak jsem to vyřešila snadno, když přijel v noci brácha na návštěvu, ani nezkoušel otevírat branku, rozhlédl se, sousedce do okna vyslal signál "pššš" přehodil tašku přes plot, přelezl ho a od té doby už mě nikdo nepoužíval, každý volil způsob komunikace opatrně a to co si říkali za rohem, to mi žílu nervalo, naopak byla to celkem zábava. Ale je fakt že jsem měla hodně času na mateřské, takže sem jim ty "infarktové" situace davkovala často 😂

letadylkokane
15. črc 2018

@mataharyy hehe 🙂 Kdyz jsem doucovala studaky k maturite, stridali se mi v urcite dny doma treba i tri chlapci denne. Sousedky si taky myslely, ze provozuji nejstarsi remeslo. Mela jsem z toho psinu 🙂

magdalenax
autor
15. črc 2018

Tady poneseš v krabici od radia cokoliv a druhý den na tebe bude klepat, že přes tvoje rádio neslyší televizi....

magdalenax
autor
15. črc 2018

...aniž bys nějaké rádio doma měla...

mataharyy
15. črc 2018

@letadylkokane to ani jinak nejde, přece se z toho nezblázním. Já je tím držela ve střehu a nakonec jsme byli vlastně všichni spokojení, oni měli o čem drbat, já se bavila co zase vymysleli za konspirační teorii a nikdo z nás se nenudil...

mataharyy
15. črc 2018

@magdalenax tak musíš pohotově najít vtipnou odpověď. Například že se omlouváš, ale že si s manželem rádi ve sprše zpíváte, ale že se na to zaměříte a budete tišší...

letadylkokane
15. črc 2018

@mataharyy jo, to je nejlepsi reseni. Blby ale je, kdyz uz to jde za caru, kdyz drby ublizuji. To je pak treba se durazne ohradit. A verim, ze na vsi to jde asi hur nez v Praze.

magdalenax
autor
15. črc 2018

@mataharyy Tak to se nechytám, já mám hodně silný hlas, jsem slyšet na x-tero metrů i z okna na druhou stranu ulice, myslím to vážně. V divadle bych snad nepotřebovala mikrofon, mohla jsem si to vyzkoušet, ale odmítla jsem.
Tohle by mi asi nesežrali. To fakt ne.
Silný hlas a hlasový rozsah neutajíš

mataharyy
15. črc 2018

@letadylkokane v Praze je to zase moc anonymní,.ty vesnice mají své kouzlo, i stinné stránky. Když mi bylo kolem čtrnácti, tak že mě místní "smetánka" udělala největší štětku pod sluncem, tehdy mě to mrzelo, ale když jsem se jednou přidala do diskuse o mé osobě a ještě jsem přidala jaká jsem kur... a oni souhlasně mručeli a až po dalších pěti minutách jim došlo, že to jsem já koho drbou, tak jsem došla k závěru, že mi můžou všichni tak akorát políbit ... a začla jsem si z nich a jejich chování dělat srandu. Teď jsem šťastnější a názor lidi je mi u pozadí 😎

mataharyy
15. črc 2018

@magdalenax jenže tam nejde o to jestli je to pravda, nebo ne... Já jednou koukala z okna a chlapik z ulice na mě volal co to tam dělám, tak jsem mu řekla že děti, zrudnul, zmodrala a šel a taky jsem nesoulozila v okně.

Taky když se mě cizí lidi ptali jestli kojím (to je otázka, za kterou bych zabíjela každého krom ošetřujícího pediatra), tak jsem odpovídala otázkou "chcete odstříkat do kafe, nebo přispět na Sunar?" Jen to chce pohotovost, lehkou dávku drzosti (ale s tou to neprehanet) a hurá za zábavou...

mataharyy
15. črc 2018

Prostě to neber dramaticky, jsou to lidi, zabít je nemůžeš a bez nich to nejde. Já si své postavení musela vždy vybojovat a nejvíc je všechny štve, že jsou mi naprosto ukradený, proto mi nedělá problém zmalovat se jak čarodějnice a jít s dětmi na karneval, stejně jako je mi naprosto jedno co si budou sousedí myslet o zimním grilování v závějích (které nám nakonec i záviděli) a už úplně u řiti nám bylo, když jsme v létě dělali závody na saních, nebo se s dětmi klouzali v blátivé kaluži. Na chleba mi nikdo z nich nedává, takže jim je prd do toho co děláme a jestli je baví pomlouvat, tak buď závidí, nebo se nudí, obojí je spíše důvod k tomu, je litovat, než si z nich dělat vrásky 😎

magdalenax
autor
15. črc 2018

@mataharyy Já vím, rozumím tomu, co píšeš, ale už jsem příliš stará na všechno, jak na to blbnutí s dětmi, tak i na to, snášet tyhle sousedské vejžmoly na základěc jejich nesmyslných poznatků z okna

magdalenax
autor
21. črc 2018

Ted mi došla jedna věc, až uvidí mé jméno na kandidátce do zastupitelstva, tak to bude teprve to pravé ořechové... . Včera jsem ji slyšela vykládat na chodbě, jak jsem nesla domů čtyři plata vajec a že nechápe, co s nimi budeme dělat. Ale že ty vajíčka nejsou pro nás, to už ji asi nenapadlo

hojda
21. črc 2018

Trošku mi to připomíná ten seriál o těch sousedech s Janžurovou, Sovákem a Sobotou. Tak jen začít domů nosit ty prázdné krabice od drahé elektroniky🙂.

hojda
21. črc 2018

@magdalenax Máš jít řict, že máš v koupelně líheň kuřat, to bude teprve čumět🙂.

Strana
z4