icon

Tykání a tchyně. Jak to máte vy?

1. črc 2021

Týkáte si s tchýní? Žiju s partnerem 4 roky, máme spolu dům a plánujeme miminko. Se všemi jeho příbuznými si tykám, ale jeho matka mi ani po 4 letech vztahu s jejím synem tykání nenabídla. Moji rodiče mému partnerovi nabídli tykání téměř okamžitě. Když jsme celá rodina pospolu, včetně jeho matky, mých rodičů a příbuzných, cítím se dost blbě, když si všichni tykáme a jediná já jeho matce "musím vykat". Jak to máte vy?

Strana
z5
autor
1. črc 2021

@dejvitka Tak s tím oslovováním to máme stejně. 😀 V podstatě neoslovuju vůbec, nevím jak. 😀

dixi86
1. črc 2021

Jsem s manželem 10let a tchyni vykam, ale po smrti tchana jsem na jeji zadost zacala rikat ahoj misto dobry den. I tak je to pro mne orisek. Jedna sestra si i po 23letech s mnazelem s tchyni vyka, druha od zacatku tyka. Kazdy to ma nastavene jinak. Ale nebrala bych to nijak spatne. Moje teta manzelovi tykani nabidla sama a je ve veku mych rodicu, moji rodice by to nikdy nenabidli.

martulka88
1. črc 2021

Partner si začal tykat s mými rodiči defakto hned (buď říká mamko/taťko nebo babi/dědo- mají vnoučata a zároveň já říkám taťkovi ze srandy dědo a chytilo se to i u něj v práci, ikdyž děda ještě nebyl 😀).. Já s jeho po roce, když zjistili, že čekáme vysněné miminko.

victress
1. črc 2021

tchýni i tchánovi vykám, ale tchánovi řeknu někdy dědo ty....ale v 99% vykám, nikdy mi nebylo nabídnuto tykání ani po 12 letech, mají ještě 2 švagry, kteří jim tykají, jednomu to nabídli nějak po svatbě a druhému, když se opil a začal jim tykat, tak už ho při tom nechali, je mi to líto, připadám si jako idiot, když já jediná jim v celé rodině vykám, tchyni neoslovuju už nijak ani paní XYová, protože já už jsem x-let XYová, ani babičko, ona je prostě vy, když se něco potřebuju zeptat, tak se zeptám Máte to a to...nebo nevíte to a to...? asi už se nedočkám....

budouci_maminka
1. črc 2021

Tchyne nabídla tykání v porodnici, pratchyni vykam ale ve stylu Babičko mohla byste. Jsou z malé vsi, už hodně staří takže tam si to osobně neberu neboť je tam cítit vřelost.Muž všem z mé rodiny tyka od začátku. A jinak chapu, taky by mi to ze tchyne nenabídne tykání vadilo, taky to beru tak ze to vykani je takové držení si člověka od těla.

kassandra1
1. črc 2021

Já jim vykám, i když mi nabídli tykání, zdvořile jsem odmítla. Nešlo by mi to přes pusu a vyhovuje mi to tak. Jediný co mi přijde blbý je, že jejich druhá snacha tykání přijala, takže když jsme spolu, tak to zní blbě, že jedna snacha jim tyká a druhá vyká....

victress
1. črc 2021

ještě jsem zapomněla napsat, že tchýně mně tyká od prvního setkání, protože já blbec jsem jí to odkývala v domnění, že ona mně tykání také někdy nabídne, kdybych to věděla, tak to tehdy neudělám...

cikitkapb
1. črc 2021

S tchánem si tykám, ale od loňského léta se moc nestýkáme. Manželově babičce (s tou se vidíme několikrát do týdne) vykám, a říkám ji babi. Tchyni nemám, tak to neřeším. Manžel tyká jen mé mamce. Táta mu to nabídl, ale chlapovi to nejde přes pusu. 🤷🏻‍♀️

herminka
1. črc 2021

Všichni si tykáme. Mně nabídl tchán tykání v den, kdy jsme obojím rodičům oznámili, že se chceme vzít. Manžel mým rodičům vykal ještě několik let po svatbě, ale potom mu taky nějak nabídli tykání a je to myslím příjemnější pro obě strany.

konidana
1. črc 2021

já se cítím trapně, že jí musím tykat, nabídla mi to nějak záhy... no už jsem si po letech trochu zvykla, ale u ní mi to prostě nejde přes hubu, je prostě jiná a nemáme moc společného... u ostatních příbuzných z manželovy strany mi tykání přijde v pohodě

tinaprofi
1. črc 2021

Vykani po X letech vztahu, při dětech je ujetý, neosobní, odtazity, v dnešní dobe určitě. Lidi se neumí moc přizpůsobovat... Škoda. Neumím si představit, že mladej si domů přivede svoji partnerku s deckem a řekne mi, dobrý den, paní Prochazkova 😬😬😂 prostě ahoj, ráda tě vidim. Jsem šťastná, že aspoň v tomhle byli tchanovci vždycky normální a pochopili, že vykanim si respekt nevydupou, naopak se přiblíží k člověku blíže tykanim a nehrocenim

leymea
1. črc 2021

Jo a holky, mne tchyne nejakou dobu vykala (bylo mi 17 😀 ), to teprve bylo otresny. A ze jsme ji furt rikali at mi nevyka.

ajja87
1. črc 2021

Vykam, tchyně mi nabídla tykání ještě během chození s manželem , pracovali jsme spolu v jedné firmě, ale přišlo mi to blbé, pak od obou přišla nabídka tykání na svatbě, ale my jsme doma tak nějak vychovaný, že pokud mám mít k někomu uctu, tak mu vykam. Ani mi nevadí jim vykat
Tudíž ani naši manželovi nenabidli tykání, ale je strašně vtipná situace, že nabídli tykání jeho sestře a jeho nejlepšímu kamarádovi, takže na různých oslavách je to takový divný...

kami1984
1. črc 2021

Mamka nabídla tykání mému muži na 3.setkání, všem spadla brada🙂 Před svatbou mi tchýně nabídla tykání.

alilali
1. črc 2021

@jane46 😀😀😀😀🤣 Však jo, co by ne, aspoň se zeptal hned. Jinak by musel taky na MK zakládat diskuze 😀

baris
1. črc 2021

S mužem jsem už 18 let, z toho 15 let manželé a pořád vykám. Tykání mi nebylo nabídnuto. Neoslovuji je, pokud ano tak paní xxxová, pane .... Všichni týkají kromě mě 🥴. Naštěstí se vidíme max 4x do roka. Díky covidu ani to ne, protože se bojí.

Naši nabídli tykání mému muži na svatbě.

carmenz
1. črc 2021

My si všichni všem hned tykali, naši i mužův taťka 😅

A i já svým "snachám" od nevlastního syna nabízím tykání hned. Mně je hrozně trapný si nechat vykat, jak nějaká matriarcha 😁 A obě byly jen o 15 let mladší.

bervidova
1. črc 2021

Manžel mojí mamce tyká, já jeho rodičům taky. Mamka mu to nabídla při prvním setkání, oni mně na svatbě, nicméně mamka se s mým manželem seznámila asi tři měsíce před svatbou, já s jeho asi dva týdny před svatbou, tak to tykání ani dřív přijít nemohlo. Kdyby mi to nenabídli, to by mi vykání nevadilo, můžu mít dobrý vztah a přitom si vykat.

aspie83
1. črc 2021

Chápu, že tě to štve. Moji rodiče nabídli manželovi tykání chvíli po tom, co se seznámili a já jeho rodičům stále vykala.. I po svatbě, i po narození prvního syna.. Oni mi tykali od začátku a jejich chování ke mně se od svatby jen horsilo. Přitom řada našich kamarádů, kteří se s nimi seznámili i později, jim mohli tykat, těm to nabídli. Teď je to už víc než rok, co se s nimi nestykame a jen tak se to nezmění, takže je to jedno 😁

jitkaem
1. črc 2021

Já tchýni tykám, ale moje maminka - manželova tchýně je typ člověka, který si nechává vykat... jen tak se nenajde někdo, komu dovolí tykání 🙂. Ale co se mi moc líbí je, že moje maminka vyká svojí mamince - mojí babičce.

jannym
1. črc 2021

S manzelovou maminkou si tykam, s jeho otcem dokud zil to bylo podle momentalniho psychickeho rozolozeni, ale prevazne jsem vykala...manzel mym rodicum tyka, docela dlouho jim vykal ani nevim kdy si potykaly (byl z meho tatky trochu priposraty...no priznam se ze obcas me treba v telefonu tata taky trochu prekvapi, ale uz aspon nerika do telefonu misto podravu slysim nebo Hm..., a myslim, ze byl i tata trochu zklamany jakeho exota jsem si poridila, ale po 15 letech uz jsou kamaradi

sudylichozrout
1. črc 2021

Tchyni i tchánovi tykám od začátku vztahu, nabídli mi tykání prakticky hned. To samé má můj muž s mými rodiči.

honeya
1. črc 2021

Přítelové mamce zatím vykám, ona mně tyká. S jeho otcem si tykáme. Přítel našim vyká, jemu tykají.

irmamala
1. črc 2021

Já ti teda rozumím, nepřišlo by mi to normální, když si tykáš se všemi. Člověk i kdyby nechtěl, tak k té nabídce to nějak tak sklouzne, třeba v té situaci, že jí omylem tykneš. Takže já bych teda za tím, že ti to nenabídla, také něco viděla. Moje máma švagrové tykání nenabídla, nemá jí ráda (i když se vídají, baví, nikdy jí nezapomene koupit dárek, když něco má), ale prostě se něco stalo a nepřirostla jí k srdci a chce si od ní alespoň tímhle držet odstup.... Co si o tom myslí manžel?

martina8084
1. črc 2021

@adula000 mám to stejně. Dostala jsem na svatbě nabídku tykání, ale 25 let jim stejně vykám. 🙂

volfikovi
1. črc 2021

Mě je 36 a tchýni s tchánem necelých 50 ,takže si tykáme a nedovedu si představit , že bych jim vykala. Tykání mi nabídli téměř hned po seznámeni ,měla jsem zrovna narozeniny a tak se to rovnou zapilo po gratulaci .

vitezove
1. črc 2021

Mě tchýně nabidla vlastně hned, tchán nikdy - a přesto mu tykám 😀 😀. On mi totiž začal tykat sám, z ničeho nic. Ještě nějakou dobu (jako asi měsíce nebo rok) jsem mu vykala, pak jsem nějak přestala dávat vůbec člen (prostě jsem jen hromadně řekla AHOJ. A když jsem chtěla říct, že třeba ON MÁ PŘIJET. Tak jsem řekla "vy přijeďte - jakože vy oba i s tchýní" 😀. A pak jsem mu začala prostě tykat postupně. Mě to hrozně štvalo, protože on nabídl tykání fakt všem. Včetně mých rodičů, ale i mého bráchy, kterého viděl jednou !!!!! Tak to jsem pak byla fakt naštvaná a už jsem to přestala řešit. A vypadá to, že si toho ani nevšiml. Možná si myslel, že si prostě tykáme už dávno.

eithelwing
1. črc 2021

Netykam a nevadí mi to. 🙂 Tchanovci mi tykaji, ale znají mě od mých 19, to jsem byla žába. 😀
Oslovení se zjednodušilo skrz děti, říkám babičko, dědečku. 🙂

95newmommy2020
1. črc 2021

Vykání obecně mi připadá vážně hrozny. A, když někdo vyká v pracovním, rodinném vztahu, tak mi připadá, že je proste namysleny a drží si od tebe odstup. (Pokud je to ten, kdo to má nabídnout) Takže, chápu že ti to vadí. Možná je to ještě stará garda a čeká až se vezmete. A nebo té jednoduše nepřijala. Já bych si to brala osobně.

patypresdevaty
1. črc 2021

Mně nabídli tykani až po delší době a dlouho mi to pak nešlo přes pusu. Oslovovat je jménem mi nejde doteď 🙈

Strana
z5