icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

eviicka
11. bře 2022

@bigbig tak já pořád doufám, že co se týká internetu, tak naprostá většina jsou ruští trolové. Jinak v mojí sociální bublině je zatím klid, ale manžel už měl tu čest... O tom že se jedná o chlapa v nejlepších letech, který se roky ani neobtěžuje chodit do práce se ani nemusím zmiňovat...

bigbig
11. bře 2022

@betelgeuzz Jo, to je taky fakt. Doufám. Ale jako hezky nás ta ruská pátá kolona rozkládá zevnitř. Tohle se jen tak nezmění. Nakonec na to fakt možná dojedem.

estelle777
11. bře 2022

Uf holky, tak tohle je hodne silny…

https://twitter.com/expatua/status/150236135505...

sudylichozrout
11. bře 2022

@psya To je masakr. 🤦

hojda
11. bře 2022

@kvmatonka Psala to i Nora Fridrichová, že jí některé maminky samoživitelky, kterým pomáhá hodně zklamaly. Já byla během covidu na fcb v jejich skupině (občas jsem tam někomu pomohla), ale byl to taky sem tam masakr, hádají se mezi s sebou, závidí, kdo, co dostal. Vždycky jsem dlouho vybírala, než jsem se rozhodla komu chci pomoci, ale je fakt, že jsem několikrát ze skupiny odešla, protože se to fakt nedalo.

psya
11. bře 2022

@sudylichozrout
@syrecek01
Me to teda taky vzalo, doufam, ze je to jen nejakej silenec??? Stret civilizaci.

bigbig
11. bře 2022

@estelle777 No fuj, jeden ten pohled vypadal jak výhled z mýho (bývalýho) pařížskýho bytu, úplně se mi udělalo mdlo. Jinak můj muž byl pár měsíců pracovně v Kyjevě, pro něj je to podobnej pocit.

sudylichozrout
11. bře 2022

@psya Byt Rusem je dusevni porucha.

syrecek01
11. bře 2022

@psya Asi to bude vhled do mysleni kremskych panaku...
Mne se uplne udelalo mdlo, takhle s nama mluvil na VS na zkouskach z prava jeden profesor. Uplne se mi ty pocity vratily 🤮

kvmatonka
11. bře 2022

@hojda žádná pravda a láska vítězí. ALE zlo a závist! Češi. Vím proč se za to fakt stydím.

psya
11. bře 2022
odula
11. bře 2022

@estelle777 tohle je hlavně hodně blbý. Promiň, nezlob se na me. Ale tohle je proste manipulace nejhorsiho kalibru. Samozrejme ze co se deje je strašný. Ale zavrit nebe nad ukrajinou by téměř jiste znamenalo valku v cely Evropě a ne nutně "pouze" konvenční. Apelovat na emoce je hrozně hezký, ale otevrenej konflikt s rusem nechce nikdo. Ted maji ukrajinci kam utect a eu a nato pomáhá. Hodne. Navic podle tpopisu rusky taktiky rus nepouziva letadla jako zapad a omezuje se vlastne na zasobovani a udrzovani fronty. Bezletova zóna - a ukrajinci nebudou mit kam utíkat.nikdo nebudem. Tedy v Evropě. Je potreba zapojit diplomacii a ne stupnovat konflikt.

odula
11. bře 2022

@estelle777 asi bychom to měli presunout na off topic vlakno....

sudylichozrout
11. bře 2022

@odula Ja jsem nekde cetla, ze to hlavne problem nevyresi, vice utoku je pozemnich.

hojda
11. bře 2022

@psya Tak ten rozhovor jsem neměla snad ani číst, to je fakt silné kafe.

bigbig
11. bře 2022

@psya No tak ten rozhovor je síla. Ten obrovskej mindrák a zároveň nadřazenost. Děsivý. A tohle jim tam valí do hlavy horem dolem...

hojda
11. bře 2022

Přemýšlím, jestli se dá s někým takovým vůbec o něčem jednat. To je práce pro psychology.

bigbig
11. bře 2022

@odula Pokud jsem pochopila tak teď už Zelensky ani bezletovou zónu nežádá. Chce stíhačky. Samozřejmě že bezletová zóna je čára, za kterou nikdo zajít nechce a je jasný proč. Jenom se obávám, že když bude chtít Rusko záminku ke konfliktu, klidně si jí uvaří z vody.

78marcela
11. bře 2022

@psya ten má švába na mozku, ne? To je masakr..

78marcela
11. bře 2022

@syrecek01 to je taky strašný číst..to je ten tajemný generál, jak o něm psali, že mívá pravdu? Jestli to tak je, tak tohle je děsivá prognóza.

bigbig
11. bře 2022
syrecek01
11. bře 2022

@78marcela Asi jo, no... Hrozny.

odula
Autor odpověď smazal
psya
11. bře 2022

@78marcela https://www.forum24.cz/tajemny-zdroj-general-sv... to je tenhle, jestli to spravne chapu, ten se od 7.3.neozval

natilla
11. bře 2022

Rusko a Bělorusko budou po uvalení západních sankcí kvůli invazi na Ukrajinu více spolupracovat, Moskva mimo jiné dodá do sousední země moderní vojenské vybavení. Podle agentury BelTA se na tom v pátek dohodli ruský prezident Vladimir Putin a běloruský vůdce Alexandr Lukašenko.

natilla
11. bře 2022

Spojené státy dnes uvalily sankce na další ruské oligarchy. Je mezi nimi i rodina mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova a 12 poslanců ruské Státní dumy.

natilla
11. bře 2022

Západní představitelé podle stanice BBC potvrdili, že na Ukrajině byl zabit třetí ruský generálmajor, a dodali, že pocházel z východního vojenského okruhu Ruska.

psya
11. bře 2022

Tak to by mel byt general svr z 9.3.

odula
11. bře 2022

@psya link?

Strana