Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
@betelgeuzz Jo, to je taky fakt. Doufám. Ale jako hezky nás ta ruská pátá kolona rozkládá zevnitř. Tohle se jen tak nezmění. Nakonec na to fakt možná dojedem.
Uf holky, tak tohle je hodne silny…
@psya To je masakr. 🤦
@kvmatonka Psala to i Nora Fridrichová, že jí některé maminky samoživitelky, kterým pomáhá hodně zklamaly. Já byla během covidu na fcb v jejich skupině (občas jsem tam někomu pomohla), ale byl to taky sem tam masakr, hádají se mezi s sebou, závidí, kdo, co dostal. Vždycky jsem dlouho vybírala, než jsem se rozhodla komu chci pomoci, ale je fakt, že jsem několikrát ze skupiny odešla, protože se to fakt nedalo.
@sudylichozrout
@syrecek01
Me to teda taky vzalo, doufam, ze je to jen nejakej silenec??? Stret civilizaci.
@estelle777 No fuj, jeden ten pohled vypadal jak výhled z mýho (bývalýho) pařížskýho bytu, úplně se mi udělalo mdlo. Jinak můj muž byl pár měsíců pracovně v Kyjevě, pro něj je to podobnej pocit.
@psya Byt Rusem je dusevni porucha.
@estelle777 tohle je hlavně hodně blbý. Promiň, nezlob se na me. Ale tohle je proste manipulace nejhorsiho kalibru. Samozrejme ze co se deje je strašný. Ale zavrit nebe nad ukrajinou by téměř jiste znamenalo valku v cely Evropě a ne nutně "pouze" konvenční. Apelovat na emoce je hrozně hezký, ale otevrenej konflikt s rusem nechce nikdo. Ted maji ukrajinci kam utect a eu a nato pomáhá. Hodne. Navic podle tpopisu rusky taktiky rus nepouziva letadla jako zapad a omezuje se vlastne na zasobovani a udrzovani fronty. Bezletova zóna - a ukrajinci nebudou mit kam utíkat.nikdo nebudem. Tedy v Evropě. Je potreba zapojit diplomacii a ne stupnovat konflikt.
@estelle777 asi bychom to měli presunout na off topic vlakno....
@odula Ja jsem nekde cetla, ze to hlavne problem nevyresi, vice utoku je pozemnich.
Přemýšlím, jestli se dá s někým takovým vůbec o něčem jednat. To je práce pro psychology.
@78marcela https://www.forum24.cz/tajemny-zdroj-general-sv... to je tenhle, jestli to spravne chapu, ten se od 7.3.neozval
Rusko a Bělorusko budou po uvalení západních sankcí kvůli invazi na Ukrajinu více spolupracovat, Moskva mimo jiné dodá do sousední země moderní vojenské vybavení. Podle agentury BelTA se na tom v pátek dohodli ruský prezident Vladimir Putin a běloruský vůdce Alexandr Lukašenko.
Spojené státy dnes uvalily sankce na další ruské oligarchy. Je mezi nimi i rodina mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova a 12 poslanců ruské Státní dumy.
Západní představitelé podle stanice BBC potvrdili, že na Ukrajině byl zabit třetí ruský generálmajor, a dodali, že pocházel z východního vojenského okruhu Ruska.

@bigbig tak já pořád doufám, že co se týká internetu, tak naprostá většina jsou ruští trolové. Jinak v mojí sociální bublině je zatím klid, ale manžel už měl tu čest... O tom že se jedná o chlapa v nejlepších letech, který se roky ani neobtěžuje chodit do práce se ani nemusím zmiňovat...