Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
@estelle777 možná by stačil jeden člověk z bunkru na Uralu
@78marcela Taky jsem si rikala! Wali dokazal picnout dzihadistu na 3,5 km. Bohuzel atomovej kryt neprostreli ani on.
@78marcela Ted ctu, ze se v civilu zivi jako programator. A to jsem do dneska mela IT za nudny chlapiky.
@ilci prekvapko, takze uz se sami priznali, zmetci! 😡 by me zajimalo kolik atentatu uz nekdo spachal na toho hajzla. Vzpominate jak se objevila ta zprava nejakyho toho miliardare co vypsal odmenu $1M za jeho hlavu? Tahle suma mi za to riziko prijde malo, ale chci videt crowdfunding ktetej tam nejaky ty milionly jeste doplni 😆. S radosti bych taly dolarkem-dvema prispela! A vite kolik by to ve vysledku usetrilo penez za vsechny ty zbrane a humanitarni pomoc na ktery se skladame?
@estelle777 😀😀😀
@amenophus Na darknetu pry dokonce na Putlerovo hlavu vyhlasili odmenu 14.000 bitcoinu.
@estelle777 což jsem přepočítávála a je to přes půl miliardy dolarů, jsem si to číslo musela rozdělovat po třech aby mi došlo, kolik to je.
@estelle777 no a když má Putler jednání s generalama a letuškama, to nevystrčí na chvilku z bunkru hlavu?
@estelle777 ale 3,5km to je stejně mazec
@78marcela Putin je však lepší než Chuck, dokáže mít v blízkosti letušky průhlednou ruku 😅
Ten strachy nos z bunkru nevystrčí 😵💫
Něco k současnému životu v Rusku https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-r...
@78marcela On to byl asi fejk, “letusky” mu tam domalovali. Dokonce se zjistilo, ze to nejsou letusky, ale pozerky, pac ta jedna uz byla v Putinovo propagande x krat. Mela ruzne role. Už byla opravářkou autobusů, pracovnicí kosmického výzkumu, sportovkyní, ...
@brunetka11 to jsem četla o té ruce, ale bylo to vyvráceno, na detailních a kvalitních snímcích to bylo v pořádku. Taky jsem četla, že to snad byly herečky. Každopádně s nim asi opravdu přišly do kontaktu.
@78marcela nebylo to vyvráceno úplně, na kvalitnějších záznamech neprochází ruka mikrofonem, ale je tam sloup co se objevuje a mizí, a postavy mají divné obrysy, dívají se totálně mimo. Takže část odborníků na vizuální techniku si pořád myslí, že to je na naklíčovaném pozadí a jen s ním, herečky se točily zvlášt.
Dobré ráno, i přes údajné příměří pokračovalo v noci ostřelování. Povedl se ukrajinský protivýpad u Kyjeva, zničeno pět tanků.
@78marcela Jako rekneme si to na rovinu, bylo by jednodussi, kdyby kazdy den vylezl z bunkru a sel by se vycurat k nejblizsimu smrcku, ale i tak verim, ze nic neni nemozne a zazraky se deji
V řadách ruské armády se mají množit případy dezerce.
Tady se podívejte, jak Rusko začíná čím dál více vypadat jako Německo 30. let 20. století. Můžete hledat pět rozdílů
https://twitter.com/JulianRoepcke/status/150168...
Visa a Mastercard přestaly obsluhovat karty v Rusku.
Kanada pošle Ukrajině zásilku smrtící a nesmrtící vojenské pomoci v hodnotě 50 milionů dolarů.
Zajimavej rozhovor
Čína poslala na Ukrajinu humanitární pomoc. V přepočtu v hodnotě 18 mil. korun.
Sněmovna reprezentantů USA drtivou většinou schválila zákon zakazující dovoz ruské ropy. Jde o další reakci USA na ruskou invazi na Ukrajinu.
Americká Sněmovna reprezentantů podle očekávání schválila 13,6 miliardy dolarů na pomoc Ukrajině a spojencům USA v Evropě.

Prejeme jistou ruku a bystre oko, Wali!