Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
🇺🇦Zelensky: We have reached a strategic turning point in combating Russia’s invasion
AFP s odkazem na indické minsiterstvo obrany: Indie kvůli „technické závadě“ omylem vystřelila raketu na Pákistán.
Ukrajinský parlament upozornil na dění v Mariupolu. Rusové tam pálí mj. po místní mešitě, ve které se skrývá 86 občanů Turecka. Mezi nimi by mělo být 34 dětí. https://t.co/cY1r6bPQ2D).
https://t.co/cY1r6bPQ2D
@ilci včera jsem četla článek, kde byl jeden expert a tvrdil, že je přesvědčenej, že konflikt se za hranice Evropy nedostane. Prestavam tomu věřit. Je to horší a horší
@pampeliska1313 provokují....
Vice nez polovina Nemcu je podle pruzkumu ZDF pro odriznuti zeme od ruskeho plynu a ropy (55%). Podle drivejsiho pruzkumu pro DGP je pro i 68% Polaku.
Už to bylo na hlavní zdi, ale hodím to i sem. Opět skvělý nihilistův článek. On fakt umí věci analyzovat. O tom jak to celý vzniklo, jak se vlastně Putin dostal k moci, historický souvislosti a jak z toho ven.
Je to fakt hodně dlouhý, ale fakt si to dejte celý.
https://www.nihilistanabalkonu.cz/l/je-putin-va...
Británie uvalila sankce na 386 poslanců ruské Dumy, kteří hlasovali pro nezávislost separatistických republik a podpořili ruskou invazi na Ukrajinu.
@zrzeckas Hele, tohle je hrozně těžký, já taky můžu vyfotit zbytky nedojedené po dětech a říct, že je je po Ukrajincích, prostě fakt nemá cenu řešit něco podle nějaké fotky, o které člověk vůbec nic neví, nebylo to jídlo zkažené skladováním???? Odkud to je? Měli tam možnost to dobře skladovat, ohřát??? Měli to čím jíst??? Ale klidně to mohli opravdu vyhodit, tohle je fakt těžký soudit....
@bigbig jsem v polovine. Poslouchala jsem jednoho americkyho historika nedavno. Jenom - abych dokreslila proc se Rusko nedostalo tak dobre z tech sracek. V 90. letech nabehly do byvalyho SSSR zapadni korporace a firmy, ktery vyuzili mocenskyho vakua a normalne se nakapsovaly. takova ta ceska vykradacka ale x1 000 000 protoze ropa. a to nakonec dalo zase prostor absolutistovi, aby ziskal moc. Zas a znova - mam dojem, ze si zapad vytvoril vlastni nemesis. a ackoliv to nemam moc rada takovyhle analogie, protoze je v nich obvykle vic nepresnosti nez presnosti - pripomina mi to tentokrat opravdu tu situaci, kdy si zapad vytvoril po prvni svetovy valce jinou nemesis, totiz Hitlera. Hitler se dostal k moci proto, ze dokazal konsolidovat Nemecko a dostat ho z ekonomicky a politicky diry po valce a placeni valecnych reparaci. Nihil novu sub sole.
@hojda z komentarich moudra nejsem... Jedni pisi, ze to je pravda, druzi, ze se jim to nezda.... Tak jsem si rekla, ze se optam tady.. Prijde mi, ze tady se ke vsemu dozvim vice pravdivych inf.... Hodne doufam, ze to propaguji lide, co jsou, jak to rict, zli, nenavistni? Znama taky pomáhá v centru, ale tam se jedou jen veci jako obleceni, papirnictvi a podobne...
Biden: Státy G7 přijmou kroky k tomu, aby odňaly Rusku doložku nejvyšších výhod.
Spojené státy zhorší obchodní status Ruska. Zakážou rovněž dovoz ruského alkoholu, mořských plodů a diamantů. Oznámil to americký prezident Joe Biden.
Kristepane, člověku je trapně za Rusy, jen to čte. Z jejich "vůdců" se stávají kopírovači Číňané. A ženštiny jim to fakt zobou:
TASS s odvoláním na svůj zdroj uvádí, že restaurace McDonald's se mohou znovu otevřít za měsíc a půl. Síť bude uzavřena 14. března.
„Řešení takových problémů, s nimiž se společnost potýká, může podle odborníků trvat zhruba měsíc a půl, 45 dní,“ uvedl mluvčí agentury.
McDonald's plánuje do května řešit problémy s logistikou, které na hranicích vznikly. Počínaje 14. březnem je plánováno pozastavení služby v síťových podnicích. Kancelář společnosti a Nadace Ronalda McDonalda House Charitable Foundation budou nadále fungovat jako obvykle. Všichni zaměstnanci dostanou plnou mzdu, zůstanou jim všechny dosavadní benefity a garance od zaměstnavatele.
Starosta Moskvy Sergej Sobyanin již dříve uvedl, že tuzemské stravovací řetězce by mohly nahradit McDonald's do jednoho roku. Úřady hlavního města se rozhodly vyčlenit 500 milionů rublů na zvýhodněné cílené půjčky na vytvoření ruského řetězce rychlého občerstvení.
Olga Buzová navrhla otevřít BuzFood místo McDonald's
@bigbig Děkuji za odkaz. Ačkoli dlouhé, zacetla jsem se. Historické souvislosti mi zase trochu doplnily skládanku a daly větší váhu závěrům, které autor načrtl. A s kterými se ztotoznuji. Jen jsem k nim neměla tak obsáhlé zdůvodnění a znalosti historie,vychazely spíš z mého vnímání posledních skoro čtyřiceti let a pocitů.

@pampeliska1313 I accept your surrender... 🤭