Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
Hmm... něco mi asi uniklo.
"Vzhledem k tomu, že vojenská situace je předpovídána na více než rok, pak .. hmm ... nemyslím si, že 3 měsíce zvládneme."
A ještě zajímavost. Ze dneška. Cenzor asi stále chrápe. Řešili tam snížení ratingu do neinvestiční kategorie. někdo tam prosil o vysvětlení. Dostal toto.
"Země nebude schopna platit: ani vnější dluh na rozdávání, ani vnitřní (mzdy státním zaměstnancům, sociální dávky, sociální rozvoj, silnice, školy, nemocnice). To samozřejmě znamená, že místní měna (rubly) poletí dolů, budou to papírky."
@sudylichozrout Oni tam porad pisou neco o jednom roce! Zasoby, krem na ksicht mi na rok staci, rok to prezijeme…
A tohle jste viděli...?
takové ucho 😀 a vyrostl z něj hrdina
https://fb.watch/bFNcv9t6ik/
Letecké bombardování porodnice v Mariupolu svědčí o tom, že ruské invazní jednotky definitivně změnily taktiku, protože nedokázaly porazit ukrajinské ozbrojené složky, uvedl dnes poradce šéfa kanceláře ukrajinského prezidenta. Oleksij Arestovyč dále podle agentury Ukrinform prohlásil, že ruské síly přešly k „syrské variantě“, která spočívá v obklíčení a terorizování měst s cílem způsobit co největší utrpení a co největší psychologický dopad na civilisty.
Rusko hodlá změnit pravidla branné povinnosti
Navrhuje se provést úpravy tak, aby bylo možné poslat předvolání branci doporučeně.
Pokud dopis nepřevezme a nedostaví se sám do rekrutační kanceláře, bude to považováno za trestný čin.
Německý exkancléř Schröder, známý blízkým vztahem k Putinovi, je podle Politico v Moskvě, aby jednal s šéfem Kremlu o míru na Ukrajině.
@sudylichozrout se ti nezdá, teď slíbili na spořících účtech 20 %, to tam nerveš a za dva týdny přijde znárodnění.
Banka pro mezinárodní platby, považovaná za centrální banku centrálních bank, oznámila, že pozastavuje činnost Ruské banky, čímž prohlubuje finanční izolaci Moskvy po její invazi na Ukrajinu.
@elencze Jop, tak nějak to předpokládám.
Rusko v reakci na sankce Západu zakázalo export telekomunikačního, zdravotnického, automobilového, zemědělského, elektrického a technického vybavení. Jak se připravit o valuty.
Western Union pozastavuje operace v Rusku a Bělorusku
@sudylichozrout chybí mi blicí koník
@sudylichozrout nasrat už. Ženský to je peklo.
Čína vůbec poprvé označila ruskou invazi na Ukrajinu jako válku.
https://news.yahoo.com/chinese-foreign-minister...
Doufá, že bude co nejdříve ukončena
Anonymous oznámili, že prolomili zabezpečení ruského cenzurního úřadu a získali tak na 360 tisíc souborů, které obratem zveřejnili. Obsah by pro Putinovu propagandu mohl být velmi nepříjemný.
@pampeliska1313 pitomec, ať už táhne do pekel!
@sudylichozrout 🙄😆
@elencze No nepovídej! To by bylo hodně zajímavé.
No vždyť jo. A tak jak nezaútočili na UA, nechtějí útočit na jiné státy. Je nám to jasné a chystáme pytle s pískem, na černo kupujeme zbraně a konzervy.
Zdroje Politico o neposlání polských MiGů Ukrajině kvůli riziku eskalace: Vojenští poradci Bidenovi řekli, že Ukrajina má nadále dost letadel, ale moc s nimi nelétá kvůli ruské protivzdušné obraně. MiGy by jim moc nepomohly, účinnější bude je dál zásobovat raketami. https://t.co/cp7zrBfGZp
Twitter, který Putinův režim v obavě, že se Rusové dozví pravdu o masakrech na Ukrajině, zablokoval, odstartoval přístup přes dark web. Ten je dostupný přes speciální prohlížeč, který umí blokaci obejít. https://t.co/xndFJyeU6c
Na účtu ukrajinské ambasády se sešlo téměř 600 milionů Kč. Většina již byla použita na nákup zbraní, Ukrajinci je používají, řekl velvyslanec.
Holky a ruská burza asi stále zavřená, že?

Ups 😀
"Mám zálohu ve Sberbank za 12 000 dolarů.Dnes jsem přišel do kanceláře, chtěl jsem zavřít zálohu a vybrat zákonných 10 000 dolarů, zbytek jsem souhlasil alespoň v rublech, alespoň nechat v dolarech na účtu. Nenechali mě to udělat, řekli, že neexistuje žádná technická možnost. Strávil jsem 2 hodiny v kanceláři, problém nedokázali vyřešit. Odešla bez peněz. Pravda, v mé přítomnosti zjevně vymysleli nějaký apel na vyšší úředníky."
Se mi tak trochu zdá, že Rusko normálně znárodńuje lidem prachy.