Šok na procházce. Stalo se něco takového i vám?
Já vám musím říct co se mi dneska stalo. Šli jsme s manželem a malou po městě. V klidu jdeme, kus naproti nám šel chlap s dvěmi dětmi. Všichni bez roušky... Otočila jsem se na manžela, abych to nějak okomentovala, ale... Najednou k nám letěla ta jedna holka, mohlo jí být 7-8let. A bez nějakého varování se nám vrhla do kočárku na malou 😮Já v šoku uhýbala kočárkem, a manžel jí ruku vytáhnul naštěstí dřív, než se stihla dotknout naší princezny, stihla jen sáhnout na deku😨 A její otec, místo aby se omluvil, tak se ještě smál, prý že jeho dcera má teď období, že krade dudlíky. Jako vážně??!! Tohle by mě vykolejilo i v normální době, ale teď v době korony mě to vytočilo fakt maximálně😠. Já měla sto chutí toho chlapa nakopat někam. Stalo se něco takového i vám?
@klokanka31 to potom bude Šok v parků druhá část 🤣🤣🤣
@burnette Tak asi neumíš číst, o žádným parku jsem se ani jednou nezmínila 🤔
Musím říct že po přečtení titulku sem čekala všechno, ale aby se někdo mohl s prominutím posrat kvůli dítěti který ještě neví co smí a co ne, kličkovat s kočárem, nafukovat a hrotit co by kdyby.. ehm lol.
@20190418 Jestli si tady řešíš komplexy tak ale nemusíš zrovna na mně, já tě taky neurážím. A i kdybych si mohla kopnout taky, tak to neudělám. Na nic takovýho se nesnížím.
@drep Jaký opatrovník? Můj manžel je stejně tak rodič, jako já 🙄
@klokanka31 matky jako ty me uprimne desi 😖
Tak dobre je, ze cim vic ti dite poroste, tim min casu budes mit resit hlouposti a pak to kamkoliv psat 😄
Jednou jsem cetla pribeh maminky, ktere kluk hodil do kocarku petardu.
Mela jsi muzi normalne rict, ze to v soucasne situaci neni vhodne, ze nejak pokaslavate 🤧😀
@klokanka31 ehhhmmm.... to je trosku prehnany prirovnani, nemyslis? 🙂😂😂
Tvl takovej šok, to by mě křísili. Doufám, že to neřešíš jen tady a poženeš to vejš! Hrozný Kongo tady, fakt.
Některou matku rozhodí když se jí cpe cizí ke kočáru, jinou kupovaná dětská přesnídávka nebo příkrm, některou všetečná tchýně. Maminky, které už mají víc než jedno dítě získaly za tu dobu nadhled na tyhle situace a neřeší "prkotiny".
Sama nevím jaká budu, až porodím, ale kamarádky dostaly instrukce ve kterých případech mě mají rychle vrátit do reality. Žádná si, ale podle mě nezaslouží takový výsměch.
Asi volna vychova, ne? Jak jinak si vysvetlit, ze si osmiletej spratek muze dovolit krast cizim detem dudliky a otec se tomu jeste smeje? Muze byt otec rad, ze pres tu ruku od vas nedostala...
@klokanka31 já chápu, že se bojíš o dítě, obzvláště, pokud je vymodlené, ale tahle reakce mi přijde trochu moc. Ano, holčička neměla bez dovolení šahat, a tatínek na ní měl zavolat, s tím plně souhlasím. Ale přijdou v životě horší věci, dítě strká do pusy kdeco a věř mi, že z něj nechceš mít skleníkovou kytku. Mě takhle rozmazlovala babička, nic nesmíš, každý kdo se na tobě křivě podívá by měl umřít (lehká nadsázka), když jdeš jen na chodbu v paneláku musíš mít čepici na hlavě. Výsledkem, imunita v hajzlu, v zimě jsem každý rok byla víc doma než ve škole, občas se mi povedlo od prosince do února i vzhledem k prázdninám chodit do školy jen týden, žádní kamarádi, protože s malým rozmazlencem se nikdo bavit netouží. Neříkám, že k tomu směřuješ. Jen trochu pro zamyšlení, kam může vést přehnaný strach o dítě.
Mne to treba jako prehnana reakce v soucasne situaci u prvorodicky vubec nepripada.
@koordinatorka_odboje jasně, já třeba taky nemluvím úplně tak o reakci bezprostředně po tom incidentu (lol) ale spíš o téhle reakci, o té potřebě to někomu psát na internet a řešit to ještě x hodin po. To opravdu není zdravá reakce a uživatelce bych doporučila aby si zašla k psychiatrovi pro nějaký pilule než se tohle období překlene.
@elencze Jasně, bude spousta situací, ale... Jak jsem mohla vědět, že ta holka nechce malé ublížit? Ale to bys musela vidět, tohle rozhodně nebylo že by se roztomilá holčička šla podívat na miminko. Když nad tím tak přemýšlím, musela být buď nevychovaný spratek, nebo postižená.
@dadulakk Tak koník je snad o všem, někdo tady řeší jak otěhotnět, někdo zoubky, někdo vztekající se dítě, jiná zas že jí nebaví se starat nonstop o dítě, jiná si zase stěžuje na to, jak ji chlap podvádí... Myslím že řešit si svoje komplexy tím, že budu ponižovat ostatní na internetu je ubohé.
@klokanka31 nikoho neponižuji, naopak.. časem se z toho hrocení zblázníš.
No nevim, mam treti dite, jako uzkostna matka si nepripadam, jsem pomerne benevolentni, nase deti nevyrustaji v cistote (jsem bordelar, pro kteteho je uklid sproste slovo), takze o nejakem vyrustani ala sklenikova kytka nemuze byt rec, ale tohle by mi teda taky vadilo, Covid necovid. Jako aby se nejaky cizi smrad sapal do kocarku? Ta holka uz je dost velka na to, aby premyslela nad svym chovanim. A vubec, celkove mne vadi jakekoliv vtirani cizich lidi jak k mym detem, tak ke mne samotne, nejsem kontaktni clovek a nestojim o socializaci s nahodnym kolemjdoucim. Nechci si s vami povidat, nechci byt ve vasi blizkosti, nezajimate me, starejte se o sebe a neotravujte cizi lidi.
Nemam teda potrebu o tom zakladat diskuze, staci si zanadavat manzelovi, v tomto ti zakladatelko moc nefandim, prijde mi to zbytecne, ale jinak to celkem chapu.
Corona necorona, by se mi takhle někdo cizí sapal do kočáru na mimino, by letěl jak Namydlený blesk... Natož dítě.... A upřímně udělat to má dcera, tak dostane takovyho zprda, že už by se na kočár ani nepodívala.. Já se slušně ptám i jestli si mohu pohladit psa, co potkáme venku...
@klokanka31 jasně, neviděla jsem, popis nikdy nevystihne vše. Mě taky naštvala cizí paní, co mi chtěla šáhnout na malého, a běžně v autobuse slušně ale důrazně říkám důchodkyním, ať se mi nedrží kočárku, že to není tyčka, ale obvykle na to během pár desítek minut zapomenu. Asi bych to uzavřela, že je hlavní, že se nic nestalo, a příště snad potkáte vychovanější děti.
Asi takhle... Taky by mi to nebylo příjemné, ALE odhaduješ ji na 7-8 let, ale mohlo jí být méně, ono to zkresluje, proti 3-měsíčnímu jsou všechy děti velké. Ikdyž jí třeba doma vysvětlují horem dolem, že se do kočárů neleze, tak prostě stane se. Korektní by bylo, kdyby se ten chlap omluvil, no. Ale přijdeš mi přecitlivělá. Představovat si hned černou kroniku, co všechno se mohlo stát, jak moc chtěla vaší princezně ublížit, jak bych hned agresivně reagovala na otce, to mi připadá příliš. Děti tohle dělají, už se mi to taky stalo, že mi nějaké lezlo do kočáru. Prostě ho zastavíš a vysvětlíš, že je to ještě malé miminko a plakalo by, protože by se ho bálo. Zkus se trochu hodit do klidu, chápu, že když máte "vymodlenou princeznu", tak se o ni budeš víc bát, ale ať tě tvůj strach neochromuje a ji příliš neomezuje. Přece z ní nebudeš pěstovat skleníkovou květinku, na kterou se nesmí nikdo ani podívat nebo se jí dotknout. Korona nekorona, děti musí objevovat svět, musí se naučit být seběvědomé, soběstačné a vybojovat si svoje místo na slunci, ne jen šlapat po rovné cestičce uhlazené maminkou.
A já jsem si představila pod šokem na procházce, že jsi tam porodila, našli jste odložené dítě ve křoví nebo se ti dítě začalo topit. Každá asi mále ten level šoků někde jinde.
Rozumím, že dcerka je vymodlená, tak máš strach... Teď si ale představ, až za nějaký ten rok bude mít Tvá princezna třeba kousací období a bude ho demonstrovat ve školce na spolužácích. Děti pokousané, jejich rodiče naštvaní na neschopnou matku a učitelky bezradné... Ono i takové děti jsou a "špatná" výchova s tím nemá nic společného. (Syn se občas vrátil s kousancem ze školky a rodiče malé princezny - tyranky byli nešťastní, že ji to nemohou nijak vysvětlit, odnaučit).
Žádná velká tragédie se neodehrála, malá si žádné následky neodnese a Ty budeš časem řešit vážnější situace, tak se "psychicky obrň" nebo hrábne Tobě či dcerce z Tvé úzkostlivé péče 😉
Po přečtení diskuze jsem zjistila, že mám nudný život. Musím vyrazit do parku, abych taky konečně něco zažila. 🙈🙏
@klokanka31 byla bych stejne vytocena jako ty, naprosto chapu.
A když už jsem se sem do diskuze zapojila, ještě dám radu.. obrň se a trochu víc pohotovosti doporučuji..po pravdě? Bude hůř. Půjdeš na hřiště - támhle ji nějaký dítě sebere lopatičku na písku, támhle zas ji někdo bouchne.. a ve školce? možná lepší někdy nevědět🙂.. každopádně přikláním se k nešťastně zvolenému nadpisu diskuze,nazvat událost jako nepříjemnost by bylo asi trefnější..

@klokanka31 Šok je podle definice selhání oběhu s neadekvátní tkáňovou perfuzí. Tak jsem si u oběda ve službě, po souboji s opravdickým hemoragickým šokem rodičky přečetla diskuzi a jsou to tři stránky hysterického pláče, jak ti někdo koukl na princeznu v kočáru. Ano, je to tragédie, zavolala bych tv nova, protože jednak z toho dcera jistě bude mít doživotní trauma a druhak nechytila jen koronu, ale i ebolu a dýmějový mor.
Holka, neblázni. Je to dítě, není to skleníková kytka, za pár měsíců bude brát do ruky i dávat do pusy kdejaký sajrajt, co někde v nestřežené chvíli uzme. Stejně tak ti občas uteče a udělá něco, s čím nebudeš souhlasit. A že neumíš jako dospělá ženská říct chlapovi, že se ti nelíbí, když ti jeho dcera sáhla do kočárku a musí to řešit manžel, promiň, on je tvůj opatrovník? Musím říct, že tvoje problémy bych fakt chtěla mít.