Táhne vás zvláštní síla do jiného města, než ve kterém žijete?
Nemáte někdy někdo pocit, že do místa, kde žijete, tak úplně nepatříte? Nemyslím, že se tam cítíte špatně, ale nějaká zvláštní síla vás táhne jinam? Narodila jsem se a celý život žiju na menším městě v severních Čechách. Mám svoje město ráda, mám tady celou širokou rodinu, přátele, práci, majetek... Ale jednou za čas mám pracovní cestu do Hradce Králové. Vůbec nic mě k němu neváže, ale něco mě k němu přitahuje. Jako bych to město znala odnepaměti, jako bych tam žila v minulém životě nebo co😁 Jsem cvok? #vyblitek
Já to mám takhle s Krumlovem.az patologicky me pritahuje hrad.a vubec celé mesto.miluju to tam,snažím se tam jezdit každý rok a dva dny vydržím chodit dokola sem tam❤️
Miluju mesto, ve kterem bydlim a uz bych nechtela bydlet jinde.
@nevimjakychcijmeno ja se takhle cítím v jednom městě v zahraničí. Proste jsem doma. Nebojím se, vím, kam jít, úplně tam ze mě vše spadne a mám pocit, že tam patřím. Podle mě to je něco z minulosti, už jsem tam asi někdy žila
@nevimjakychcijmeno Jak jsem si přečetla název diskuze, tak mě hned napadl Hradec Králové 🙂 Moc se mi líbí architektura, je to takové velkoryse pojaté město.
Zajímavá diskuze, občas se mi stane, že někam dorazím a cítím tam takové dejavu. Ale jedno konkrétní místo nemám (možná proto, že jsem Královéhradečák 🙂).
No jo, Eliščin Hradec 😍 Za mne má velké kouzlo a moc se mi tam líbí
@nevimjakychcijmeno ja se takhle cítím v jednom městě v zahraničí. Proste jsem doma. Nebojím se, vím, kam jít, úplně tam ze mě vše spadne a mám pocit, že tam patřím. Podle mě to je něco z minulosti, už jsem tam asi někdy žila
@barmil souhlasím
Ne, vůbec 😀 jsem ráda, že jsem pryč
takhle to měla máma.. narodila se na malém městě a celý život ji to táhlo do Prahy.. tak tu spálila všechny mosty, prodala náš domov a odstěhovala se za štěstím ke Karlovu mostu.. no snad je tam happy
Kdyz jsem byla dite tak jsem s nasima obcas jezdila na nakupi do Zlina ( ze slovenska) a strasne mne to tam fascinovalo a porad jsem rikala, ze tam jednou budu bydlet. A ted uz jsem tu 14 let 🤷🏼♀️
Jsem z krajského města, teď ziju na vesnici ale strašně mě to táhne do Prahy.verim že jednou možná.. ..až budou děti dospělé. .s detma bych tam bydlet nechtěla
Ten Hradec naprosto chápu, je to dokonalý město s naprosto famózní architekturou🙂
Ale...mám něco podobného. Jen ne s městem ale s domy a dobou. Mám někdy až stesk po 20.letech. Takhle to vypadá absurdne :D ale "doma" se cítím v bytech/domech z roku 1920-30, naprosto mě fascinuje ta doba, architektura, móda, pečení, filmy. Jestli existují minulé životy, tak prostě vím, ze jsem v tý době žila. Takže kdoví 🙂)
Měla jsem to taky tak. Vyrostla jsem v Hradci Králové a i když to město mám moc ráda, ráda se tam vracím, věděla jsem celé dětství, že budu žít ve velkoměstě. A tak jak tebe přitahuje Hradec, tak já to mám s Paříží.
Mam to stejne jako @barmil s jednim mistem, ktere neni v CR. Jezdila jsem tam kazdy rok (nekdy i nekolikrat) behem svych -nacti a ranych dvacatin, v podstate nez jsem se odstehovala na druhy konec sveta. Meli jsme tam pratele. A letos v lete jsem tam po letech zase jela, i s detma, i kdyz bohuzel nasi pratele uz neziji, a zase me popadlo, ze bych se tam nejradsi odstehovala. A i detem se tam moc libilo. Racionalne vim, ze to moc neni pro nas k trvalemu bydleni (limitovane moznosti prace pro nas, vzdelani pro deti, zdravotni pece...), ale chci tam dal casto jezdit a jednou tam chci umrit.
Jinak jak procitam diskuzi tak me napada, ze jisty citat je spatne, ze by to melo byt "v Hradci Kralove by chtel zit kazdy" 🤣 (i kdyz osobne by me nikdy nenapadlo, ze zrovna tohle muze byt tak popularni destinace, asi se tam nekdy budu muset zajet podivat co na tom vidite, ja tam znam jen autobusak a ten me nijak zvlast nenadchnul)
Zajímavá diskuze. Asi vazbu ke konkrétnímu místu nebo městu nemám. Hodně jsem se stěhovala napříč ČR a čím jsem starší, tím víc se mi stýská po kraji mého dětství, všude jinde se cítím cize. Nicméně spíš také inklinuji k dobám dávno minulým. Asi dvě, tři období historie, které mě naplňují pocitem "doma". 🤷 Jo, jednou se mi zdálo o Basileji (vůbec nevím, kde jsem k tomu přišla), vylezla jsem z vlakového nádraží a naproti byl kostel s vysokou věží. Nikdy jsem nepátrala, zda tam je nebo ne.
Mam to stejne jako @barmil s jednim mistem, ktere neni v CR. Jezdila jsem tam kazdy rok (nekdy i nekolikrat) behem svych -nacti a ranych dvacatin, v podstate nez jsem se odstehovala na druhy konec sveta. Meli jsme tam pratele. A letos v lete jsem tam po letech zase jela, i s detma, i kdyz bohuzel nasi pratele uz neziji, a zase me popadlo, ze bych se tam nejradsi odstehovala. A i detem se tam moc libilo. Racionalne vim, ze to moc neni pro nas k trvalemu bydleni (limitovane moznosti prace pro nas, vzdelani pro deti, zdravotni pece...), ale chci tam dal casto jezdit a jednou tam chci umrit.
@amenophus ja to mám takhle s Římem. :D jaký je "tvoje" město?
Hezká a zajimavá diskuze při pátku 🙂 já se narodila na Moravě, ale již 10let žiji s rodinou v Praze, kde jsem si ale tak úplně nezvykla. Na Moravu jezdíme dost často, každý druhý víkend a na Moravě jsem prostě doma. Mám to tak ale i se zahraničním městem. Před 3lety jsem náhodou narazila na paní, která nabízí ubytko v Rakousku v St.Wolfgang a jedem tam již po několikáté, je to naše srdcovka, s manželem jsme si říkali, že jsme tam taky jako doma.. 🙂
Já to mám takhle s Hradcem Králové 😃. Žiju tu od narození a jediný co poslední roky chci je zmizet do nějaký vesnice, ideálně blízko hor a daleko od HK 😁.

Ne nejsi cvok. Proc bys mela byt? Ja od detstvi, nebo spis od puberty treba, vedela ze nechci zustat zit v praze. Ze je na mne moc hekticka. Vdala jsem se na male mesto. Ale pocit, ze je vsude moc hekticke civilizace se mi po letech zacina vracet i tady ...