icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

psya
10. bře 2022

Kyiv Indepdendent: Ukrajinské úřady vyšetřují 38 případů, kdy ukrajinští úředníci či členové bezpečnostních sborů napomáhali ruským okupantům.

sudylichozrout
10. bře 2022

@carrien Ale jo, to je typické. Toho jsem tam dneska přečetla hromady. Bude legrace pozorovat je takhle další měsíc. 😀

estelle777
10. bře 2022

Holky, na odlehceni… uz jsem zapomnela, jak skvely to je. No, na konci mi trosku zamrzl usmev.
Kdyby Cesko napadlo Rusko…

https://www.youtube.com/watch?v=fIs6e6vYc_g
psya
10. bře 2022
psya
10. bře 2022
psya
10. bře 2022

Protože dětí z Ukrajiny je tu čím dál víc a hodně z nich už je porůznu ubytovaných, rád bych ještě jednou připomněl, že na Farského 1 (Praha 7) vznikla malá neformální školka, která je otevřená každý den (i so a ne) od 8 do 15 hodin. Prostor je to menší a útulný a pro děti je zatím místa dost. Kdybyste věděli o někom, kdo by to užil, dejte prosím vědět nebo mu pošlete tip.

psya
10. bře 2022

@psya V případě zájmu je možné rovnou napsat na taborsolidarityklubovna@gmail.com

psya
10. bře 2022
ilci
10. bře 2022

Nene....

pampeliska1313
10. bře 2022

@ilci “perfektní záminka”..

psya
10. bře 2022
psya
10. bře 2022
agaja44
10. bře 2022

@psya kde bych se prosim docetla vic o tom podepsanem zakone o znarodneni v ukrajine? Diky

simix22
10. bře 2022

@psya nechápu 🤔😮

natilla
10. bře 2022

@ilci v čem to jedou?🤦🏻‍♀️

psya
10. bře 2022

@simix22 rusko na svem oficialnim twitter uctu ve velke britanii tvrdi, ze fotky z porodnice jsou zinscenovane, ze je na nich namaskovana beauty bloggerka. Je, ale je opravdu tehotna (lze ji najit na instagramu)

natilla
10. bře 2022

@psya už jsem četla,že jim to Twitter smazal..

sudylichozrout
10. bře 2022
estelle777
10. bře 2022
psya
10. bře 2022

@agaja44 zdroj byl andrej poleščuk na tw

hojda
10. bře 2022

@elencze proto ty kancelare vypaluji, aby jkm to ztizili.

psya
10. bře 2022
simix22
10. bře 2022

@psya aha už chápu...ale stejně je zvláštní, že je na fotkách jen ona a max jedna rodička na těch nosítkách..jakoby snad v té budově fakt nik nebyl.ty dezinformace začínají být ale fakt příliš..

simix22
10. bře 2022

@psya ale dyt já věřím, že je těhotná.

hojda
10. bře 2022

Ti Rusové mají vyloženě talent na to vymýšlet fantasy.... by se tím mohli dobře živit místo střílení do lidí......

odula
10. bře 2022

@simix22 hele, ja tady budu taky za dablova advokata. Ale presne to jsem si rikala. jsem se koukala na nejaky fotky z bombardovani nemocnice MSF v Kunduzu v Afghanistanu tu tenkrat vybombardovali USA, protoze - presne,afghanska vlada tvrdila, ze si tam udelal zakladnu Taliban. Pak to tedy jeste nekolikrat zmenili... ale to je vedlejsi. Kam mirim - ty fotky videt nechcete. Jednak vybombardovana nemocnice vypada porad jako nemocnice - jsou tam luzka, zarizeni, pristroje. Pak samozrejme fotky obeti (myslim i zranenych), je samozrejme mraky. a taky - videla jsem nejaky video jakoze z ty nemocnice z Mariupolu po tom bombardovani - a tam proste jako neni nic. Par posteli, ale ve smes stoly, zidle, nocni stolky. That's all. Zkusim to dohledat. Jako - NEDELAM si o Rusovi iluze, fakt ne. nic neschvaluju, nikoho se nezastavam, aby bylo jasno. pamatuju si, co delali v Syrii. Cetla jsem neco o jejich taktice utoku na civilni cile. Vim, ze lzou jako kdyz tiskne. Ale zrovna toto ... zrovna toto muze uplne klidne byt dilo propagandy z druhy strany (a nedelejme si iluze ze nejede na plny obratky... uz se tu i nekdo pozastavoval nad tim, ze neexistuji zpravy o zajatych ukrajincich, zniceny ukrajinsky technice atp., pritom logicky byt musi).... just sayin'.

ilci
10. bře 2022
Strana