Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
@sudylichozrout já doufám že je to pravda a děti i maminky přežili. Pořád jsem si říkala že zasypaní neznámá mrtví a jsou v tom sklepě jen uvěznění 😭 Za tohle by měl jít Putin na pranýř aby mu každý mohl plivnout do obličeje 🤮
@bigbig Ono to uplne nutne nemuselo byt schvalne, i kdyz na druhe strane jsou takove zrudy, ze je jasny, ze mohlo.
Podle analyzy vojenskeho experta (drive pusobiciho na ukrajine) - oni Rusove nemaji jakesi cipy (ani uz se k nim nedostanou), ktere potrebuji na rizene strely. To je i duvod, proc je Ukrajina tak uspesna v sestrelovani ruskych letadel, oni totiz musi litat extremne nizko, aby mohli trochu cilit. Coz znamena, ze pokud nizko neleti, aby se nenechali sestrelit, tak to tam proste hazou hlava nehlava at to padne kam to padne... Mimojine ten expert psal o tom, ze to je i duvod, proc nejit do te bezletove zony. Te se Putin snazi docilit, aby mel dukaz ze NATO jde proti Rusku. Nikomu jinemu neprospeje. Zelensky to pry pouziva jako vyjednavaci taktiku, vi, ze to zvladnou sami, potrebuji protiletecke strely. Takze on vyzaduje bezletovou zonu, oni reknou ne a on je v pozici, kdy muze rict 'ok, tak bezletovou ne, ale dejte nam nasledujici zbrane....' (Opakuju, je to v me interpretaci takova 'vojenska strategie for dummies', jen predavam co jsem cetla..)
Trocha uklidnění k Černobylu https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ani-bez-ch...
Ruské ministerstvo obrany potvrdilo použití zbraňového systému TOS-1A na Ukrajině. TOS-1A využívá termobarické rakety, které vytvářejí zápalné a výbuchové efekty.
Mezinárodní agentura pro atomovou energii uvedla, že ztratila spojení se zařízením sledujícím bezpečnost v Záporožské jaderné elektrárně na Ukrajině.
@bigbig Rekl nekdo tem atomovym inzenyrum, co tam truni, ze jako prvni veskerou radiaci odnesou oni?
@estelle777 bylo to schválně...
holky, dneska si dávám pauzu, udělám přehled ráno. Z těch dnešních zpráv je mi hodně nedobře.
@blue108 A ja doufala, ze nebylo. Tohle je nejvetsi zverstvo
@elencze Jasny… chapeme ❤️
@elencze Neboj, blýská se na lepší časy. Ruské matky jsou vydrážděné nemožností cestovat.
Teprve po přečtení jejich příspěvků mi došlo, jak Rusové rádi cestují (a jisté "dámy" dávají okolnímu světu s oblibou najevo, že na to mají) a teď je jim to prakticky znemožněno.
Hele, za mne dobrý. Putin si podpálil koudel u zadele nas*anými ženskými z jedné i druhé strany - nejdřív mámy těch chudáků záklaďáků, teď navíc "dámičky na cestách". Ten tu atomovku nepotřebuje, už se mu to sčítá doma 👍
@brunetka11 myslis? A kdy ty lepsi casy nastanou?
@bigbig vzhledem k tomu, ze neumoznili lidem odejit,si tu historku s zivyma stitama muzou strcit do slipu.
@30bar Ty jsi cela vystresovana, vid, ty chude.. ja tio znam. Ja byla uplne mimo v patek. Kdyz zacali odstrelovat JE, byla jsem presvedcena, ze zacala treti svetova
@30bar Vzhledem k tomu, že diktátorský Putin začíná promptně řešit komunikaci k veřejnosti a svalovat vinu za ty záklaďáky v médiích na “někoho”, tak už mu asi začíná být jasné, že se starými direktivními metodami extra úspěch mít nebude. Jako uznej, že to je na ruské poměry rychlá akce - cca 2 týdny?
A ten koktající guvernér to dnes hezky podtrhává https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek...
@brunetka11 ten google translator je bozi. Kocky plne pantofli me rozsekaly 🤣.
@brunetka11 Dekuji za odpoved. Ten clanek jsem cetla. No jo,ale ja mam pocit,ze ty utoky se stupňuji. Viz ta porodnice dneska. Mam pocit, ze chce prostě Zelenskeho donutit at přistoupí na to co on chce a pokud by Ukrajina pristoupila,nejsem si jista jestli by nastal klid..
@estelle777 jsem no. Ale spis v tom smyslu,ze je mi strasne lito tech deti. Dneska v tech zprávách, ze postrelili tu 2letou holcicku a maminku zastrelili a ze ta holcicka nespustí oci z tatinka,ze si je vedoma,ze ma jen jeho. Jako umi hrat na city v te tv to jako jo ale i tak..a ta holcicka co zemrela na dehydrataci a spousta dalších. Je mi jich moc lito. Co se tyce te elektrarny,tak si proste rikam,ze snad to tam nepos.rou...za me jsou rusaci fakt dute hlavy. A rikam si kolik lidi jeste musi umřít, co vsechno tam totalne znici nez bude konec...
@hojda ja neumim rusky, takze fakt netusim co je to za slovni obrat :( ale vem si ze by se prekladac snazil prekladat nejake ceske prislovi (nebo ty vtipky o anglickem prekladu hospodskych menu typu "candle sauce"), tam proste asi zustaneme ztraceni :D.
@30bar utoky se stupnuji, protoze ten z**d se citi zahnanej do kouta a cim vic mu potece do bot, tim agresivnejsi bude. Fakt se bojim kam az dokaze zajit. Ale doufam ze Zelensky vidi, ze je to terorista a tem se na jejich podminky nepristupuje.
A lidi v okupovanych oblastech (vcetne rusky mluvicich, kde je pry meli vitat jako osvoboditele) proti okupaci denne protestuji a nespolupracuji - jak rika tahle reportaz BBC https://www.brands.co.nz/products/philips-avent...
Takze Zelensky neustoupi a bude tobfakt hodne hnusny a hodne krvavy. A ja bych taky tu bezletovou zonu aspon na par mistech zavedla, protoze pokud Putin fakt chce rozpoutat 3.svetovou tak si zaminku vzdycky najde bez ohledu na to co udelame nebo ne a tihle lide ted potrebuji pomoc.

@odula Uf. Ja si to mepamatuju. On kdyz na me zacne vojenskym pohledem na vec, jdu okamzite do opozice, protoze je to na me moc tvrdej pohled. Takze ted vse zacina jako ty:”Ja je neobhajuju!” Rikal neco o neprehledne situaci, souradnicich, navigovani, 3 strelach z minometu, kdy se vzdy nemusis trefit. Az zase nakluse, zeptam se presne.