icon

Šmírující sousedi - už nás to přestává bavit

magdalenax
11. říj 2016

Ahoj. Chci se vás zeptat, zda máte některá podobný problém, nebo zda jste takový problém měla a podařilo se jej nějak vyřešit. Pod námi bydlí sousedi, kteří fungují jako FBI. Sotva zamkneme dveře, už letí do okna a za odtaženou záclonou sledují, zda jdeme do auta, nebo jen někam kousek pěšky. Doma se chovají ve vlastním bytě jako zloději, aby nejspíš slyšeli co nejvíce, takže kdy jsme zrovna v kuchyni, nebo v jiné místnosti, podle toho soudí, co bychom mohli tak asi zrovna dělat. Minulý týden jsem nesla do bytu vánoční stromek, protože jsem přerovnávala věci ve sklepě, tak abychom ho měli již přichystaný v bytě, jenže jsem je na chodbě potkala. No, nedozvíme se od jiných, že jsme už zdobili stromeček? V ložnici jsem měla vytažený šicí stroj, něco jsem upravovala a pak se dozvím, že jsem v ložnici něco mixovala.
Sledují naprosto vše, - kdo k nám přijde na návštěvu, to je asi největší zábava, protože musí ohlídat, kdy od nás návštěva odchází. Důkazem je i to, že se již několikráte stalo, že sotva návštěva odešla, tak přišel soused buď s pozvánkou na schůzi, nebo s nějakým vyúčtováním. Taktéž nemá problém s tím, že když přijde s něčím podobným, či něco mi sdělit a já mu otevřu s tím, že mám důležitý telefon, tak neodejde a čeká, dokud telefon nevyřídím (třeba 10 minut), já v kuchyni s telefonem a on kecá o čemkoliv s manželem, než aby se sebral, že přijde později, když potřebuje mluvit se mnou. Je úplně jedno, zda odcházím z domova ráno v šest, dopoledne, odpoledne, večer, - stále čumí z okna. Už jsem na ně i zamávala, ale nepomáhá nic. Nebo také, jak máme dva vchody, tak otevřu zadní vchod, prásknou dveře a já se potichu vrátím a jdu předním vchodem. To jste neviděli ten fofr, jak stačí přeběhnout i k oknu z druhé strany. Nevím, co z toho mají, skutečně ne, ale nám to vadí. No, a to jsem zvědava, co se dozvím, protože přátelé odjeli. jenže si něco narychlo objednali z internetu a ten velký balík jim převezmeme na základě doručovací adresy, tak to asi budeme mít nové nevím co, možná nábytek. Já už se k tomu vyjadřuji slovy - už zase načuhuje, divizna jedna.
A ještě něco. Oni ví, že máme kočku. Ale už neví, že kočku má i naše sousedka. Sousedce se stalo, že se jí roztrhl pytel se stelivem a rozsypala ho dole po chodbě,- ale hned to bylo na nás, protože my máme kočku (to bylo ráz na ráz, než to sousedka stačila jít zamést) ....., to samé, přijeli jsme z nákupu, ale ta nakapaná krev masa na chodbě byla také od nás, protože nás viděli přijet s taškami, tak si to máme jít uklidit. Jezdíme k řezníkovi a ten určitě na nás čekat v neděli ve tři odpoledne nebude... .
Už toho všeho máme opravdu dost. Já se snad obrátím na soud.....

Strana
z4
magdalenax
autor
21. črc 2018

@hojda Nooo, možná asi ano. Jinak od toho dvoudílného filmu to má tedy daleko. Naschvály si něděláme, i když před léty, když nás viděli přijet s televizí, respektive s krabicí od televize, ve které jsem si od rodičů přivezla zbytky látek, molitanu atd. ..., tak mi tu zvonil dnes a denně, že nebude poslouchat naší televizi. Nakonec se mu povedlo přijít v době, kdy naše televize byla absolutně vypnutá a zjistilo se, že to jde z vedlejšího vchodu... . Proč ne, že. Ale kuřátka by slyšeli, to se nebojím, oni slyší i mňoukání kocoura

hojda
21. črc 2018

@magdalenax Jen ji trošku pomotáš hlavu, třeba se chytne za nos🙂

magdalenax
autor
21. črc 2018

Její blbost bohužel mezí nezná, takže se smířím s tím, že si prostě myslí....., nic jiného nám nezbývá

magdalenax
autor
21. dub 2019

Děvčata, ono je to prostě nepřejde. Manželovi říkala paní, která také bydlí v našem domě, že už toho začíná mít dost, prostě to samé, aniž by od nás něco věděla. .. Prý vyjdu ven a hned oni v okně, už jim prý mávám, ale k ničemu to nevede.... .
My jsme si nechali v týdnu dovézt sezení, které je tu jen na uskladnění na přechodnou dobu. Po celou dobu "stěhování" stáli za okny s odtaženou záclonou a čuměli. Uplynulo pár hodin a dozvěděla jsem se, že zařizujeme druhý obývací pokoj pro podnájemníky, ???, a to od paní, která bydlí o tři vchody dále, - kamarádka mých rodičů, která mi to řekla,- víceméně s otázkou

hanka_12345
21. dub 2019

Zkousela jsi za nimi zajit?

magdalenax
autor
21. dub 2019

@hanka_12345 Nee, ale už to mám v plánu.
Ovšem to nebude žádnej čajíček pro batolata, pokud tak učiníme, protože aby si stěžovali i naši přátelé, co k nám chodí čas od času na návštěvu, že je "bachují" a že o něco takového nestojí, tak to už je fakt dost

hanka_12345
22. dub 2019

@magdalenax a kolik jim tak je let tem smirakum?

zelenaesmolda
22. dub 2019

@magdalenax
proc si jich vsimas?

hanka_12345
22. dub 2019

@zelenaesmolda tak to mavani bylo zrejme proto aby vedeli ze se o nich vi, zastydeli sr a treba to prestali delat ale to jim je jasi jedno
Vsimas nevsimas...proste o nich vis a pokud jim to vadi tak proc by to meli prechazet?a delat.ze je nevidi?

zelenaesmolda
22. dub 2019

@hanka_12345 protoze takovymhle lidem dela dobre,ze to ostatnim vadi.
diskuze byla otevrena pred 3 lety,to za ty tri roky nebyla schopna autorka nic udelat?

hanka_12345
22. dub 2019

@zelenaesmolda ajoo jeee no to sem si teda vubec nevsimla

hanka_12345
22. dub 2019

@zelenaesmolda tak to by me taky zajimalo...protoze pokud je to stale aktualni tak je to na hlavu

magdalenax
autor
22. dub 2019

Oni na chvíli přestali, resp. to dělali nejspíše, jen né tak okatě. Paní, co manželovi říkala, že jí to leze také fakt na nervy, má malé děti, chodí samozřejmě s nimi ven a navíc i venčit psa, a jak jsem psala, jakmile vyjde z domu, hned jsou v okně. Byt nemá ve vlastnictví, takže se rozhodla, že se odstěhuje, jen co něco najde.
No my určitě nebudeme kvůli tomu prodávat byt a stěhovat se jinam, to určitě ne. Měli jsme za to, že když kupř. budu odcházet do práce a řeknu na chodbě, - tak ahoj, já jdu, ale to že odcházím určitě někomu neunikne a projistotu se ještě podívá z okna, že jim to dojde. Ale ne, nedošlo.
Dnes dopoledne jsem byla za sousedy, co s nimi bydlí na patře, a co myslíte? Sotva jsem zaklepala, bylo slyšet, jak jdou za dveře a stáli tam jak mokrý džíny, dokud jsem neodešla.

Náznaky, vandrování, nadávání, tak aby věděli...., nic nepomáhá. Je nám trapné za nimi jít, aby se tohoto chování zdrželi, ale asi nebude jiná možnost, prostě mi nic jiného nenapadá

zelenaesmolda
22. dub 2019

@magdalenax
ja furt nechapu proc to resis?no boze tak se sousedi divaji z okna jak odchazis,ber to jako kamerovy system zadarmo,nikdo vas nikdy nevykrade :D

ines76
22. dub 2019

@zelenaesmolda nesnaz se to pochopit... Ze je nekdo paranoidní neznamená, že po něm nejdou :-P

zelenaesmolda
22. dub 2019

@ines76 paranoidni je autorka nebo ti sousedi? :D

brunetka11
22. dub 2019

@zelenaesmolda My měli takhle ve městě jistou "dámu", říkali jsme jí "babka foťačka". A upřímně - podobný člověk, obzvlášť, když si vymýšlí a šíří nepravdivé informace - mít ho ve své blízkosti je hodně nepříjemné a otravné.
Lidé jsou závistiví, a když si ještě návdavkem někdo něco přibarví - někteří lidé pak podobné storky schytali poškrábaným autem, pomalovanými vraty (však co, ten si to může dovolit opravit, baba říkala, že …).

Kdo nezažije, nepochopí...
Pocit ztráty základního soukromí je dennodenní stres.

zelenaesmolda
22. dub 2019

@brunetka11
proc se teda neodstehuji?

magdalenax
autor
22. dub 2019

@zelenaesmolda Tak to by ses divila, když se tu v domě vykrádaly komory, tak nikdy nevěděli o ničem - divné, přitom ví o každým papírku či vajglu, který před domem i bohužel někdy někdo v domě odhodí. Jednoduše - to radši budou dělat mrtvý brouky, protože to by se báli na tu chodbu vyjít, že jo. Bezpečnější zábava je druhým čumět do talíře... . No, a pak ty jejich teorie, kdo, proč, kam, za kým, s čím či s kým...

brunetka11
22. dub 2019

@zelenaesmolda A proč by měli? Kam se hneš, tam můžeš narazit na blbce nebo magora.
My si tu žili krásně a v pohodě, všichni spolu vycházeli. Pak pan soused umřel a na nás všechny naběhla jeho žena, která tu navíc nikdy ani nestrávila noc a následky si neseme, přestože tu ten cvok už není, ještě několik let poté. Dokázala rozložit do té dobré sousedské vztahy v půlce ulice.
Tím, že budeš migrovat po Česku, situaci nevyřešíš.

Jenže na šmírácích si vezmeš co? Pro policii - vždyť nikoho "neohrožují". Naběhnout na ně nemůžeš. Leda tak doufat, že někomu rupnou nervy dřív a důrazně si to s nimi vyříká, aby se šmírováním a šířením drbů přestali.

zelenaesmolda
22. dub 2019

@brunetka11
tak prave protoze se s tim neda nic delat tak kdyz me neco tak strasne obtezuje tak od toho odejdu kdyz to nemuzu zmenit

brunetka11
22. dub 2019

@zelenaesmolda To jsme měli jako prodat dům, kde jsme doposud žili šťastně a spokojeně, protože se zjevila bláznivá žena souseda?
Ne, to fakt ne.
Nevhodně se chová šmírák, ne normální člověk.

zelenaesmolda
22. dub 2019

@brunetka11
vsak nikdo nerika,ze se nevhodne chovate vy ale pokud mi neco otravuje zivot a vim,ze to nezmenim tak mam dve moznosti-bud v tom zustat a nechat si nicit zivot nebo odejit.jak se rozhodnete je na vas,ja bych volila druhou moznost.

magdalenax
autor
22. dub 2019

Už jsem napsala, že rozhodně neplánujeme prodej bytu a stěhování jinam. Nebudeme si dělat zbytečné náklady a starosti jen kvůli tomu, že je někdo debil, na kterého navíc můžeme narazit jinde.
Něco naprosto jiného je kupř. případ mojí kamarádky. Má byt v Praze, teď v domě dva byty obsazené cizími st. příslušníky, brajgl dělají ve dne v noci. Tak mi řekla, já to prodám a kašlu na to. Jistě, v Plzni má k dispozici byt téměř pro sebe, v Praze skoro vůbec není. Nemá děti, je rozvedená a došlo jí, že nemusí nic dělat,... jen si užívat peníze z bytu.

Tihle naši sousedé si potrpí na klid, a to celkově, zabedněni pancéřovými dveřmi, chovají se tak, aby o nich nikdo nic nevěděl, hlavně, že to soukromí dopřávají všem okolo

liborkova
3. dub 2024

@magdalenax taky mám smirujici sousedy,spíše sousedku,ta stojí u dveří a poslouchá co u nás.Je toho víc.

liborkova
3. dub 2024

@brunetka11 presne tak,nevhodně se chová šmírák,ne normální člověk.Stoji u dveří jak tvrdé y.Ale tady tahle to umí maskovat,jakože se najde důvod proč u těch dveří stát.Ona už mě má víc zmapovánou a myslí si,že o tom nevím.

Strana
z4