Stihnu se vdát do třicítky i bez pravého partnera?
Ahoj všem. Asi se to nehodí tématicky mezi miminka a těhotenství, ale jak je tu nový rok, jsem třicítce zas o krok blíž. A kolem sebe pozoruji, že drtivá většina mých vrstevnic je už vdaná s dětmi nebo děti budou brzy mít. A já s nikým nebyla na rande x let. Prostě jsem nenašla toho pravého. Na pilu netlačím, ale uvědomuju si, že mi léta utíkají a za posledních 10 let se prakticky nic nezměnilo. Pár chlapů jsem samozřejmě potkala, ale každému šlo o to mě dostat do postele a vážným vztahem mi tak akorát mazali med kolem huby, abych svolila. Byla jsem hloupá. Svojí zdrženlivostí ale nemaji zájem taky. Asi je chyba ve mně, že každá má kolem má nějaký vztah, jen já nic. Nejhorší je to na rodinných setkáních s otázkami, kdy budu mít děti. Jak asi, když nemám ani s kým. Mrzí mě to. Nemyslim si, že bych byla ošklivá nebo neměla co nabídnout
My se s manželem stihli sesdat do 30 let, ale byli jsme v okolí dost výjimka. Ze střední jsem byla asi třetí. Ve 33 jsme měli 2 děti. Znali jsme se od 23/24 let. Po třicítce pár lidí z okolí mělo první "vrh", ale všichni za svobodna. Nedávno jsem byla na srazu ZŠ a ze tříd byla naprosta většina svobodná bez dětí, dost z nich i bez partnerů a někteří bydlí u rodičů 😀 To jim bylo 35-36. Kamarádka má podobné problémy jako ty, je dost perspektivní (dobrý plat, vlastní byt v Praze, vzhled modelky, inteligentní a zručná) a přitom na chlapy smůla, už se v tom plácá přes 10 let. Ono po 30 jsou dost chlapi probraní. Některé z mého okolí mají třeba o 10-20 let staršího nebo cizince.
Já mám teda naprosto úžasného manžela, kterého mi snad poslalo samo nebe. Když mi bylo 23, seznámili jsme se a ve 26 jsme se vzali. Hned na to jedno dítě, druhé dítě a kdo ví, co přinesou zítřky 🙂 Nicméně, ke Tvé otázce. Myslím, že čím více do toho člověk jde a tlačí na pilu, úspěchy tak nějak nemusí přicházet - objevují se samí "divnochlapi", skoro nikdo nevyhovuje podmínkám, protože čím starší jsme, tím lépe už víme, jakého parnera po boku chceme a co by měl/neměl mít, dělat atd. Neříkám však, že bys doma měla vyčkávat na gauči a čekat, že se ten pravý zjeví u dveří... chození mezi lidi, klasické seznamování se přes kamarády, kolegy, známé atd. je podle mě klíč k úspěchu. Navíc, nikde není psáno dáno, že když pana božského nenajdeš tímto způsobem obratem, je do konce života po rodině a dětech atd. Dnes už např. centra asist.reprodukce běžně nabízí i ženám možnost uložení si svého reprodukčního materiálu, do budoucnosti 🙂 a v budoucnu, když ten pravý přijde, mít své dětičky - a šance jsou opravdu velmi vysoké! Tohle bych asi mmch. udělala, abych tak nějak byla i více klidnější a nefrustrovala mě situace kolem, že všichni už mají buď vážné vztahy anebo děti na cestě.
Držím palce, ať je tento rok rokem Tvých splněných přání 🙂
Ja si to myslela. No tak proste zmenit pristup, i kdyz to radim kamaradce porad a ona si nedokaze pomoc 🤷
@elespe999 je mi 39 a vdaná nejsem. Dlouho jsem na tom byla jako ty, všichni sladký řeči ale nakonec vztah nehledali. Ve 34 jsem náhodou otěhotněla po půlroční znamocti. Kluk o 8 let mladší, takže jsem s ním nepočítala. Zkusili jsme to, lehké to nebylo, ale dnes máme 2 děti a chystáme svatbu. Osobně si myslím, že je jedno jestli se vdáš ve dvaceti s láskou ze školy, nebo ve 30,40... buď to vyjde nebo ne. Kolem mě je hodně holek, které jsou rozvedené, nebo se vydávají podruhé, ale dost těch, kterým táhne na 40 a jsou samy. Dnešní doba seznamování fakt nepřeje. Hodně štěstí a nevěš hlavu🍀
@elespe999 Ja bych zkusila o nahled z druhe strany. Mam dobreho kamarada, ktery dela hloubkovy pruzkum u zen a to je taky nekdy zajimavy. Skoro bych rekla dekadentni. A to nejsem uplne pruderni, ale vlastne se mu nedivim, ze pouziva zensky tak, jak je pouziva. Sam rika, ze by vztah chtel, ale to neni tak jednoduchy, protoze se mu nabizi tolik zenskejch, ze si tak nejak mysli, ze vlastne kdyz jedna z jeho zivota zmizi, tak za ni prijde nahrada sesti takovych. Proto pristoupeni na jejich postelovou hru nema vyznam, ztracis cenu a stejne si te za sex nikdo vazit nebude. Proste hned na zacatku ukaz svou cenu,klidne bud i uprimna. A udelas sejto hned na zacatku. A ze se pak uz neozve? Zadna skoda, on tve ztraty taky nelituje, proc bys mela ty.
A teda dalsi vec. To, jak pises, ze se nechces vdavat ve 40... O tom zivot neni, svatba opravdu neni tak dulezita. Je dulezite mit deti, kdyz to v sobe citis jako smysl zivota. Svatba je jen nejaka polozka na seznamu, ktera vydesi i sebevic utapnutyho chlapa. A co si budem, chlapi vidi jako naznak svatby cokoli, co pronese zenska kolem tricitky a zacnou se stahovat. Treba kdyby ses smirila i s tim, ze svatba nebude, ze to se klidne muze stat. Vsak nemas jeste ani zenicha, tak postupuj krucek po krucku.
@elespe999 30 bych brala ze ok, co vezmu me dvě top kamosky, tak jsme si toho manžela, partnera našly až ve třiceti nebo lehce po… jinak píšeš ze mas dobrou praci a cestuješ dost - to se taky mužům co se chtějí usadit nelíbí… a táhne to spis ty druhy typy … osobní zkušenost …
@pe_kacko To nebude tím že doba nepřeje seznamování. Spíš že dneska není moderní se chtít vázat v manželství.
@elespe999
Ahoj,to je celkom zlozita vec,to neporiesis tu n'a fore.Ale mozem ti ponuknut par postrehov (15 rokov robim v prevazne v muzskom kolektive a mam par velmi dobrych kamaratov chlapov prave v tom veku 35-45).
Prva vec je,ze AK ta chlap naozaj chce,tak sa fakt snazi,to proste vidis,citis. Nemusis robit nic,on sa ide z teba pos....t, to nie ze kvetinu prinesie,ale cestuje za tebou lietadlom n'a otocku,len aby ta videl cez vikend.Toto mam pocit,ze si asi este nezazila poriadne.
Ked ta nechce,tak to nema cenu,nechaj ho tak.
AK si chces IBA uzit,tak v pohode,ale nemaj ziadne ocakavania. Tieto typy chlapov nie su prave dobre n'a zivot (bohuzial).
A co sa tyka svadby a deti,zbytocne nad tym nepremyslaj,co potrebujes,to k tebe pride.Toto fakt funguje, musis si do zivota pritiahnut to,co potrebujes.No a pritiahnes si to tak,ze budes takou zenou,aku by si chcela,keby si bola muž.
@elespe999
A inak svoju zivotnu lasku (poslednu,lebo ich bolo niekolko)som nasla okolo tridsiatky a deti SME stihli do 36.
@elespe999 byla jsem přesně ty před deseti lety. Od dvaceti pár chlapů, vztahem bych to ani jednou nenazývala. Sportovala jsem, pracovala, hrála divadlo, chodila do školy, dělala jsem zdravotního klauna, pomáhala ve dvou neziskovkách. Byla jsem úplně zoufalá z toho, že za týden potkám bambilion různých lidí a nikdy ne toho správnýho. Chtěla jsem stihnou dítě max do 31, zdálo se to čím dál větší scifi. Rodinné oslavy jak říkáš, za trest. Pak jsem šla na seznamku, rok to tak nějak zkoušela, chvilku jsem chlapy měnila jak fusekle, pak se mi to zajedlo a nakonec ho mám. Už to bude deset let, 2 děti. Sice až ve 34 a 38 ale nakonec to dopadlo. Běž tomu trochu naproti ❤️
@daasqua já na srazy nechodím, zase tak společenská nejsem.
Ale přesně jako ty si všímám aspoň z FB , že už konečně aspoň polovina mojí třídy ze základky má nebo čeká dítě.
Já jsem byla s dítětem mezi prvníma , hned po maturitě. Tak proto jsem srazům nedávala váhu , byla jsem jediná s dítětem , tak se mi tam nechtělo a ještě řešit hlídaní.
@trdelnik234 Právě že jsem nikdy nic takového nezažila. Aby si ze me chlap takříkajíc sedl na zadek. Zamilované kecy ano, ale žádná kytka, aby si udělal čas na víkend, jen aby mě viděl apod. Vůbec nic. Ano večeře, kino. Bude mi třicet a nebyla jsem s nikým ani v kině. Prostě smutný
Já byla na tom podobně. Ve 22 jsem ukončila vztah v podstatě kvůli blbosti. Dlouho jsem si to vyčítala. A až ve 32 jsem se konečně seznámila, chvíli poté svatba a během následujících 4 letech 3 děti. Přeju hodně štěstí!
@elespe999
To mi je luto,pretoze kazda zena by toto mala zazit,minimale aspon raz za zivot.
Skus si sadnut a popremyslat/rozobrat sama pré seba,ze ako prebiehali prebiehali posledne tri zoznamenia.Co mali spolocne ti chlapi?Mozno si si nevsimla/pripadne v Tom ocareni nechcela vidiet take tie typicke varovne signaly.Vies,teraz PO rokoch ùz viem,ze chlapi su v podstate velmi jednoduchi.
Zacni napriklad tym,ze nekyvni hned n'a stretko a intimnosti.Hraj chutnu (neviem ekvivalent v cestine,asi ze rob Trochu drahoty).Ja som napriklad vzdycky prisla n'a prve rande,ale zasadne som na poslednu chvilu zrusila druhe alebo tretie. Chlap si ta musi zasluzit.Neskac hned do postele.
@elespe999
A inak vydat sa velmi mlada ma svoje vyhody, lebo mas vacsi vyber,ale nikto ti nezaruci,ze neslapnes vedla a nerozvedies sa a budes zacinat od znova.Minuly rok sa rozviedli tri moje kamosky,vsetky 40 a plus a deti...Takze zaruku nemas.Vzdy by si ale Mala byt n'a Tom tak,aby si bola konkurencie schopna v porovnani s inymi zenami svojej vekovej ci profesnej kategorie,aby si si mohla vyberat proste.
@trdelnik234 Děkuji za podporu. S posledním jsem sice spala hned, ale s tím před rokem a půl nikdy. A stejně to dopadlo tak, jak to dopadlo. Když mě pozval k sobě domů a já byla štěstím bez sebe, ráno jsem čirou náhodou zjistila, že se mi představil i falešným jménem, vším, co mi kdy řekl. A to jsem s ním sex neměla! Takže v mém případě vidím, že je jedno, jestli se s ním vyspím.za hodinu nebo nikdy
@trdelnik234
@elespe999 já se ve 30ti vdávala, přišlo mi to takové "originální" 😉 a toho pravého jsem našla až v mých 26letech, máme spolu 2 děti, aktuálně 10let spolu 🍀
@elespe999 a těch x měsíců jste dělaly co? Píšeš, že sis s ním nebyla na nikdy na rande, ani si s ním nespala. Tak co jste dělali? 😀
@blondynka400 Psali jsme si. Pak jsme půl roku nebyli v kontaktu
@blondynka400 Sešli jsme se až po hodně dlouhé době, jeli jsme k němu domů, líbali se, ale sex neměli. To bylo poprvé a naposledy, co jsem byla u něj doma
@trdelnik234 souhlasím, že je potřeba se dělat u chlapa maličko "vzácná" . Tedy ne odpovídat na zprávy, vyspat se s ním na prvním rande a pod. Muž potřebuje mít pocit, že ženu ulovil. Ale na poslední chvíli zrušit druhé či třetí rande? To mi tedy přijde trošku mimo a moc...
@elespe999 tak to je pak tvoje chyba, když po půlce roce co jste se neviděli a předtím jste si psali, jsi šla rovnou k němu.
@elespe999 neco je spatne. Bud mas sebevedomi az moc a to muze odrazuje, boji se, ze je prevalcujes, nebudes je potřebovat,budou muset poslouchat apod., nebo malo a cisi z tebe ta touha nekoho ulovit. Nezname te, nevime jak se chovas v přítomnosti muze. Ale safra, nikdy tem chlapum nevolej. Kdyz o tebe stoji,ozvou se sami a slintaji na prahu bytu.
Jako mlada jsem mela období, kdy se mě muzi bali. 🙂). Libila jsem se jim, byla jsem moderni baba s dobrou figurou, peknym ohozem a sebevedomi jsem mela na rozdávání. Ja si to tak uzivala. 🙂). Za prve se rozkriklo, ze s nimi dost zacvicim, nenecham si vše libit a nepustim je hned do kalhotek, za druhe jsem byla schopna je odpalit i jen při naznaku, ze by me chteli treba jen pozvat na rande. Preci nepujdu s kazdym, ne? Ale stacilo zmenit lokal a vzdy se nejaky odvážlivec nasel. Stacilo jit na narozeniny k davne spolužačce nebo s ni zajít do jeji posilovny, stacilo jet k jine na narozky do jiného mesta, do jeji party...popravde, kdyz se mi ten kluk libil a slysela jsem na nej jen dobre, nebyl duvod ho odpalkovat, uměla jsem byt i mila. A vztah mi vydrzel par let, jednou jsem se dokonce malem vdala. Na posledni chvili utekla. 🙂.
Muj nynejsi manžel je jeden z tech ,,odpalkovanych,,. Ale vydrzel, nevzdal to a nakonec me po pár letech ukecal. Vzala jsem si ho tesne po třicítce, po roce se narodil prvni syn. Pak dcerka.
Dnes si vycitam jedine : mela jsem byt na ty kluky milejsi a mela jsem si vic užít. Ted uz nesmim. Kdyz mam cas a vyfiknu se, vzdy se za mnou nekdo v krame otoci, ale ne, když vedu ty me dve silene deti - to je parádní antikoncepce. A popravde ta pozornost a hra s muzi mi trosku chybi. Muj manzel je rodinny typ, stara se o nas, pomaha mi, prinesl by mi modre z nebe, libim se mu i po letitem vztahu. Hodne nas spojila nemoc syna a nase zivoty se toci opravdu jen kolem deti. Neni v tom uz ten adrenalit, to vzruso z poznavani, nic noveho, zadnej risk. Uzivej si to, dokud to jde. Me to strasne chybi. Ale vazim si manzela.
@elespe999 treba to byl tajny agent. 🙂. Ha, spis zenac. Safra holka, kdyz jdu nekam s chlapem, ktereho vubec neznam, tak na verejne misto, ne do nějakého bytu.
Nekdy mam pocit, ze zenske zapominaji na to, že se pánové maji trosku snazit a dobivat. Ne trosku, hodne. Zenska pro ne musi byt neco výjimečného, ziskana korist, ktera ma hodnotu, musi trosku odolavat, nabizet se po kouskach a nechat muze i touzit a snazit se.
@elespe999 a mně se z těch keců, že se mám jako nechat dobývat a být kořist dělalo vždycky blbě. Já nechci doma žádného pana lovce, děkuju pěkně, nejsem srnka. Mamka měla takového, nakonec se s ním rozváděla s dvěma maličkými dětmi a všichni kolem věděli, že ohnul, co nevylezlo na strom, jen ona to věděla poslední. Dlouho to vydržela. A pak byla ještě za tu špatnou, co rozbíjí rodinu.
Z toho typu chlapů se mi chce blejt. Jako že by mě nechali ve vteřině, kdy přestanu být krásná služka věčně k dispozici...
Měla jsem neuvěřitelné štěstí a potkala jsem hodného uzavřeného kluka, který by v životě nesebral odvahu mě oslovit. Ale nemusel, protože to jsem si zařídila sama. Taky jsem se netajila tím, že jestli na mě někdy vytáhne prsten, že jako překvapení, tak mu ho nacpu někam. ;) zezačátku jsem přemýšlela o samých p***vlnách, že není moc hezký ani vysoký ani společensky okouzlující, bože já byla blbá... 'kamarádky' měly kecy taky, že co na něm vidím. Je to ten nejlepší partner a táta, nevysnila bych si lepšího. Teď vidí všichni, že jsem vyhrála svou osobní loterii....
Možná to co opravdu hledáš, máš před sebou, ale nevidíš to...
@inssomnia taky jsem nebyla,, ulovena,, ale spíš já ulovila přítele 🙂 Taky mi přijde, že nebyl ten který by mě sám oslovil. Bylo nám 17 let, on se mi strašně líbil, chodili jsme spolu na základní školu. Byl jiný než většina kluků, normální, žádný frajírek co měl potřebu machrovat. Nyní jsme oslavili spolu 15 cti leté výročí, manželé nejsme, máme krásného a zdravého chlapečka, kterému budou 2 roky. Věřím, že se jednou vezmeme, ale že nejsem ještě těch ve svých 33 letech vdaná mi fakt nevadí
@inssomnia můj muž je asi nejuzavřenější člověk na světě. Dali jsme se dohromady tak, že jsme vedle sebe seděli třičtvrtě roku na jednom jipu a snažili z mordoru udělat společně moderní intenzivní péči. Hrozně se mi líbil, hrozně dobře se mi s ním mluvilo, ale i já jsem introvert a věděla jsem, že je ženatej a má dítě, čili no go zóna. Pak cestou z kongresu nějak bojem zmínil, že zítra v práci není, protože musí přesvědčit paní samosoudkyni, že je schopný se postarat o své dítě. Čímž se po tel sobě dozvěděla, že se rozvádí. Stálo mě to tři měsíce nakrucování (aby mě viděl jinak než flekem od krve na brejlích a v modré uniformě), včetně toho, že jsem si vzala dovolenou a sama zaplatila kongres, kde prezentoval jednu naši společnou práci. Pak mě třesoucím hlasem pozval na společný běh a od té doby jsem se ho nepustila. I když nebyl lovec, tak lepšího muže bych si přát nemohla🙂
@marketa11112 Já jsem ráda, že jsem k němu tehdy šla, jinak bych tu pravdu nezjistila a lhal by mi dál

@elespe999 Vdavala jsem se, kdyz mi bylo 25.
S partnerem jsme "chodili" od mych 19,5 let, po trech mesicich jsme spolu zacali bydlet.
Mesic po mych 23 narozeninach se narodila prvni dcera. Druha 2 roky po svatbe. Manzel je o 4 roky starsi nez ja. Pristi rok oslavime 10 let od svatby.
Nezoufej si, chces-li partnera, vztah a rodinu, hledej. Ten pravy se urcite najde. Jaka myslis, ze je v tobe chyba?
Nechces-li, nemej, neni to prece povinnost a vsetecnym tazatelum bych narovinu rekla, ze to nechci a mam jine cile. Chapu, ze takove otazky zranuji.