icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

sudylichozrout
10. bře 2022

Ups 😀
"Mám zálohu ve Sberbank za 12 000 dolarů.Dnes jsem přišel do kanceláře, chtěl jsem zavřít zálohu a vybrat zákonných 10 000 dolarů, zbytek jsem souhlasil alespoň v rublech, alespoň nechat v dolarech na účtu. Nenechali mě to udělat, řekli, že neexistuje žádná technická možnost. Strávil jsem 2 hodiny v kanceláři, problém nedokázali vyřešit. Odešla bez peněz. Pravda, v mé přítomnosti zjevně vymysleli nějaký apel na vyšší úředníky."

Se mi tak trochu zdá, že Rusko normálně znárodńuje lidem prachy.

sudylichozrout
10. bře 2022

Hmm... něco mi asi uniklo.

"Vzhledem k tomu, že vojenská situace je předpovídána na více než rok, pak .. hmm ... nemyslím si, že 3 měsíce zvládneme."

A ještě zajímavost. Ze dneška. Cenzor asi stále chrápe. Řešili tam snížení ratingu do neinvestiční kategorie. někdo tam prosil o vysvětlení. Dostal toto.

"Země nebude schopna platit: ani vnější dluh na rozdávání, ani vnitřní (mzdy státním zaměstnancům, sociální dávky, sociální rozvoj, silnice, školy, nemocnice). To samozřejmě znamená, že místní měna (rubly) poletí dolů, budou to papírky."

estelle777
10. bře 2022

@sudylichozrout Oni tam porad pisou neco o jednom roce! Zasoby, krem na ksicht mi na rok staci, rok to prezijeme…

ev.ka
10. bře 2022

A tohle jste viděli...?
takové ucho 😀 a vyrostl z něj hrdina
https://fb.watch/bFNcv9t6ik/

estelle777
10. bře 2022

Letecké bombardování porodnice v Mariupolu svědčí o tom, že ruské invazní jednotky definitivně změnily taktiku, protože nedokázaly porazit ukrajinské ozbrojené složky, uvedl dnes poradce šéfa kanceláře ukrajinského prezidenta. Oleksij Arestovyč dále podle agentury Ukrinform prohlásil, že ruské síly přešly k „syrské variantě“, která spočívá v obklíčení a terorizování měst s cílem způsobit co největší utrpení a co největší psychologický dopad na civilisty.

elencze
autor
10. bře 2022

Rusko hodlá změnit pravidla branné povinnosti

Navrhuje se provést úpravy tak, aby bylo možné poslat předvolání branci doporučeně.

Pokud dopis nepřevezme a nedostaví se sám do rekrutační kanceláře, bude to považováno za trestný čin.

elencze
autor
10. bře 2022

Německý exkancléř Schröder, známý blízkým vztahem k Putinovi, je podle Politico v Moskvě, aby jednal s šéfem Kremlu o míru na Ukrajině.

elencze
autor
10. bře 2022

@sudylichozrout se ti nezdá, teď slíbili na spořících účtech 20 %, to tam nerveš a za dva týdny přijde znárodnění.

elencze
autor
10. bře 2022

Banka pro mezinárodní platby, považovaná za centrální banku centrálních bank, oznámila, že pozastavuje činnost Ruské banky, čímž prohlubuje finanční izolaci Moskvy po její invazi na Ukrajinu.

sudylichozrout
10. bře 2022

@elencze Jop, tak nějak to předpokládám.

elencze
autor
10. bře 2022

Rusko v reakci na sankce Západu zakázalo export telekomunikačního, zdravotnického, automobilového, zemědělského, elektrického a technického vybavení. Jak se připravit o valuty.

elencze
autor
10. bře 2022

Western Union pozastavuje operace v Rusku a Bělorusku

sudylichozrout
10. bře 2022

Kočičky, tohle jsem dala i na zeď. Vyjádření ofiko účtu ruské ambasády ve Velké Británii.

elencze
autor
10. bře 2022

@sudylichozrout chybí mi blicí koník

aguu
10. bře 2022

@sudylichozrout nasrat už. Ženský to je peklo.

elencze
autor
10. bře 2022

Čína vůbec poprvé označila ruskou invazi na Ukrajinu jako válku.
https://news.yahoo.com/chinese-foreign-minister...
Doufá, že bude co nejdříve ukončena

elencze
autor
10. bře 2022

Anonymous oznámili, že prolomili zabezpečení ruského cenzurního úřadu a získali tak na 360 tisíc souborů, které obratem zveřejnili. Obsah by pro Putinovu propagandu mohl být velmi nepříjemný.

hanik.s
10. bře 2022

@pampeliska1313 pitomec, ať už táhne do pekel!

tahejhula
10. bře 2022

@sudylichozrout 🙄😆

sudylichozrout
10. bře 2022

@elencze No nepovídej! To by bylo hodně zajímavé.

tahejhula
10. bře 2022

No vždyť jo. A tak jak nezaútočili na UA, nechtějí útočit na jiné státy. Je nám to jasné a chystáme pytle s pískem, na černo kupujeme zbraně a konzervy.

psya
10. bře 2022

Zdroje Politico o neposlání polských MiGů Ukrajině kvůli riziku eskalace: Vojenští poradci Bidenovi řekli, že Ukrajina má nadále dost letadel, ale moc s nimi nelétá kvůli ruské protivzdušné obraně. MiGy by jim moc nepomohly, účinnější bude je dál zásobovat raketami. https://t.co/cp7zrBfGZp

psya
10. bře 2022

Twitter, který Putinův režim v obavě, že se Rusové dozví pravdu o masakrech na Ukrajině, zablokoval, odstartoval přístup přes dark web. Ten je dostupný přes speciální prohlížeč, který umí blokaci obejít. https://t.co/xndFJyeU6c

psya
10. bře 2022

Na účtu ukrajinské ambasády se sešlo téměř 600 milionů Kč. Většina již byla použita na nákup zbraní, Ukrajinci je používají, řekl velvyslanec.

carrien
10. bře 2022

Holky a ruská burza asi stále zavřená, že?

carrien
10. bře 2022

Taky vkládám něco z jejich fóra

elencze
autor
10. bře 2022

@carrien už existuje vtip, že nikdy neexistovala.

Strana