Šok na procházce. Stalo se něco takového i vám?
Já vám musím říct co se mi dneska stalo. Šli jsme s manželem a malou po městě. V klidu jdeme, kus naproti nám šel chlap s dvěmi dětmi. Všichni bez roušky... Otočila jsem se na manžela, abych to nějak okomentovala, ale... Najednou k nám letěla ta jedna holka, mohlo jí být 7-8let. A bez nějakého varování se nám vrhla do kočárku na malou 😮Já v šoku uhýbala kočárkem, a manžel jí ruku vytáhnul naštěstí dřív, než se stihla dotknout naší princezny, stihla jen sáhnout na deku😨 A její otec, místo aby se omluvil, tak se ještě smál, prý že jeho dcera má teď období, že krade dudlíky. Jako vážně??!! Tohle by mě vykolejilo i v normální době, ale teď v době korony mě to vytočilo fakt maximálně😠. Já měla sto chutí toho chlapa nakopat někam. Stalo se něco takového i vám?
@klokanka31 nečetla jsem diskuzi, ale mi to rozhodně normální nepřijde... Prý období krást dudlíky, wtf! Covid/necovid, tohle se nedělá a chápu Tvoje rozhořčení
@klokanka31 já tě chápu, zvlášť v prvních měsících jedou ochranitelský instinkty naplno, z téhle situace bych asi taky byla v ten moment dost vyplesklá. Na druhou stranu, s odstupem času by ti mohlo dojít, že se zas tak moc nestalo, určitě ne dost na takový dramatický příspěvek na Koníkovi ;)
To jako vážně podle někoho je tento styl chování normální? Vážně? To Vám ten Covid už leze tak na mozek, že Vám přijde tohleto normální a sprdáváte autorku, že přehání? Co to s Vámi je?
@dadulakk Tobě jako přijde normální, že otec nic neudělal, i když věděl, že to děcko to dělá? Prý že má období, že krade dudlíky... Wtf, je to jeho zodpovědnost... A to neberu teď v potas to, jaká to je doba. To je absolutně jedno, zda to dítě bylo zdravé nebo nemocné! A kolik mu bylo. Rodiče jsou za své děti zodpovědní a při nejmenším se měl omluvit a příště si děcko ohlidat. Nám se stalo něco podobného, kdy syn se zrovna začal učit chodit a k němu přiběhl malý chlapec, chtěl ho obejmout, shodil ho, malý si natloukli a navíc jako bonus se pak začal bát dětí, jen co se k němu přiblížily, protože měl z toho strach. Maminka dítěte se ale omlouvala, měla aspoň tu slušnost.
@priefi hele já mám taky takovýho syna kterej prostě miluje děti, lidí a vůbec společnost lidí. Budou mu čtyři, vypadá jako školák a věř mi že nedělám nic jinýho než že vysvětluju a vysvětluju. Jenomže, je to dítě, je ještě malej na to aby to pořádně pochopil a prostě se mi to stává běžně že si třeba v zoo sedne na lavičku k ženský a dítěti a začne jim vyprávět.. že se jmenuje Adámek a že má malýho brášku a že nejlepší tlapka z patloly je skáj.. a díky bohu ho ještě nikdo nikdy takhle brutálně nespražil, asi by mi puklo ❤️
@priefi Tak to, ze to ten otec te holcicky tak uplne nezvladl, je fakt, na druhou stranu ale stejne jako autorka prispevku vyvadis, jako kdyby to mimino ta holcicka prizabila. Smarja, takove situace se stavaly, stavaji a budou stavat, kdybych mela vysilovat kvuli kazde takove blbine, tak uz jsem davno na psychiatrii pri mem poctu deti.
@klokanka31 a ještě, že to nebyli Romové to by bylo teprve 😂
@dadulakk jeee, mám synka, který se chová úplně stejně ♥️
Necetla jsem vsechny prispevky, ale treba byla 8leta holcicka autistka. Tim se lidi nechlubi. Zvlast, kdyz dite vypada zcela normalne. S autisty jsem pracovala a na vetsine by clovek autismus nepoznal podle vzhledu, ale podle neprimereneho chovani ano. Tim nechci nikoho obhajovat, take by mi to vadilo, ale dokud jsem blize nepoznala autisty, tak bych se na ne divala taky kolikrat jako na nevychovane apod. Jen jednk z moznych vysvetleni...
@klokanka31 a opravdu už byla tak veliká? Na její věk mi to přijde docela nepřiměřené chování. Těžko říct. Třeba není úplně v pořádku, pokud krade v tomto věku dudlíky. Každopádně od dospělých by mi to vadilo více. Stalo se...asi bych úplně nevysilovala, i když by mi to nebylo milé.
Docela se divím množství lidí, kterým ta situace přijde normální...mě tedy ne. Nevím proč by měl kdokoli lézt do cizího kočáru (a neřeším covid). Prostě každý má nějaký osobní prostor, který by měli ostatní respektovat. Taky bych nechtěla aby na mě nějaký neznámý člověk sahal...proč by taky měl?
@dadulakk tak to, co dělá Tvůj syn, je za mě naprosto v pořádku. Přijít k nám, tak si pokecáme o patrole. Ale to, co se stalo autorce je přece jen něco jiného
@somalicats za mě to bylo špatně a tečka. Evidentně to neudělala poprvé, takže otec už mohl být ve střehu
@priefi Nechapes psany text. Ja nerikam, ze to nebylo spatne. Ale ze autorka (a potazmo i Ty) z toho zbytecne hystercite.
@maudd mne teda neprijde, ze by to tady spouste lidi pripadalo normalni. Ale je potreba rozlisit vlastni situaci - ta v poradku rozhodne nebyla - a styl, jakym to autorka podava - a to tady spousta holek pise, ze jeji podani situace je az hystericke.
Ženy tady zakladatelce jenom rádi, aby trošku ubrala na hysterie a nedělala drama z nepříjemné situací, které mohla zvládnout jinak za mě lépe.
Přijdou horší věcí , když nastoupí do školky nebo se bude pohybovat v dětském kolektivů holky už tady i některé vystihli.
Mému synovi tři roky se v obchodě smáli dva kluci věk tipuji mezi 6 až 8, že je hnědá brambora (syn mulat) byli u toho jejich rodiče ani muk tak jsem klukům sama v klidu domluvila a vysvětlila že se takhle nemůžou chovat, synovi i mě se omluvili a vše v pohodě. Myslíte že mi to bylo příjemné? Mohla jsem zvolit buď hysterickou metodu, po nich křičet a nadávat co si to dovolují nebo jim v klidu domlouvit a doufat že si z toho něco vezmou. V zásadě jednám cizími dětmi tak jak bych chtěla aby někdo jednal s mým dítětem v situací kdy nevíte jak reagovat a věřte tomu nebo ne každému rodiči se stane, že dítě dost zaskočí.
@somalicats to máš podle úhlu pohledu. To že někdo je total flegmoš a je mu vše ukradené, taky není zrovna nejlepší, tak mi tady nepiš o hysterii 🥴
@priefi Ale jdi ty, to, ze normalni nehystericky jedinec vyresi situaci na miste a nema potrebu to hystericky vypisovat na internet neznamena, ze to neresi 😀 . Fakt me bavis.
@burnette A to má jen jinou barvu pleti.....Já se taky "těším" až se mu budou smát kvůli velké noze....🤦 Ale to jsou jiný případy. To jsou vážnější. Ne taková kravina....
@somalicats tak autorku něco rozhodilo a měla potřebu to tu napsat. Na místě v podstatě nereagovala nijak. To že se snažila uhnout cizímu nevychovanému dítěti, aby jí nešahalo na miminko, mi nepřijde jako hysterické jednání. A že měla potřebu tu napsat, že se jí to nelíbilo, a co jako? Řeší se tu i větší blbosti... Mimochodem, jak píšu, je to o úhlu pohledu, nepřijde mi adekvátní o někom psát, že hysterčí jen kvůli tomu, že je víc flegmatický... Mě baví zase to, jak Ty si myslíš, jak jsi paní dokonalá a jsi nad věcí a máš potřebu vypisovat, jak je někdo aua, jen proto, že má jiný pohled na věc.
@me_druhe_ja myslím že nic není kravina 😉 určitě syna nato připravíte a když budete svědkem výsměchu tak se ho zastane 😊 člověk se v životě setká s tolika nepříjemnostech a naše děti si berou z toho jak my nato reagujeme.
@somalicats jasně, autorka to prostě prožívá...jsou lidi, kteří to prožívání mají silnější než ostatní (já třeba patřím mezi ně, o sobě si dovolím říct, že jsem až labilní)...takže prvomatku v takovéhle situaci chápu 😁 ale myslím, že není třeba se kvůli tomu vysmívat (tím nemyslím tebe) nebo zesměšňovat.
@maudd Tak vysmívat určitě ne. ALe pár dobrých rad tu padlo ve smyslu, že by s tím autorka měla pracovat, protože pokud takhle vyhroceně prožívá situaci, ve které se nic, co by dítěti ublížilo, nestalo, tak jak bude reagovat, až nastanou situace jiné? Já dokážu pochopit, že prvomatky prožívají všechno víc, než druho- a vícematky (ale aby mě někdo špatně neinterpretoval - to není o míře lásky nebo péče o ty děti), ale ani tomu dítěti neprospěje extrémně úzkostlivá péče, tímhle přístupem autorka časem ze své holčičky vyrobí neurotika.
@somalicats s tím souhlasím. Jen člověk k tomu musí dospět, musí si to uvědomit, že je potřeba na sobě pracovat 🙂 a taky je to potom hodně o povaze dítěte...můj starší je taková citlivka jako já, opatrnej, možná i trochu neurotik....a mladší absolutní salám bez špetky pudu sebezáchovy. Vychováváni oba stejně 😅
@maudd Tak povaha dítěte dělá hodně, o tom žádná. Já to vidím u svých dětí - tatínek druhé a třetí dcery je takový úzkostnější, a u druhorozené dokázal "vyrobit" až extrémní strach z jakéhokoli "úrazu" (schválně dávám do uvozovek, já vyrostla na vsi a pro nás byla rozbitá kolena a odřené lokty na denním pořádku, neberu pochopitelně ty vážnější situace jako provoz na silnici apod., ale ex je v tomhle fakt extrémní a hrozný problém je i obyčejné odřené koleno). My jsme za hezkého počasí prakticky pořád venku, takže pořád hrozí to, že si holky někde ty kolena nebo lokty natlučou. Posledně jsem od něj měla půlhodinový telefonát na téma "jak je možný, že si odřely v lese nohy" - no, hrály si na vyvráceném stromě na pirátskou loď 😀. Jenže druhorozená ve chvíli, kdy se fakt odře, chytá pomalu hysterák. Teď už je to lepší, pracuju s ní na tom, ale fakt to má od něj - dokud jsme byli spolu (a on se o holky moc nestaral, na výlety s námi nejezdil), tak tohle nebylo.
Mě by zajímalo, zakladatelko, co budeš dělat, až bude nějaký opravdový problém.

@bruckner tak jako sorry ale snad máme každý nějaký osobní prostor a není ok lézt někomu do kočárku bez dovolení? 🤔 Ve věku 7-8 let? Vážně?