icon

Snažíme se o první mimčo 😉

carmilla
26. srp 2016

Ahoj děvčata. 🙂 Vím, že diskusí o těhotenství a o plánování rodičovství jsou mraky, ale ráda bych tohle místo vyhradila těm z nás, které se snaží teprve o své první děťátko. Nezáleží na tom, jak dlouho se snažíte, nesejde na tom, jestli je vám osmnáct nebo čtyřicet...Domnívám se, že příchod prvního potomka je naprosto zásadní zlom, a proto my, dosud nezkušené, si právě tady můžeme vyměňovat své postřehy, názory, rozdělit se o své trable, ať už se snažením a plánováním, tak s těhotenstvím a porodem...My s přítelem se začneme snažit patrně někdy na podzim, vidíme to tak od listopadu. 😎 Antikoncepci nicméně neberu už od května, ale zatím klademe přírodě alternativní překážky. :D

lenickakl
28. zář 2016

@adelafri to je dobrej pristup 🙂 hodne stesti 🙂

adelafri
28. zář 2016

@lenickakl Děkuju 🙂

barusak95
3. říj 2016

Ahoj holky chtela bych se pridat sice nejsem snazilka ale tehulka tak snad to nebude vadit 🙂

carmilla
autor
4. říj 2016

@barusak95 To určitě nebude, naopak určitě budeme všechny rády za všechny postřehy a zkušenosti. 🙂 Hned na úvod se zeptám na obligátní otázku - jak dlouho vám trvalo, než se zadařilo? Šlo to hladce, nebo jste si museli na štěstíčko počkat?

sadamka90
4. říj 2016

Ahoj holky taky bych se ráda přidala, my se začli snažit v červnu, povedlo se po 3 měsících, ale bohužel to nedopadlo, takže teď od října opět snažilka 🙂)

linee
4. říj 2016

@lenickakl ja mela do 8.mesice jediny priznak UTZ 😀

barusak95
4. říj 2016

Nam se zadarilo hned 2 mesic a zp jsme tomu davali tak rok 🙂 ted jsem ve 21tt a vse bez obtizi 🙂

carmilla
autor
8. říj 2016

Ahoj děvčata...měla jste některá problémy s příliš dlouhým cyklem? Já jsem dneska 37 den cyklu a menska nikde...Těhotná určitě nejsem. Ještě ke všemu jsem, tuším, předevčírem zaznamenala takový ten typický ovulační "bílkovitý" hlen a píchání v podbřišku (které jsem přisuzovala blížící se menstruaci, ale ono to vypadá spíš na nějakou pozdní ovulaci...)...Pokud to ovulace byla (ještě se ve svém těle po letitém braní antikoncepce tak nevyznám) tak to teda asi hned tak nedostanu...Zhruba tak od listopadu jsme se chtěli začít "snažit" a slyšela jsem, že s dlouhými cykly je pak docela problém otěhotnět...Dlouhé cykly a nepravidelnou menstruaci jsem měla i před HA, takže se bohužel obávám, že moje tělo už je holt zkrátka takové a že se vše vrací do starých zlých kolejí...Čili zkazky, že vám braní antikoncepce pomůže zpravidelnit MS jsou pěknej bullshit, respektive ano - po dobu, co ji berete, kdy se o menstruaci vlastně ani nejedná. :D Máte někdo podobnou zkušenost? Možná zkusím zase nasadit kontryhel...ale z toho čaje mi tmavla zubní sklovina, docela dost neblaze ovlivňuje pigmentaci zubů podle mě...tak jsem zkusila objednat nějaké kapsle, ale přijdou až koncem příštího týdne...

lenickakl
8. říj 2016

@carmilla mela jsem dlouhe cykly a zjistili mi pcos

carmilla
autor
8. říj 2016

@lenickakl Jojo, to už jsem se právě na diskusích dočetla, že holky s tímhle problémem měly často diagnostikovaný tenhle problém...Nicméně já chodím každoročně na preventivky na gyndu a doktor i přes svůj epesní, hypermoderní ultrazvuk zatím nic patologickýho nezjistil...ale já vlastně ani nevím, jakou vyšetřovací metodou se to zjišťuje a hlavně jsem brala tu antikoncepci, která lecjaký problém přikreje... No a co to vlastně konkrétně znamená?

uzivatelkapetra
8. říj 2016

@carmilla já taky nuc neměla, ale šla jsem s tím k doktorce hned a dala mi na dva cykly duphaston a zítra začínám druhé kolo a pak mam k ní přijít. U mě bude problém asi v tom, že nejspíše neovuluji. S tím mi doufám pomůže inofolic.

lenickakl
8. říj 2016

@carmilla no prave ja na minuly preventivce taky ultrazvuk ok, protoze pri brani antikoncepce nedochazi k ovulaci.. Ale jak jsem ji vysadila, tak se mi misto uvoneni vajicka udelala cysta a vajecniky vypadaly na ultrazvuku jak dva kopecky stracciatelovy zmrzliny.. Posety malyma cystama, casto v retezcich.. Ale nechci te strasit 😀

janca209
8. říj 2016

@carmilla Taky sem nikdy neměla žádný problém a po vysazení HA na vaječnících jedna kulička vedle druhé a ovulace nikde a dokonce zvětšený jeden vaječník. Doktor mi nasadil gynprodyl na srovnání cyklu a teď po půl roce uvidím co mi řekne.

carmilla
autor
8. říj 2016

Holky, v pohodě, to není žádné strašení. 🙂 Já vím dobře, že před nasazením HAK jsem v tomhle ohledu nebyla v pořádku...Nepravidelnost šílená, ukrutný bolesti, kdy jsem normálně vorala nohama, bez Valetolu ani ránu... Zase je fakt, že antina to vyřešila a pro mlaďounký holky, co ještě pár let děti neplánují, je nízkohormonová antikoncepce optimální varianta...takže nepatřím k těm, co by na antikoncepci jen dštily síru...Teď už je samozřejmě situace jiná. Další prevenci bych měla mít na leden/únor, ale možná se tedy objednám dřív, aby v tom bylo jasno a začalo se to zavčasu řešit...

lenickakl
8. říj 2016

@carmilla ja jsem loni v zari vysadila, v kvetnu jsme se zacli pokouset a v cervnu jsem byla na prevenci a stihlo se jich tam uz nastradat dost. 😀 ale je fakt, ze od unora do kvetna jsem byla uplne bez menses. Cyklus 88 dni. Udelal mi ultrazvuk, nabral krev, zjistil, ze neovuluju a zacal jednat 😀

carmilla
autor
8. říj 2016

@lenickakl Tak hlavně, že se to nakonec povedlo a od diagnózy se ti podařilo otěhotnět rychle, to mi dodává spoustu optimismu. 🙂 Mně je šestadvacet, tak ještě nejsem ve fázi, kdy bych úplně hysterčila, že to nejde hned... ale nerada bych něco zanedbala, abych třeba za dva za tři roky nebyla zoufalá...

lenickakl
8. říj 2016

@carmilla jojo, zadarilo se hned druhej cyklus s clostilbegytem. Tak snad to uspesne dotahnem do konce

carries
8. říj 2016

Ahoj holky, ráda bych se k Vám přidala. Mám po vyvolaném potratu ve 22 tt z VVV. A teď se opět snažíme. Zaznamenala jsem ve Vaši diskuzi dotaz o dlouhém cyklu. Před těhu jsem měla jeden cyklus 28 dní a druhý 36-37 dnů a otěhotněla jsem právě v tom dlouhém cyklu 🙂 Aktuálně mám za sebou jeden cyklus po revizi, plus se mi tam připletla cysta na vaječníku ☹ Ale i tak doktorka řekla, že už se můžeme snažit 🙂 Všem držím palečky, ať Vaše snažilkování je co nejdříve úspěšné 🙂

uzivatelkapetra
8. říj 2016

@carmilla jak čtu, jak si to měla před antikoncepcí, tak to budeme obě zcela stejný případ 🙂

janca209
8. říj 2016

@uzivatelkapetra Já to měla taky úplně stejně. ;)

verullik
9. říj 2016

Ahoj holky, doteď jsem jen pročítala vaše příspěvky a nyní se k vám přidávám 🙂 S přítelem bychom chtěli první dítě. Zatím jsme ve fází kdy spíše řešíme zdravotní stav, v září jsem byla na prevenci a dr. mi diagnostikoval PCO (antiko jsem brala skoro 7 let, vysazena v dubnu). Po vysazení mi menses přišla 3x v pohodě 28-30 dní, potom se začaly cykly prodlužovat až nakonec nedorazila vůbec, dostala jsem injekci na vyvolání a k tomu jsem si na doporučení doktora koupila NOSIFOL, který piju už měsíc ale zatím na sobě nic nepozoruju, ani podle testu ovulace neproběhla. Ted půjdu na další injekci Agolutinu, jenže pak nevím co bude dál, přesně jsem se doktora nezeptala, jak budeme pokačovat (moje chyba, vím) Říkal, že za půl roku uděláme hormonální profil. Zajímalo by mě, jestli má někdo podobný scénář a jak to postupovalo u vás, popř. jaké máte zkušenosti s Nosifolem.

lenickakl
9. říj 2016

@verullik mne hned nabral krev a pak predepsal clostilbegyt..

verullik
9. říj 2016

Aha, no mě krev nebral, je fakt, že když se mě ptal kdy máme v plánu se snažit, tak jsem říkala, že do půl roku (nevěděla jsem jak to bude s prací) Teď když vím, že u mě není vše úplně v cajku, tak bych to přehodnotila....

janca209
9. říj 2016

@verullik Jsem na tom úplně stejně jako ty. Já si na doporučení doktora koupila inofolic, těžko říct jestli nějak pomohl nebo ne, ale od kontroly u doktora (asi před 4-5 měsíci) jsem měla 2 krát pozitivní ovulační test. 🙂 Aspoň nějaký úspěch. 🙂 Hormonální profil mi udělal hned, říkal, že aspoň uvidíme jak jsem na tom. 🙂

verullik
9. říj 2016

@janca209 Díky za reakci, no já jsem si říkala, že jsem divná, že na sobě ovulaci nepoznám, že neznám své tělo, teď je mi jasné, že jsem neměla co poznávat když ovu nebyla. Testuješ pravidelně každý měsíc nebo vycházíš z příznaků?

janca209
9. říj 2016

@verullik Neboj, taky jsem divná, ovulaci na sobě nepoznám v žádném případě. Až když sem uviděla pozitivní ovulační test, tak sem si řekla, takhle asi vypadá ten plodný hlen, ale poznám prd. V podbřišku mě píchá celý měsíc, takže z toho vycházet nemůžu. 🙂 Jinak testuji pravidelně pouze poslední 4 měsíce. 🙂

uzivatelkapetra
9. říj 2016

@janca209 taky jsem na inofolic zvědavá, budu ho brát poprvé 🙂

janca209
9. říj 2016

@uzivatelkapetra Tak ať pomůže. 😉

carmilla
autor
9. říj 2016

@verullik Ahojky. Tak naše situace jsou podle všeho velmi podobné. Po osmi letech jsem vysadila, první 3 menstruace došly přesně, pak to začalo haprovat a teď marně čekám...a nic nenasvědčuje tomu, že by se MS měla v následujících 48 hodinách dostavit, to už na sobě docela poznám...Já se obávám, že tak ty tři měsíce po vysazení jede tělo ještě na autopilota podle antikoncepce...Podle mé zkušenosti je zcela mylná představa, že vysadím a za týden už není po hormonech v organismu ani památky...takže děvčata, co se radují, že jim první nebo i druhá MS po vysazení došla přesně, mohou být dost na omylu, bohužel...S ovulací nevím...první cyklus po vysazení jsem se testla a ovulace byla cca 20. den cyklu, ač menstruace došla za těch 28 dní jako při antině...pak už jsem se netestovala ani nijak zvlášť nesledovala, ale takový ten průhledný výtok, který holky popisují jako ovulační, od vysazení zaznamenávám - po dobu braní AK nebyl...A právě že jsem tyhle ovulační příznaky měla před pár dny, tzn. až tak zhruba kolem 35. dne cyklu...Nicméně objednala jsem si takový ten ovulační mikroskop, kde se testuje ovulka podle slin, tak se zkusím sledovat, jestli vůbec u mě probíhá...Chjo, proč mě ani nepřekvapuje, že zázrak se nekonal a nemůže to u mě bejt normální - čili cyklus do 35 dní a klid. :D

nevimnetusim
10. říj 2016

@dyslovka my sehnali lihový. Je to obdoba rtuťového, ale nemůžu na něj nechat dopustit. Zkoušela jsem si jeden cyklus měřit pomocí digitálu (je to rychlejší a ve tmě pohodlnější, protože pípne), ale pořád se mi nezdálo, že o po proběhlé ovulaci dle testů, se mi teplota nezvýšila, ale snížila. Zkusila jsem ten den změřit teplotu třikrát a rozdíly byly šílené - 36,2-34,4-32,4. A pak těm digitálním věř!

Strana