Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
@carrien Ale jo, to je typické. Toho jsem tam dneska přečetla hromady. Bude legrace pozorovat je takhle další měsíc. 😀
Holky, na odlehceni… uz jsem zapomnela, jak skvely to je. No, na konci mi trosku zamrzl usmev.
Kdyby Cesko napadlo Rusko…
Protože dětí z Ukrajiny je tu čím dál víc a hodně z nich už je porůznu ubytovaných, rád bych ještě jednou připomněl, že na Farského 1 (Praha 7) vznikla malá neformální školka, která je otevřená každý den (i so a ne) od 8 do 15 hodin. Prostor je to menší a útulný a pro děti je zatím místa dost. Kdybyste věděli o někom, kdo by to užil, dejte prosím vědět nebo mu pošlete tip.
@psya V případě zájmu je možné rovnou napsat na taborsolidarityklubovna@gmail.com
@ilci “perfektní záminka”..
No, tak to neni povzbudivy
Ti Rusové mají vyloženě talent na to vymýšlet fantasy.... by se tím mohli dobře živit místo střílení do lidí......
@simix22 hele, ja tady budu taky za dablova advokata. Ale presne to jsem si rikala. jsem se koukala na nejaky fotky z bombardovani nemocnice MSF v Kunduzu v Afghanistanu tu tenkrat vybombardovali USA, protoze - presne,afghanska vlada tvrdila, ze si tam udelal zakladnu Taliban. Pak to tedy jeste nekolikrat zmenili... ale to je vedlejsi. Kam mirim - ty fotky videt nechcete. Jednak vybombardovana nemocnice vypada porad jako nemocnice - jsou tam luzka, zarizeni, pristroje. Pak samozrejme fotky obeti (myslim i zranenych), je samozrejme mraky. a taky - videla jsem nejaky video jakoze z ty nemocnice z Mariupolu po tom bombardovani - a tam proste jako neni nic. Par posteli, ale ve smes stoly, zidle, nocni stolky. That's all. Zkusim to dohledat. Jako - NEDELAM si o Rusovi iluze, fakt ne. nic neschvaluju, nikoho se nezastavam, aby bylo jasno. pamatuju si, co delali v Syrii. Cetla jsem neco o jejich taktice utoku na civilni cile. Vim, ze lzou jako kdyz tiskne. Ale zrovna toto ... zrovna toto muze uplne klidne byt dilo propagandy z druhy strany (a nedelejme si iluze ze nejede na plny obratky... uz se tu i nekdo pozastavoval nad tim, ze neexistuji zpravy o zajatych ukrajincich, zniceny ukrajinsky technice atp., pritom logicky byt musi).... just sayin'.

Kyiv Indepdendent: Ukrajinské úřady vyšetřují 38 případů, kdy ukrajinští úředníci či členové bezpečnostních sborů napomáhali ruským okupantům.